Şimdi Ara

2014 YENI HONDA JAZZ KULÜBÜ ANA KONU::. (87. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.157
Cevap
18
Favori
213.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Salih01234

quote:

Orijinalden alıntı: can206

Merhaba salih.

O başlığı 2012 yılında açan bendim yoğunluktan birde işten güçten değiştiremedim haklısın.Ama haksız olduğun yerler var yazmadan duramayacağım:

1.Araçların fiyatlarını kıyaslarken jazz'ın 1.2 motorunu baz almışsın,1.4 motor olanın fiyatına bak gene gel hesapla.(Honda ingiltere 1.2 çıkarıyor)

2.Jazz alanların enayi olduğunu söylemişsin.Param var alıyorum hesabımı kitabımı sen mi tutuyorsun? Bu ülkede tek kapılı spor araçlara sırf keyif için 150.000 tl verenler var.

3.Burada aracın fiyatını konuşmak yasak değil tabiki tartışırız ama senin uslubun çok ters ve yanlış.

4.Bizi markacı zihniyet demişsin! markacı olsak burada aracımızın eksi yönlerini dillendirmeyiz.

5.Kedi uzanamadığı ciğere "mırnav" dermiş diyecem ama hadi demeyeyim

Merhaba can206

Yazdıklarınla çelişiyorsun işte şöyle

1-Jazz 1,2 motor ama onu kıyasladığım araçlarda en ucuz olanları, örneğin fiesta 1,25, yaris 1,33 , colt 1,4 . Bu durumda jazza yine insaflı davrandım. Amerikada 1,5 honda fit 15,000 dolar, Jazz orda fit diye isimlenmiş. Sonuç olarak Honda Türkiye kazığı iyi sokmuş.

2-Jazz alanlara nerede enayi dediğimi bulamadım, eğer demişsem bende enayiyim, çünkü bende de jazz var. Binmedğiğim arabayı eleştirmiyorum. Yakında Toyota Auris alcam onunla Jazzı zevkle kıyaslarım. (can206 ayzmış:Bu ülkede tek kapılı spor araçlara sırf keyif için 150.000 tl verenler var.)
    Sırf keyif için kendini damdan atanlar var sende atçan mı,? böyle örnekmi olur ne dediğini bilmiyorsun.

3-Uslubum yalnışsa al sana uslup;
    yunusxxx yazmış : Ya siz bu arkadaşı ciddiye alıp cevap yazıyor musunuz hala. Önceki sayfalarda ikinci el Jazz aramıyor muydu bu. Ya parası yetmedi ya da arkadaş Mitsubishinin CEO'su. yada Coltun dandik tasarımını bu yapmış :)))

forsa yazmış : mesele para işte yavaş yavaş sonradan yerleştiriceklerine.. Baştan hepsini yerleştiriyorlar
    biri hemen orgazm oluyor digeri yavaş vayaş..
    yani sonuçta ikitaraf ta orgazm oldugu için
    tecavüz olmuyor..
    Herkes mutlu yani

can206 yazmış : Kedi uzanamadığı ciğere "mırnav" dermiş diyecem ama hadi demeyeyim

4- Markacı olarak kimi kast ettiğimi biliyorsun, senin mesajlarını ilk defa gördüm, seni tanımıyorum bile sana nasıl birşeyler söyleyebilirim ki çok mantıksız. Eğer jazz kullanan herkezi kast ettiğimi anladıysan, bende markacıyım o zaman. Ben özellikle yunusxxx ve forsa' yı kast ettim geçmiş mesajlara bak adamlar sanki Hondanın distribitörü, onlar mantıksız cevaplar yazdıkça bende yazmaya devam edeceğim.

5-Bende zaten Jazz var mırnav demeyeceğim ...

Salih Bey,

Yanlış yapıyor, forumdaki arkadaşları kışkırtıyor, sonra da bunlara sebep değilmişsiniz gibi savunmaya geçiyorsunuz. Lütfen; öncelikle siz başta olmak üzere sürekli tekrarlayan bir şekilde fiyat/satın alma vs. uslubunuz konusunda daha serin kanlı olmanızı rica ediyorum. Önceden de belirttiğiniz gibi eşinizin kullandığı bir Jazz'ınızın olduğunu da bir çoğumuz biliyor ancak bizler önceki konularda da belirttiğim gibi bu araçlara öyle veya böyle, pahalı veya ucuz bir şekilde sahip olmuş ve kullanmakta olan insanlarız, keza siz de.

