Şimdi Ara

2014 YENI HONDA JAZZ KULÜBÜ ANA KONU::. (91. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.157
Cevap
18
Favori
213.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul Keşan arasındaki yollar gibi inişli çıkışlı yollarda ortalama tüketim 5,5 civarında seyrediyor. Sizin nasıl çıktı ? Gerçi ben 100 km yi aşmıyorum ,sakin kullanıyorum.. Ama daha süratli kullanımlardaki tüketimi merak ettim.
  • istanbul . uzunkum .erikli uzunkum Başak şehir 170 tl virajlı yolada bile 100 altına inmedim..
    inmemeye çalıştım.
    230+230+15
    evden mecidiye uzunkum 230 km
    erikli uzun kum 15 km
    475 km toplam 170 tl bir depoyu yaktım yani..
    sürekli klima acık..
    vites sürekli s konumunda dreksiyon arkasındaki madalar virajlarda ve araç sollamalarında .. dur kaçlar da sürekli kullanıldı..
    bu şekilde araba sürmeyi kimseye önermiyorum beni örnek almayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forsa -- 25 Haziran 2013; 14:28:20 >
  • Arkadaşlar merhaba

0 km jazz yok sanırım iyikide yok paraya zaten zor satardı

Benim sorum şu 2012 cvt jazzarda HİLL HOLDER yok bildiğim kadarı ile

Yokuşta kayma geri kaçırma yapıyormu peki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Arkadaşlar merhaba

Haklısın o paraya arkadaşım BMW aldı, zaten cebimden çıkacaksa bari arabaya bindim derim dedi ve aldı,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salih01234

quote:

Arkadaşlar merhaba

Haklısın o paraya arkadaşım BMW aldı, zaten cebimden çıkacaksa bari arabaya bindim derim dedi ve aldı,

47.500 tl hayata etmez jazz

Dizel otomatik olsa eder ama

• quote:

Arkadaşlar merhaba

Çok dik olunca kaçırıyor. Şöyle söyleyeyim bir önceki aracım Astra 1.3 easytronicte hillholder vardı. Onunla hemen hemen aynı gibi. Çok dik rampalarda kaçırıyor. Frenden çeker çekmez gaza basarsanız sorun olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Salih01234

Yav metalin kilosu ne kadar zaten
    1200 kg Auris 41.000
    1000 kg Jazz 41.000
    (baz donanım)
    Hurdacıya satsan daha az verir.

Bu forum jazz kullanıcılarının bilgi-tecrübelerinin paylaşıldığı bir forum,

Yaptığınız paylaşımlar herhangi bir bilgi-tecrübe içermekten çok tahrik edici üslubuyla üyelerimizi rahatsız etmektedir.

Lütfen forumun başlığına uygun paylaşım yapınız, yoksa uyarı cezası vermek durumunda kalacağız...

İyi forumlar dilerim....

• saçmasapan işler.

ne halt etmeye gelip saçmasapan yorum yapılıyor anlamıyorum.

ulan adamlar vermiş parasını biniyor , kime ne..

isterse 40 değil 50 bin verir. iki ay biner atar köşeye.

sanane.
  • Jazz alma arifesindeyiz. Fun ile test sürüşü yaptım, şu anda kullanılan C3 tiptronic'ten sonra Cvt şanzumanın konforu şaşırtıcı!
    Fun Cvt 46000+park sensörü, joy Cvt 40000+park sensörü son fiyat.
    6000 TL'yi oluşturan farklar; alaşımlı jant, deri direksiyon, soğutmalı torpido, yağmur ve far sensörleri, karartılmış arka cam, hız sabitleyici, fazlada iki hoparlör gibi.
    Joy+multimedya seti (1750 TL) ki test aracında mevcuttu, hem konsol görüntüsü hem de yetenekleri itibari ile daha alınası görüyor bence,
    Siz ne dersiniz?
    Selamlar...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kursad_75 kullanıcısına yanıt
    Bir ilave de "cam tavan"

