Şimdi Ara

2014 LG 3DTV (138. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.996
Cevap
46
Favori
263.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bildiğim Kadarıyla Farklar;
    UB950'de dahili kamera yok. 2.1 Ses Sistemi mevcut.
    UB980'de dahili kamera var. 4.2 Ses sistemi mevcut.

İşlemcinin UB980'de daha üst olduğunu sanıyordum ama resmi kayıtlarda böyle bir ibare göremedim...
    Öyle takıntı yapılacak bir fark yok yani...

Tavsiyem UC970 serisine yönelmenizdir. Şahsen kullanıyorum ve memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 17 Mart 2015; 15:16:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orthos123

quote:

Orijinalden alıntı: PuRE HaTReD

Arkadaşlar,

"9 series TVs LG is represented by two models UB950v and UB980V.

TVs have a real frame rate of 200 (240) frames per second, which means that the set of the matrix with the appropriate parameters. For movies, this parameter is not absolutely essential, movies are shot with a frame rate of 60 frames per second, but for gamers, this parameter will allow using the TV as a monitor to get a good display.
    Index MCI (UCI) is almost the same and is 1250, the model 950 and 1300, the model 980.
    The sound system acoustics model UB950 has 2 + 1, UB980 has acoustics 5.1 or 5.2 depending on the country.
    The other parameters are the same.

Models have only one real difference 980 model has a much more powerful acoustics compared to 950, but considering the factor that get high-quality sound in flat TV is not real, for true connoisseurs of high-quality sound will still need to buy a good acoustics."

Bu incelemede söylenen farklar dışında 950 ve 980 modeli arasındaki farklar nelerdir ? Sadece bu kadar mı fark mevcut ?

Burada baya karşılaştırmışhttp://www.trustedreviews.com/lg-65ub980v-review
    The 65UB980V’s design and audio system both mark clear points of difference between it and the UB950V range that sits beneath it. But there’s also a potentially significant difference when it comes to picture technology in the shape of the uncatchily named Tru-ULTRA HD Engine Pro processing engine.

This ‘Pro’ version of the engine exclusive to the UB980V series is claimed to deliver improvements in two key areas. First, it works in tandem with an upgraded Super Resolution Algorithm to provide more detailed upscaling of HD sources with less errors. Second, it introduces something catchily called the 4K Motion Estimation Motion Compensation [sic] circuit, designed to eliminate the LCD blurring issues over moving objects that can be so disruptive when watching 4K content.
    Read more athttp://www.trustedreviews.com/lg-65ub980v-review#b3hcVz0wGCw3fgqV.99Burada baya karşılaştırmışhttp://www.trustedreviews.com/lg-65ub980v-review
    The 65UB980V’s design and audio system both mark clear points of difference between it and the UB950V range that sits beneath it. But there’s also a potentially significant difference when it comes to picture technology in the shape of the uncatchily named Tru-ULTRA HD Engine Pro processing engine.

This ‘Pro’ version of the engine exclusive to the UB980V series is claimed to deliver improvements in two key areas. First, it works in tandem with an upgraded Super Resolution Algorithm to provide more detailed upscaling of HD sources with less errors. Second, it introduces something catchily called the 4K Motion Estimation Motion Compensation [sic] circuit, designed to eliminate the LCD blurring issues over moving objects that can be so disruptive when watching 4K content.
    Read more athttp://www.trustedreviews.com/lg-65ub980v-review#b3hcVz0wGCw3fgqV.99

Evet, aradığım buydu.

Gerçek farkı bu görüntü işleme teknolojisi yaratıyor demek ki. Keşke almak için bekleseydim biraz daha. İki televizyonun fiyatı şu an çok yakın birbirine. Acele ettik.

• MEVLANA CELALETTİN kullanıcısına yanıt
    UC970'de 4K yayını kaydetmedi. Belki güncellemeler ile mümkün olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kucukyenici K kullanıcısına yanıt
    Belki.tesekkurler.