Bakın bugün paralel bir konuda yeni kasa ile ilgili bir kaç detay paylaştım, o konuyu açıp bakın ve mesajımın en altında belirttiğim detaylara göz atın. Bu konuların, bizlerin birbirimiz ile iletişim halinde olmamızın amacına dair en azından öznel olarak neler beklediğimi kestirebilirsiniz.

Şu andan itibaren bu konudaki tavrınıza devam etmekte ısrarcı olacaksanız, bu ve paralel konuların hepimizin gerileceği bir boyuta geçeceğinden endişeliyim. Sonuç olarak ortak paydada kavga edileceğine, Honda Türkiye'ye yüksek fiyat politikası hakkında tüketiciler olarak nasıl yaptırım uygulanabilir, benim şöyle bir hareket planım var derseniz memnuniyetle dinlemek isterim, isteriz.

Herkese hayırlı bir hafta sonu dileğimle...

• Hepimiz tüketiciyiz ve birbirimizi bilgilendirmemiz gerekir, bakın sorunsuz jazzın hangi sorunları var ona göre alın:

http://forum.donanimhaber.com/m_51195821/tm.htm

http://hondajazz.blogspot.com/2008/02/birinci-nesildeki-cvt-sorunu.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: zenginoglu

İstediğim konuda istediğim açıklamayı yaparım, burası özgür bir forum ben hiçkimseye jazz almayın demiyorum. Kimsede benim nereye ne yazacağıma karışamaz. Eğer sıkılan varsa gitsin kendine jazz forumu açsın, reklamını orda yapsın.
  • can cım mundar dermiş... mındar şimdide
    Salih01234 bey size zahmet olmasa c sınıfına yakın 44. bin liraya (civarı ) otomatik te sorun cıkarmayacak vites geçişlerini hissetirmeyecek.. sıfır benzinli dizel lpg li farketmez 7 .. 7.5 şehir içinde geçmeyecek 8 hava yastıklı full donanımlı bir aracı örnek vere bilirmisin. nissan note u geç ikinci elin den dolayı
    bize bir araç sun sana zahmet.
    Birde sorun ıds motorlarda geçerli
    v tek motorlarda degil
    poryra rulmanı 90 bin km de ben bilerek aldım kronik sorunu bu zaten
    400 tl bilya 50 tl işcilik triger kayışından iyidir koptumu 3000 binlira

gönlüm istiyor altaki arabayı. gönülün istedigine para yetmezmiş. çogumuz işci ve memuruz.tartışacak gönül kıracak kadar uzun kalmıyacagız dünyada..
    C70 D4 Inscription Dizel 1984 cc 177 hp Geartronic 164.910
    amaç seni alt etmek degil seninde amacın bu olmasın zamanında severek jazz almışsın para insanı gıdıklar bide ona bakayım bide buna bakayım... bize dogru bu geldi aldık.. hani rus karılarıgibi evdeki kuru fasülyeyi yerken birden rus fasülyesi ni de yesem ne olur.. para gıdıklar adamı.. biz evdeki fasul yeyi yemeye devam edecegiz mecburen..
    öte yandan okadar zor gecinen ve Allahım ne olur bir arabam olsun kimseye muhtaç olmayayım diyen insaları da unutmamak gerek..

Cevabınızı bekliyorum saygılarım la

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forsa -- 14 Haziran 2013; 17:54:55 >

• Salih bey tüm msjlarınızı okumuştum sizde jazz olduğunuda biliyorum.Ama bu aracı kötüleyip durmanıza sessiz kalamam. Arka kapı kolları çevirmeli demişsiniz artık jazz'ın tüm versiyonlarında arka kapılar otomatik.Ayrıca kapı kolundan daha önemli ayrıntılar var ESP ve 8 hava yastığı fiesta ve cold da standart değil. kaza anında kapı camının otomatik olmasımı kurtaracak bizi soruyorum!

Aşağıdaki tabloyu Salih beye hazırladım umarım jazz'ın neden bu araçlarla kıyaslanamayacağını anlar.Saygılarımla.[/size]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can206 -- 14 Haziran 2013; 18:16:07 >
  • HONDA JAZZ,MİTSUBİSHİ COLT VE FORD FİESTA DONANIM KIYASLAMASI
  • quote:

