Şimdi Ara

2015-2016 SEZONU İÇİN ÖNERİLER(MEZUNLAR, 98'LİLER BUYURUN)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
23
Favori
2.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkese burdan iyi günler diliyorum. Konum epey uzun olucak okuyanlarınız yorumlarını esirgemez ise sevinirim..

Öncelikle biraz kendimden bahsedeyim; ben şehrimin özel bir fen lisesinde( en iyi lisesidir) tam burslu okuyan bir ÖSYM mağduruyum.
    Okulun imkanlarından faydalanmadığım, çok az ders çalıştığım(12. sınıf hariç hiç), ve en önemlisi ise DERS ÇALIŞMAYI BİLMEDİĞİM için mezuna kalmayı kesinleştirmiş bulunmaktayım.
    Bu şekilde bir sürü konu olmasına rağmen burdan size gözlemlerimi araştırmalarımı ve planlarımı paylaşmaktan memnuniyet duyacağım.

Öncelikle yazdan başlamak istiyorum. Yazın nasıl çalışılır, kaç saat çalışır, ne çalışılır bunlar burda yazılıyor çiziliyor sürekli
    Kısaca yazın ne yapılır maddeler halinde bahsetmek istiyorum

1)Kesinlikle yazın YGS çalışılır. Yıl içinde eksik bir Mat1 demek, türev integral çalışılması gerekirken ebob-ekok ile uğraştırmayı gerektirir(Bknz:Ben)
    2)Günde 9 saat ders çalışma gibi bir plan yapmanızı kesinlikle önermem, 1 ay sonra 2 saat zor çalışır hale gelirsiniz.
    3)Haftalık program yapıp ygs konularını hızlıca bitirmenizi öneririm çünkü özellikle fen konuları çabuk unutuluyor ve uzatmanın pek manası kalmıyor
    4)Fen derslerinden ygs kitabı alıp bitirmek gerçekten gereksiz ve zaman kaybı. Onun yerine güzel konu anlatım kitaplarıyla MEB 9 ve 10. sınıf kitaplarını tarayıp alacağınız YGS/LYS kitaplarıyla işi çözmenizi öneririm.(Kitap Önerileri:Kimya ve Biyoloji için Palme konu anlatımlı+YGS/LYS soru bankası, Fizik için M.Karaağaç 14 Fasikülü ve ders kitapları.)
    5)Mat 1 için temelinize göre 1 veya 2 kitap bitirebilirsiniz. Eksiğim çok diyorsanız Karekök MPS serisi ve MY Matematik serisi biçilmiş kaftan(Temel oluştuktan sonra Karekök YGS ve FEM K.Özetli) ayrıca ALES problemlerini çözmekte fayda var
    6)Türkçe için tüm sınavların çıkmış paragraf sorularını öneriyorum(yine özellikle ALES) Onun dışında grammer için bir konu anlatım kitabı alabilirsiniz.Zaten YGS de grammerler fazla zorlamaz.ALES'i önermemin sebebi; en yoğun paragraf soruları bu sınavda ve sizi oldukça geliştirecektir
    7)Yaz için son maddem ise Ygs konu çalışma aşamasını en geç Eylül sonuna kadar bitirmeniz. Ondan sonra Yıl içinde Deneme çözerek ilerlemeniz

