Şimdi Ara

2013 WORK AND TRAVEL [ANA KONU] (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
77
Favori
68.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: notpad

quote:

Orijinalden alıntı: jasonn123

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hayırlı olsun kaça yazıldınız eduyorka bende gittimde sonradan icepworld yazıldım

alıntılıyarak yazabilirsen daha çabuk görürüm hocam ,firmaya erken kayıt ile 3 bin liraya kaydoldum 500 erken kayıt ücreti ödedim,kime sorsam bu firmayı önerdi baya güvenilir duruyo ,sizinde kayıdınız hayırlı olsun

banada aynısını cok kişi soyledi.3000 den bi kuruş inmediler bende gidip icepe yazıldım 2700 dedi orası da.ama yazıldıgım beri arayıp soran yok.bunlar paraları toplayıp meksini sınırımı geçti ne yaptı analamdım

sanmıyorum orasıda büyük bi firma adını duydum çok kez,ben eduyorktan memnunum şimdilik Allah bozmasın ingilizce konuşma kursları baslıyo bu haftasonu pratik yaptırıcaklarmış,aklınızda eyalet falan varmı çalışmak için yoksa neresi olsa gidicekmisiniz

su an için bişi yok aklımda yarın su ingilizce ogrenci belgesini gondericem işte.hele bi işler gelsinde bakarız ne var ne yok.var mı sende bişi ? güzel bildigin yerler varsa sıkıntı çekmezsin dedigin yerler varsa paylaş ögrenelim hep birlikte bu arada ingilizce durumun nasıl

şuan intermediate seviyesindeyim ama amerikaya giderken upper seviyesini bitirmiş olarak gidicem,kursa gidiyorum ,3.5-4 ayda biticek intermediate'da.Sizin nasıl seviyeniz?

Bu arada çalışma yeri olarak pek bi bilgim yok ,merkez yerlerden ziyade sessiz ve ufak yerleri düşünüyorum,bi arkadaşınızlamı gıdıyosunuz yoksa tek kişilik maceramı

tek başıma gidiyorum ve mümkünse etrafımda türkçe konuşan kimse olmasın istiyorum.ingilizce cok iyi değil.konuşulanı iyi anlarım ama seri cevap veremem zaten dilim çözülsün diye gidiyorum bi bakıma. ölümüne macera yani.neyle karşılaşıcam belli değil. amerikaya ayak bassam gerisi kolay

Bende cevap verirken baya ağır konuşuyorum aynı umutlarla gidiyorum sayılır bende,travel kısmını ordan tanıştıgınız bırıylemı yapmayı dusunuyosun hocam,bende tek olucam work kısmında,travel kısmı için herşey muallak şimdilik

yalnızlıgı sevmesemde alışık biri oldugum için o kısmı düşünmedim valla. oradan birini bulabilimiyim bilimiyorum.olmadı tek gezerimde yoldan sürekli foto çekmek için adam çevirmem gerekir.olmadı beraber gezerik ahahahaha

Olabilir hocam niye olmasın,yalnız gezmekten iyidir

Neyse konu güzel baya fikir alışverişi yaparız bol bol bu konu altından,arada upliyim ben burayı

ben tahmini olarak haziranın ilk haftası gidicem gene aklımızda bulunsun.önümüzde uzun.bol bol konusuruk burdan

yarın 9 dersi ona gitmek lazım aslında yatsam fena olmaz.good night dude
  • Haziranda Miami'ye gidecek kimse olursa görüşebiliriz. Bir kaç aylığına Miami'de bulunacağım. Eğitim amaçlı değil tatil amaçlı. Varsa orada eğitim alacak veya o dönemde bulunacak kişi, haberleşelim birlikte gezer tozarız.
  • ingilizceye ne gerek var derdim şimdi fikrim aşırı değişti şu lise bitsin 2yıllıkta olsa üniye gidicem ve english time gidip ingilizce öğrenicem birde 1 ay yurtdışında kalınca öğrenirim ve üniversiteye yurtdışında devam ederim ciddi ciddi düşünüyorum inşallah dediklerimi gerçekleştirirm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yıldırım35½

quote:

Orijinalden alıntı: Be Original

hep amerika üzerinden konuşuyoruz arkadaşlar. diğer ülkelerde wat yapan var mı veya eş dostu yapan var mı? japonya, fransa, almanya, italya, rusya gibi?

