Şimdi Ara

2014 YENI HONDA JAZZ KULÜBÜ ANA KONU::. (95. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.157
Cevap
18
Favori
213.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, Jazz'ın yerden yüksekliğinden memnun musunuz? Köye yollarına girip çıkan oluyor mu? Yerden yükseltmek için lastik ebatı değişimi vs yaptınız mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyRaWarrior

Arkadaşlar merhaba, Jazz'ın yerden yüksekliğinden memnun musunuz? Köye yollarına girip çıkan oluyor mu? Yerden yükseltmek için lastik ebatı değişimi vs yaptınız mı?

merhaba, bende eski kasa (2008 model) sport var. yani 14" lastikli olanı, diğer bir deyişle yere en yakın olanı. geçen hafta köye (kastamonu-cide) gidip geldim. ilçe merkezinden köye kadar tamamı toprak olan, çukurlarla ve taşlarla dolu 30 km lik bir yol var. çoğunluğu tırmanış olan bu yolda 5 kişi ve dolu bagaj olmamıza rağmen bir yer hariç sorunsuz gittik. yokuş yukarı bir yerde yola kışın çay taşı dökülmüş ve oldukça kalın bir taş tabakasına gömüldüm, 3 kişiyi indirip birini kaputa oturtarak çıkabildim. onun dışında sorunsuz gittim geldim. fakat belirtmeliyim ki azami dikkatle kullandım aracı. gitmeden önce lastikçide ön-arka 33e getirttim basınçları. genel olarak performansından memnun kaldım diyebilirim.

birkaç gündür ben de düşünüyordum 15" e geçsem nasıl olur diye. teorik olarak arabanın yerden yüksekliği sadece 1,27 cm artıyor ancak başka neler etkileniyor tam bilemiyorum (yola tutunma, rüzgarda sallanma, benzin tüketimi, süspansiyon ayarı vs vs). bu konuda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. bir set jant ve lastik almakla iş bitmiyor olsa gerek başka ne gibi ayarlar gerekiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: temizyurek

quote:

Orijinalden alıntı: DMustaine

quote:

evet uzun süre gelmeyecekmiş, dün servisle bende konuştum.
    servis müdürü ; maliyet + nakliye vs, jazz 57000 altında zarar ediyor diyor honda türkiye dedi.

bu kadar da sallanmaz ya

kim sallıyor?

honda türkiye dostum kim olacak
    57000 e jazz mı satacaklar kar etmek için yuh yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DMustaine -- 9 Temmuz 2013; 9:13:25 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

evet uzun süre gelmeyecekmiş, dün servisle bende konuştum.
    servis müdürü ; maliyet + nakliye vs, jazz 57000 altında zarar ediyor diyor honda türkiye dedi.

bu kadar da sallanmaz ya

kim sallıyor?

honda türkiye dostum kim olacak
    57000 e jazz mı satacaklar kar etmek için yuh yani

durum öyle.
    belki bir gün türkiye de üretimine başlarlarsa daha uygun fiyata jazz satılır.

• Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var.

2011 cıkıslı cvt 2012 model fun var.

+ ları
    arac 15.000 km de
    kıs lastiği var
    deri paspas var
    dugme yerı metal
    motor koruması var
    bakımı yetkilide yapıldı
    aksamları garajda kaldı 2 yıl boyunca 2-3 kez dısarıda kaldı.

- leri
    on ve arka tampon boyalı
    sol arkadan kazası var. sadece kaporta ve boya mevcut.Değişeni yok
    sol kapı cızık yuzunden boyalı

takribi ne kadara gider araç. alıcı mevcut. sahibinden e bakıyorum 40-45 arası değişmekte.
  • quote:

Arkadaşlar merhaba, Jazz'ın yerden yüksekliğinden memnun musunuz? Köye yollarına girip çıkan oluyor mu? Yerden yükseltmek için lastik ebatı değişimi vs yaptınız mı?

bence köy yolları için pek uygun değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: ornapsen

quote:

Haklısınız arabayı inceleyince ben de o kanıya vardım ama tabanı yüksek olsun otomatik olsun deyince 50-60 bine çıkmak gerekiyor o yüzden yüksek araç olayından vazgeçmek zorunda kaldım. Jazz alıp dikkatli kullanacağız artık yapacak birşey yok :)
  • Arkadaşlar aracımın kaputu bir su bardagı agızıyla yuvarlanmış casına boyanın yarısı kalkmış kasko delinirmi kendimmi yaptırayım ..
    Ya arkadaş çizicen madem yantarafını çiz kaputa çizilmezki..
    tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • 2009-2010 yıllarında bir dönem ötv nin de inmesiyle 30bin TL lerin altına satılan joy donanımları insanlar neden 30bin üstüne 2nci elde satmaya çalışıyor anlamıyorum. bizim memelektin cilvesi, sıfırda fiyat artarsa bu artış 2nci ele de aynı oranda yansıyor. kimse, "ben kaça almıştım", "elimdekinin ederi ne" diye bakmıyor... 2008-2009 27bine kadar satılık temiz aracınız varsa bilgi verebilirsiniz...
  • Arkadaşlar 2012 model 12.500 km de olan aracımı jazz fun cvt aracımı 3. defa satma eşiğine geldim..

fiyat olarak kaça satabilirim.

tampon da ufak tefek çizikler mevcut....

