Şimdi Ara

2015 CRV 1.6 Dizel 160hp ZF9 otomatik Geldi... (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.270
Cevap
52
Favori
188.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aracı bugun test ettim. executıve donanımdı. aracın iç malzemesi yine sert kalite hissi yok lüks bir araçtayım verdiğim 140 bin liraya değecek diyemezsin...
    belli başlı yerleri yumuşak kapı kolları dayama yeri yumuşak ve deri. bir önceki makyajsız halinden farksız.. 1.6 160bg, 350 tork ise hissettirmiyor aracı zorladım gaza bastım hafif rampa çıktım araba gidiyor ama torku hissedemiyorsun 160bg lik aracım var diyemiyorsun
    dışardan göründüğü gibi şaşalı bir motor yok..
    teknoloji var çalışılmış ama aracın kilosu 1728 kiloya çıkınca bu gücü hiç hissedemiyorsun...
    değerinin çok üstünde satılıyor bu para değmez çok daha iyilerini alabilirsiniz..
    tamamen kötülemiyorum, araç sorunsuzluk bakımından çok iyi verdiği güvende iyi, bagajı geniş, yüksek araç ve yukardan bakıyorsun bu hissiyatları güzel ama yanında başka şeylerde arıyorsun ama yok..
    cıvıc hb kullanan biri olarak honda seven biri olarak bu para bu arabaya çok....
    crv ile 116d otomatik arasında gidip geliyordum.. bugün kararımı verdim arasında sınıf farkı var karşılaştırma olmaz ama BMW ye geçeceğim...

• iwantbwm, yorumlar için teşekkürler. fiyat üzerinde indirim yapıyor mu bayi?

ayrıca, nissan x trail ile kıyaslarsan, hangisini tercih edersin?
  • a_r_k A kullanıcısına yanıt
    sevgili a_r_k, astra'dan crv'ye mi geçişi düşünüyorsun. bende de astra var şu an, nissan x trail ile yeni honda crv arasında kaldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fakay2015

sevgili a_r_k, astra'dan crv'ye mi geçişi düşünüyorsun. bende de astra var şu an, nissan x trail ile yeni honda crv arasında kaldım.

Daha iyi bir arac almayi dusunuylrum diyelim. Xtraili test ettigimde cam tavanin perdesi asfaltta dahi ses yapiyordu. Burda sordugum arkaslar hep oyle dediler. Aslinda xtrailin genisligi ve arka koltuktaki tiyatro duzeni hosumuza gitti. On konsolu da belki acik renk olmasindan ve vitesin yerinden dolayi crvden daha cok begendim. Ama o kadar para etmez bence 140 bin cok xtraile para. Crvyi gormedim henuz. Illaki suv olsun demiyorum yeni gelecek 1.6 otomatik insignia, 2. El cc veya c200d de olabilir. Bana kalsa 2. El bir amarok alip hevesimi almak istiyorum ama ev halki karsi cikiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fakay2015 F kullanıcısına yanıt
    fiyatlar sabit indirim yok pazarlık yok kesin konuşuyorlar, çok ısrar ettim ancak indirim yok maalesef... üstelik bir zaman sonra tekrar zam gelecek.. 2.0 litrelik araç fiyatına 1.6 araç satıyolar üstelik indirim dahi yok...
    x trail güzel araç ancak xtrailde çok ağır bir araç ve onunda aynı crv deki aynı sıkıntı var.. üstelik motoru daha sesli çalışıyor ve yakıtı fazla xtrailin... ikisi arasında kalsam crv derim ancak ikiside o parayı haketmiyor...

ben bu yüzden daha uygun fiyatlı 116d otomatik alacağım.. hemde m paket...
  • Dizel otomatik neden 100 kg civarinda daha agır. 2.0 benzinliden bile ağır.

• quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

quote:

Orijinalden alıntı: tgezer

50.000 Lira için derken ???

yaklaşık 50 aylık asgari ücret......................

190.000 tl araç alma gücünüz varken, Hondaya gitmeniz garip olmuş zaten...............

bir tanıdığım e250 fourmatic awd aldığında iki markaya gitti,
    bilin bakalım hangi markalar?

