Şimdi Ara

2014 LG 3DTV (131. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.996
Cevap
46
Favori
263.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 50lb670 aldım. Cihaz güzel. Sadece dahili uydu alıcısını kullanacaksınız uydu sistemi çok iyi ayarlı olması lazım yoksa tam çalışmıyor, sinyal gidip geliyor. Harici uydu cihazıyla aldığınız görüntüyü,aynı kabloyu tv ye taksasanız bile yetersiz sinyalden görüntü alamayabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar yaklaşık bir hafta önce 55" 950 v önce tv mi aldım uzun uğraşlardan sonra:) fakat usb den film izlerken Türkçe karakter problemini tv ayarlarından yapamadım.
    alt yazı dili olarak Türkçe seçtim; ama aynı sorun devam ediyor. var mı yardımcı olabilecek bir yardımsever?:))
  • dünyamız D kullanıcısına yanıt
    çoğu filmde türkçe seçili iken sorun yok. Sorun olan altyazılarda ise Latin seçiniz.
  • 65UB980V'nin 4 şubatta yeni firmwarei çıkmış, kuran oldu mu? Değişen birşey var mı? 606 MB bir dosya :)
  • fiyatlara zam gelmiş sanki. Teknosa baktığım tv ler 200-300 tl artmış
  • Teknosa bunu hep yapıyor.Salı,Çarşamba,Perşembe fiyatları şişiriyor sonrada "turuncu indirim" adı altında indirim yapmış gösterip normal fiyatında satışa geçiyor.Aldatmacanın,daniskası yani.Bazen 1-2 üründe gerçekten kampanya oluyor.
  • Teknosa'ya her türlü

• 65UB980 modelini almayı ciddi ciddi düşünüyorum. 4K açısından TV'nin kendisinde hem hdcp2.2. standartı, hem hdmi 2.0 bulunan bu fiyata başka TV yok gibi. USB3.0 portu da cabası. Kendi ses sistemim zaten iyi olacaüı için harmon kardon speakerları hiç umurumda değil. Aynı şekilde webos, player vs. özellikleri de beni ilgilendirmiyor. Tek tereddütüm 950 modelinde ayyuka çıkmış banding problemi. Bunda da var mı diye korkuyorum. Gerçi internette 980v modeli ile ilgili bu konuda sorun belirten bir kullanıcı görmedim ama insan düşünmeden edemiyor. İkinci tereddütüm ise input lag olayı. Yurt dışı sitelerde birkaç yerde input lag'ı fazla demişler. Şu UB980V alıp da kullanmış olan arkadaş varsa şurada bir zahmet tecrübelerini paylaşabilirlerse çok makbule geçer.

Bir de UC970 curve modeli var. Ancak curve ekran pek düşünmüyorum. Ama panel açısından daha iyi ise belki düşünebilirim. Yalnız duvara asılı kullanacağım TV'yi ve curved tv duvarda nasıl olur bilemiyorum. 3D için aktif shutter gözlük kullanan, HDCP 2.2 ve HDMI 2.0 desteğini adam gibi vermeyen tüm tv'leri de kafadan elediğim için UB980 fiyatına alabileceğim başka marka tv'de yok gördüğüm kadarıyla.

Eğer ub980, uc970 modellerine sahip olan arkadaşlar varsa lütfen bizi bilgilendirsinler.

• ZvAnA kullanıcısına yanıt
    55UC970V kullanıyorum. Fiyat aralığını bilemiyorum ama 65UC970V modelini de gör derim. Curved ekrana hemen alışıyorsunuz, bu konuda şüpheniz olmasın. Direct Led kullanması da en büyük avantajı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 11 Şubat 2015; 14:57:41 >
  • Evet gidip bir görmekte fayda var. Gerçi UC970 ile UB980 iki hafta önce ikisi de 8999TL'den satılıyordu. UB980 önce 7500TL, şimdi de 7000TL'ye düştü. UC970 ise hâlâ aynı fiyatta. Tabi bahsettiğim fiyatlar adı sanı bilinen LG Türkiye distribitörlü yerler.

