Şimdi Ara

2014 'zamlı' araç fiyatları. (Karşılaştırmalı Fiyatlar Eklendi) (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
715
Cevap
17
Favori
50.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler işin acı tarafı, herkes gidin 2. El alın diyor ama sıfır araç zammı direkt 2. El'e de yansıyacaktır, fırsatçılar çok. Yoğun 2. El talebini fiyat yükselterek kâr maksimizasyonu yapma güdüsüyle dengeleyecektir adamlar. Yani 2.el de bence uçtu. Haksız mıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. elde ucar bir sey degismez.
    yalniz soyle bir sey var bana mantikli geliyor bu zamlar. cunku cari acik yuksek boyutlarda.
    suan aldigimiz her yabanci aracin parasi yurtdisina kaciyor. e haliyle paranin kontrolu bizde degil onlarda.
    ayrica sunu demek isterim ki hic utanmadan otvnin ustunde zam yapmis otomobil firmalari bunu firsat bilerek. bu zamlar acikcasi onlara mustahak. ozellikle vw.
    olan vatandasa olur diyen cikar sen ev fiyatina araba almazsan hic bir sey olmaz. benim sifir alip rahat rahat binme imkanim var lakin sirf param yurtdisina cikmasin diye eski pusku araclara biniyorum.
    sahsen bu fiyatlara araba alacagima gayrimenkul alirim ulkeme faydasi olsun.

• 10 bin TL bayi karı mı ? Şaka yapıyorsunuz herhalde.

Aralık döneminde 300-500 TL kar ile satıyor çoğu bayi araçları. Orta sınıf araçlar için konuşuyorum.
  • Audi yi ekleyelimhttp://www.audi.com.tr/etc/medialib/ngw/tr/upload_61.Par.0030.File.pdf/01_-_2014_my_dogus.pdf

• racerant kullanıcısına yanıt
    Elinizdeki araçları tutabilirseniz başarı hepiniz için. Siz farkında değilsiniz ama bir devlet çöküyor. Çöken devletin ekonomik yansımaları bu zamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: manda kasa

80 ne hıghlıne golf aldım karda mıyım?
    daha 2000 km de satsam mı ne?...

Sorun su ki sattiginiz aracin parasiyla istediginiz bir arac satin alamiyorsunuz ettiginiz karla bile.

• Bayileri ayakta tutan servis ve yedek parça satisidir.

• bravaman kullanıcısına yanıt
    Maalesef öyle bir şey yok. Öyle olsa kimse showroom açıp o kadar giderle işle uğraşmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: racerant

10 bin TL bayi karı mı ? Şaka yapıyorsunuz herhalde.

Aralık döneminde 300-500 TL kar ile satıyor çoğu bayi araçları. Orta sınıf araçlar için konuşuyorum.

Ne 300-500 ü hocam ?

Sizleri bunlara kim inandırıyor Allah aşkına ?
  • 1 Ocak çarşamba günü yoldaydım, Mersin'den Kayseri'ye gidiyordum. Otobanda hiç görmediysem rahat 30 tane araç nakil tırlarından gördüm. Otobüsün hızlı olması nedeniyle markaları göremedim emin de olamadım hangi marka olduklarına ama sadece benim gördüğüm rahat 30 yapar. Yılbaşı öncesi mi diyeyim artık adamlar stoğunu yapmış mı diyeyim. Yoksa stokta depodan mallar mı diyeyim. Zam öncesi depolarına doğru yığın yapıyorlardı sanırım. Zam öncesi stok yapan petrol istasyonları, kasa kasa içki depolayan esnaf/lokantacılar geldi aklıma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: racerant

10 bin TL bayi karı mı ? Şaka yapıyorsunuz herhalde.

Bu taş bana geldi sanırım.

Madem 300 500 lira kar ile çalışıyorlar, buyrun yapın hesabınızı da nasıl 20000 liralık aracı 50000 e sattıklarını öğrenelim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: manjimaru

1 Ocak çarşamba günü yoldaydım, Mersin'den Kayseri'ye gidiyordum. Otobanda hiç görmediysem rahat 30 tane araç nakil tırlarından gördüm. Otobüsün hızlı olması nedeniyle markaları göremedim emin de olamadım hangi marka olduklarına ama sadece benim gördüğüm rahat 30 yapar. Yılbaşı öncesi mi diyeyim artık adamlar stoğunu yapmış mı diyeyim. Yoksa stokta depodan mallar mı diyeyim. Zam öncesi depolarına doğru yığın yapıyorlardı sanırım. Zam öncesi stok yapan petrol istasyonları, kasa kasa içki depolayan esnaf/lokantacılar geldi aklıma.

Aynı şekil bende Sakarya'ya giderken 6 tane araba yüklü tır gördüm. Sakarya'ya girdiğimizde bayilerin önü araba doluydu tahminen yılbaşı öncesi sattıkları arabaları teslim ediyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: ART Concept

Maalesef öyle bir şey yok. Öyle olsa kimse showroom açıp o kadar giderle işle uğraşmaz.

