Şimdi Ara

2014 Yılı DSG düzeltildi mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
19.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • riske girmeye değmez, bi çözsünler sorunları sonra bakarız
  • Valla bende Direkt-Schalt-Getriebe mağduruyum, 80bin km'ye kadar herşey güzeldi, hatta mükemmeldi...
    Benim merak ettiğim şey şu: VW, Seat, Skoda'da yüksek arıza oranı varken Porsche, Audi'de niye yok? Aynı sistem değil mi?
  • El bombasi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

quote:

Orijinalden alıntı: uruk hia

quote:

Orijinalden alıntı: Katip1

Benim anlamadığım her araç dsg arızası vermiyor ise ;
    1- DSG arızası kullanımla mı alakalı?
    2- Eğer kullanımla alakası yoksa nasıl 3 araç sağlamken diğer 2 araç arıza yapıyor.
    3- Etrafımda nasılsa garantisi var diyerek bu araçtan alanlar garanti bittikten sonra bir DSG arızası olursa komple dsg yenileyip kullanmaya devammı edecekler?
    4- Devam etmez satarlar ise ortalık DSG li VW dolacak mı?

1-aşırı trafik kullanımıyla kısmen alakalı takdir edersin ki manuel vites kavraması bile aşınıyor sağlam trafikte
    3-araç eğer devamlı servis garantiliyse garanti bitse bile dsg garanti altında çünkü kavrama mekatronik gerekirse komle şanzıman VW AG garantisinde bu parça ücretlerini direk almanya ödüyor iyi niyet garantisinden ücret ödenmeden hertürlü tamirat yapılıyor
    4-o kadar çok dsg ye talep varki neredeyse yok satıyor bunun nedenide doğuşun insanları mağdur etmemesi ve kullandıysanız bilirsiniz gerçekten piyasada ki en iyi otomatik şanzıman bunu tamamen objektif söylüyorum küçük sorunları dışında.

Fanboy dedected

Doğuş kimseyi mağdur etmiyormuş

bilen bilmeyen bir şey yazıyor foruma. Arkadaşımın 2010 Passat ı var ve garantisi bitti. Doğuş iyi niyet garantisini kullanarak kavramayı değiştirdi. Anlayacagınız problem yok.

• Herşey garanti ile çözülmüyor maalesef.

Atladınız DSG'li arabanıza tatile çıktınız.
    Çoluk çocuk neşe içinde gidiyorsunuz.
    Hedef Bodrum, Muğla vs. güneyde bir yer.
    Ormanlık, dağlık bir yerden geçiyorsunuz.
    Sonra bir arıza sinyali, sağa çektiniz. DSG arızası.
    Ne oldu şimdi. Garantide olsa ne olur olmasa ne olur.
    Yılda 1 defa görevini tam yapması gereken yepyeni son teknoloji arabanız sizi yolda bıraktı.
    Hangi garanti bunu telafi edebilir.
    Bu risk varken bu araçla yola çıkılır mı?
    İsterse komple sıfır araba versin yerine, ben o an çoluk çocuk dağ başında kalmışım ne fayda.

Her araba arıza yapabilir, ama bile bile lades demek enayiliktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

Herşey garanti ile çözülmüyor maalesef.

Yılda 1 defa görevini tam yapması gereken yepyeni son teknoloji arabanız sizi yolda bıraktı.
    İsterse komple sıfır araba versin yerine, ben o an çoluk çocuk dağ başında kalmışım ne fayda.

Ah işte insanlar şunu bir anlayabilse, düşünebilse... Eline sağlık.

• quote:

hocam onu anlatmaya çalışıyorum bazılarına...
    Zaten garanti 50 yıl olsa ne olacak sorun çıkaracağı yüksek?!? ihtimal arabayı forumda kim alır merak ediyorum...
    efendim avrupada garanti süresi şu kadar mış 10 sn. vs.
    yahu adam sorun çıkaracak arabayı niye alsın bile bile cezasını keser hemen bizdeki gibi merhamet iyi niyet ayağı beklemeyin.
    buna rağmen kimse bana açıklayamıyor satış rakamlarını.
    sanki dsg alanlar başka alemde yaşıyorlar da sorunlardan haberleri yok.
    breh breh ......