• 65UB980V 'nin panel kullanim suresine nereden bakabilirim arkadaslar?

• Menu / Genel / Bu TV Hakkında
    (Toplam çalışma süresi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 21 Mart 2015; 10:35:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kucukyenici

Menu / Genel / Bu TV Hakkında
    (Toplam çalışma süresi)

Orada seri nuamari vs var ama toplam kullanim suresini bulamadim. Ben de aldigim yerde bakayim dedim ama cikmadi.

Acaba bu menusu iptal edilmiş bir yazılım falan mi yuklenmis ne?

• UC serisi WebOs'ta böyle. Aynı modeli kullanan arkadaşlar cevap verse daha iyi. Belki servis menüsüne girmek gerekebilir. (Özel kumanda gerekiyor.)

• kucukyenici K kullanıcısına yanıt
    Servis menusunden bakti kuruluma gelen arkadas sagolsun. Cihaz sifirmis

• Ub980 mi aldiniz hayirli olsun. Yorumlari bekliyorum (:

• orthos123 kullanıcısına yanıt
    Menusu acayip karisik geldi. Ilk yorum bu olsun.

Kanal siralamak zor. Bilgisayarda yapmak için program bakacagim.

SD performansi çok iyi. Review'lerde bahsediyordu ama bu kadar beklemiyordum. 65" UHD bir TV de anca bi kadar net SD seyredilir sanirim.

Ilk izleninlerim bunlar. Devamini iyice kurcalayinca yazarim insaAllah.

• hayirli olsun. bendede 950 var.980 alacaktim ama yan hoparler dolaba sigmadi.genel olarak iyi.

• Samsung 55HU7500 den sonra 65UB980V hiçte iyi olmadı. Samsung görüntü kalitesi olarak 10 gömlek daha üstün. Flat ekran sevdam yüzünden almak zorunda kaldım LG'yi.. Samsung da stok kalmamıştı. Başka markada düşünmedim açıkcası.. 970V' yi almak istedim ama 9.000 TL vermek hiç işime gelmedi. Maalesef Vertical banding sorunuda mevcut, maç izlemek eziyet. HD kanallarda banding' i görmüyorsun. Webos, Film izlemek ve 3D samsung dan çok daha iyi, LG' yi bu konuda beğendim. SD görüntü kalitesi de fena değil. Alalı 1 gün oldu banding için servis çağıracağım ama çokta umutlu değilim. Bakalım neler olacak. TV üretim tarihi 01.02.2015, sevinmiştim son üretimlerden diye ama hüsran oldu. Digitürk kullanıyorum panel hızı 50 HZ olarak çıkıyor, Apple TV' yi takınca da 60 Hz oluyor. 200 Hz deniyordu ama ben daha 100 göremedim. Zamanında 10.000 TL idi fiyatı, 6.500 TL ye aldım. Iade etsemde Vatan Bilgisayar açık çek verecek. Sonuç; atsan atılmaz satsan satılmaz...

Şunu buldum:

Hz bakımından 3D ya da 2D TV lerde 3 durum söz konusu.

1 - Gelen yayının Hz değeri : Bu değer standarttır ve PAL sisteminde 50Hz, NTSC sisteminde 60Hz dır. Türkiye'de karasal yayın 50Hz gelir ve sabittir.

2 - TV nin Hz değeri : TV nin resim yenileme hızıdır. 50Hz gelen yayını 100Hz bir TV ile izlersen görüntü 2 kat fazla taranıyor (saniyede 100 kez) demektir. Görüntü kalitesini arttırır bu durum.

3 - TV nin yazılım ile çıktığı Hz değeri : Özellikle yeni nesil 3D TV lerde MCI, AMR 600Hz 800Hz gibi değerler görülür. Bunlar TV nin araya siyah ekranlar ekleyerek yaptığı suni Hz arttırımlardır.