Mesela 80 tl ye yazici alıyorsun.
    Icinde mürekkebi de var.
    Ama sonra, sadece murekkebe 55 tl veriyorsun.
    Bayilik te boyle birşey.
    Cok iyi para kazandiran servisi acabilmen icin Showroom u da acman gerek. Daha nası anlatayım, anlayın işte.

• bravaman kullanıcısına yanıt
    Ben sizi anlıyorum. Örneğinizde çok güzel çok yerinde.

Yalnız ben servisten yedek parçadan kazanmıyor demiyorum. Yada daha az kazanıyor demiyorum.

Showroom'dan tahmin ettiğinizden çok fazla kazanıyor diyorum.

Kota doldurup ekstra araç dahi alan bayiler vardı 2011'de.

Hem fabrika kazanıyor hemde showroom. KDV'yi son tüketici ödüyor. Showroom'un karı ham fiyattan.

Özellikle, Renault, Ford ve Premium markaların showroom'ları çok iyi kazanıyor.
  • Yahu bırak kar etmiyo servisten kazanıyor hikayesini.

Chevy cruze sedan LTZ manuel;

Satış fiyatı 45,758 TL

45,758/1,18=38,777 (kdv düşersek)

38,777/1,45=26,743 (ötv düşersek)

26,743 TL sının içerisinde bayi karı ve giderleri de var.

Golf 1.4 TSI 122 BMT highline ;

Satış fiyatı 62,700 TL

62,700/1.18=53,135 (-kdv)

53,135/1,45= 36,645 (- ötv)

36,645-26,743=9,902 TL MiNiMUM BAYi KARI...

Daha da konuşmazsınız sanırım. Ayrıca chevy'nin zararına sattığını felan iddia etmeyin kaba etimle gülerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: k2fg9

Yahu bırak kar etmiyo servisten kazanıyor hikayesini.

Chevy cruze sedan LTZ manuel;

Satış fiyatı 45,758 TL

45,758/1,18=38,777 (kdv düşersek)

38,777/1,45=26,743 (ötv düşersek)

26,743 TL sının içerisinde bayi karı ve giderleri de var.

Golf 1.4 TSI 122 BMT highline ;

Satış fiyatı 62,700 TL

62,700/1.18=53,135 (-kdv)

53,135/1,45= 36,645 (- ötv)

36,645-26,743=9,902 TL MiNiMUM BAYi KARI...

Daha da konuşmazsınız sanırım. Ayrıca chevy'nin zararına sattığını felan iddia etmeyin kaba etimle gülerim.

%20 stopaj ucretide var.. hesapladinizmi acaba?okadar kârlı değil. bu srne geçici stopaj ücretlerini% 20den % 27e yukseltmis devlet kimsenin haberi yok.. iyi giriyor vatandaşa. .

• Şu an en çok merak ettiğim konuya değinmişsiniz. İnanılmaz derecede merak ediyorum, kabaca bayii karları nedir? Yukarıda paylaşımlar yapılmış ama 10.000 ile 300-500 TL ler arasında fikirler olduğu ve kime inanacağımızı (arkadaşları tenzih ederim) bilemiyorum; tahmin mi? Daha net bilgiler mi?
    Yok mu hiç sektörde çalışan falan? Devlet sırrı mı bu yahu?
    Not: Niye merak ediyorum? Kaç bin liralık araba alacaksınzı, bi 1000 tl daha inerseniz alacam diyosunuz, mümkün değil diyo ve size kapıyı gösteriyolar. Bilelim de biz de ona göre gardımızı alalım.
  • Ağustos'ta 50 bin liraya aldığım 500L, 62.300 lira olmuş. O zaman "pahalı mı aldım acaba, biraz beklese miydim?" diye içim içimi yemişti. Şunu anladım ki, araba almak istiyorsan beklemeyeceksin. Hele ki, "para biriktireyim de alayım" düşüncesi külliyen zarardan başka bir şey değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: drhaktan

%20 stopaj ucretide var.. hesapladinizmi acaba?okadar kârlı değil. bu srne geçici stopaj ücretlerini% 20den % 27e yukseltmis devlet kimsenin haberi yok.. iyi giriyor vatandaşa. .

Chevrolette yokmu stopaj ?
  • Doritoch kullanıcısına yanıt
    Benim yaptığım hesap kaba bir hesap ama bir fikir uyandırmış olmalı diye düşünüyorum.

Chevrolet cruze ile vw golf fiyatları avrupada 3 aşağı 5 yukarı aynı şu anda. Yani fabrikadan çıkış fiyatları da neredeyse aynı ama Türkiye'deki fiyatları arasında uçurum var.

Yani hesabımda 3 aşağı 5 yukarı doğru...
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.