Ben zaten istediğiniz arabayı alamazsınız demedimki. O ilanları bu arabaları alacaksınız jazz almayacaksınız diye de koymadım.
    Burda sizi kast etmiyorum ama çoğu insan jazz pahalılaştıkça seviniyor. Benim eşimdede jazz var tamam aracın değeri yükseliyor ama sorun o değil. Sorun tüketiciyi kazıklama zihniyeti. O arabanın değerinin o olmadığını Türkiyedeki tüm honda bayileri biliyor. Benim nissan ve honda da tanıdığım müdürler var. Kendileri bana açık açık söyledi, honda jazza o parayı verenleri görünce içim cız ediyor diye. Aracın gerçek değeri o değil baz modeli 41.000tl, full modeli 48.000tl . Baz modelinde neler var bilirsiniz ; arka camlar bile otomatik değil, dört tekerlek ve direksiyon. Full modelide zaten bazz modeline göre belirlendiği için malum fiyatı ortada.
    Burası olumlu/olumsuz tecrübelerin paylaşıldığı yer demişsiniz. Alın işte paylaşıyorum olumsuz durumları.
    O araçları özellikle seçtim çünkü hepsi hakkında bilgim var. Sahibinden.com'u açıp rastgele o fiyat aralığındaki ilanları seçmedim, zaten daha birçok araç var o fiyat aralığında.

baz modelinde arka camlar otamatik değil dört teker direksiyon demişsiniz tabloya bakın bakalım öylemi!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can206 -- 14 Haziran 2013; 18:23:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: can206

HONDA JAZZ,MİTSUBİSHİ COLT VE FORD FİESTA DONANIM KIYASLAMASI

jazz 2011 ve öncesi yeni kasada arka camlar manuel. Fazlalık olarak sadece perde hava yastığı var. Fiesta kullanmadım ama colt kullandım. Coltun donanımlarını yalnış yazmışsın.
    Yan hava yastığı var.
    Yarı otomatik klima var. Dijital klima ile arasında ne fark var ben çözemedim. Dijital daha estetik duruyo.
    Elektrikli ısıtmalı ayna var.
    Hız sabitleyici var.
    Soğutmalı torpido var.
    2011 model 26,000tl ye aldım ve sattım.

• quote:

quote:

quote:

İstediğim konuda istediğim açıklamayı yaparım, burası özgür bir forum ben hiçkimseye jazz almayın demiyorum. Kimsede benim nereye ne yazacağıma karışamaz. Eğer sıkılan varsa gitsin kendine jazz forumu açsın, reklamını orda yapsın.

Babanın oğluyla konuşur gibi muhatap olduğun insanların yaşını, durumunu düşünmeden pervasızca konuşma lüksünü sana kim verdi? Daha hangi arabaya sahip olduğun konusunda yalan söylüyorsun da ne yüzle ahkam kesiyorsun??? Alttan alıp, ses etmedik, muhatap aldık diye cılkını çıkartma istersen. Arkadaşlarımız gibi seni de dürüst bildiysek bizim hatamız olmuş, kusura bakma. Hadi kolay gelsin...

Amca bende iki araba var biri eşimde biri bende Coltu şu an sattım. Ama yine alırım çünkü değerini veriyor. (yaşın kaç bilmiyorum ama burası yaşla ilgili bir iletişim ortamı değil, bildiğin bişey varsa söyle bizde bilelim, yoksa yaşın büyük diye sana özel muamele yapamam)

• Konunun başlığı değişmiş "SIFIR JAZZ BULUNMUYOR"
    Honda Jazz Hindistan fabrikasın da üretimi ve satışı durdurduğunu resmi olarak açıklamış. Çin de bulunan fabrikada da sorunlar olduğu söyleniyor. Türkiye 'ye gelen Jazzlar Çin de üretildi için ve 2013 model Jazz gelmediğini değerlendirisek, büyük ihtimalle o fabrika da kapanacak. Şu an Avrupa da sadece İngiltere deki fabrika var ve 2013 model Jazzlar Avrupada satılıyor. Avrupada fabrika varken, neden Türkiye ye Çinde üretilen Jazzlar geliyor ve neden 2013 Jazz gelmedi? Ya Honda Türkiye Jazz hikayesini bitirecek yada 2014 te yeni bir araçla piyasaya girecek.

İlgili wep sitesi ;http://www.in.com/honda-jazz/news-517319.html

http://economictimes.indiatimes.com/news/news-by-industry/auto/automobiles/amid-slowdown-honda-beats-toyota-and-tata-to-the-no-4-spot-in-india-riding-on-amazes-success/articleshow/20405225.cms

http://www.thehindubusinessline.com/companies/honda-to-stop-jazz-production-in-india-from-march/article4442849.ece

• Honda Jazz Arayanlar DİKKAT !!! Boşa 47,000 TL vermeyin !!!!