Renk Beyaz, ilave olarak ön arka ve yan koruma çıtaları ve park sensörü mevcut,
  • quote:

Orijinalden alıntı: forsa

Arkadaşlar aracımın kaputu bir su bardagı agızıyla yuvarlanmış casına boyanın yarısı kalkmış kasko delinirmi kendimmi yaptırayım ..
    Ya arkadaş çizicen madem yantarafını çiz kaputa çizilmezki..
    tavsiyelerinizi bekliyorum.

Abi geçmiş olsun, yapanları da Allah ıslah etsin :( Yapanın yanına kalmaz, o da başka bir yerden belasını bulur eminim.

Kasko klozlarında belirli bir maliyetin altına kadar ufak makyaj düzeltmeleri ile ilgili bir bölüm varsa (örn: 250 TL'ye kadar vb) bu tür durumlar için kaskoyu deldirmeden halledilebiliyor olması lazım.

Sevgi ve selamlarımla,
    Erkan
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ornapsen

quote:

Haklısınız arabayı inceleyince ben de o kanıya vardım ama tabanı yüksek olsun otomatik olsun deyince 50-60 bine çıkmak gerekiyor o yüzden yüksek araç olayından vazgeçmek zorunda kaldım. Jazz alıp dikkatli kullanacağız artık yapacak birşey yok :)

İlgili konularda arkadaşlarımızın bu tür durumlar için lastik çözümleri vardı hatırladığım kadarıyla. Jazz alacak iseniz lastikleri de engebeli yolar için daha uygun olan lastikler ile değiştirmeniz bence elzem. Keza süspansiyon sertliği için de belki bir ayar yaptırmak gerekebilir düşüncesindeyim.

• Ankarada lastik alınacak uygun yer bilen var mı? Malum boyutlardan ötürü internette 2-3 model var ve fiyatlar uçuk...
  • Erkan çizilen yer küçük 50 mm reye kardar kasko delinmez deniyor ..anlamak istedigim şu her halukarda çepten para veya kasko delinmesi gibi bir proglem yaşarmıyım?
  • 2014 HONDA JAZZ YENİ KASASIYLA BOY GÖSTERMEYE BAŞLADI HAYIRLI OLSUN İLK RESİMLER BENDEN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can206 -- 24 Temmuz 2013; 18:02:48 >

• Can, güzel resimler emeğine sağlık.

İç tasarımına bakılacak olursa, hybrid olanı. Göstergede akü sarjı var, sansıman koluda hybrd mavisi.

Genel olarak, biraz daha iyileştirilmesi kanaatini taşıyorum...
  • Honda Jazzcı arkadaşlar. Size bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim?

Kuzenimde 2011 honda jazz var bu i-shift olanlardan. Örneğin araca dururken çalışır esnada boşa almadığı vakit ufak bir titreme yapıyor. Bugün kuzenim servise götürdü ve servistekiler bunun normal olduğunu söylemiş eğer kırmızı ışıkta falan beklerken boşa alınması gerektiğini söylemişler. i-shift sahibi olan arkadaşlar sizin araçlarda da durum böylemi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: forsa

Erkan çizilen yer küçük 50 mm reye kardar kasko delinmez deniyor ..anlamak istedigim şu her halukarda çepten para veya kasko delinmesi gibi bir proglem yaşarmıyım?

Abi geç cevabım için kusura bakma :( Kasko delinmesi ile ilgili bildiğim tek şey; örneğin bir kaza sonrasında, eğer ki tutanaktaki raporda tamamen kusursuz olduğun belgelenirse ve kaskodaki yenileme indirim klozlarında belirtildiyse kasko delinmesi söz konusu olmuyor. Ancak çizilme ve bu tür durumlarda nasıl bir prosedür işlendiği konusunda kaskoyu yaptırdığın acente bilgi verebilir sanırım.

Bu arada geçen güneş altında fark ettim ki, sağ arka kapımda iki tane kapı vuruğu mevcut. Normalde görememişim :) Ben bir yere park ettiğimde yanımdaki araçlara kapı vurmamak için itina gösterirken, insanların hiç dikkat etmemesine çok sinirleniyorum. Bu doğrultuda yan koruma taktırmak farz oldu diyebiliriz. Bu doğrultuda beni yönlendirebilecek (sadece yan barlar, tamponlara düşünmüyorum) arkadaşlarımız varsa servis, fiyat, uygulama gibi detaylar için yardımlarınızı rica ediyorum.

Herkese güzel bir hafta sonu dilerim.

Selamlar,
    Erkan

• Zenginim bende çok dikat ederim kapı acıldıgında deymesin diye .. güzel bir konuya deginmişsin.. Cevabı bende bekliyorum iyi bir fiyat alınırsa toplu halde yaptıra biliriz diye düşündüm..
    bu hafta misafirim vardı bende gidemedim biyere..Kasko ile görüştüm eve yakın biryerde anlaşmalı biryer oldugunu kaskonun delimeyecegini beliti .. anlaşmalı yeri aradım görmeden birşey söyleyemeyecegini ifade eti..
    Gidemedim ..
    Bide biraz komik gele bilir zenginim muhabet kuşu üretim çifligi kurdum kafamı kaşıyacak halim yok..
    Bu hafta içi bir ugrarım sizleride bilgilendiririm kaputu düzeltirip üzerine şefaf filim kaplatacagım ileride paylaşırım malum bayram üstü iyice acıldım bogulmadan bir bitse diye bekliyorum ay sonunu.. oruç da var yamulduk iyice..
    Hersekese sevgi ve saygılarımı sunarım hoşcakalın şimdilik..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forsa -- 29 Temmuz 2013; 11:26:12 >
  • 
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.