Şimdi Ara

2014 'zamlı' araç fiyatları. (Karşılaştırmalı Fiyatlar Eklendi) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
715
Cevap
17
Favori
50.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Millet para yok, bu vergi bu zamlar nedir diyor ama şöyle balkondan aşağı baktığımda sokaktaki en ucuz ve düşük sınıf araç Fiat Albea ile bana ait.Nereye baksam VW Golf, Jetta, Ford Focus...
  • 2013'te 57 bine aldığımız kia sportage 72 olmuş vay arkadaş bu nedir ya
  • Mis gibi 2.el araclar var. Baktim aile sahibiyim araca ihtiyacim var alirim pasalar gibi temiz 23 bine 2000 model passat bakarim keyfime. Cila cekerim camlari filmlerim tertemiz. Icinede detayli temizlik ve sifir parfum kokusu. Ohh al sana 23 bine tertemiz arac. Devlete soyulmamissin kafan temiz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

Gecen sene 60'a aldığım Focus'un fiyatı opsiyonsuz 74 bin , opsiyonla 77 olur herhalde. 3bin pazarlık olsa 74 bin.

Vay arkadas..! Sonumuz hayır olsun..

Walla bende şaşırdım 3 ay önce 52 ye aldıgım araç 74 oldu elimizdekilerin kıymetini bilmek lazım
  • Aslinda şu memlekette 1 sene arac satislari yasaklansa trafik biraz daha rahatlar, 2.el piyasasi canlanir. Şuan memlekette araci yok dedigimiz kimse yok, olsa bile 2.elde hemen tedarik edebilir istedigi araci. Ancak devlet ne kadar cesaret edebilir bu icraate o da tartisilir. Cunku arac satislarindan inanilmaz vergi kazaniliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnanılır gibi değil, bir yerden patlayacak ama Allah sonumuzu hayır etsin. 75 e aldık 83 olmuş birkaç ayda.
  • daha 2012 yazında B sınıfında 28 binden başlayan fiyatlar vardı 38 e kadar çıkan. Vay arkadaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derfgt

Seat güncellemiş.
    http://www.seat.com.tr/fiyat-listesi/2013-fiyat-listesi.aspx

1.4 TSI DSG Toledo gelmeyecek mi artık göremedim listede
  • quote:

Bayi satış kanalındaki işveren ve işçiler için (mavi beyaz yaka hepsi işçidir tanım olarak) üzüldüm.

Düzeltme:
    Bayi satış kanalındaki işçiler için (mavi beyaz yaka hepsi işçidir tanım olarak) üzüldüm.

Fakat,

Bu sene cebinde peşin para ile araç satın alacaklar için çok iyi bir haberdir bu. Hem kredili satışlarda düzenleme hem de bu ötv zamları sonucunda:

- Bayiler, üreticiler seve seve karlarından feragat tmek zorunda kalacaklar. Avantaj cebinde toplu parası olan müşteriye geçiyor.
    - Servis işçilik ve mlz fiyatlarını arttıracaklar. Zararı bu şekilde kapatmayı deneyecekler. Az sorunlu bir marka model seçip özel serviste yağ su bakımı yaptırıp bakımları çok çok ucuza getirmek de mümkün.
    - Otomotiv endüstrisindeki istihdam olumsuz etkilenir. Beyaz yakalar şimdiden acil durumda kapağı atacak başka işletmelerin arayışına girmeli.

Tüm bunların haricinde eğer alınan kararlar Türkiye ekonomisi için iyi olacaksa amenna, bana bu zamlar cari açığı artık dayanılmaz noktaya geldğimizi gösteriyor, yani mecburen alınmış karar.

2014 enflasyon, faiz ve büyüme adına hiç iyi geçecek gibi görünmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 3 Ocak 2014; 14:17:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Closer

iyi iyi :)) kia ceed aracımı 0 olarak 51'e almıştım şimdi 65 olmuş :))

Geçen sene bu aracı 46 bine alanlar vardı, hatta özel çalışan indirimiyle 44 bine alan arkadaşlarım bile olmuştu;
    cee'd CONCEPT Manuel 1.6 Dizel 128 PS 61.350 buna %8 indirim bile alsanız 56000 den aşağı vermezler
    yani nihai fiyatı üzerinden bile gelen zam %22 Geçen seneden bu yana benim aldığım ücret zammı da %5

2010 Ekim de bu aracı da özel lansman kampanyasında 49 bine almıştım kendim.
    SPORTAGE 1.6 GDI Manuel 1.6 Benzinli 135 PS 67.300 TL buna da tahminim 63 den aşağı vermezler. Yani iki seneden beri yaklaşık %28 gibi bi zam gelmiş. 2 senede benim aldığım toplam zam %8

Yani nerden baksanız yılda %15 gibi bir zam var araçlarda. Eskiden orta sınıf bir çalışan bir şekilde sıfır araç sahibi olabiliyordu ama artık bunun da yolu kapandı gibi gözüküyor.