Mitsubishi 2014 Yeni Mirage, C sınıfı araç getiriyor. CVT şanzuman, full donanım, Tahmini fiyatı 30,000 TL - 35,000 TL(Avrupa fiyatı 7,999€-12000€)

Teknik Özellikler

1,2 Motor, 80 HP, 110 Tork

Bagaj Hacmi : 230 Litre

CVT şanzuman, Hız sabitleyici, Start Stop

Yakıt Tüketimi (Yeni Türkiye Şampiyonu)
    Şehir içi : 4,6 Litre (Türkiye Rekoru Benzinli)
    Şehir dışı : 3,8 Litre

Birçok araçta sorunsuzluğunu kanıtlamış Japon Mitsubishi. ORJİNAL (MADE IN JAPON)
    Şanzumanı CVT olsun ,Bana böyle birşey lazım diyenlere!!!!

detaylı bilgi :http://www.mitsubishi-cars.co.uk/mirage/specifications.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salih01234 -- 16 Haziran 2013; 20:48:50 >

• Öneri için teşekkürler ama 230 bagaj hacmi çok az değil mi? Ben 280 Lt bagaj yetmediği için fiesta yı satıp Jazz aldım. Geçen sene kendi zevkime göre pek fazla araba seçeneği yoktu. Şimdi bakıyor olsam civciv hb ve yeni Leon aklımı çelerdi açıkçası, ama 230 lt ile kendi ihtiyaçlarıma göre o arabaya pek şans vermezdim.
  • quote:

Mitsubishi 2014 Yeni Mirage, C sınıfı araç getiriyor. CVT şanzuman, full donanım, Tahmini fiyatı 30,000 TL - 35,000 TL(Avrupa fiyatı 7,999€-12000€)

Mirage denilen araba, A yada B segmenti bir araç olarak gözüküyor. "Subcompact car" olarak tanımlanmış ve Avrupa da A yada B segmenti araçlara muadil. C sınfıı değil.

Araç ufak gözüküyor.

Ayrıca full donanım olması, donanımının aynı olması demek değil.

Motorda ise 1.2 ve 3 silindir 80Hp . Jazzlar 1.33 100Hp.

Karşılaştırırken insanların beklentilerine göre öneri yapmanızı öneririm. Birbirlerinin yerini tutacak araçlar değil.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Otomobil_segmentleri

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: forsa

Sen aylarca geriden geliyon
    Yunusa katılıyorum ağaç yaşken eğilir...
    ...............
    Tıp

Birtane teknik detay yaz da bilelim.
    Verdiğim açıklamaları kabul etmek istemiyon eğer kabul edersen küçük düşmekten korkuyon. Sana cevap yazdım, açıklamadın çünkü bilgin yok.

quote:

Hala kişisel sataşmalarla ilgili cevaplar yazıyorsun, bununla ilgili söylediklerine cevap vermeyeceğim.

Diğer taraftan konu ile ilgili olarak japonyada en çok satan araç demişsin, olabilir ama Türkiye bir avrupa ülkesi ve avrupa piyasasına bakacak olursak; aşağıdaki siteyi inceledim ve şu sonuçlar çıktı :

Avrupa çapında ikinci el ilan sayıları;

Toplam Honda: 18,694 Toyota: 55,154 Mitsubishi: 19,044 Mazda: 27,125 Suzuki: 19,252
    Toplam Jazz: 3,296 Yaris: 10,608 Colt : 3,565 M 2 : 3,000 Swift: 5,434

Sonuç olarak; Tüm Japonlar arasında Avrupa da en az satılan marka HONDA, Jazz modeli sadece kafa kafaya olduğu birkaç model var. Bu sınıflandırmaya Wolksvagen ve Ford'u sokmadım çünkü onlar uçmuş durumda.

İlgili wep sitesi :http://www.autoscout24.eu/ListGN.aspx?vis=1&state=A&atype=C&make=31&model=&pricefrom=1000&maxRes=20&results=80&desc=True&ustate=N,U&sort=year&mmvco=1&mmvmk0=31&version=

Direne direne kazanacağız :)))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ismailon

Mirage denilen araba, A yada B segmenti bir araç olarak gözüküyor. "Subcompact car" olarak tanımlanmış ve Avrupa da A yada B segmenti araçlara muadil. C sınfıı değil.

Araç ufak gözüküyor.

Ayrıca full donanım olması, donanımının aynı olması demek değil.

Motorda ise 1.2 ve 3 silindir 80Hp . Jazzlar 1.33 100Hp.

Karşılaştırırken insanların beklentilerine göre öneri yapmanızı öneririm. Birbirlerinin yerini tutacak araçlar değil.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Otomobil_segmentleri

quote:

Honda Jazz Arayanlar DİKKAT !!! Boşa 47,000 TL vermeyin !!!!