Ve Eylül-Ekim den sonrasına gelirsek

1) Vakit kaybetmeden LYS ye başlayın Haftada 1 veya 2 YGS denemesiyle sürekli gelişin. denemelerdeki yanlışlarınızın analizini yapıp sorunu hemen çözün
    2)Matematik için Behzat Rasuliyi öneriyorum. Konuyu gerçekten ayrıntısıyla ve ezbere dayandırmadan anlatıyor. Onun dışında son senelerde gördüğümüz gibi nitelikli soru çözen bu sınavı yapabiliyor. Çok soru değil kaliteli soru çözmenizde fayda var ( Karekök LYS bu işte en iyisidir)
    3) Fen derslerin de kesinlikle MEB in Konu anlatımlarını çok iyi kavrayıp üstünü kaliteli bir konu anlatımlı kitapla tamamlamanız yararınıza olacaktır. Konuyu tam anlamıyla öğrenip bir soru bankasından tüm testlerini çözdükten sonra o konuyu geçmenizi öneririm. Burda önemli olan konuyu kavramak bol soru bankası çözmek bir çözüm değil(Sonrasında bol deneme çözmek kesinlikle etkili bir çözüm)
    4) MEB kitabı çok önemli ama özellikle biyoloji ve kimya da ayrıntılı konu anlatımları ve zor soru çözmenizde fayda var. Çünkü ne soracakları cidden belli olmuyor bu tip kitapları paylaştığım bir konum var. Burayı uzatmak istemiyorum.
    5)Fizik için piyasada konu anlatımlı kitap aramayın. Yeni sisteme uygun bir konu anlatımı yok. O konu anlatımı sizi sadece sizi 8-10 tane sayısal soruda bir yere getirir. Sınavın kalanı olan sözel soruları kesinlikle MEB kitabından çalışarak çözebilirsiniz. Yeni sitem artık sizden işlem yapmanızı değil düşünmenizi yorum yapmanızı istiyor. Zaten doğru olanda bu.
    6)Geometride Fiziğe benzediği için hemen bahsetmek istiyorum. Geometri farklı bir boyut kazantdı artık. formülü bilmek kesinlikle yetmiyor. Perspektif bakış açısı istiyor gözünde canlandırmanı çizebilmeni istiyor ÖSYM. Bu yüzden zor üçgen dörtgen soruları çözmek yerine analitik zekayı geliştirici, perspektif bakış açısı kazandırıcı alıştırmalar yapmanızı öneririm.
    7)Ygs iyi kötü geçtikten sonra her dersten birkaç konu hariç konu eksiğinizinin kalmamsı size çok büyük avantaj sağlayacaktır. Çünkü sürekli denem çözmeniz için fırsat vardır ve böylece çok soru tipi görmüş olur, eksiğe anında müdahale etmiş olursunuz.

Şimdilik bukadarla tamamlamak istiyorum. Aklıma geldikçe ilaveler-değiştirmeler yapacağım yorumlarınızı eleştrilerinizi bekliyorum
    Sorularınıza konu altından ve ya özel mesajla cevap verebilirim
    İyi forumlar

Edit: Ygs sosyal adına bir şeyler söylemek gerekirse az puan getiriyor gibi gözükse de önemi LYS de ortaya çıkıyor. Bunu denemek için puan hesaplama sitelerinden sosyal netiyle oynayarak hatırı sayılır değişimi görebilirsiniz. Benim tavsiyem işi şansa bırakmamak ve en az 25-30 netleri görebilmek adına özellikle tarih ve coğrafya çalışmak. Yazın çalışılırsa unutulabilir olduğu için önerim sınava 15-20 gün kala birer kitaptan 2 dersi de öğrenmek. Kitap olarak FEM Dergi ve FEM Simetri(Sosyal,Coğrafya) öneriliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Milkychance -- 28 Haziran 2015; 13:17:32 >

• Güncel- Yeni önerileri yavaş yavaş ekleyeceğim
  • Karekök geometri mps 1 2 bu seneki geometriden sonra genede mantiklimidir
  • rez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ersin001

Karekök geometri mps 1 2 bu seneki geometriden sonra genede mantiklimidir

Eger temel eksiginiz varsa mantikli ama kesinlikle saglam bir konu anlatiminda analitik calisilmali. Ve cizdirmeli sorular cozulmeli. Arikan yayinlarinin bu tip kitaplari var
  • quote:

Orijinalden alıntı: leviheichou

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=107168460&p=1#107168460

Tesekkkurler konu icin
  • Milkychance kullanıcısına yanıt
    Rica, faydali olabilecegini dusundugum icin boyle konulara postluyorum.
  • Analitik geometri için my geo 3 kullanın diye tavsiye duydum kitap hakkında bi fikrin var mı ? Ayrıca fizikte yıl içinde meb kitaplarının hepsine bakmamız fazla zaman almaz mı yukarıdaki linkte arkadaş maltepe önermiş senin bi fikrin var mı bunun hakkında veya meb kitabı alternatifi bir kitap tavsiyen
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0mehmet0

Analitik geometri için my geo 3 kullanın diye tavsiye duydum kitap hakkında bi fikrin var mı ? Ayrıca fizikte yıl içinde meb kitaplarının hepsine bakmamız fazla zaman almaz mı yukarıdaki linkte arkadaş maltepe önermiş senin bi fikrin var mı bunun hakkında veya meb kitabı alternatifi bir kitap tavsiyen