Ben curved ekran olayına karşı değilim, tek derdim duvara asılınca saçma bir görüntü olur mu, gerçi bu ekranlar duvara asılabiliyor mu onu da bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZvAnA -- 11 Şubat 2015; 19:36:50 >
  • webos tv de iphone u klavye olarak kullanabileceğimiz bir app bilen var mı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZvAnA

Evet gidip bir görmekte fayda var. Gerçi UC970 ile UB980 iki hafta önce ikisi de 8999TL'den satılıyordu. UB980 önce 7500TL, şimdi de 7000TL'ye düştü. UC970 ise hâlâ aynı fiyatta. Tabi bahsettiğim fiyatlar adı sanı bilinen LG Türkiye distribitörlü yerler.

Ben curved ekran olayına karşı değilim, tek derdim duvara asılınca saçma bir görüntü olur mu, gerçi bu ekranlar duvara asılabiliyor mu onu da bilmiyorum.

Hocam fiyatlar 1000'er 1000'er düşüyor maşaAllah. Bir süre daha bekleme şansınız varsa Mart-Nisan gibi 2015 modellerin gelmesini bekleyin isterseniz. Ben öyle yapmaya çalışıyorum dayanabilirsem

Banding in ağa babasi vardi hocam sakin bulaşma bu tv ye görüntü kaliteside çok kötü 7000 tl verdim sinir sahibi oldum lg servis banding normal dedi ki ekranda öbek öbek lekeler vardı bir ton tantana çıktı zor bela verdik geri kafani duvarlara vurursun benden söylemesi lg de tek alinacak tv oled ec930 modeli sakin sakin led tv almayin lg den...

• Nisan gibi gelecekse bekleriz de, daha da uzar gibi geliyor. Bir de 2015 modelleri gelince ister istemez 65" oled tv'lere kayacağız, onlar da herhalde 15 binden falan açarlar kapıyı diye tahmin ediyorum. Sonra onlar da düşsün diye bekle derken bakmışın bir sene olmuş

@jackbauer;

Hocam valla korktum şimdi. O zaman kucukyenici arkadaşın memnun olduğu UC970'e yönelmek mantıklı görünüyor. Ya da hiç bulaşmadan 2015 ürünlerini bekleyeceğiz. Hayır Sony x9005 falan desem 16bin lira. HDCP2.2 'de var mı yok mu belli değil. Samsung'u o uyduruk box çözümü ve aktif 3d gözlükleri nedeniyle zaten hiç düşünmüyorum. 4k, 4k diye pazarlıyorlar tv'leri gerekli standartlar tv'lerde yok. Aynı şekilde Pioneer AV receiver aldım SC-LX58 4k ready, hdmi 2.0 var. HDCP 2.2 yok cihazda. Bunlar olmadan bu tv ve cihazları nasıl 4k ready diye satıyorlar mantığım almıyor.

Hocam kafanda bir model belirle bu seneninkilerden, bugün almışsın gibi ondan vazgeçme. 2015 modeller geldiğinde onlara bakma, sadece bunların fiyatının düşmesini bekle. Belirlediğin sınıra düştüğünde de bunu al, başka çaresi yok.

Heee, diyorum ama ben yapabilecek miyim bunu? Sanmıyorum. Muhtemelen diyeceğim ki o 200Hz native, bunda hareketli sahne performansı iyi, aman bunda bilmemneyi düzeltmişler. Dur bekleyelim de şunu alalım.

Şimdilik en iyi seçenek 55EC930V gibi duruyor ama onda da problemlerden bahsediliyor OLED başlığı altında. Bir de almışken 65 alayım diyorum, 2014 OLED'lerde 65 yok. Bilerek yapıyolar bunu kesin.

