Şimdi Ara

2014 YENI HONDA JAZZ KULÜBÜ ANA KONU::. (93. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.157
Cevap
18
Favori
213.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aynı dileklerim 6 ay önce aldıgın civic için gecerli olsun..
    saygılarım la

Zenginoglu senin bakım işi neoldu kaçparaya patladı.. o kadar yüklümü yoksa hiç yazmamışsın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forsa -- 27 Haziran 2013; 15:07:20 >
  • Salih01234
    Uzaklaştırılmış
    Süresiz olarak uzaklaştırıldı.

[25 Ağustos 2013; tarihine dek bölüme mesaj atamaz]

vatana millete hayırlı olsun.Admin arkadaşlara teşekkür ederiz.Keyifli jazz sohbetlerine devam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: can206

Salih01234
    Uzaklaştırılmış

vatana millete hayırlı olsun.Admin arkadaşlara teşekkür ederiz.Keyifli jazz sohbetlerine devam.

Mitsubishi'den sonra buradan da uzaklaştırıldı bundan sonra da jazzcikardeslere'üye olur

• quote:

Salih01234
    Uzaklaştırılmış

Bazı insanlar gerçekten negatif oluyor. Hayatın güzelliği bu çeşitlilik olsa gerek:)

• JOY -FUN farkına tekrar baktım.

FUN = JOY + 16 inç aluminyum alaşımlı jant
    Panaromik cam tavan
    Cruise control
    Far sensörü
    Yağmur sensörü
    Ön Sis farı
    Gündüz farı
    Alarm
    Deri direksiyon
    Koyu renk arka cam
    6 adet hoparlör
    Soğutmalı torpido gözü

Otomatiklerde aradaki fiyat farkı liste fiyatı üzerinden : 3785 TL
    Düz viteslerde aradaki fiyat farkı liste fiyatı üzerinden : 3680 TL

Bence değer.
  • Sevgili dostlar,

Öncelikle aramıza yeni katılan saygıdeğer arkadaşlarımıza tekrar hoş geldiniz demek istiyorum :)

Neredeyse tamamı kullanıcı/araç sahibi yorumlarından oluşan bu platformda sizin de gördüğünüz üzere sırf bizleri kışkırtmak ve/veya kopyala yapıştır verilerle ahkam kesmeye çalışarak lüzumsuz yere bizleri geren şahısların tutunamaması ve niyetlerinin aksine samimiyetimizi artırmalarını sağlamalarından şahsen çok memnunum :)

Kasım ayı sonunda aldığımız Jazz Fun CVT'mizle hayırlısıyla kazasız belasız bir 10 bin km. geçirdik. İlk aldığımda da 1.000 km.lik bir değerlendirmeyi paylaşmıştım. Bayağı kısa olmuştu hatırladığım kadarıyla :D Keza paralel diğer 2 konuda da hem diğer arkadaşlarımın, hem de benim belirttiğim detayları tekrar tekrar önünüze sunmak gibi bir gayem yok, gözünüzü korkutmayayım demek istiyorum ama sonuçta uzun olduysa şimdiden kusura bakmayın :)

Aracı Maslak Çiftkurtlar'dan aldığımdan ve lokasyon olarak yakın da olduğundan 10 bin bakımı için yine oraya gittim. Yağ değişimi, hava-polen filtrelerinin değişimi, ön-arka takımların kontrolü, rot-balans, amortisör, balatalar vs. ilk bakımımızı tamamladık. Aracın gayet iyi durumda olduğu ve 20 bin bakımına kadar rahatlıkla kullanabileceğimi belirttiler. Dünkü mesajımda belirttiğim sol ön kapı altındaki saçakta yer alan boya dökülmesini Pazartesi günü garanti kapsamında halledebileceklerini konusunda anlaşarak randevulaştık.

