Şimdi Ara

2014 ford fiesta 1.25 trend aldim yakıt tüketimi normal mi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
13.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zotacing

quote:

Orijinalden alıntı: labidu

quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Aynı motor rakiplerinin hepsinden çok daha iyi performansa sahip, diğer 1.2'lerden sonra 1.4 gibi gelir.

Yakıt da normal 2500 devir altı vites değiştirirsen 6-6.5 litre yakar en fazla. İyi arabadır tavsiye ederim, sınıfının en iyi yalıtımı, en iyi ses sistemi bu araçta mevcuttur.

2013 ü makyajlı kasa var dayımda.kapısını kapatırken bile teneke sesi geliyor.bindim eciş bücüş ve hiç konforlu gelmedi.

He kesin öyledir paşazade çocuğu. Doğduğundan beri S Class'a bindiğin için kesin tenekedir bu araç.

Forumun otomobil bölümü bitmiş artık.

üsluba bak.zihniyet bu işte.herşeye muhalifsin.

çok merak ediyorsan altımdaki araba focus 2013 dizel manuel 33 bin km de.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Orijinalden alıntı: darnglove

Bugun guvendigim candan muhendislikle konustum atiker gold 1500 tl fiyat verdi , 20-25 kurus arasinda yakar dedi takildiktan sonra bu degerde cok iyi gibi geldi bana sanki

ümraniye sanayidekimi.başka markalardan fiyat verdimi

Evet oradaki , pahali bisey taktirmak istemiyorum.Ustaliklarini da forumda birkac kisi yazmis memnunlar o yuzden benim arac icin temel seviyede bir atiker yeterli olacaktir dusuncesindeyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gebze trafiğinde 6 ay kullandım yol bilgisayarı şehir içi 8.5 gösteriyordu şehir dışı en az 5.6 gördüm. Sıkışık trafikte böyle arabalar alınmaz. Hem gitmiyor hem de benzini içiyor resmen.
  • quote:

2014 model ford fiesta trend aldim 27000 kmde cok temiz motor performansi %97 cikti , depoyu 200 tlye doldurdum mesafe 520 km olarak gosterdi bu deger normal midir km de yaklasik 25 kurus yakiyor bu hesapla

Bu hesapla 100kmde 8 litre yakıt yakar. Öncesinde de sert kullanılmışsa beyindeki ortalama yüksektir. Buda etkiler. Bilgisayarı sıfırlayın. Uzun yolda bu değer 5-6 litreleri görür. Şahsen 1.6 atmosferikte bile uzun yolda bu değerleri görüyorum. Lpg ile oldukça ekonomik olur o araç. Bakmayın tsi-turbo vs az yakar muhabbetine onlarda en az muadili güçteki atmosferikler kadar yakarlar. Araçların pek suçu yok aslında. Benzin olmuş 4.80 araçlar ne yapsın ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 6 Kasım 2016; 18:28:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acr

quote:

2014 model ford fiesta trend aldim 27000 kmde cok temiz motor performansi %97 cikti , depoyu 200 tlye doldurdum mesafe 520 km olarak gosterdi bu deger normal midir km de yaklasik 25 kurus yakiyor bu hesapla

Bu hesapla 100kmde 8 litre yakıt yakar. Öncesinde de sert kullanılmışsa beyindeki ortalama yüksektir. Buda etkiler. Bilgisayarı sıfırlayın. Uzun yolda bu değer 5-6 litreleri görür. Şahsen 1.6 atmosferikte bile uzun yolda bu değerleri görüyorum. Lpg ile oldukça ekonomik olur o araç. Bakmayın tsi-turbo vs az yakar muhabbetine onlarda en az muadili güçteki atmosferikler kadar yakarlar. Araçların pek suçu yok aslında. Benzin olmuş 4.80 araçlar ne yapsın ?

Bilgisayari nasil sifirlarim oyle bir secenek gordugumu hatirlamiyorum

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler acaba depoyu tamamen bitirip oyle mi lpg taktirsam ama dunden beri okuyorum lpg taktirmak kesin cozum gibi geliyor bu arac icin sanki

• darnglove D kullanıcısına yanıt
    1.25 fiesta sahibiyim.yaklaşık 10 ay önce Brc taktırdım.lpg ile 20 bin km civarı yol yaptım.sıkıntısız kullanıyorum.uzun yolda 18-19 krş.şehir içinde ise 21-22 krş civarı yakıyorum.Araca uzun süre binip uzun kilometreler yapılacaksa kesinlikle taktırın.1-2yıl binerim ve en fazla 20-30 bin km yapıp satarım diyorsan lpg ye gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mightywolf35 -- 7 Kasım 2016; 11:34:34 >
  • depoyu doldurup da ekranda çıkan menzile göre yakıt tüketimi kıyaslaması yapıldığını da ilk defa görüyorum. hayret..
  • kimse maval okumasın sıfır km kiralık corsa kullandım daha doğrusu kullanamadım... nedeni çok yakması... resmen dizelden 2 kat fazla yakıyor...

