Şimdi Ara

2013 WORK AND TRAVEL [ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
77
Favori
68.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2013 te work and travel macerası aşagı yukarı başlamış bulanmaktadır.hayırlara vesile olmasını diliyorum.

edit...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jasonn123 -- 6 Şubat 2013; 1:26:54 >
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu soruyu bende sorucaktım bu sene düşünüyorum wat erken kayıtta iş olanakları daha fazla oluyor sanırım ? birde gideceğimiz şehiri seçme imkanımız var mı ? bizim arkadaşlar bu sene life guard olmuşlardı havuzda 2 kişi çok rahatlardı
  • Ben de eylulde falan hemen kayit yaptirabilrim is icin valelik istiyorum bahsisi bol rahat is diye ama :)

• Google uzerinden bakiyorum sindi sirketlere.bi kac gune istanbuldakileri gezmeye baslarim gelin beraber gidek

• Bütün şirketler gönderene kadar el üstünde tutuyorlar gönderdikten sonra ne haliniz varsa görün diyorlar o yüzden önce gitmek istediğin şehiri belirle sonra o şehir seçeneklerinde olan bir wat firmasına git fazla extraları yok çünkü hayırlı wat'lar
  • Asagi yukari fiyatlar nedir bilen var mi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    The Crew 2 (2018) [PC ANA KONU]
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yeşil pasaportla gidilemiyormuş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hekim

yeşil pasaportla gidilemiyormuş?

Alla alla ne kadar saçma bir şey.Tam bilgisi olan varsa bu konuda yazsın lütfen.Yeşil çıkartıcam ben 2014 ya da 2015'de gidicem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burakc.

quote:

yeşil pasaportla gidilemiyormuş?

Alla alla ne kadar saçma bir şey.Tam bilgisi olan varsa bu konuda yazsın lütfen.Yeşil çıkartıcam ben 2014 ya da 2015'de gidicem.

Araştırmalarıma göre çalışma vizesi alacağın için yeşil pasaporta verilmiyormuş.
  • quote:

Work and Travel 2013 sezonu Department of State‘in getirdigi yeni kurallar nedeniyle biraz sikintili gececek gibi duruyor. Yeni kurallar ile Alaska balik fabrika isleri artik yasaklaniyor. Work and Travel 2012 sezonu Alaska’ya gitmek isteyen ogrencilerin son sanslari oldu. Bunun yaninda satis isi yapilan kiosk-cart isleri de yasaklanacak.

Bir diger guncellemeye gore Turk ogrenciler artik Turk isverenlerde calisamayacak. Bu kuralin uygulanmasi programin geregi acisindan normal bir kural, fakat ogrenciler ve isverenler acisindan zorluk yaratacaktir.
    Work and Travel 2013 sezonunda artik gezici fuar isleri de iptal olan isler arasinda.

Work and Travel 2013 sezonunda ogrencilere sunulacak isler hotel, restaurant, lifeguard, eglence parki – kaldi ki eglence parki isleri artik pek Turkiye firmalarina verilmiyor- olacaktir. Work and Travel 2013 sezonunda New York City gibi buyuk sehirlerde calismak da mumkun olmayacak.

Bu yuzden ogrencilere sunulacak isler genelde kucuk sehirler, orta Amerika civari lokasyonlari ve housekeeping(oda temizligi) ya da dishwasher(bulasik yikama) gibi isler olacaktir.

Work and Travel 2013 sezonunda cok buyuk beklentilerle, mesela; cok para kazanmak, buyuk sehirlerde calismak, Ingilizcesi kotu olmasina ragmen server(garsonluk) gibi pozisyonlarda calisak istemek vb. tercihlerin olmasi artik pek mumkun olmayacaktir.

Work and Travel 2013 sezonunda tum ogrenciler mutlaka sponsor ya da isverenler ile mutlaka mulakat yapacaktir. Bu sebeple artik Ingilizcesi cok kotu olan adaylarin programa katilip vize alabilmesi daha isveren acisindan mumkun olmayacaktir.

Work and Travel 2012 vize mulakatalarinda konsolosluk gorevlileri not ortalamasindan ziyade Ingilizce bilgisine onem veriyorlar.

Work and Travel 2013 sezonunda bu maddeler daha cok one cikacak.

Bunu gördünüz mü bilmiyorum ama bunları geçerli olursa 3 tür iş kalmış bulunmakta 1-fastfood 2-housekeeping 3-lifeguard
    Eğer böyleyse sıkıntı olacak.
  • quote:

– kaldi ki eglence parki isleri artik pek Turkiye firmalarina verilmiyor-
    ne demeye çalışmış
  • Su anda Kansas city deyim. Lifeguard olarak gelmiştim ama isten atıldım sponsorumda ayın 27 sine kadar is bulmam için sure verdi suan is arıyorum sorularınız varsa alayım neleri merak ediyorsunuz?ne bekliyorsunz?

