Şimdi Ara

2014 ford fiesta 1.25 trend aldim yakıt tüketimi normal mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
13.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2014 model ford fiesta trend aldim 27000 kmde cok temiz motor performansi %97 cikti.Arac normalde sehir ici kullanilacak su anda 40 kurus yaktigini goruyorum range gostergesinden.Ancak gercekte ne cikar bilemiyorum depo bitince netlesecek.200 tlye 40 litre benzin aldim 520 km gosterdi ve o sekilde dusmeye devam ediyor ancak tam bitmeden hesap tabii ki net degil.araci istanbulda sehir icinde kullaniyoruz ve ayda en fazla 500-600 km yol yapariz.Bu durumda 1500 tl lpg masrafi yapipta 1 senede de fazla fazla 10 bin km yapicak olsam zarar mi ederim.Tupten sonra yari yariya dusecegi soyleniyor sehir icinde...araci en gec 1.5 sene sonra degistirirm is gorsun diye aldim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darnglove -- 7 Kasım 2016; 21:54:03 >

• birazdaha ekle sıfır ibiza 1.2 al,hertürlü daha iyi bir arabaya sahip olursun.ondan az yakar daha donanımlı performanslı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alınır tabi Ford varken b segmentinde başka araç bakmazdım.

• Az yakar orta kacar iyi yol tutar

• 1,25 trend icin sehir ici 6-6,5 litre civari diyorlar

• Kardeşim kullanıyor 2016 sını sabah akşam işe git gel 8-9 lt arası değişiyor tüketim 2 gün önce lpg takıldı

• Uzun yolda 100ü gecmeden 4.7lt tuketiyor. Ş.ici 27km ortalama hizla 6.7-6.8 tuketiyor. Performans beklentiniz fazla olmasin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ERA 1.5 DİZEL YAKIT VE FİYAT?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Performans beklemezseniz yakıtı düşünmeyin.

• 1.25 fiesta kullananların büyük kısmının lpg taktığını gördüm motoruna göre kıyaslayınca fazla mı yakıyor acaba bu araç illaki lpg lisini mi almak lazım bilemedim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

Kardeşim kullanıyor 2016 sını sabah akşam işe git gel 8-9 lt arası değişiyor tüketim 2 gün önce lpg takıldı

lpg takıldıktan sonra tüketim ne oldu acaba ?
  • darnglove D kullanıcısına yanıt
    daha bakmadım hocam büyük bir ihtimalde lpg bitmemiştir daha şehir içinde kullanıldığı için akşam bakar haberdar ederim
  • 2011 var bende 5.5 sehir dışı 6 kusurlerdede cok kalabalik trafikte yakıyor gerci satıyorum arabami o ayri😂

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FunnyxD

2011 var bende 5.5 sehir dışı 6 kusurlerdede cok kalabalik trafikte yakıyor gerci satıyorum arabami o ayri&#128514;

evet bu araçlar şehir içinde trafikte normal araçlara göre çok daha fazla yakıyorlar anladığım ve okuduğum kadarıyla
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

daha bakmadım hocam büyük bir ihtimalde lpg bitmemiştir daha şehir içinde kullanıldığı için akşam bakar haberdar ederim

teşekkürler haber bekliyorum şehir içinde trafikte 9 litrelere dayanıyor okuduğum kadarıyla ki bu 1.25 motor araç için fazla gibi o yüzden eğer çok fark ediyorsa lpg lisini almayı düşünebilirim
  • Bu aracla Bolu-Mudurnu-Goynuk git gel yaptim, yokus baya bol bu yolda. Rakami hatirlamiyorum ancak tuketimi benzinli arac icin iyiydi.

Tup taktirma olayina gelince araci cok kullanan kisi icin sehirici 3 lt yakan arac olsa ve uyumluysa yine tup takilir, dizelin altinda yakit tuketimi elde edilir. Ozellikle fazla kullanmam deyip sonradan arac ihtiyaci artanlar bildigi araci degistirmek yerine tupu tercih ediyor.

• Bahsedilen aracı 1 yıldan fazla süredir kullanıyorum, daha önce 1.2 symbol kiralayıp kullanmam gerektiğinde kelimenin tam anlamıyla illallah edip ve o küçücük motor ile nasıl o kadar çok yaktığına şaşırıyordum. Sağlık sorunu nedeniyle 1.25 fiesta bulunca kiralamaktan falan iyidir temiz araba deyip almıştık annemin ameliyat döneminde, iyi ki de almışız diyoruz şimdi. 90 100 e kadar kalkışlarda 1.6 benzinli focus ile başa baş kalkıyor gitmiyor diyenlere kullanmayanlara pek kulak asmamak lazım, o hızlardan sonrasında çok bir performans beklememek lazım tabi ve şehir içi yakıt ortalaması 7.0 ile 7.5 arasında gidip geliyor çok sakin kullanan birisi değilim ama vitesi ne zaman atmam gerektiğini bilirim, bahsedilen rakam Adana trafiği için bu arada. LPG konusuna gelince hemen hemen toplu taşıma ile denk paraya geziyorum daha ne beklenebilir ki.

• darnglove D kullanıcısına yanıt
    Şehir içinden şehir içine ve sürücüye göre fark ediyor , onuda göz önünde bulundurun.Aracın zaten katolog tüketimi 6.8 neredeyse 7 litre bizim insanımız nedense katalog tüketiminden bile az yakıyor birde sıkışık trafikte ilerlediğinizi düşündüğünüzde
  • kaan0101 K kullanıcısına yanıt
    Birazdan arabayla yola çıkacağım, inanmıyor olabilirsin fakat ispat istersen fotoğraf atabilirim. Firma ile bir ortaklığım yok herhangi bir artısı da yok bu araçtan aldığım deneyimleri paylaşmamın, bazı araçlar az yakabiliyorlar her benzinli araç 10L/100km ortalamayla gezmiyorlar hocam
  • scaner123 kullanıcısına yanıt
    Aynı araç kapımın önünde duruyor

• zotacing kullanıcısına yanıt
    yavaş yaksın çevre yoluna girip 2 bin devir ve altında bende 6 küsürlü litre görüyorum o 6 litrelerdeki ort hız nedir

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.