Şimdi Ara

2014 YENI HONDA JAZZ KULÜBÜ ANA KONU::. (92. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.157
Cevap
18
Favori
213.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kursad_75

Yorumun için teşekkür ederim sevgili Erkan, bu arada sadece kürşad yeterli.
    Cam tavan, özellikle akşamları geriye yatan arka koltuklarda bulunan yolcular için oldukça keyifli anladığım kadarıyla yine ekstra ferahlık en önemli katkısı diyorsun, anladım.
    Zaten aracı kullanacak kız kardeşim de cvt'den yana ancak farklı şehirler konusu biraz zor gibi.
    Diğer Jazz topiklerini inceliyorum da 2012 makyajlı jazz'lar 2011 sonlarında 39000 TL'lere alınabiliyormuş!
    Memleketimiz zam konusunda her an patlamaya hazır bomba çok şükür!
    Bu bağlamda bir an önce işi bitirmek şart gibi ...
    Elimizdeki 2005 C3'ü de takasla 16000 civarı vermek biraz sıkıntılı çünkü piyasası sah.com'da 18000 civarı,
    Şimdilik engeller bunlar'
    Selamlar...

c3 hangi donanım? araç hakkında bir yorum alabilir miyim?

• Aracın fiyatı konusunda yorum yapmaya gerek yok bence sevgili Mars,
    Bu, tamamen tercih meselesi, çünkü seçenek çok fazla!
    Zaten birkaç sayfadır bu topikte okuduğum tartışmalar bana 5 sene önce panasonic veya pioneer plazma kavgalarımızı hatırlatıyor
    Kulakları çınlasın sevgili Akseaus ve ben ne kapışırdık bu iki markanın tercih edilme sebepleri konusunda, çok özlerim o günleri hala , neyse...
    Ben; elektronik, hi-fi,araç vb. her tercihimde fiyat/performans kıstasını göz önünde bulundururum, bu bağlamda da joy sanki f/p olarak daha önde gibi,
    Selamlar...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumun için teşekkürler, demek istediklerini anladım temizyürek.
    C3 konusunda tam olarak nedir öğrenmek istediklerin ona göre yazayım, selamlar...

• quote:

Yorumun için teşekkürler, demek istediklerini anladım temizyürek.
    C3 konusunda tam olarak nedir öğrenmek istediklerin ona göre yazayım, selamlar...

rica ederim hocam.

otomatik vitesi ( tabi sizinki otm ise ) , yedek parça temin edilebilirliği, fiyatları , servis fiyatları.

gerisi önemli değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: temizyurek

quote:

rica ederim hocam.

otomatik vitesi ( tabi sizinki otm ise ) , yedek parça temin edilebilirliği, fiyatları , servis fiyatları.

gerisi önemli değil.

Araç benim değil kızkardeşimin ancak benim kullandığım ve ilgilendiğim süreçte;
    Araç tiptronic, vites geçişleri fazlasıyla belirgin, yokuş çıkarken kararsız ve dik yokuşlarda kalkış riskli ve park konumu olmaması sebebiyle nötr+el freni zorunluluğu aracı park ederken dalgınlık anında risk! Özel servislerde sarf parçaların fiyatları makul sıkıntı gözlemlemedim, 2005 model olduğundan yetkili servis kullanılmadı bu bağlamda yorum yapamam ancak şöyle bir hatıra var yetkili servis ile sadece arıza tespiti için 100 TL istemişler...
    Bunun dışında içi çok geniş iç donanım ve bagaj hacmi oldukça yeterli, selamlar...

• Zenginim şu telefon ve navigasyon işini biraz açarsan sevinirim.
    s3 mini kullanıyorum önerilerini bekliyorum.
  • quote:

quote:

quote:

rica ederim hocam.

gerisi önemli değil.