Servisin yaklaşımı ve ilgisinden memnun olduğumdan fiyat konusunda agresif davranmadım :) %4 servis + %10 işçilik indirimi ile toplam 370 TL verdim. Temmuz ayı sonunda ödeyeceğim 413,5 TL'lik MTV'yi de düşününce bu 2 ay bana yaklaşık 1.000 TL'ye patlayacak desek yeridir. Üstüne 165 TL'ye de depoyu doldurdum, moralim bozuk haliyle :D

Aracımızı almamızın öncesi ve sonrasında, bu ve ilgili konularda değerli görüşlerini ve tecrübelerini paylaşan arkadaşlarımın belirttikleri ufak tefek (çoğu öznel ve kısmen kronik olarak değerlendirilebilecek) problemlerin haricinde aracımızdan çok memnunuz. Hatta, Polo yerine Jazz'ı almakla ne kadar doğru bir karar verdiğimizin gayet farkındayız. Bilmeyen arkadaşlarım lütfen yanlış anlamasın, zira Jazz'ımızı almadan önce 1.6 TDI DSG niyetiyle yola çıkmıştık. Yani bir marka kıyaslaması olarak algılanmasın. VW'deki arkadaşı da mahçup etmedik, kayınbiraderime 1.4 Comfortline aldık. Ne zaman bir araya gelsek araçlarımızı sürekli çekiştiriyoruz :))

Genelleyecek olursam:

* Evet araç piyasadaki muadil sınıftaki araçlara göre nispeten pahalı (çok diyemiyorum, zira muadil olan modellerin çoğuna mevcut Fun paketindeki aksesuarları ekleyince onların da fiyatları uçuyor ya da böyle neredeyse hepsi bir arada bir paket sunmuyorlar) Araç sahibi olarak belki ikinci elde yüzümüz güler diye düşünmektense, bu durumun aksine araca olan rağbetin azalmasına ve mevcut yüksek araç, aksesuar ve yedek parça fiyat politikasının daha da devam etmesine sebep olacağını düşünüyorum. Diğer arkadaşlarımın da önceden belirttiği gibi; araç sahipleri ve aday alıcılar olarak bir araya gelebilir ve ortak bir hareketle Honda Türkiye ile iletişime geçersek süregelen bazı şeylerin aşılabileceğini düşünüyorum. En azından bir hareket planı, platform oluşturarak (başka bir forum veya web sitesi kastetmiyorum) ekstra servis ve/veya araç indirimi, aksesuarlarda ulaşılabilir fırsat paketleri gibi imkanlar sunulmasını sağlayabiliriz. Elbette ki böyle bir platform oluşturabilirsek, kısa zamanda sayıca az olan bizlere yeni arkadaşlar da katılır ve hatta distribütör ve/veya başka firmalar için cazip bir potansiyele ulaşabiliriz belki. Nihayetinde iki tarafta kazanır.

* Joy ile kıyaslama yapmam takdir ederseniz bir Fun sahibi olarak uygun olmaz kanaatindeyim. Her şeyden önce bu bir bütçe ve tercih meselesidir. Araçtan neler beklediğiniz veya lüks beklentimiz daha sonra gelir kuralı genelde geçerli olsa da kendi adıma ben bu döngüyü tersten uyguladım :) Hatta beyaz renk için de ekstradan bekledim. Tek diyebileceğim, bütçem eğer Fun için yeterli gelmeseydi Joy paket almazdım, kısaca beklediklerim Fun paketinde mevcuttu. Joy'u olup ta Fun'la kıyaslama yapacak bir arkadaşımın yorumları daha yerinde olacaktır bence. Belki okitoxxx arkadaşımız bu konuda biraz daha detay verebilir. Bu arada jantlar çok yakışmış :)

* İç hacmin ferahlığı, kullanım esnekliği, büyük bagajı, cam tavanı, güvenlik donanımı, düşük yakıt tüketimi vb. bir çok detayda fazlasıyla tatminkar olsa da hayıflanmadığım noktalar yok değil elbette

- Sert ve tok olmayan süspansiyon
    Bozuk yollarda veya kasislerde dikkat etmek ve yavaş gitmek gerek. Kıyaslayacak olursam Polo daha fazla sallasa da bozuk zeminlerde Polo'daki tokluk maalesef Jazz'da yok, kısaca takır tukur ediyorsunuz. Uzun süreli bozuk yollarda rahatsız etse de şehir içinde moralimizi bozacak kadar olmuyor. Elbette ki biraz sert ve sallamayan süspansiyon yol tutuş için artı yönde etki ediyor, atlamayayım. Zaten nispeten yüksek tavanlı bir araçta fazla salınım olmaması için bu şekilde ayarlandığını düşünüyorum.