Bunun dışında joy ile fun ın lastik ebatları farklı. .Multimedia setini aracı alırken ben de çok düşünmüştüm.Şubat atında 1500 TL demişlerdi.Görüntü olarak bir hayli farkettiriyor ama bu fiyat eder mi ? Araçta zaten mp3 disk ve usb kullanılabiliyor.İşe yarar tek eksiği navigasyondu.Onuda uygun fiyatlı bir android telefon ile halledebilirim diye düşünmüştüm ve almadım...Arka kamera da eklenecek ise o zaman düşünülebilir bence... Ben bunu bir başka bahara bıraktım.
    Saygılar.
  • can alıcı nokta Mars arkadaşımızın dedigi.. sağ ol

Bu forumdaki herkes bu aracın zaten pahalı olduğundan dem vuruyordu.Ama ben aracı alırken ,fiyatından ziyade benim istediklerimi karşılayıp karşılamadığına baktım.Eminim sizler de öyle yapmışsınızdır.Araba işi zevk işi. Daha uygun fiyatlı birçok araba var piyasada. Ama ya bagajı dar,ya otomatiği problemli, ya içi dar, ya da emniyet ekipmanları kırpılmış. Şimdi mevcut piyasa şartlarında içime bu araba siniyorsa fiyat bu noktadan sonra benim için ikinci planda kalıyor.Salih arkadaşımız bunu anlamak istemiyor gibi...

Bize dese ki, arkadaşlar bu araç çok güzel ama çok pahalı. Var mıdır bunu ucuzlatmanın bir yolu, nasıl bir eylemle Hondanın kulağını çekeriz? bir nebze anlarım.Ama kendisi bu aracı kötüleyip satışlarını azaltabileceğini ve fiyatını düşürebileceğini düşünüyor herhalde. Herkes neyin ne olduğunun farkında.Bu aracın fiyatı düşmez.
    Aksine dolar 20 günde bu kadar yükselmişken ben bir zam daha bekliyorum açıkçası.

Can206 teşekürler arkadaş

Saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: Mars51

Bir ilave de "cam tavan"

Bunun dışında joy ile fun ın lastik ebatları farklı. .Multimedia setini aracı alırken ben de çok düşünmüştüm.Şubat atında 1500 TL demişlerdi.Görüntü olarak bir hayli farkettiriyor ama bu fiyat eder mi ? Araçta zaten mp3 disk ve usb kullanılabiliyor.İşe yarar tek eksiği navigasyondu.Onuda uygun fiyatlı bir android telefon ile halledebilirim diye düşünmüştüm ve almadım...Arka kamera da eklenecek ise o zaman düşünülebilir bence... Ben bunu bir başka bahara bıraktım.
    Saygılar.

En önemli donanım farkını unutmuşum sevgili Mars teşekkürler.
    Aslında konusu açılmışken bu cam tavanının pozitif yönleri nedir, bu konuda da yorumlarınızı bekliyorum...
    MM seti navigasyon içeriyor ve Bluetooth ve de geri görüş kamerası, bence fiyatını hakediyor diye düşünüyorum.
    Asıl joy tercihi konusunda değerlendirme bekliyorum kullanıcı dostlarımdan, selamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: kursad_75

Jazz alma arifesindeyiz. Fun ile test sürüşü yaptım, şu anda kullanılan C3 tiptronic'ten sonra Cvt şanzumanın konforu şaşırtıcı!
    6000 TL'yi oluşturan farklar; alaşımlı jant, deri direksiyon, soğutmalı torpido, yağmur ve far sensörleri, karartılmış arka cam, hız sabitleyici, fazlada iki hoparlör gibi.
    Joy+multimedya seti (1750 TL) ki test aracında mevcuttu, hem konsol görüntüsü hem de yetenekleri itibari ile daha alınası görüyor bence,
    Siz ne dersiniz?
    Selamlar...

jant , soğutmalı torpido pek önemli değil. Ama, yağmur - far sensoru , karartılmış arka cam , deri direksiyon ve en önemlisi hız sabitleyicisi için aradaki fark değer, Gerçi joy cvt için de iyi indirim yapmışlar. kafa karışması normal.