• quote:

Orijinalden alıntı: go-suto

Valla bende Direkt-Schalt-Getriebe mağduruyum, 80bin km'ye kadar herşey güzeldi, hatta mükemmeldi...
    Benim merak ettiğim şey şu: VW, Seat, Skoda'da yüksek arıza oranı varken Porsche, Audi'de niye yok? Aynı sistem değil mi?

Satış adedi çok az vw ye göre (audi hariç) ve biz bilmiyor olabiliriz. Mesela benim Çevremde Porsche sahibi yok.

• quote:

o zaman kaza yapabiliriz istanbul trafiğinde araba kullanmamalıyım sizin mantığınız olursa ederse üzerine ve çok yanlış her araçta sorun arıza çıkabilir kul yapısıdır

bunun ne zaman başl göstereceği önceden bilinmez

• quote:

Valla bende Direkt-Schalt-Getriebe mağduruyum, 80bin km'ye kadar herşey güzeldi, hatta mükemmeldi...

Bu çift kavramalıların iki tipi var, aynı şanzımanın birinde debriyaj balataları yağ içerisinde çalışırken diğerinde kuru olarak yağsız çalışıyor. Doğal olarak yağlı olan daha fazla viskoz sürtünmeye maruz kalarak perfromansı törpülüyor ve daha konforlu-yumuşak bir sürüş sergiliyor. En önemlisi kavramaya çok iş düşen rampa tırmanışı veya dur-kalk trafikte ısıyı rahat biçimde atabiliyor. Ama kuru kavramanın öyle bir şansı olmadığından benzetme yerindeyse balatalar sıcaktan kavruluyor. Dolayısıyla zorlanmaya gelmiyor ve çabuk arıza veriyor.

Porsche zaten PDK isimli ıslak tip 7 ileri sağlam bir şanzıman kullanıyor.

Audi ise ekonomik olan A1 ve A3 modellerinde 1.8T motora kadarki araçlarında kuru diğer tüm araçlarında ise ıslak tip kavramaya sahip DSG'lere yer veriyor. Dolayısıyla kuru tip kavramaya sahip araçları model yelpazesinde küçük bir miktara tekabül ediyor.

Fakat VW premium bir marka olmadığından maliyet odaklı hareket ederek, Passat'ta bile 7 ileri kuru tip DSG kullanıyor. Kuru kavrama kullanmadığı modeller 2.0 ve üzeri motorlar. Fakat VW'nin ürün yelpazesinin geneli 2.0 motor altından oluşuyor. Bu nedenle de çok fazla sorun yaşamakta...

• quote:

Orijinalden alıntı: burakcal2

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Katip1

Benim anlamadığım her araç dsg arızası vermiyor ise ;
    1- DSG arızası kullanımla mı alakalı?
    2- Eğer kullanımla alakası yoksa nasıl 3 araç sağlamken diğer 2 araç arıza yapıyor.
    3- Etrafımda nasılsa garantisi var diyerek bu araçtan alanlar garanti bittikten sonra bir DSG arızası olursa komple dsg yenileyip kullanmaya devammı edecekler?
    4- Devam etmez satarlar ise ortalık DSG li VW dolacak mı?

1-aşırı trafik kullanımıyla kısmen alakalı takdir edersin ki manuel vites kavraması bile aşınıyor sağlam trafikte
    3-araç eğer devamlı servis garantiliyse garanti bitse bile dsg garanti altında çünkü kavrama mekatronik gerekirse komle şanzıman VW AG garantisinde bu parça ücretlerini direk almanya ödüyor iyi niyet garantisinden ücret ödenmeden hertürlü tamirat yapılıyor
    4-o kadar çok dsg ye talep varki neredeyse yok satıyor bunun nedenide doğuşun insanları mağdur etmemesi ve kullandıysanız bilirsiniz gerçekten piyasada ki en iyi otomatik şanzıman bunu tamamen objektif söylüyorum küçük sorunları dışında.

Fanboy dedected

Doğuş kimseyi mağdur etmiyormuş

bilen bilmeyen bir şey yazıyor foruma. Arkadaşımın 2010 Passat ı var ve garantisi bitti. Doğuş iyi niyet garantisini kullanarak kavramayı değiştirdi. Anlayacagınız problem yok.

ayrıca link vermeme gerek yok sanırım. cevabını verdim iki link ile, ayrıca cevap yazdığınız konuda da garanti kapsamındaki işleme ücret ödediğini söyleyen bir forumdaş var. cevap yazmadan önce bir okusanız daha iyi olur.

size de başarılar...