• quote:

Orijinalden alıntı: OzanEvliyaoglu

Su anda Kansas city deyim. Lifeguard olarak gelmiştim ama isten atıldım sponsorumda ayın 27 sine kadar is bulmam için sure verdi suan is arıyorum sorularınız varsa alayım neleri merak ediyorsunuz?ne bekliyorsunz?

Aylik kac dolar maas aldin? Neden isten atildin?

• quote:

Orijinalden alıntı: YunusPhp

quote:

Orijinalden alıntı: OzanEvliyaoglu

Su anda Kansas city deyim. Lifeguard olarak gelmiştim ama isten atıldım sponsorumda ayın 27 sine kadar is bulmam için sure verdi suan is arıyorum sorularınız varsa alayım neleri merak ediyorsunuz?ne bekliyorsunz?

Aylik kac dolar maas aldin? Neden isten atildin?

Aylık diye bir sistem yok Amerika'da saatlik maaş sistemi var ve bizim saatlik maaşımız 8 $ idi. Fakat tax(vergi) kesilince saatlik ücretimiz 7.5$ oluyordu. O tax leri Türkiye'de geri alıyorsun 1 sene sonra. Haftalık min 32 max 40 saat calışma süresi veriyolar yani ortalama 2 haftalık elimize 500$ civarı bir para geçiyordu. Atılma konusuna gelince Amerikalılar islerini çok ciddiye aliyolar max 3-4 feet(bel hizasi) olan havuzlarda sanki biri bogulcakmis gibi sürekli denemeler testler kontroller yapıyorlar heleki supervisorun sana takarsa budenemeler aralıksız oluyor bazı arkadaslarıma hiç yapmadıkları halde bana o denemelerden yaklaşık 15 kere yaptılar bende 3 Keres kaldim 3. Denemeede kalir kalmaz isten çıkardılar.

• Şuan wat o kadar da cazip değil eskisi gibi parasal açıdan. Şirketlerin aldıkları miktar 3000lere kadar çıkmaya başladı.
    Şirket -3000 TL
    Uçak-1400 TL
    Vize-300 TL
    Yanına belli bir miktar alacaksın buda 1300 TL dersek
    Toplam=6000
    Ben bundan 3 sene önce gitmiştim. Colorado da minimum asgari ücret 7.25$/saat ti. Şuan 7.64 $/saat. Benim ücretim 7.9 $/saat ti ve $1/saat bonus vardı.
    Haftada çalışacağın süre max 40 saat. Firmalar mesai diye kandırabilirler, inanmayın. Otelde çalışıyorsanız mesai olması zor cünkü oteldeki işlerin öğlen 3:30 kadar bitmesi gerekiyor. 85 saatlik çalışmam sonucunda (15 günlük) vergileri düştükten sonra elime geçen 582 $. Kalacağınız yer içinde belli bir miktar para ödemeniz gerekiyor. Buda kaldığınız şehre göre çok değişiklik gösterebilir. Miamide bir iş vardı mesela aylık 400$ kalacak yer için harcıyordunuz.
    Coloradoda küçük bir şehirde housekeeper olarak 3 ayda kazandığım para 3200$ (vergiler çıkarılmış). Otelde hemen hemen full çalışmamıza rağmen. Firmalar haftada 35-40 saat çalışabilirsiniz derler , heryer için geçerli değil. Housekeeperlıkta zor iştir.
    İkinci işe giricem diyorsanız ordaki hayatınızı çalışarak geçireceksiniz demektir.
    Başka ülkelerdeki wat şirketleri türkiyeden oldukça ucuz. Ordakiler genelde para kazanmak için geliyorlar. Bizde maliyeti anca karşılarsınız.
    Şirket olarak önerim Amerikadaki bağlantılarını öğrenin onlar üzerinden araştırma yapın. Mesela benim çalıştığım şirketin Amerikadaki bağlantısı Spirit adlı firmaydı. Onların işe alım süreçleri sıkıntılıdır ve güzel işleri de yoktur. Şubatta verdiğim işveren listesine mayısın sonunda hepsinden red geldi olarak cevap verdiler. Erken kayıt olmama rağmen işveren seçimimi onlar benim için yaptılar.
  • beyler self placement yapan varmı ?
  • İllk türk şirketlerini kullanmak zorunda mıyız? Daha ucuz dediğinize göre örneği bulgaristan veya yunanistanı kullanabilir miyiz bu wat için?
  • Takip
  • quote:

İllk türk şirketlerini kullanmak zorunda mıyız? Daha ucuz dediğinize göre örneği bulgaristan veya yunanistanı kullanabilir miyiz bu wat için?

Aslında bu şirketlerin hepsi aracı şirket. Çok fazla fonksiyonları yok ama başka ülkenin şirketlerini kullanabileceğinizi sanmıyorum. Eskişehirdeki şirketler benim zamanımda Ankaradaki şirketlerden az alıyordu. Ben erken kayıt olmama rağmen 1250 dolar ödemiştim. Eskişehirdeki arkadaşlarım 1000-1100 dolar ödemişlerdi ve işleri benim işimden iyiydi.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.