Şimdi Ara

2014 Jetta 1.4 tsi 122 bg manuel için en uygun lpg dönüşümü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
27.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar o km jetta manuel comfortline 1.4 tsi almaya karar verdim. Hem ikinci el değerinin yüksek olmasından. Hemde yakışıklı bir otomobil. sipariş ve kapora verdim nisanın 20si gibi gelecek. ben en az 2 ila 3 bin km kadar benzinde binmeyi düşünüyorum Şimdi ben 1 aydır araştırıyorum ve tsi için değişik lpg uygulamalar var ve açıkçası kafam karışık.

1. vialle diye bir sistem varmış, sıvı lpg imiş, sanırım enjektörlerden gönderiyorlarmış ve hiç benzin yakmıyormuş ve % 40-45 tasarruf diyorlar ama 2200 euro (7000 tl) diyorlar.... (Motorda delme yok...) ve sanırım subapların erimesine karşı garanti veriyorlarmış ve erirse değiştiriyorlarmış

2. prins direct lıguıd diye bir sistem varmış, tsi motorlar için geliştirilmiş ve onu övüyorlar sitelerinde, fiyatı ve sonuçlarını bilmiyorum.

3. ! hafta oluyor ilçemizde (Tarsus) bir otogazcıya (cömert) uğradım ve orada siyah jettaya lavato uygulama yapıyorlardı. Subaptan delmişler, ve 2700 lira +350 işletrme diyorlardı ve benzinle ortak bir yakım oluyormuş yani %95 lpg-% 5 benzin veya %90 lpg- %10 benzin gibi...

Benim endişem şehir içinde benzin yetiştirememe kaygısı, sonuçta memuruz....

Arkadaşlar Allah rızası için şu iki şeyi tavsiye etmeyin.

1. Ya kardeşim madem ekonomi isitiyorsun git dizel al. Alamamçünkü param buna yetiyor. Benzinli jetta 62 dizel 76. Ardaki fark 15 milyar ve 80-100 binden sonra anca amorti ediyorsun. Eskiden dizelle benzinli arasında 4-5 milyar oynardı.

2. Madem bu parayı veriyorsun. hiç sesini çıkarmayacaksın. Kardeşim lpg gibi bir imkan varken. Kullanmak bizim de hakkımız değilmi. Daha hesaplıya gönlümüzce uzun yol yapmak, gezmek görmek

Çünkü ben bunu forumlarda insanlar birbirine söylerken çok duydum....

Evet arkadaşlar, aracın 2014 olması gerekmiyor motor aynı olsun yeter, Taktıranlar özellikle 2014 yılında taktıranlar (fiyatın güncelliğini kaybetmemesi açısından)....
    *Öncelikle hangi markayı neden tercih ettiniz?

*Ve sonra keşke şu sebepten dolayı Şu markayı tercih etsydim dediğiniz oldumu?

*Nerede, nasıl hangi fiyatlara taktırdınız?

*Garanti işi nasıl oluyor? Subapların erimesi meselesine nasıl bakıyorlar?

*Memnunmusunuz? ne yakıyor?

• Yapay Zekanın Yanıtı

2014 Jetta 1.4 TSI 122 BG Manuel İçin LPG Dönüşümü Hakkında Bilgi

2014 model Jetta 1.4 TSI 122 BG manuel aracınız için LPG dönüşümü yaptırmayı düşünüyorsanız, bilmeniz gereken önemli hususlar vardır.

Jetta 1.4 TSI LPG Uyumlu Modelleri

Volkswagen Jetta'nın 1.4 TSI motorlu modelleri, LPG dönüşümüne uyumlu olarak tasarlanmıştır. Bu nedenle, 2014 model Jetta 1.4 TSI 122 BG manuel aracınız da LPG dönüşümü için uygundur.

LPG Dönüşümünün Faydaları

LPG dönüşümü, benzinli araçlara kıyasla yakıt maliyetlerinden tasarruf etmenizi sağlayabilir. Ayrıca, LPG daha çevre dostu bir yakıttır ve emisyonları azaltmaya yardımcı olur.

LPG Dönüşümü İşlemi

LPG dönüşümü, yetkili bir servis tarafından yapılması gereken teknik bir işlemdir. Dönüşüm sırasında aracınıza bir LPG tankı, enjektörler ve bir kontrol ünitesi monte edilir.