Kendi arastirmalarim ve bircok kitapci ve hocamin gorusu piyasada yeni model fizige gore konu anlatimi bulunmadigi.
    Benim onerim sayisal kismi karaagac fasikulu ile sozel kisimarida meb kitaplariyla tamamlamak

Edit: mygeoyu arastirmadim henuz ama analtik icin karekok analitik mps guzel. Simetri kismini cozdum gayet basarili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Milkychance -- 28 Haziran 2015; 3:09:06 >
  • Takipteyim dostum
  • :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: GergedanGörünümlüAyı

:)

• Çalışmayı sevmiyor ve alışkanlığınız yoksa eve kitap doldurmayın,her dersten bi konu anlatımla bi soru bankası yeter
    Emin olun onlar bile bitmez
    Aldığınız kaynaklar en çok tavsiye edilen konunun mantığını kavratan kaynaklar olsun sınavdaki sorular hiç bi kaynağa benzemiyo
    En önemlisi rahat olun ne kadar kafaya takarsanız o kadar kötü geçer
  • quote:

Orijinalden alıntı: aata00

Çalışmayı sevmiyor ve alışkanlığınız yoksa eve kitap doldurmayın,her dersten bi konu anlatımla bi soru bankası yeter
    Emin olun onlar bile bitmez
    Aldığınız kaynaklar en çok tavsiye edilen konunun mantığını kavratan kaynaklar olsun sınavdaki sorular hiç bi kaynağa benzemiyo
    En önemlisi rahat olun ne kadar kafaya takarsanız o kadar kötü geçer

Dostum gercekten cok yerinde oneriler kendim ve takipte olan arkadaslarim adina tesekkur ediyorum
    Ayrica sinavda kaynaklardaki gibi soru cikmadigindan, dusunce gucunu gelistiren sorular cozmekte fayda var ki sinavda da hizli dusunmemizi saglasin
  • Ben seneye kalmayi dusunuyorum ama fizikten hic birsey bilmiyorum geometri de sifir diger fen dersleri ve matematik eh iste. Ama turkce sosyali fule yakin yaparim
    Herneyse zaten ucuk bi hedefimde yok. Fizikte ve geometride sifir birisi icin ne onerirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dahaka.warrior

Ben seneye kalmayi dusunuyorum ama fizikten hic birsey bilmiyorum geometri de sifir diger fen dersleri ve matematik eh iste. Ama turkce sosyali fule yakin yaparim
    Herneyse zaten ucuk bi hedefimde yok. Fizikte ve geometride sifir birisi icin ne onerirsin

Benimde dertlerim senin gibi. Fizik ve geometride sıkıntım var sana kendi planlarimdan da bahsedeyim.

Oncelikle geometride karekoku oneriyorum elestirenler var ama bence yararli. Bilmiyorsan bahsedeyim kisaca soeu tipi veriyo altina 6 adet benzer soru koyuyor. Arkasinda da OSYM sorulari olmasi ayri bir avantaji. MPS 1-2 de analitik haric tum konular var. MPS Analitik kitabinda da mufredatin tum analitik konulari var. Bu agir gelir bana diyorsan Sonuc yayinlarinin fasikulleri de baslangic icin iyidir.
    Fizik icin Mehmet Karaagac diyorum. fizikkoleji.com dan konu anlatim videolarini izleyebilir, 14 adet ygs/lys fasikulunu alabilirsin. Ben arastirdim gyet mantikli, fasikul cozumleride sitesinde mevcut.

• Milkychance kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler özellikle konu anlatım videosu önerin çok faydalı olacak.fizik için mustafa tekinay videolarını izliyordum ama nedense siteden konu anlatım videolarını kaldırdılar bende ortada kalmıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dahaka.warrior

Teşekkürler özellikle konu anlatım videosu önerin çok faydalı olacak.fizik için mustafa tekinay videolarını izliyordum ama nedense siteden konu anlatım videolarını kaldırdılar bende ortada kalmıştım.

Konu anlatım video önerisi olarak başka derslerden de bilgilerim var. Konuya ekleyeyim. Rica ederim
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.