- Alçak zemin
    Aslında yukarıda bahsettiğim başlıkla ilgili olsa da özellikle kasislerde aman dikkat! Normalde altı çok alçak sürtüyor demiyorum. Hızlı geçerseniz altı sürtmemeniz elde değil :) Hız kesicili veya bilmediğiniz yollarda temkinli gitmekte fayda var.

- İnce boya
    Bu konuda paranoya yaptık belki de diyeceğim ama boya bana dikkat edin diyor :D Aracı bugüne kadar köpükle hiç yıkatmadım. Sadece özel sünger ve yine özel cilalı şampuan ile yıkatıyorum. Tabi yıkamacı kabul ederse. Taş vuruklarında kaputta noktaların çoğalmasını engellemek için koruma yapmak (3m, branda, magnet gibi) elzem.

- Çok cam
    Bu nereden çıktı demeyin. Benim gibi araç temiz olsun takıntınız varsa, habire camları silmek yorucu olabiliyor :)

Başka beğenmediğim detaylar da var diyeceğim ama hatırlamıyorum ne yalan söyleyeyim :) Araçtan gayet memnunuz. Hatta eşim bile geçenlerde bunun yeni kasası çıkarsa onu alırız belki dedi.

forsa abi dün akşam bir kaç resim çektim, dilerim tatmin edici olurlar. Telefon olarak Galaxy Note kullanıyorum, diğerleri ufak geliyor da :) Aparatı yine orjinal Samsung'dan aldım. Vehicle Dock Kit diye geçiyor ve aynı zamanda şarj da yapıyor. S3 mini için var mı bilmiyorum ama istersen bakarım. Navigasyon uygulaması içinse Sygic kullanıyorum. Yol planı bazen sinir etse de idare ediyorum. Ama tercihen trafik verileri de paylaşan, Guwencin arkadaşımızın kullandığı gibi bir navigasyon modülü daha sağlıklı olabilir. Yalnız diğer araçların aksine nispeten daha yatık olan ön camı sebebiyle aparatları kelebek camlarına takmak daha sağlıklı. İlk başta dikiz aynasının altına takayım dedim, kablo kirliliği bir tarafa ön görüşüm neredeyse komple gitti :)

2014 YENI HONDA JAZZ KULÜBÜ ANA KONU::. 2014 YENI HONDA JAZZ KULÜBÜ ANA KONU::. 2014 YENI HONDA JAZZ KULÜBÜ ANA KONU::.
     2014 YENI HONDA JAZZ KULÜBÜ ANA KONU::.

Bir de yakıt tüketimi için referans olacaksa 9820 km.lik kullanımım sonucunda çıkan ortalama yakıt tüketimi verilerimin de bir görselini bilginize sundum. Yol bilgisayarı sanırım biraz daha az gösteriyor :) Unutmadan yapılan yol için ortalama hızım 32 km. yani yüksek oranda şehir içi, bol trafik kullanımlı (İstanbul)

2014 YENI HONDA JAZZ KULÜBÜ ANA KONU::.

Son olarak evet abi tekrardan "Rabbim dileyen herkese dilediğini nasip etsin inşallah"

Saygı ve selamlarımla,
    Erkan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zenginoglu -- 27 Haziran 2013; 17:49:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: forsa

aynı dileklerim 6 ay önce aldıgın civic için gecerli olsun..
    saygılarım la

Zenginoglu senin bakım işi neoldu kaçparaya patladı.. o kadar yüklümü yoksa hiç yazmamışsın..