Teknik Özellikler

1,2 Motor, 80 HP, 110 Tork

Bagaj Hacmi : 230 Litre

CVT şanzuman, Hız sabitleyici, Start Stop

Yakıt Tüketimi (Yeni Türkiye Şampiyonu)
    Şehir içi : 4,6 Litre (Türkiye Rekoru Benzinli)
    Şehir dışı : 3,8 Litre

Birçok araçta sorunsuzluğunu kanıtlamış Japon Mitsubishi. ORJİNAL (MADE IN JAPON)
    Şanzumanı CVT olsun ,Bana böyle birşey lazım diyenlere!!!!

detaylı bilgi :http://www.mitsubishi-cars.co.uk/mirage/specifications.aspx

Size uymamış olabilir. Örneğin kadınların veya fazla para vermek istemeyenlerin kullanması için otomatik, ekonomik, yakıt tüketimi uygun, donanımlı sağlam Japon aracı arayan insanlar var sırf bunun için Jazza 15,000 TL fazla para verilirmi.

Mirage 1,2 80 HP, Yıllık vergi :517 TL Araç ucuz olduğu için Sigorta ve Kasko daha düşük fiyatlı
    Jazz 1,4 100HP, Yıllık vergi: 827 TL Sigorta ve kasko daha yüksek

Bu durumda düşünenler için uygun araç olabilir.

• Arkadaşlar merhaba

Kendime otomatik bir araç bakmaktayım, forumlarda araştırdım çoğunlukla Jazz tercih konusu istediğim özelliklere göre ilandaki araç sizce nasıl? Fikirleriniz için teşekkürlerhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-bayan-ilk-sahibinden-2005-honda-jazz-elite-otm-71.000km-124760356/detay
  • quote:

Orijinalden alıntı: socold

Arkadaşlar merhaba

Kendime otomatik bir araç bakmaktayım, forumlarda araştırdım çoğunlukla Jazz tercih konusu istediğim özelliklere göre ilandaki araç sizce nasıl? Fikirleriniz için teşekkürlerhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-bayan-ilk-sahibinden-2005-honda-jazz-elite-otm-71.000km-124760356/detay

İlk sahibinden olması bir artı. güzele benziyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: yunusxxx

quote:

Arkadaşlar merhaba

Öncelikle Honda Jazz da kakrar kıldıysanız alacağınız arabada dikkat etmeniz gereken noktalar ;
    1- Bayandan olması biraz fazla yıpranması, sağında solunda çizikler vuruklar olması ihtimalini göz önünde bulundurun.(sol maşpiyerde göçük var)
    2- İstanbul aracı ve km : 71000' de buda kontrol edilmeli
    3- 2005 model ve 8 yaşında olduğu için bakımlarının kontrol edilmesi gerekir.

Diğer taraftan 8 yaşında C sınıfı bir araca 25,750 TL verdiğinizi göz önünde bulundurun. 2 yıl kullansanız 10 yaşında olur ve kimse dönüp bakmaz mecburen çok ucuz fiyata satmak zorunda kalırsınız.

(yunusxxx: Sadece güzel demek bu konuda hiçbir bilginin olmadığını gösteriyor, insanları yanıltmayalım lütfen)

• Salih01234 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Cevabınız için Teşekküler

Bu araçta bayan kullandığından otoparkta park sonucu oluşan bir çok yerinde çizikler ve ezikler mevcut. Bakımları tam yapılmış evrakları var. Fiyat olarak 24 500 konuşuldu.

Aklıma takılan daha önce Honda deneyimim hiç olmadı. Doğru karar verip düzgün bir araç almak istiyorum.

İyi geceler.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yunusxxx

quote:

Arkadaşlar merhaba

Öncelikle Honda Jazz da kakrar kıldıysanız alacağınız arabada dikkat etmeniz gereken noktalar ;
    1- Bayandan olması biraz fazla yıpranması, sağında solunda çizikler vuruklar olması ihtimalini göz önünde bulundurun.(sol maşpiyerde göçük var)
    2- İstanbul aracı ve km : 71000' de buda kontrol edilmeli
    3- 2005 model ve 8 yaşında olduğu için bakımlarının kontrol edilmesi gerekir.

Diğer taraftan 8 yaşında C sınıfı bir araca 25,750 TL verdiğinizi göz önünde bulundurun. 2 yıl kullansanız 10 yaşında olur ve kimse dönüp bakmaz mecburen çok ucuz fiyata satmak zorunda kalırsınız.

(yunusxxx: Sadece güzel demek bu konuda hiçbir bilginin olmadığını gösteriyor, insanları yanıltmayalım lütfen)

Diren forum

• 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.