• MaTaDoR kullanıcısına yanıt
    biliyodum bi bit yeniği olduğunu, o kdr para vercek adam tırt çıkcak, yıkar ortalığı. Cayenne sahipleri fln çoğu mafya kılıklı, totolu adamlar sıkıverirlerdi Doğuş'un yılışık adamlarına (keşke)

• quote:

quote:

o zaman kaza yapabiliriz istanbul trafiğinde araba kullanmamalıyım sizin mantığınız olursa ederse üzerine ve çok yanlış her araçta sorun arıza çıkabilir kul yapısıdır

bunun ne zaman başl göstereceği önceden bilinmez

Son cümlemi tekrar okursanız ne demek istediğimi anlarsınız.

• VW , sıcak ve nemli ülkelerde ve sıkışık trafikte dsg nin sorunlu oldugunu kabul etmiş, ve bu konu ile ilgili yapıalcak geliştirmelerin, araç fiyatlarını yükselteceğini , sırf 3-5 ülkede boyle bir problem meydana geldiği için bu konuda bir geliştirme yapmayacaklarını açıklamışlardı. yanı boyle bir geliştirme yapılmayacak. ucuz ve idareten yapılacak çözümler ile yola devam edileceğini belitrmişti. vw açıklamasını okursanız anlayacaksınız.
  • öyle demeyin, DSG dünyanın 1 numaralı şanzımanı(!)
  • ah bu fanboylar dsg yi geçtim doğuşu bile savunmaya geçmişler enteresan
  • quote:

Orijinalden alıntı: bağkur_borcu

quote:

Orijinalden alıntı: acemsen

Bu ara neden bu DSG konuları arttı. Forumda aynı anda aktıf 4-5 DSG konusu var

çeşitli markaların çalışanları var forumda kötüleme kampanyası yapıyorlar benim anladığım kadarıyla. Ben foruma güvenmediğim için servisler ile konuştum yukarda yazdığım şekilde bilgi aldım

Hocam babam eski usta dolayisi ile benimde sanayi ile aram cok iyi hatta suan sanayideyim burada cok guvendigim bi ozel vag servisi var onlarda ayni seyi soyluyor ama foruma bakarsan kullanmayanlarin ne kadar cok salladiklarini goruyorsun ..

• quote:

Orijinalden alıntı: linqs

quote:

Orijinalden alıntı: bağkur_borcu

quote:

Orijinalden alıntı: acemsen

Bu ara neden bu DSG konuları arttı. Forumda aynı anda aktıf 4-5 DSG konusu var

çeşitli markaların çalışanları var forumda kötüleme kampanyası yapıyorlar benim anladığım kadarıyla. Ben foruma güvenmediğim için servisler ile konuştum yukarda yazdığım şekilde bilgi aldım

Hocam babam eski usta dolayisi ile benimde sanayi ile aram cok iyi hatta suan sanayideyim burada cok guvendigim bi ozel vag servisi var onlarda ayni seyi soyluyor ama foruma bakarsan kullanmayanlarin ne kadar cok salladiklarini goruyorsun ..

özel vag servisi kuru kavrama yeni nesil dsg'mi değiştiriyor yani. hey allahım ya.

• quote:

quote:

Satış adedi çok az vw ye göre (audi hariç) ve biz bilmiyor olabiliriz. Mesela benim Çevremde Porsche sahibi yok.

farklı şanzımanlar. sadece çift kavrama olmaları aynı. tork dayanımı çok daha yüksek audi ve porshe'de.

• quote:

Orijinalden alıntı: Combalac

Dsg'deki sorunla satışlarin arasindaki doğru orantılı artışı gören firmanın daha sorunlu yeni bir şanzıman üreterek satıslarini daha da artırmak istemesi doğal görünüyor. Bu tür sorunlar vosvosculari birbirine kenetliyor, marka sadakatini artırıyor. Siyasi krizde olan bir ülkede başka ülkeyle savaş söylentisinin olmasinin bile halkı kenetledigi gibi.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.