• ercandrsn kullanıcısına yanıt
    Benzine yakında sağlam bir zam gelir kurlarla alakalı, ozaman ister istemez duracak bağzı kimseler.

• Merak etme bu şartlarda 3 ayda %50 zamlanan bir aracın satılması imkansız
  • Bu aralar benim Fiesta yi satiyordum ki ben de zam yaparım artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nicknick

Merak etme bu şartlarda 3 ayda %50 zamlanan bir aracın satılması imkansız

Ülkemiz insanının şaşırtmaya doymayan bir yapısı var. Belli mi olur
  • lotus_dh L kullanıcısına yanıt
    Serbest piyasada arz talpe dengesi işler. Seçeneklerin içinde 2. el her zaman mevcut.

Genel konuşursak, kimse gidip de dün 50 bin tl eden araca bugün 80 bin lira vermez, 60 bin tl verir 2-3 yaşında 2. elini alır. Herkes 0 olsun ister ama 60 bin lira nere 80 bin lira nere.

Fiyat/zaman çizelgesinde kırılma oluştu, 2014 öncesi ve sonrası şeklinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sythel

quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

Gecen sene 60'a aldığım Focus'un fiyatı opsiyonsuz 74 bin , opsiyonla 77 olur herhalde. 3bin pazarlık olsa 74 bin.

Vay arkadas..! Sonumuz hayır olsun..

Walla bende şaşırdım 3 ay önce 52 ye aldıgım araç 74 oldu elimizdekilerin kıymetini bilmek lazım

bu millete az bile, aziz nesin ne guzel demis.

yuzde 15 lik zammi ne doviz kuruyla nede otv ile aciklayabilirsiniz 20 bin tl fark nedir ya.

devlet vatandasi soyuyor anladikta burada ornekler verildi. 2.5 3000 tl zam gelecek araca 7 8 bin geliyor. ne ac, ne gozu donmus ithalatcilarimiz var, vergi artar kar paylarini hazir fiyatlar degisiyor diye yukseltirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mr murat M kullanıcısına yanıt
    Özel sektörün genelinde açıktan maaş ödeme olduğunu, kayıtlı maaş bildiriminin 3000 ve üzeri olması gerektiğini ekleyelim.
    Memurlar için geçerli değil fakat ülkede 3000 TL üzeri net maaş alan kaç memur var?
  • ofabiya kullanıcısına yanıt
    Almayın söylemi serbest piyasada sinek vızıltısı kalır. Ancak ve ancak tedbirler ve düzenlemelerle devlet eli ile piyasay yön verilebilir.
    Yoksa bana kalsa ben de istiyorum ki yerli üretim artsın, yerli ürün/hizmet tükerimi artsın. Misal ben de biliyorum samsung sony çok güzel tv yapar ve elim vestel almaya gitmiyor. Ama devlet eli ile vestel vb. markaları satın almaya teşvik edilse piyasa ve yerli markaları da bu imtiyazdan şımartmayacak karşı tedbirler alınıp sürekli rekabete zorlansalar bir bakmışsın 1-2 sene sonra artık vesteli sadece fiyat avtanjıdan değil teknolojik üstünlüğünden dolayı tercih ediyoruz. Bu örnek tüm markalar için geçerli.
    .
    Ama bunlara gelene kadar bir ton uluslararası yasa ile el kol bağlanmış, biz avrupaya kucak açmış, gel de tüketeyim diyen sürekli aç bir pazar haline gelmişiz. Gümrük biriği, tahkim yasaları vs.

Genç nüfusun ağırlığına orantılı olarak örneğin en lüks/yeni telefonlar bizde satılıyor, gelir ve alma gücüne oranla fiyatlara bakınca tüm bu tüketimin "Borçlanarak" yapıldığını görüyoruz. Bu geleceği ipotek altına almaktır.

Hükümet bu son tedbirleri, kredi düzenlemesi ve ötv zamları, almakta geç bile kalmıştır. Nedeni de populist politikalardır.
    Ben seçimlerden önce böyle bir işe kalkışmalarına hayret ettim ve anladım ki ciddi kriz kapıda.

Yani kısaca hükümet yapmak zorunda kalmasaydı seçimelrden önce böyle birşeyi yapmazdı, yapmayı göze alamazdı, eşyanın tabiatına aykırı anlatabiliyor muyum? Burdan çıkardığım sonuç 2014, 2009 gibi teğet geçmeyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 3 Ocak 2014; 15:21:34 >

• Haddini aşan ithalatçıyı serbest piyasa oturtur aşağıya, yoksa isterse misal vw %50 zam yapar fiyatlarına kim karışabilir?
    Hesap yapılırken toplam kar artışı dikkate alınır, hesap kitap yapmadan zam yapmazlar. Kendine güvenen fahiş zam yapabilir, yaptığı zammı geri alması daha büyük prestij kaybıdır.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.