TATA mı

• bmw 1 ile crv arasında kalmak nasıl bir histir merak ettim.
    crv yi beğenmemek olabilir,
    ama erkek aracı almayıp hondadan çıkıp, bmw y gidip bayan arabası almak garip olmalı.

hayrlı olsun, ne diyelim.....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

2004'den beri Honda Civic 1.6 VTEC kullanıcısı ve Honda sorunsuzluğunun hayranıyım.
    2009'dan beri de SUZUKI Grand Vitara 1.9 DDiS 4x4 (sürekli 4-çeker) kullanıyorum. 1900 cc, 129 BG, 300 nM tork.

2015 CR-V'nin, 1.6 i-DTEC motor değerlerini (1600cc, 160 BG, 350 nM tork) görünce oldukça iyi iş çıkarmış Honda

Ben de donanım özellikleri ile birlikte 4x4 özelliklerini merak ediyorum.
    ACABA:
    Torku ön ve arka akslar arasında %50-%50 sabitleyen kilit sistemi,
    Derin kar ve zor şartlarda aynı devirde 2 kat tork üreten Low-range gibi
    şanzıman özellikleri var mı

Hiçbir yerde bu konuda bilgi bulamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

bmw 1 ile crv arasında kalmak nasıl bir histir merak ettim.
    crv yi beğenmemek olabilir,
    ama erkek aracı almayıp hondadan çıkıp, bmw y gidip bayan arabası almak garip olmalı.

hayrlı olsun, ne diyelim.....

sende beklemedesin galiba mimleon kardeş... valla açık renk Deri gelirse gözü kararttım .. alacağım...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam
    Füme ayırtmıştım.Meğerse içi bejmiş.....Sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim:)
    Beyaz aklımı çeliyor.Bugün Tekrar bej rengini merak ettim bir daha baktım gidip.Sonra Mengerler e uğrayıp c200 e baktım.Marka tamam ama iç kullanılan malzemede 173bin lira verecek bir fark göremedim açıkçası.Sadece piano black kumandalı orta konsoldan başka albenisi olan,ben mercedes im diyen bir farkını hissedemedim.Kararımın doğruluğuna tekrar vardım....
    Delilik diyenlere ....''Evet ben bir deliyim'':)
  • quote:

Orijinalden alıntı: certac

Selam
    Füme ayırtmıştım.Meğerse içi bejmiş.....Sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim:)
    Beyaz aklımı çeliyor.Bugün Tekrar bej rengini merak ettim bir daha baktım gidip.Sonra Mengerler e uğrayıp c200 e baktım.Marka tamam ama iç kullanılan malzemede 173bin lira verecek bir fark göremedim açıkçası.Sadece piano black kumandalı orta konsoldan başka albenisi olan,ben mercedes im diyen bir farkını hissedemedim.Kararımın doğruluğuna tekrar vardım....
    Delilik diyenlere ....''Evet ben bir deliyim'':)

ESTAĞFURULLAH..ÇOK PARA DİYORSUNUZ AMA MUADİLLERİNE BAKIYORSUNUZ.....
    nissan x.trail.......cvt problemi ve klima sorunu..maalesef kronik sorun 2 side
    subaru.....parça problemi...(komşum bir ön far ampulunu 3 aydır bekliyor..far değil ampul...fiyatta 290 tl).
    mitsubishi.. outlander fena değil..ama atmosferik 2.0 lt......şehir içi 12 lt

böyle olunca tilki yine dükkana dönüyor.....sizinkinin içinin bej olması güzel aslında ankara bora otomativ kesinlikle dizel otomatikte. iç döşemede açık renk olmadığını ve gelmeyeceğini söylemişti...sallamışlar demekki..