Abi biraz kaçtı valla :) Bir önceki mesajımda belirttim, gecikmenin sebebini anlarsın :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zenginoglu -- 27 Haziran 2013; 17:14:15 >
  • quote:

Salih01234
    Uzaklaştırılmış

Uuuu cok sert olmus :p

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kaputtaki siyah kısım nedir hocam. film mi yoksa fiber/plastik türü bir koruma mı?
  • zenginoğlu arkadaşım paylaşımın için teşekkür ederim.Aracınızı kazasız belasız kullanmanızı diliyorum.
  • @zenginoglu deneyimlerini guzel bir dille aktardigin için tesekkur ederim. Ozelestirinde kendine haksizlik ediyorsun. sahsen su ana kadarki paylasim ve degerlendirmelerini sıkılmadan okudugumu belirtmek isterim.

Paylasimin icin tekrar tesekkurker, jazz'inla mutlu kmler dilerim:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guwencin

@zenginoglu deneyimlerini guzel bir dille aktardigin için tesekkur ederim. Ozelestirinde kendine haksizlik ediyorsun. sahsen su ana kadarki paylasim ve degerlendirmelerini sıkılmadan okudugumu belirtmek isterim.

Sevgili can206 ve Guwencin arkadaşlarım iltifat etmişsiniz, sağolun. İşim iletişim olduğundan olsa gerek çenem biraz düşük ve lafı biraz uzatıyorum, sabrınız için teşekkür ederim :) Bilmukabil size de kazasız, belasız keyifli sürüşler dilerim. Bu arada "mutlu km.ler" cümlesini çok beğendim :)

temizyurek arkadaşım kaputa uyguladığım materyal: "Magnetbra" isimli ebay üzerinden Amerika'dan getirttiğim 2 mm kalınlığında, bildiğimiz magnet malzemesinden üretilmiş bir kaput koruyucu. Piyasada yer alan nispeten daha kalın olan ve daha çabuk aşınan malzemelere göre biraz daha iyi bir malzeme diyebiliriz. Detayları ile ilgili olarak aşağıdaki sayfalarda yer alan mesajlarıma göz atabilirsen sevinirim.

http://forum.donanimhaber.com/m_53880258/mpage_11/key_magnetbra/tm.htm#msglink_72856098
    http://forum.donanimhaber.com/m_53880258/mpage_12/f_/key_magnetbra//tm.htm#73792609

Son olarak forsa abi dün sıkıştırdın ama cevap vermedin hala, güceniyorum ama :D

Aklıma gelmişken, geçtiğimiz hafta Tchibo'da "Arabam için Herşey" konseptli ürünler vardı. Eşim için deri koltuk minderi ve boyunluk, kendim içinse aşağıdaki ürünleri aldım. Gerçi kampanya bitti ama mağazalarda halen mevcutlar bildiğim kadarıyla. Ama özellikle "Araba İçin Çoklu Priz"i tavsiye ediyorum. Eşimin telefonunu şarj etmek için usb'yi çıkartmaktan kurtuldum. Katlanabilip, ayarlanabildiğinden kokpit ile birebir uyum sağlıyor ve eklenti gibi durmuyor.

https://www.tchibo.com.tr/tchibo-com-tr-arabam-icin-her-sey-t400016670.html
    https://www.tchibo.com.tr/araba-icin-coklu-priz-p400032063.html
    https://www.tchibo.com.tr/2-adet-arac-koltugu-kancasi-p400032219.html
    https://www.tchibo.com.tr/araba-duezenleme-kutusu-p400032210.html

Saygı ve selamlarımla,
    Erkan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zenginoglu -- 28 Haziran 2013; 9:48:06 >

• Ellerine sağlık zenginoğlu,yine güzel bir değerlendirme yapmışsın bizler için :)
    Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: zenginoglu

quote:

Orijinalden alıntı: Guwencin

@zenginoglu deneyimlerini guzel bir dille aktardigin için tesekkur ederim. Ozelestirinde kendine haksizlik ediyorsun. sahsen su ana kadarki paylasim ve degerlendirmelerini sıkılmadan okudugumu belirtmek isterim.

