Şimdi Ara

Amerika'da Work and Travel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hocam ODTÜ'de okuyorum 1.sınıf öğrencisiyim bu sene 2'ye geçeceğim ve ortalama bir ingilizce seviyem var okulun ingilizce olması sebebiyle. Bu yüzden verdiğim parayı alabilir miyim sizce ve 2 işte çalışmayı düşünüyorum. 2022 yazı için kayıt olmayı düşünüyorum ve önerebileceğiniz şirket var mı ?

• Gül gibi ülkeniz varken ne bu abd isteği

• Beni de al beni de al
  • Git bence, en kötü farklı kültürleri görmüş olursun. Hayata görüşün biraz daha artar. Zaten üniversiteyi bu yüzden okumuyor muyuz?

• Hele bir de eksta is part time olarak bile calisirsan parani fazlasiyla cikarirsin ben full gezdim ustune xbox oyunlar bikac ssey hediyelik vs alip gelmistim.

• Ciddi olmadığınızı düşünüyorum hocam :)

• inonu88 kullanıcısına yanıt

Hocam aslında amacım çok fazla gezmek eğlenmek değil de dilimi ve cv mi geliştirmek ama gelince de 15kya falan pc toplamayı düşünüyorum :) teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: MetuBlinders

Hocam aslında amacım çok fazla gezmek eğlenmek değil de dilimi ve cv mi geliştirmek ama gelince de 15kya falan pc toplamayı düşünüyorum :) teşekkürler

Ben son sinifa gittigim icin Ekimin sonuna kadar kalmistim Amerikan vizelerinde soyle bir durum var AB gibi degil, son cikis tarihinden itibaren 30 gun icinde terkedebiliyorsun. Eylulun sonu WAT vizem ile Ekim sonunda gitmistim.

O sebeple is durumlari Eylulun sonunda Ekim basi gibi bitmisti tatil yoresinde calisiyordum. Bi hatun vardi Kentucky de onceden tanidigim gittim 2-3 hafta onla kaldim, rumen arkadasi ziyaret edip 2 hafta NJ de kaldim sonra NY u gezdik bikac kere en son 3 gun NY da kalip donmustum sansima NY-Istanbul direk ucusum vardi.

Yani tercih tabi o zamanlar lira fln degerliydi kasmadim hepsini gezmeye teknolojiye ayrilip gelmistim istesem kassam bende extra paramla gelirdim. Babama geri odedim tabi 2.000 dolar kadar WAT icin o ayri.

• Bu slim shady nin sorunu ne anlamıyorum yurtdışına sadece kendisini hak görüyor galiba. Komik gidip yaptığı işte iş olsa.
    Benim tavsiyem mümkünse erken git geç gel. Bizim okulda mümkün değildi final tarihleri çok geç oluyordu anlamsızdı.
  • Üniversite zamanlarında yurt dışı tecrübesi mutlaka olmalı, WAT olmasa bile dil okuluna gidebiliyorsanız okulu dondurmanız gerekirse bile dondurun derim. Erken yaşta bu tür tecrübeler edinmek çok önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brotha -- 9 Temmuz 2021; 18:27:19 >
  • Brotha B kullanıcısına yanıt

Hocam peki Almanya'da abim oturuyo sizce oraya mı gitmek daha mantıklı kendi imkanlarımla yoksa wat yapmak mı

• Up
  • Şu kadar kazanırım, şu kadar işte çalışırım, overtime alsam, ayda 5k kazansam falan gibi hayallerle gidip program için verdiği parayı bile geri getiremeyen bir sürü arkadaşım var. Ben şanslıydım saati 14 dolara çalışıyordum yoksa aynı kervanda olacaktım. Program ücretlerinin 3k dolar olduğu şu zamanda wat yapmak akıl karı değil ki en az 500-600 dolar yanına alacaksın daha bir 500-600 dolar da uçak bileti var. 2019da gittim ben program+bilet+harçlık dahil 3k harcamıştım. Telefon aldım gezip tozdum derken 3500k geri getirebildim anca. Öyle program ücreti haricinde 10k dolar getirdim, pc topladım, araba aldım muhabbeti her sene giden 10 bin öğrenciden 1 veya 2 tanesinin başına geliyor. Internette bu konuda çok fazla abartı ve yalan dönüyor anlamadım kim çıkarıyor bunları. Üzücü wat gerçekleri gibi bir şey var maalesef.

"Work and travel yapıcam ben" diye tutturup Erasmus yapmamış olmak en büyük pişmanlığım. Keşke 3 aylığına wat yapana kadar her sene 1 dönem Erasmus yapsaydım. Ortalamam yüksek ve dil sıkıntım olmadığı için gayet güzel ülkelerde 3 dönem okuyabilirdim. Aynı durumdaysan Erasmus'u tercih et. Okul bitti ve inanılmaz pişmanım ben. Daha 1. sınıfsın.

Wat güzeldi şimdi yalan yok, üstüne bi de 2020de gidemedik tadı damağımda kaldı ama çekilen eziyete ve strese değer mi gerçekten bilemiyorum. Ciddi anlamda zindan gibi odalarda 5 kişi 3 ay kalan insanlar biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi açmayın-bağıran-karı -- 10 Temmuz 2021; 3:17:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MetuBlinders

Hocam peki Almanya'da abim oturuyo sizce oraya mı gitmek daha mantıklı kendi imkanlarımla yoksa wat yapmak mı

Yukarıdaki yorumu dikkate almanı tavsiye ederim çok doğru tespitler yazılmış.

Üniversite dönenimde öncelikli olarak Avrupa’yı öneririm, daha sonra WAT yapabilirsin. Yeni bir kültür kazanmak daha önemli olduğunu düşünüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.