Araç tiptronic, vites geçişleri fazlasıyla belirgin, yokuş çıkarken kararsız ve dik yokuşlarda kalkış riskli ve park konumu olmaması sebebiyle nötr+el freni zorunluluğu aracı park ederken dalgınlık anında risk! Özel servislerde sarf parçaların fiyatları makul sıkıntı gözlemlemedim, 2005 model olduğundan yetkili servis kullanılmadı bu bağlamda yorum yapamam ancak şöyle bir hatıra var yetkili servis ile sadece arıza tespiti için 100 TL istemişler...
    Bunun dışında içi çok geniş iç donanım ve bagaj hacmi oldukça yeterli, selamlar...

teşekkür ederim.bayan kullancak olduğu için otomatik vites olması ve otomatik vitesin kullanımı çok önemli

• quote:

Orijinalden alıntı: forsa

Zenginim şu telefon ve navigasyon işini biraz açarsan sevinirim.

Abi eğer ki izin verirsen bu akşam resimlerini çekip detayları paylaşırsam daha anlaşılır olur kanaatindeyim. Ama baştan söyleyeyim Android için henüz tam randımanlı bir navigasyon programı henüz piyasada yok (iPhone'daki iGo gibi)

Sevgili Kürşad, samimi ve içten yaklaşımın için esas ben teşekkür ederim :) Dilerim ilerleyen dönemlerde de iletişimde oluruz.

Bu arada Mars51 abi ehliyetin hayırlı olsun. Kazasız belasız keyifli günlerde kullanmanı dilerim.

Havadisi vermeyi unuttum sohbete dalıp:

Araba şu anda 10.000 bakımı için serviste. Yağı kendim alıp daha ilk bakımda antipati kazanmayayım dediğimden öylece gittim :D %10 Servis indirimi + %10 Honda Kasko İşçilik indirimlerini de uygulayacaklarını belirttiler. Bakalım akşam göreceğim ne kadar tutmuş. Polen filtresini gerekmiyorsa değiştirmemelerini belirttim. Geçtiğimiz aylarda paylaştığım sol ön kapının altındaki saçakta yer alan 4-5 cm.lik boya döküntüsünü de gösterdim. Pazartesi günü garanti kapsamında halledeceklerini belirttiler. Kaputtaki magnetbrayı gören servis danışmanı hiç böyle bir şey görmediklerini ama güzel durduğunu söylediler.

Aslında uzun yazarım biliyorsunuz da arabayı almak için işten çıkmam gerek, şimdilik bana müsaade :)

Selamlar, sevgiler,
    Erkan

• Sonunda ben de ikinci elden vazgeçip sıfır Jazz veya Yaris almaya karar verdim. Biraz önce Honda bayiisine gittiğimde 1.4 Düz vites Joy versiyonu için 37.750 fiyat aldım. Sizce nasıl? Aslında otomatik istiyordum ama 37.750'ye bile zor çıkabiliyorken otomatiği alamam. Ellerinde bir tane beyaz kalmış. "Bu da satılınca artık 2014'e kadar Jazz getirmeyeceğiz" dediler. 1-2 gün içerisinde karar verebilirsem alacağım hemen.

Ek: Bu arada yanında park sensörü, paspas ve boya koruma verdiler. Ayrıca yokuş kalkış desteği olduğunu da söyledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenk78 -- 26 Haziran 2013; 17:31:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenk78

Sonunda ben de ikinci elden vazgeçip sıfır Jazz veya Yaris almaya karar verdim. Biraz önce Honda bayiisine gittiğimde 1.4 Düz vites Joy versiyonu için 37.750 fiyat aldım. Sizce nasıl? Aslında otomatik istiyordum ama 37.750'ye bile zor çıkabiliyorken otomatiği alamam. Ellerinde bir tane beyaz kalmış. "Bu da satılınca artık 2014'e kadar Jazz getirmeyeceğiz" dediler. 1-2 gün içerisinde karar verebilirsem alacağım hemen.

Ek: Bu arada yanında park sensörü, paspas ve boya koruma verdiler. Ayrıca yokuş kalkış desteği olduğunu da söyledi.