LPG Dönüşümü Fiyatları

LPG dönüşümü fiyatları, kullanılan ekipman ve servisin konumuna bağlı olarak değişebilir. Güncel fiyatlar hakkında bilgi almak için bir LPG dönüşüm servisiyle iletişime geçmeniz önerilir.

Önemli Hususlar

LPG dönüşümü yaptırmadan önce aracınızın LPG dönüşümüne uyumlu olup olmadığını kontrol ettirmeniz önemlidir. Ayrıca, dönüşüm sonrasında aracınızın düzenli olarak bakım ve kontrollerinin yapılması gerekir.

LPG dönüşümü, yakıt maliyetlerinden tasarruf etmek ve çevre dostu bir araç sahibi olmak isteyenler için uygun bir seçenek olabilir. Ancak, dönüşüm işleminin yetkili bir servis tarafından yapılması ve aracın düzenli olarak bakımlarının yapılması gerektiğini unutmamalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet

• 1.4 TSI ve diğer tüm TSI motorlar LPG ile kesinlikle uyumlu değildir. Uyumludur diyen yalan söyler. Bunlar adeta "zorlama" sistemlerdir. LPG ile uyumlu olmayan bir motoru bazı zorlamalar yaparak uygun hale getirmeye çalışmaktadırlar. Kimse size bu konuda sorunsuzluk garantisi veremez. Arızaya açık sistemlerdir.

VW markasında LPG ile uyumlu tek motor atmosferik düz motorlardır. Bunun da en yaygın kullanılanı 1.6 MPI 102 hp motordur. Bu motor Almanya'da fabrika çıkışı LPG'li oarak satılmaktadır. LPG ile %100 uyumlu sorunsuz motordur. Yüzbinlerce km. test edilmiştir. Arızasız sorunsuz binilmektedir. Diğer sistemler gibi (Vialle Lpdi hariç) benzin+LPG karışımıyla değil %100 LPG ile çalışmaktadır. Gerçekten LPG ile uyumlu tek motor "1.6 MPI" motordur. Bu konuda benim söylediklerime inanmak zorunda değilsiniz. Yukarıdaki söyledikleriniz hariç sıralı LPG montajı yapan bir yere danıştığınızda aynı cevapları alırsınız. 1.6 MPI motor mu yoksa TSI motorlar mı LPG ile uyumludur diye sorduğunuzda eğer satıcı yada montajı yapan dürüst biriyse size doğru cevabı verecektir.

Size tavsiyem eğer fazla km. yapıyorsanız 1 veya 2 yaşında "1.6 TDI motor" almanızdır. Yada TSI alacaksanız benzin ile binmenizdir. Zaten sıfır km. araç alıp bu düşündüğünüz sistemlerden birini taktırdığınız an araç tamamıyla garanti dışı kalır. Olabilecek büyük bir arızada distribitör sizi tanımaz. LPG'yi uygulayan firma ile baş başa kalırsınız.

İyi günler dilerim...

• tsi motora hala bir çare bulamadılarmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: autotechvw

1.4 TSI ve diğer tüm TSI motorlar LPG ile kesinlikle uyumlu değildir. Uyumludur diyen yalan söyler. Bunlar adeta "zorlama" sistemlerdir. LPG ile uyumlu olmayan bir motoru bazı zorlamalar yaparak uygun hale getirmeye çalışmaktadırlar. Kimse size bu konuda sorunsuzluk garantisi veremez. Arızaya açık sistemlerdir.

VW markasında LPG ile uyumlu tek motor atmosferik düz motorlardır. Bunun da en yaygın kullanılanı 1.6 MPI 102 hp motordur. Bu motor Almanya'da fabrika çıkışı LPG'li oarak satılmaktadır. LPG ile %100 uyumlu sorunsuz motordur. Yüzbinlerce km. test edilmiştir. Arızasız sorunsuz binilmektedir. Diğer sistemler gibi (Vialle Lpdi hariç) benzin+LPG karışımıyla değil %100 LPG ile çalışmaktadır. Gerçekten LPG ile uyumlu tek motor "1.6 MPI" motordur. Bu konuda benim söylediklerime inanmak zorunda değilsiniz. Yukarıdaki söyledikleriniz hariç sıralı LPG montajı yapan bir yere danıştığınızda aynı cevapları alırsınız. 1.6 MPI motor mu yoksa TSI motorlar mı LPG ile uyumludur diye sorduğunuzda eğer satıcı yada montajı yapan dürüst biriyse size doğru cevabı verecektir.