• quote:

Orijinalden alıntı: ornapsen

quote:

Jazz alma arifesindeyiz. Fun ile test sürüşü yaptım, şu anda kullanılan C3 tiptronic'ten sonra Cvt şanzumanın konforu şaşırtıcı!
    Siz ne dersiniz?
    Selamlar...

jant , soğutmalı torpido pek önemli değil. Ama, yağmur - far sensoru , karartılmış arka cam , deri direksiyon ve en önemlisi hız sabitleyicisi için aradaki fark değer, Gerçi joy cvt için de iyi indirim yapmışlar. kafa karışması normal.

Hız sabitleyici benim de aslında önem verdiğim bir donanım sevgili dostum,
    Ancak yoğunluklu şehiriçi kullanımı için ne kadar elzem bilemiyorum.
    Yağmur ve far sensörleri ise çok anlamlı değil gibi bence, tabi eğer eksik düşündüğüm bir nokta yoksa !
    Bu arada fun'da camtavandan dolayı arka kısım biraz daha basık dik oturduğumda (1.90), joy da bu durum yok, selamlar....

• quote:

Orijinalden alıntı: ornapsen

quote:

Siz ne dersiniz?
    Selamlar...

Sayın kursad_75 arkadaşım,

Diğer tüm arkadaşlarımın görüşlerine noktası, virgülüne katılıyorum. Bir Fun kullanıcısı olarak Joy paket ile aradaki fiyat farkına dikkat etmeden ve mümkünse başka yakın şehirlerdeki bayilerden daha uygun fiyat bulabilirseniz, tabi bütçeniz elverdiği takdirde Fun tercih etmenizi tavsiye ederim.

Özellikle karartılmış arka-arka yan camlar ve cam tavan inanılmaz fark yapıyor. Şöyle ki, direk güneş ışığında kapalı kullanmak gerekse de (bu aralar domates gibi oldum :D) tavanı ancak eşim yanımdayken kapatıyorum :) Zaten olabildiğince geniş ve rahat olan iç mekana kattığı ekstra ferahlık kıyas edilemez. Cam tavan için basit bir örnek vermek gerekirse annemi; özellikle kapalı ve/veya akşam yolculuklarında yalnız dahi olsak öne oturtmayı henüz başaramadım :) Normalde yolcular hep öne oturmak isterler ama Jazz'da herkes arkaya oturmak istiyor.

Eğer ki uzun yol ve/veya otoban kullanımınız olacaksa Hız sabitleyicisinin rahatlığı ve kullanım kolaylığı inanılmaz keyif veriyor.

Son olarak, multimedya konusunda Mars51 arkadaşımla aynı görüşteyim. Android telefonum için sol kelebek aynasına taktığım aparatla telefonum için satın aldığım navigasyon uygulaması ile işimi rahatça görüyorum. Hatta sürüş hizamda rahatça görebildiğim için orta konsolda yer alacak bir multimedya almak fikrinden temelli uzaklaştım da diyebilirim.

Saygı ve selamlarımla....

• Dostum aynı hengamede arabayı alırken ben de kalmıştım. Sürekli şehir içi kullandığım için hız sabitleyici falan o yüzden pek önemli gelmemişti. 6000 tl farka değmediğine kanaat getirip joy cvt almıştım. 6000 tl harcayıp arabayı çok daha güzel hale getirebilirsin. Bence joy alman daha mantıklı. Şu an tek eksiğim sis farı sayılır.

Jantlar falan çok bi para değil yani... Ben kendim almıştım CMS den. arabada görünüşü de şu şekilde.