Jazz'dan önceki aracımız düz vites 2011 model Yaris (bir önceki kasa) idi. Araçtan çok memnundum, taki talihsiz bir kazaya dahil olana kadar. sonrasında yeni kasa yaris ve jazz arasında kaldım. Jazz'ın fun'ı tüm ihtiyaçlarıma cevap verirkeni yariste istediğim özelliklerin bir kısmı bir pakette, diğer kısmı başka bir pakette olduğundan ötürü yaris almaktan vazgeçtim ve jazz'ı aldım. Aralık 2012'den bu yana kullanıyorum, memnunum. iki araçta sonuçta japon ve bence sınıfının en iyileri. Şimdiden hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: zenginoglu

quote:

Zenginim şu telefon ve navigasyon işini biraz açarsan sevinirim.

Abi eğer ki izin verirsen bu akşam resimlerini çekip detayları paylaşırsam daha anlaşılır olur kanaatindeyim. Ama baştan söyleyeyim Android için henüz tam randımanlı bir navigasyon programı henüz piyasada yok (iPhone'daki iGo gibi)

Sevgili Kürşad, samimi ve içten yaklaşımın için esas ben teşekkür ederim :) Dilerim ilerleyen dönemlerde de iletişimde oluruz.

Bu arada Mars51 abi ehliyetin hayırlı olsun. Kazasız belasız keyifli günlerde kullanmanı dilerim.

Havadisi vermeyi unuttum sohbete dalıp:

Araba şu anda 10.000 bakımı için serviste. Yağı kendim alıp daha ilk bakımda antipati kazanmayayım dediğimden öylece gittim :D %10 Servis indirimi + %10 Honda Kasko İşçilik indirimlerini de uygulayacaklarını belirttiler. Bakalım akşam göreceğim ne kadar tutmuş. Polen filtresini gerekmiyorsa değiştirmemelerini belirttim. Geçtiğimiz aylarda paylaştığım sol ön kapının altındaki saçakta yer alan 4-5 cm.lik boya döküntüsünü de gösterdim. Pazartesi günü garanti kapsamında halledeceklerini belirttiler. Kaputtaki magnetbrayı gören servis danışmanı hiç böyle bir şey görmediklerini ama güzel durduğunu söylediler.

Aslında uzun yazarım biliyorsunuz da arabayı almak için işten çıkmam gerek, şimdilik bana müsaade :)

Selamlar, sevgiler,
    Erkan

Akıllı telefon kullanan biri olarak harici bir navigasyon cihazı kullanıyorum. ilk çıktığı seneleregöre fiyatları daha makıl seviyelere gelirken, özellikleri artmış durum. şu ana kadar 3 adet navigasyon cihazım oldu, hepside Navitech marka idi. Ben memnun kaldım sizede öneririm. Ayrıca android telefonları için satın alacağınız navigasyon yazılımlarının çoğunun sadece o telefonlar için olduğunu hatırlatmak isterim. 20 dolar gibi verip yazılımı satın alırsınız, güncellemelerini yaparsınız, yakın zamanda telefonunuzu değiştirmek durumunda kaldığınızda yeni telefonunuzda satın almış olduğunz yazılımı kullanamaya bilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: cenk78

Sonunda ben de ikinci elden vazgeçip sıfır Jazz veya Yaris almaya karar verdim. Biraz önce Honda bayiisine gittiğimde 1.4 Düz vites Joy versiyonu için 37.750 fiyat aldım. Sizce nasıl? Aslında otomatik istiyordum ama 37.750'ye bile zor çıkabiliyorken otomatiği alamam. Ellerinde bir tane beyaz kalmış. "Bu da satılınca artık 2014'e kadar Jazz getirmeyeceğiz" dediler. 1-2 gün içerisinde karar verebilirsem alacağım hemen.

Yokuş kalkış yok. Orada yanlış bilgi vermişler.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

rica ederim hocam.

gerisi önemli değil.

teşekkür ederim.bayan kullancak olduğu için otomatik vites olması ve otomatik vitesin kullanımı çok önemli

Alıntıları Göster
    quote:

temizyurek

Rica ederim,
    Çok marka model otomatik araç kullanmadım ancak CVT şanzuman herhalde özellikle bayan kullanıcılar için biçilmiş kaftan gibi duruyor,
    Selamlar...

zenginoglu

Bilmukabale sevgili dostum,
    İletişim devam edecek kuvvetle muhtemel,
    Nitekim 2014 sonlarına doğru kendim için de jazz almayı planlıyor gibiyim,
    Ancak ikinci el olacak büyük ihtimalle, selamlar...