TV de film / video izlerken ya da oyun oynarken info dan görülen değer gelen yayının değeridir ve Türkiye için 50Hz dır. Bu sayı hep sabittir. Ama TV in 100Hz resim yenilemeye sahiptir ve bu özellik açılıp kapanmaz. Info da 50Hz görünür o değişmez ama TV in 100Hz performansı verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkbirsen -- 22 Mart 2015; 3:25:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: diabolical

Menusu acayip karisik geldi. Ilk yorum bu olsun.

Kanal siralamak zor. Bilgisayarda yapmak için program bakacagim.

SD performansi çok iyi. Review'lerde bahsediyordu ama bu kadar beklemiyordum. 65" UHD bir TV de anca bi kadar net SD seyredilir sanirim.

Ilk izleninlerim bunlar. Devamini iyice kurcalayinca yazarim insaAllah.

Sd ler iyi diyince siz direk alasım geldi. 65 de beni dusunduruyodu. Diger incelemelerinizi de musait oldugunuzda bekliyorum.

• Nihayet 55UC970V model TV Teknosa ve Vatan'da piyasa fiyatlarına inmiş.

• Arkadaşlar merhaba 15-20 gündür lg42lb67 modelini kullanıyorum dsmart hd kutuyla birlikte bu tvyi özellikle dsmarttan hd film izlerken görüntü kalitesi iyi olsun diye aldım ama sanki hep bir eksiklik var dsmarttın yayın kalitesindenmi yoksa,tvdenmi anlayamadım önereceğim resim ayarları varsa paylaşırsanız sevinirim

• crasy C kullanıcısına yanıt
    Resim ayarlarını sıfırlayıp öyle deneyin. D-Smart cihazının da çözünürlük kısmını kontrol edin. 1080i olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 22 Mart 2015; 17:45:37 >
  • Arkadaşlar merhaba,

Ben de 65UB980v modelini aldım 5 gündür kullanıyorum ancak tv de ciddi oranda vertical banding var ve geri vermek istiyorum. Teknosa internet sitesinden almıştım. Memnun kalmadım diyerek iade için başvuruda bulunacağım çünkü değişim de olsa belliki panelde bu sorun kronik.
    Size sorum iade aşamasında sorun yaşar mıyım. Bildiğim kadarıyla 14 gün cayma hakkı var internet alımlarında.

Banding sorunu haricinde tv den memnun kalmıştım aslında. Film izlemek keyifli 3D si canlı ve güzel. İnce ayar yaparsanız genel olarak görüntü kalitesi de güzel. Ama maalesef çok maç izlediğim için banding sorununu görmemek mümkün değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tebessum

quote:

Orijinalden alıntı: yyykb

LG 55UB850V - LG 55UB830V - LG 49UB850V arasında kaldım ve bu gece 23 59 a kadar karar vermeliyim. Bir fikri olan üstadlar yardımcı olabilirler mi?http://www.delitilki.com/teknoloji/lg-ye-avantajli-gecis/lg-55ub850v-55-inc-140cm-4k-smart-3d-led-tv.html 1 tane kaldı?

arkadaş bu site güvenli mi resmi üretici garantili diyor ithal yani dikkat et lg türkiye garantisi yoksa sorun yaşadığında ortada kalırsınBen 55UB850 aldım sorunlu çıktı 2 haftadır iade için çırpınıyorum lg türkiye garantili olmasına rağmen biri bana hala bu tv nasıl 1000 herz açıklama yapamadı maçlar kötü sd yayınlarda çamur gibi görüntüler var hd yayınları benim 3 yıllık philips in sd yayınları gibi daha ne diyim

Delitilki mediamarktın fırsat sitesiymiş.
    Teşekkür ederim lilginiz ve alakanız için. Geçde olsa...

• Arkadaşlar 55ub850v alacağım inşallah.

Tek kafama takılan nokta şu.

55hu6900 2999

55ub850v 3699

3d ve usb 3.0 hariç aralarında ne fark var görüntü kalitesi olarak çokmu fark var anlamadım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.