kimse hayal görmesin 25 kuruş istanbulda dizel yakıyorsa kafadan bu araç 50 kuruş yakıyor...

akıl var mantık var bir kere bu araçlar bu kadar az yaksa millet dizel alacağına gider bunları alır...

bir kere zaten 1.4 lt yada 1.6 çok yakıyor deyip 1.25 almakta ayrı komedi... aynı motorun silindir hacmi büyük olan motoru sadece...

bakkal hesabı yapsan 1.4 ile 1.6 ile çok ta yakıtta fark olmadığını hesaplarsın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: evilonthemove

1.25 fiesta sahibiyim.yaklaşık 10 ay önce Brc taktırdım.lpg ile 20 bin km civarı yol yaptım.sıkıntısız kullanıyorum.uzun yolda 18-19 krş.şehir içinde ise 21-22 krş civarı yakıyorum.Araca uzun süre binip uzun kilometreler yapılacaksa kesinlikle taktırın.1-2yıl binerim ve en fazla 20-30 bin km yapıp satarım diyorsan lpg ye gerek yok.

Bende bunun hesabini yapmaya calistim bugun , arac normalde sehir ici kullanilacak su anda 40 kurus yaktigini goruyorum range gostergesinden.Ancak gercekte ne cikar bilemiyorum depo bitince netlesecek.Dedigim gibi 200 tlye 40 litre benzin aldim 520 km gosterdi ve o sekilde dusmeye devam ediyor ancak tam bitmeden hesap tabii ki net degil.araci istanbulda sehir icinde kullaniyoruz ve ayda en fazla 500-600 km yol yapariz.Bu durumda 1500 tl lpg masrafi yapipta 1 senede de fazla fazla 10 bin km yapicak olsam zarar mi ederim.Tupten sonra yari yariya dusecegi soyleniyor sehir icinde...araci en gec 1.5 sene sonra degistirirm is gorsun diye aldim

Ortalama tüketime bak, range tahmini değer verir, kullanım tarzına göre değişir.
    1.5 sene ve 15-20 bin km icin lpg taktırmaya değmez.yakıttan edeceğin kârla en fazla lpg kitinin parasını çıkarmış olursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

Ortalama tüketime bak, range tahmini değer verir, kullanım tarzına göre değişir.

Bende aynen oyle yapicam bakalim kac km yol gidicek range ile kiyaslayinca

• quote:

Orijinalden alıntı: evilonthemove

1.5 sene ve 15-20 bin km icin lpg taktırmaya değmez.yakıttan edeceğin kârla en fazla lpg kitinin parasını çıkarmış olursun.

Onun hesabini yapmaya calistim ama sanki 15-20 binden daha once cikartir gibi geliyor.yari yariya farkettigi icin 5 bin kmde amorti eder gibi bir hesap yaptim lpgye yapacagim 1500 tllik masrafla ama hesapta yanlislikta yapmis olabilirim

sabah akşam sıkışık trafikteki değerleri ekliyorum . İnsani bir trafikte 7-8 ltre arası yakıyor bu araç çok sık kullanılacağı için lpg takıldı landirenzo kit 3000 küsür liraya maloldu servisin anlaşmalı olduğu bir yere taktırdık yazılımınıda Ford yapıyormuş motor garantiside devam ediyor

• kaan0101 K kullanıcısına yanıt
    11 lt mi yakıyor ben mi yanlış gördüm çok ciddi bir rakam bu eğer gerçekse...Ben çok fazla kullanmayacağım için lpg taktırmaktan şu anda vazgeçtim çünkü senede 10 bin km max göreceğim rakam olur diye tahmin ediyorum
  • 8lt geçmemeli

• Hocam yerinizde olsam takdırırım. Şimdi araç fazla yakıyor kışın tüketim daha artar. Lpg taktırıp rahat rahat işinizi haledebilirsiniz.

• Şehir içi çok kullanacaksanız kesinlikle düşük hacimli(1.2 1.3 gibi) dizel almanızda fayda var.

1.4 Corsa ortalama 10 lt civarı tüketiyor Antalya'da. İlla benzinli alınacaksa da TSI(vb.) almak daha mantıklı. Yakıt sarfiyatı farkı çok olacağını sanmıyorum; ancak en azından daha fazla performans alacağınız kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danGerfuLL -- 8 Kasım 2016; 23:15:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: III I II III I I

Hocam yerinizde olsam takdırırım. Şimdi araç fazla yakıyor kışın tüketim daha artar. Lpg taktırıp rahat rahat işinizi haledebilirsiniz.

Senede en fazla 8-10 bin km icin ve en fazla 1.5-2 sene kullanimdan sonra satmak icin lpg taktirmak pek uygun diil gibi geldi bana sanki

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.