• quote:

quote:

temizyurek

Rica ederim,
    Çok marka model otomatik araç kullanmadım ancak CVT şanzuman herhalde özellikle bayan kullanıcılar için biçilmiş kaftan gibi duruyor,
    Selamlar...

zenginoglu

Bilmukabale sevgili dostum,
    İletişim devam edecek kuvvetle muhtemel,
    Nitekim 2014 sonlarına doğru kendim için de jazz almayı planlıyor gibiyim,
    Ancak ikinci el olacak büyük ihtimalle, selamlar...

Selam. Arkadaşlar genel anlamda söylenmesi gerekenlerin hepsini söylemiş. Bir Fun kullanıcısı olarak 6.000 TL'yi fiyat olarak fazla buldum zira ben alırken 44.350 verdim joy 40.000 falandı sanırım. 4e değer ama 6ya değmez sanki.selamlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kursad_75 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ettim arkadaşım..

Yani her insanın değerlendirmesi farklı oluyor tabi, bana göre değmez dediğim şeyler kimine göre çok önemli oluyor.

Mesela cam tavanı ben açtırıp bi binmiştim hondada aracın içine :D yav dedim ben kafamı kaldırıp yukarı bakacak değilim diye fun almamıştım.

Ben aldığımda joy cvt yi 41000+park sensörü+paspaslar+koltuk koruma şeklinde almıştım ankara boradan.

Efe plazayı beğenen vardır illaki ama orası bana çok burnu havada geldi. Sırf bu yüzden boradan aldım.

1000 veya diğer bakımlar için de efeyi bilmiyorum ama borayı öneririm. Ustalar gayet bilinçli, el freni ile ilgili bir şüphemi söylemiştim adamlar gram itiraz etmeden yarım saat uğraştılar denemek için :) bunlar bi müşteri için önemli şeyler bence.

Araçla ilgili tek şikayetim boya konusu şu an. Benden başka şikayet edenleri de gördüm forumda bugüne kadar. Samimi söylüyorum araca anahtarı çarpsan boya kalkıyor çiziliyor. Aşırı ince yapmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okitoxxx -- 27 Haziran 2013; 1:12:43 >

• Yunus ne diyeyim
    Kurşat da yeni geldi forumun burasına adamdaki usluba bak fıstık..
    Geçmiş de de dedigim gibi 34 veya 35 inci arabam honda jazz ve dayımın oglu 2 inci el alım satımıyla ugarşır..
    Bir çok araba deneyimim oldu.. Afınıza sıgınarak gördüklerimi yazıyorum
    dıştan bakıldıgında küçücük araba evet
    Fakat içi mühendislik harikası c sınıfı bir araç gibi duruyor.. araç ile kıyaslanınca bagzı c sınıfları bile sınıfta kalır bağzı degil çogu diyelim buna..
    b sınıfı araç nitelendirmesi o fabrikanın en küçük aracına verilen sınıflandıma bunu ayırmamız gerek..

Eksikleri
    1- boya ince neden.. Honda firması bütün araçlarında çevre dönüşümü kolay olsundiye boyayı buna göre atıyor..