2014 YENI HONDA JAZZ KULÜBÜ ANA KONU::.
  • Şimdi bu aşamada birkaç mesaj önce yazdıklarım devreye giriyor.Bu farklara ne kadar ihtiyacın var ?

Arabayı aldığımız dönemde (Fun CVT ) benim ehliyetim yoktu.Hatta trafik fobim olduğu için almaya bile niyetim yoktu.Eşim kullanacaktı.O nedenle ,onun kullanırken en rahat edebileceği bir araç ve 2 kızımla birlikte içinde rahat edebileceğimiz bir araç arıyordum.

Bu nedenle yağmur ve far sensörleri benim için önemli bir artıydı.Eşim ilk başlarda sinyal bile veremiyor, otomatikte olmadığı zaman farları açmayı da unutabiliyordu :)

Cam tavan için ise ; arka koltukta oturanların faydalandığı bir donanım diyebilirim. 20 aylık kızım tavan kapalıyken huysuzlanırken ,tavan açıldığında melek kesiliyor.Bu da benim için artı bir donanım oldu.

Aracı şu ana kadar sadece şehir içinde kullandığımız için hız sabitlemeyi henüz kullanmadık.

Aracı o kadar sevdim ki hiç niyetim yokken 42 yaşımda ehliyet almaya karar verdim ve 20 gün kadar önce de aldım.Şu dönemde ben de direksiyonumu geliştirmeye çalışıyorum.

Tüm bunlardan yola çıkarak, geriye dönüp baktığımda doğru bir tercih yaptığımı düşünüyorum.Araç alma döneminde gerek Forsa Gerek Muallim sorduğum her soruya doyurucu cevaplar vermişlerdi sağ olsunlar.

Ama sonuçta bu bir bütçe meselesi.Evet araç biraz pahalı ama hakkediyor yahu :)
    Saygılar...

• Yorumun için teşekkür ederim sevgili Erkan, bu arada sadece kürşad yeterli.
    Cam tavan, özellikle akşamları geriye yatan arka koltuklarda bulunan yolcular için oldukça keyifli anladığım kadarıyla yine ekstra ferahlık en önemli katkısı diyorsun, anladım.
    Zaten aracı kullanacak kız kardeşim de cvt'den yana ancak farklı şehirler konusu biraz zor gibi.
    Diğer Jazz topiklerini inceliyorum da 2012 makyajlı jazz'lar 2011 sonlarında 39000 TL'lere alınabiliyormuş!
    Memleketimiz zam konusunda her an patlamaya hazır bomba çok şükür!
    Bu bağlamda bir an önce işi bitirmek şart gibi ...
    Elimizdeki 2005 C3'ü de takasla 16000 civarı vermek biraz sıkıntılı çünkü piyasası sah.com'da 18000 civarı,
    Şimdilik engeller bunlar'
    Selamlar...

• Araç ve jantlar gerçekten çok hoş görünüyor sevgili Okan, kazasız belasız...
    Kendime alacak olsam aracı sanki ben de joy+MM Seti+ Çelik jant değerlendirirdim, bilemiyorum...
    Selamlar...

• bence fun daha mantıklı.

insan araç alırken gerek yok diye bakıyor çoğu donanıma ama kullanınca iyi ki almışım diyor.

ben cruise control kullanacağımı hç tahmin etmezdim, alırken çok ta sallamamıştım açıkçası ama şimdi cruise control olmayan aracı almam. çünkü çok kullanıyorum.

öte yandan sunroof olmasın çok önemli değil diyordum ama şimdi keşke elegance modelini alsaymışım diyorum.

kısaca kişiye göre değişiyor.Ama sonuçta bir kez alınıyor.Tam donanım alırsanız pişman olmazsınız.

bu arada aracım civic , jazz değil. jazz ı 2. araç olarak düşündüüğüm için bakıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.