• Aynı şeyi ben de düşündüm. 65" oled tv olsa 4k'mış Ultra HD'miş falan demeyip alıp geçerim diye. Ama yok. Çünkü bu 4K oturmadan cihaz alanlar öyle ya da böyle bir şekilde mağdur olacaklar gibi. En azından 4K oturana kadar paneli düzgün TV'ye para vermiş olurduk.
  • valla en ben TV aldığımda aynı sıkıntılar vardı. ama her TV'nin artıları olduğu gibi eksileride var. bende banding çıkmadı cihaz LA970v full led. benim için kıstas full led olması idi çünkü edge led Tvlere o kadar para vermeyecektim. ama aynı Tvde banding problemi yaşayanlar olmuş.
    birde bu işin sonu yok yok OLED miş yok MOLEDmiş ihtiyacınız varsa alın arkadaşlar yoksa bekleyin.
    UC970V değerlendirilmesi gereken bir TV. Kendi açımdan fiyat/performans ürünü diyebilirim. Her sene yeni model ve özellik çıktığından bir yerde almak zorunda kalıyorsunuz. SC-LX58'de HDCP 2.2 olmadığına emin misiniz? Sadece kopya koruma standartlı verileri aktarabilme ile uyumu diye kabaca tarif edebilirim (yanlış biliyorsam düzeltin). Yoksa 4K çözünürlük için yeterli donanıma ve band genişliğine sahip cihaz. Bazı firmalar standartları tam belirlenmediğinden mesuliyet altına girmemek için özellik tablosunda veya kullanım kılavuzunda yazmıyor da olabilirler. Kılavuzunda HDCP olarak bahsediyor ama 2.2 olarak belirtilmemiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kucukyenici

UC970V değerlendirilmesi gereken bir TV. Kendi açımdan fiyat/performans ürünü diyebilirim. Her sene yeni model ve özellik çıktığından bir yerde almak zorunda kalıyorsunuz. SC-LX58'de HDCP 2.2 olmadığına emin misiniz? Sadece kopya koruma standartlı verileri aktarabilme ile uyumu diye kabaca tarif edebilirim (yanlış biliyorsam düzeltin). Yoksa 4K çözünürlük için yeterli donanıma ve band genişliğine sahip cihaz. Bazı firmalar standartları tam belirlenmediğinden mesuliyet altına girmemek için özellik tablosunda veya kullanım kılavuzunda yazmıyor da olabilirler. Kılavuzunda HDCP olarak bahsediyor ama 2.2 olarak belirtilmemiş.

İşte ben de ondan bahsediyorum Hocam. HDCP 2.2 4K medya için geliştirilen kopya koruma standartı ve bu bir chip vasıtasıyla gerçekleştiriliyor. Bu konuyu yurt dışı forumlarda çok araştırdım. Maalesef şuan piyasada bulunan en son ürünlerden sadece Onkyo'nun Atmos'lu modellerinde bu destek var. Ancak bu da tam değil. Çünkü kullandıkları çip HDCP 2.2.'yi destekliyor ama buna karşılık HDMI 2.0 ile gelen Full 4K 4.4.4 renk aralığını desteklemiyor. Yani Onkyo'nun bu modelleri sadece 4.2.0 renk aralığında 4K görüntü verebilecek. Geriye kalan hiç bir üreticinin receiver'larında HDCP 2.2 çipi yok. Bu donanımsal bir eksiklik olduğu için de öyle firmware ile falan eklenecek bir şey de değil.

Yalnız Denon geçenlerde; premium modelleri (X7200W,X5200W,X4100W) için HDCP 2.2. upgrade yapacağını söyledi. Ama benim anladığım millet eline receiver'ı alıp servise gidecek ve cihazlara HDCP 2.2 chip'i takılacak. Hiç yoktan iyidir tabi ama diğer firmalardan böyle upgrade sözü gelmedi daha.

Bir de yine Denon ve Marrantz Dolby Atmos yanında DTS'nin Auro 3D ses teknolojisini de firmware ile cihazlara ekleyeceklerini söylediler ki şuan bildiğim kadarıyla Denon'un firmware'i indirilebiliyor.

Bakalım ben pioneer'dan biran önce bu konularda benzer açıklamalar bekliyorum.

• 2014 Serisi webos tvler için yapılan android uzaktan kumanda programı elinde olan var mı? Son güncellemeyle beraber program tvyi bulmuyor.Ve bu da genel bir sorun...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.