Cözümünü buldum ben yaptım..
    Brezilyada Yetişen bir agaç yaprakların dan elde edilen bir sıvı (ultraviyole ışıklarını gecirmiyor daha birçok özeligi var ve kilosu bir ucak parası)ile boya koruma sıvılarının içine katılan bir ürün herfirma belirli ölcüler de kullanıyor
    ilk önce Meguars sın güneş altında uygulanan boya korumasından aldım
    Daha sonra bunun daha iyileri oldugunu ögrendim Collinite 915 gibihttp://ilan.elookat.com/ilan-COLLINITE-915-WAX-360ML-DUNYACA-UNLU-BOYA-KORUMA-uasuAAN-2684251.htm
    bu gerçek den boyanın üzerini kaplıyor daha parlak bir görüntü ve boyanın hasasiyetini gideriyor.
    atılma şekli ister makina ile (Crown Flex polisaj makinası gitigidiyorda 130 tl idi) ister seniz bir sürnger ile araca yedire yedire iki tam tur atanakadar araca sürülüyor.. ortam tozsuz yani kapalı garajınız varsa (krem şeklinde olddugu için ) aracın üszerinde nekadar fazla durudurup silerseniz mikro fiber bir bez yada yukarıda yazdıgım ispirale mikro fiber bir bez takıp siliyorsunuz.. üçgün boyunca aracı yıkamıyorsunuz bu işleme başlamadan önce aracı çok iyi bir şekilde yıkayıp kuruladıgınızı belirteyim..

bu uygulamayı tam birşekide 3 defa yapıyoruz bakın bakalım boyanız nasıl oluyormuş sonuç muhtaşem arkadaşlar..

2- motor 1.5 veya 1.6 olsaydı dedirtigi anlar oluyor fakat bu seferde şehir içi çok yakacaktı..

3. Yere yakın..
    Bilinmeyen bir özelik ise şu

4 kişilik 5 de olabilir bir ayileye çok bile hele eşi çocukları okula getirip götürenlere eşi markete gidip işlerini görmeye çok uygun gözünüz arkada kalmadan ala bileceginiz bir araba..

heee benim iki araç alabilecek durumum var diyorsanız eşinize jazz alabilirsiniz.. Gönlünüz rahat olsun biyerden sonra Allah işi oluyor ona bişey diyemem..
    Saygı ve sevgilerimle .. Not forum arkadaşlarımın herbiri benim için çok önemlidir yeni gelen arkadaşlar..
    Rüzgar ekerseniz Fırtına biçersiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forsa -- 27 Haziran 2013; 11:47:40 >

• gözünüz aydın jazz ahalisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: okitoxxx

Teşekkür ettim arkadaşım..

Yani her insanın değerlendirmesi farklı oluyor tabi, bana göre değmez dediğim şeyler kimine göre çok önemli oluyor.

Mesela cam tavanı ben açtırıp bi binmiştim hondada aracın içine :D yav dedim ben kafamı kaldırıp yukarı bakacak değilim diye fun almamıştım.

Ben aldığımda joy cvt yi 41000+park sensörü+paspaslar+koltuk koruma şeklinde almıştım ankara boradan.

Efe plazayı beğenen vardır illaki ama orası bana çok burnu havada geldi. Sırf bu yüzden boradan aldım.

1000 veya diğer bakımlar için de efeyi bilmiyorum ama borayı öneririm. Ustalar gayet bilinçli, el freni ile ilgili bir şüphemi söylemiştim adamlar gram itiraz etmeden yarım saat uğraştılar denemek için :) bunlar bi müşteri için önemli şeyler bence.

Araçla ilgili tek şikayetim boya konusu şu an. Benden başka şikayet edenleri de gördüm forumda bugüne kadar. Samimi söylüyorum araca anahtarı çarpsan boya kalkıyor çiziliyor. Aşırı ince yapmışlar.

size bayi konusunda katılıyorum.

Not: honda boraya hiç gitmedim bilmiyorum, ama aracı efe den aldım.

• Hayırlı olsun Temizyürek
    Zenginimin bi lafı var (Allahım Allah diyen herkese versin)
    Gülegüle kullan gözü olanın gözü cıksın Allah tekerini yan bastırmasın..
  • quote:

Hayırlı olsun Temizyürek
    Zenginimin bi lafı var (Allahım Allah diyen herkese versin)
    Gülegüle kullan gözü olanın gözü cıksın Allah tekerini yan bastırmasın..

daha almadım hocam.
    kendi aracımı efeden aldım 6 ay önce civic.
    jazz için bakınıyorum, zamana ve paraya ihtiyacım var.
  • 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.