Sazan.avi mi yoksa ciddi mi?

bozmasaydın sazanları görücektik ne güzel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende kaydoldum work and travel programına eduyorkla gitcez. Umarım düzgün bir iş alırız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tryceraton

Bende kaydoldum work and travel programına eduyorkla gitcez. Umarım düzgün bir iş alırız.

speaking aktivitesine katılıyomusun eduyorkun salı yada cumartesi yapılan
  • takip
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tryceraton

Bende kaydoldum work and travel programına eduyorkla gitcez. Umarım düzgün bir iş alırız.

speaking aktivitesine katılıyomusun eduyorkun salı yada cumartesi yapılan

Pm attım
  • beyler istdayım ben bi kaç firmaya sordum 3000 tl istiyorlar çok değilmi?daha uygun bir yer tavsiye edecek olan varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

wat olayı artık eskisi gibi avantajlı değil gibime geliyor

2alternatif var bunlara

1) 600dolar ev kirası 3ayda 1800dolar (manhatenda) + tanıdık biri size iş ayarlıcak (eğer gerçekten manhaten gibi yerlerde çalısırsanız, günde 100dolar kaldırırsınız ortalama 10saat + öğle yemeği)

arkadaşım bu yıl böyle yaptı, türkiyeden sadece ucak biletini aldı ve babasındanda 3bin tl. Döndüğünde cebinde 0 para vardı ama 3bavul kıyafet, 2bavul dolusu elektronik esya alıp geldi. Bide dil kursuna yazılmış orda, sahte kimlik basıp barlarda baya kız kaldırmış bi ton fotorafı vardı

2) türkiyede çalısıp, gezmeye gitmek. Gerçekten iyi iş bulursanız 1000tl kazanırsınız. alışveriş yapamazsınız ama gezmeye yeter

Şu ilk dediğini analiz edeyim, 600 dolar ev kirası ny eyalet sınırları içerisinde bulamazsın diye düşünüyorum.Ha bulursun, çinlinin italyanın köpeğinin yattığı 3metre karelik odasında bulursun.Tanıdık yoksa iş zaten çok zor ama varsa da saati 10$ a iş bulmak mesele.Tahminim 7$ civarıdır alabileceğin miktar bu şekilde sürpriz gidersen.

Sahte kimlik olayına hiç girmiyorum

İkinci dediğin bence de mantıklı.Derseniz ki yok aga ben LA de chicago da hayat sürmek nasılmış onu tadacağım, 2 ay oraya taşınacağım, o zaman eyv ama diğer türlü eziyet çekmeye değmez.Biriktirirsin burada 2 ay, paşa paşa gezersin 3 hafta dönersin.

Marmaranın akademik takvimi berbat ya, gidemem önümüzdeki 2 sene.Diğer sene zaten gitmem.Yani benim iş yatar, benim için de gezin çalışın
  • quote:

Orijinalden alıntı: modifci

umarım senin konu bir akımın başlangıcı olur ve her sene seninki gibi konular açılır
  • Bu sene kısmet olursa 2inci defa work and travel a katılacağım,daha öncesinde 2011 yazında gitmiştim Virginia Beach'e houseman olarak.
    Şirket olarak armada grandee idi şirketim abd hiç bir faydalarını görmediğim için bu sene United towers la gitmeyü düşünüyorum,suan işlerin açıklanmasını bekliyorum ona göre kaydımı yaptıracagım.

Herkese bol bol sans dılıyorum,gercektende ihtiyacımız olucak.
  • ortalamanin 2 nin ustundemi olmasi lazim vize alabilmek icin

• quote:

Orijinalden alıntı: yorumicinburdayim

Şuan wat o kadar da cazip değil eskisi gibi parasal açıdan. Şirketlerin aldıkları miktar 3000lere kadar çıkmaya başladı.
    Şirket -3000 TL
    Uçak-1400 TL
    Vize-300 TL
    Yanına belli bir miktar alacaksın buda 1300 TL dersek
    Toplam=6000
    Ben bundan 3 sene önce gitmiştim. Colorado da minimum asgari ücret 7.25$/saat ti. Şuan 7.64 $/saat. Benim ücretim 7.9 $/saat ti ve $1/saat bonus vardı.
    Haftada çalışacağın süre max 40 saat. Firmalar mesai diye kandırabilirler, inanmayın. Otelde çalışıyorsanız mesai olması zor cünkü oteldeki işlerin öğlen 3:30 kadar bitmesi gerekiyor. 85 saatlik çalışmam sonucunda (15 günlük) vergileri düştükten sonra elime geçen 582 $. Kalacağınız yer içinde belli bir miktar para ödemeniz gerekiyor. Buda kaldığınız şehre göre çok değişiklik gösterebilir. Miamide bir iş vardı mesela aylık 400$ kalacak yer için harcıyordunuz.
    Coloradoda küçük bir şehirde housekeeper olarak 3 ayda kazandığım para 3200$ (vergiler çıkarılmış). Otelde hemen hemen full çalışmamıza rağmen. Firmalar haftada 35-40 saat çalışabilirsiniz derler , heryer için geçerli değil. Housekeeperlıkta zor iştir.
    İkinci işe giricem diyorsanız ordaki hayatınızı çalışarak geçireceksiniz demektir.
    Başka ülkelerdeki wat şirketleri türkiyeden oldukça ucuz. Ordakiler genelde para kazanmak için geliyorlar. Bizde maliyeti anca karşılarsınız.
    Şirket olarak önerim Amerikadaki bağlantılarını öğrenin onlar üzerinden araştırma yapın. Mesela benim çalıştığım şirketin Amerikadaki bağlantısı Spirit adlı firmaydı. Onların işe alım süreçleri sıkıntılıdır ve güzel işleri de yoktur. Şubatta verdiğim işveren listesine mayısın sonunda hepsinden red geldi olarak cevap verdiler. Erken kayıt olmama rağmen işveren seçimimi onlar benim için yaptılar.