Size tavsiyem eğer fazla km. yapıyorsanız 1 veya 2 yaşında "1.6 TDI motor" almanızdır. Yada TSI alacaksanız benzin ile binmenizdir. Zaten sıfır km. araç alıp bu düşündüğünüz sistemlerden birini taktırdığınız an araç tamamıyla garanti dışı kalır. Olabilecek büyük bir arızada distribitör sizi tanımaz. LPG'yi uygulayan firma ile baş başa kalırsınız.

İyi günler dilerim...

Olmicak sanirim bu is 2015 eylulunde , hala bir gelisme yok:))

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Vialle lpdi araştırın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bravedead kullanıcısına yanıt
    2015 jettalarda "bluemotion" motor kullanılmaya başlandı. Eski TSI zaten uyumlu değildi; bu hiç uyumlu değil. Kesinlikle böyle bir motora LPG taktırılmaz. Araca ve motora yazık edersiniz. Takan firmalar ellerindeki ürünü satmaya çalışıyor. Güvenmemenizi öneririm.

2015 bluemotion motor zaten çok az benzin yakıyor. Ortalama yakıt tüketimi klasik TSI dan çok daha düşük. Benzin ile çok rahatlıkla binilebilir.

İyi günler dilerim...

• quote:

2015 jettalarda "bluemotion" motor kullanılmaya başlandı. Eski TSI zaten uyumlu değildi; bu hiç uyumlu değil. Kesinlikle böyle bir motora LPG taktırılmaz. Araca ve motora yazık edersiniz. Takan firmalar ellerindeki ürünü satmaya çalışıyor. Güvenmemenizi öneririm.

2015 bluemotion motor zaten çok az benzin yakıyor. Ortalama yakıt tüketimi klasik TSI dan çok daha düşük. Benzin ile çok rahatlıkla binilebilir.

İyi günler dilerim...

Bilgi icin tsekkurler. Benim 2007 tsi1.4 140 kompresorden dolayi,mi fazla yakiyor bir bilgin varmi,? Uzun yolda 110-120 klima kapali 6.5-7.0 lt yakiyor ama ortalama 10 un altonda hic kalmiyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bravedead kullanıcısına yanıt
    Tabi. Sonuçta 140 beygirlik araç. Bir de dediğiniz gibi kompresör biraz eskide kaldı. Bluemotion araçlarda sadece turbo var. Sizin araçta her ikisi de var.

Çok km. yapıyorsanız 1.6 TDI düşünülebilir. İlla LPG olsun derseniz 1.6 MPI düşünülebilir. Yalnız bu motorlar sizin aracın performansının ve hızlanmasının yanına yaklaşamaz. Sürüş zevki sıfır hale gelir ama ekonomi yaparsınız.

İyi günler...

• quote:

Tabi. Sonuçta 140 beygirlik araç. Bir de dediğiniz gibi kompresör biraz eskide kaldı. Bluemotion araçlarda sadece turbo var. Sizin araçta her ikisi de var.

Çok km. yapıyorsanız 1.6 TDI düşünülebilir. İlla LPG olsun derseniz 1.6 MPI düşünülebilir. Yalnız bu motorlar sizin aracın performansının ve hızlanmasının yanına yaklaşamaz. Sürüş zevki sıfır hale gelir ama ekonomi yaparsınız.

İyi günler...

Yok hocam 1.4 140 zevk isi zaten, uzun yola golf..
    dizel duster var bende zaten, atikerli 1.6 100 hp atmosferik polo var.

Ama merak ediyorum tam uyumlu ciktimi cikabilecekmi?? (Golfle cikiyorum yola 5 km de 20 tl birakabiliyo:)) en az 33 kurus bu arada uzun yol golf

• Arkadaşlar eşime Polo aldıktan sonra bende Jetta'ya almayı planlıyorum. Acaba 1.4 TSI motorun LPG dönüşümü hakkında bir gelişme var mı?
  • erbilge E kullanıcısına yanıt
    Motor kodu önemli benim jetta 2010 tsi 160 bg DSG aracına bir yıl önce landirenzo taktirdim 2700 tl ye 20 bin km yol yaptım 3200 tl karım var lpg kit ücretini ve 2 kez filtre değiştirdim 40 tlden yani kit kendini amorti etti ve 400 tl kardayim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akaena -- 11 Nisan 2016; 13:54:48 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.