Aklıma gelmişken, geçtiğimiz hafta Tchibo'da "Arabam için Herşey" konseptli ürünler vardı. Eşim için deri koltuk minderi ve boyunluk, kendim içinse aşağıdaki ürünleri aldım. Gerçi kampanya bitti ama mağazalarda halen mevcutlar bildiğim kadarıyla. Ama özellikle "Araba İçin Çoklu Priz"i tavsiye ediyorum. Eşimin telefonunu şarj etmek için usb'yi çıkartmaktan kurtuldum. Katlanabilip, ayarlanabildiğinden kokpit ile birebir uyum sağlıyor ve eklenti gibi durmuyor.

https://www.tchibo.com.tr/tchibo-com-tr-arabam-icin-her-sey-t400016670.html
    https://www.tchibo.com.tr/araba-icin-coklu-priz-p400032063.html
    https://www.tchibo.com.tr/2-adet-arac-koltugu-kancasi-p400032219.html
    https://www.tchibo.com.tr/araba-duezenleme-kutusu-p400032210.html

Saygı ve selamlarımla,
    Erkan

kampanya gerçekten bitmiş sanırım , fiyatlar çok pahalı geldi bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mars51

Ellerine sağlık zenginoğlu,yine güzel bir değerlendirme yapmışsın bizler için :)
    Saygılar

Teşekkür ederim abi, beğenmene sevindim :)

Saygı ve sevgilerimle...
  • Zenginim şiir gibi adam dır.. kendisi şiir gibi yazdıgını fark etmez . Bazıda ata sözleri vardır..
    yazdıkların için ögretiklerin için var ol.. Zenginoglu..
    Zamanım kısıtlı
    Hayırlı cumalar arkadaşlar.
  • Temizyürek merhaba
    imzandaki " Ve yıl 1972 , Soichiro Honda tornanın başına geçer :))" ya anlam veremedim. Bu amca hondayı 1946 yılında kurmuş olarak çıkıyor internet aramalarımda.Benim kaçırdığım bir hikayesi mi var 1972 senesinin ? wikipedyada 1972 yılında ilk civic modeli üretildi olarak gözüküyor
    Saygılar

edit: mmmm bi dakka ,ilk otomobil üretimi 1972 yılında başlamış galiba..daha önce sadece motor ve motorsiklet yapıyormuş.Buna atfen 1972 yazdın sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mars51 -- 28 Haziran 2013; 13:22:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: forsa

Zenginim şiir gibi adam dır.. kendisi şiir gibi yazdıgını fark etmez . Bazıda ata sözleri vardır..
    yazdıkların için ögretiklerin için var ol.. Zenginoglu..
    Zamanım kısıtlı
    Hayırlı cumalar arkadaşlar.

Abi ne demişsin sen, yüzüm kızardı valla Esas benim teşekkür etmem lazım. Sen ve diğer tüm arkadaşlarımızın içten ve samimi yaklaşımları olmasa değil bu kadar uzun yazmak, ben dahil hiçbirimiz kelam yazmazdık.

Neyse ben bu gazla artık yerli yersiz her konuda yazarım

• quote:

Orijinalden alıntı: Mars51

Temizyürek merhaba
    imzandaki " Ve yıl 1972 , Soichiro Honda tornanın başına geçer :))" ya anlam veremedim. Bu amca hondayı 1946 yılında kurmuş olarak çıkıyor internet aramalarımda.Benim kaçırdığım bir hikayesi mi var 1972 senesinin ? wikipedyada 1972 yılında ilk civic modeli üretildi olarak gözüküyor
    Saygılar

edit: mmmm bi dakka ,ilk otomobil üretimi 1972 yılında başlamış galiba..daha önce sadece motor ve motorsiklet yapıyormuş.Buna atfen 1972 yazdın sanırım.

''wikipedyada 1972 yılında ilk civic modeli üretildi olarak gözüküyor.''

aracım civic

• 
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.