6000 lira nedir la.1 ay Avrupada krallar gibi gezilir.Birde yeni alternatifler çıkmış onları hiç gören yok mu.Work and rail var.Interrail America var (Bence bu en iyisi biriktirin paranızı gidin gezin paşa paşa).
  • quote:

Orijinalden alıntı: senvo1

quote:

Orijinalden alıntı: modifci

umarım senin konu bir akımın başlangıcı olur ve her sene seninki gibi konular açılır

Ben tek olucam

Ama cidden kalkışmasınlar blog açmaya çünkü bir süre sonra hem sıkıyor hem de vakit bulamıyorsun şu an bile vakit bulamıyorum güncellemeye

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Babblebabble

quote:

Orijinalden alıntı: yorumicinburdayim

Şuan wat o kadar da cazip değil eskisi gibi parasal açıdan. Şirketlerin aldıkları miktar 3000lere kadar çıkmaya başladı.
    Şirket -3000 TL
    Uçak-1400 TL
    Vize-300 TL
    Yanına belli bir miktar alacaksın buda 1300 TL dersek
    Toplam=6000
    Ben bundan 3 sene önce gitmiştim. Colorado da minimum asgari ücret 7.25$/saat ti. Şuan 7.64 $/saat. Benim ücretim 7.9 $/saat ti ve $1/saat bonus vardı.
    Haftada çalışacağın süre max 40 saat. Firmalar mesai diye kandırabilirler, inanmayın. Otelde çalışıyorsanız mesai olması zor cünkü oteldeki işlerin öğlen 3:30 kadar bitmesi gerekiyor. 85 saatlik çalışmam sonucunda (15 günlük) vergileri düştükten sonra elime geçen 582 $. Kalacağınız yer içinde belli bir miktar para ödemeniz gerekiyor. Buda kaldığınız şehre göre çok değişiklik gösterebilir. Miamide bir iş vardı mesela aylık 400$ kalacak yer için harcıyordunuz.
    Coloradoda küçük bir şehirde housekeeper olarak 3 ayda kazandığım para 3200$ (vergiler çıkarılmış). Otelde hemen hemen full çalışmamıza rağmen. Firmalar haftada 35-40 saat çalışabilirsiniz derler , heryer için geçerli değil. Housekeeperlıkta zor iştir.
    İkinci işe giricem diyorsanız ordaki hayatınızı çalışarak geçireceksiniz demektir.
    Başka ülkelerdeki wat şirketleri türkiyeden oldukça ucuz. Ordakiler genelde para kazanmak için geliyorlar. Bizde maliyeti anca karşılarsınız.
    Şirket olarak önerim Amerikadaki bağlantılarını öğrenin onlar üzerinden araştırma yapın. Mesela benim çalıştığım şirketin Amerikadaki bağlantısı Spirit adlı firmaydı. Onların işe alım süreçleri sıkıntılıdır ve güzel işleri de yoktur. Şubatta verdiğim işveren listesine mayısın sonunda hepsinden red geldi olarak cevap verdiler. Erken kayıt olmama rağmen işveren seçimimi onlar benim için yaptılar.

6000 lira nedir la.1 ay Avrupada krallar gibi gezilir.Birde yeni alternatifler çıkmış onları hiç gören yok mu.Work and rail var.Interrail America var (Bence bu en iyisi biriktirin paranızı gidin gezin paşa paşa).

Malesef dediğin gibi. Ben de gittiğimde bir 5 000 Tl ye yakın harcamıştım. Türkiyedeki şirket fiyatları çok yüksek. Oraya giden Türkler zaten eğlencesine gidiyorlar. Arkadaşlar tek gidicem diye kasmayın kendinizi yabancı yerlerde yalnızlık zor. Arkadaşlarınızla gitmeye çalışın.
  • work and travel dan hazırlık sınıfı öğrencileri yararlanabiliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: JıGsAw GaMe

ortalamanin 2 nin ustundemi olmasi lazim vize alabilmek icin

Arkadasim bu sene 1.8'le gitti. Yasal olarak bir sart yok

• merhabalar arkadaşlar benim ny ve new jersey de akrabam var şu self placement hakkında bilgisi olan daha önce yapmış olan varmı
  • hadi bakalım bi up çekelim başka gelicekler varsa onlarda görsün

+ sunu eklemek istiyorum erken kayıt donemleri bittigi için fiyatlar baya artmıştır.bana erken kayıtta 1350usd+250 tl istediler.erken kayıt bittikten sonra bu fiyat 1650usd+250 tl oluyodu.arada baya fark var.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.