• tekrar yazalım,
    orjinal katalogda exec ve + modelde fildişi deri döşeme var
    ısrarla sorun araştırsınlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mimleon kullanıcısına yanıt
    arasında kalmak nedemekmiş sen söyle... crv dizel otomatiği ilk söyletişi çıktığından beri bekliyorum fiyatları açıklanana kadarda sipariş geçmedim bütçem belli...
    fiyatlar açıklandıktan sonra bu fiyatlara alınmayacağını 2 litrelik araç fiyatına 1.6 araba satılıyor üstelik bütçemi aşıyor...
    crv yi beğenmedim demedim üstelik araba güzel ancak önceliğim fiyat...
    bayan arabası diye kimseye terbiyesizlik yapamazsın bu hakkı sana kimse vermez.. aç forumu bak 116 m paket kullanan hatta m paket olmayan 116 kullanan kaç erkek var...
    konuşurken yazarken klavye erkekliği yapma terbiyeni takın adam gibi konuş...

kaldıki 116d otomatik sonradan piyasaya geleceği açıklandı ve bütçeme uygun olduğu için tercih ediyorum.. tercihim seni ilgilendirmez üstelik hakaret eder gibi bayan arabası diyede yazamazsın...
    önce adamlığı öğren sonra burada gel yaz...

• quote:

Orijinalden alıntı: ıwantbmw

arasında kalmak nedemekmiş sen söyle... crv dizel otomatiği ilk söyletişi çıktığından beri bekliyorum fiyatları açıklanana kadarda sipariş geçmedim bütçem belli...
    fiyatlar açıklandıktan sonra bu fiyatlara alınmayacağını 2 litrelik araç fiyatına 1.6 araba satılıyor üstelik bütçemi aşıyor...
    crv yi beğenmedim demedim üstelik araba güzel ancak önceliğim fiyat...
    bayan arabası diye kimseye terbiyesizlik yapamazsın bu hakkı sana kimse vermez.. aç forumu bak 116 m paket kullanan hatta m paket olmayan 116 kullanan kaç erkek var...
    konuşurken yazarken klavye erkekliği yapma terbiyeni takın adam gibi konuş...

kaldıki 116d otomatik sonradan piyasaya geleceği açıklandı ve bütçeme uygun olduğu için tercih ediyorum.. tercihim seni ilgilendirmez üstelik hakaret eder gibi bayan arabası diyede yazamazsın...
    önce adamlığı öğren sonra burada gel yaz...

bayan arabası die söz etmesi tam facia yükseklik olarak normal sedandan biraz yksek demek istedi sanırım ama sonuçta iç dizayn klasik bmw ne farkeder..tüm bunlara rağmen bnde crv yi tercih ederdim dizel oto. olması ve yüksek olmasından ötürü X1 çok hoş ama yüksek deil ve benzinli :)

• sokcuuuuu S kullanıcısına yanıt
    x1 den bahseden olmadıki konu 116d otomatik... en başında yukarda yorumumda dedimki aralarında sınıf farkı var karşılaştırma olmaz ama bu tamamen fiyat para bütçe olayı...
    test ettim ve düşüncelerimi aktardım araba kötü demedim ancak bazı konularda ve fiyat olarak alamam maalesef.. 116d otomatik alacak olmam tamamen benim tercihim...
    bayan arabası diyen şahsiyetin artık böyle bir kavram olmadığını kalmadığını bilmiyorum sanırım... ben ne erkekler gördüm micra mini kullanan bunlarda bayan arabası kullanan erkeklermi..
    konuşurken düşünmeden tartmadan yazıyolar işte...

BMW klasik aynı evet haklısın ama yinede ben beğeniyorum ufak tefek değişikliklerle kaliteyi arttırarak ilerliyorlar.. 5 sene önceki iç görünüm ile şimdikiler arasında yinede fark var...
    köklü değişiklikler olmasada bana hoş geliyor kullanımı kolay basit ve kaliteli... param olsa crv tercih ederim ama yok maalesef :)

x1 almam zaten benzinli öncelikle ve yüksek değil onun yerine x3 alırım ama o da çok para zaten :)

• Bu araç için pahalı diyen arkadaşlar için diğer bir forum sayfasında yazdığım bilgileri burada da paylaşmak istedim:

Ben de uzun zamandır bu araçla ilgileniyorum. Hatta Ocak ayının ortasında İstanbul Ayışığı bayisine küçük bir kapora vererek sıraya girdim. Bu segmentte daha önce hiç aracım olmadı. Niye bu araç ilgimi çekti:

1) Şu an ülkemizde hatta çoğu avrupa ülkelerinde en tercih edilen 1.6 dizel otomatik seçeneği ile geliyor olması (Eşim Clio kullanıyor onunla bile aynı vergi diliminde)
    2) 1.6 dizel motorun 160 bg 350 nm tork üretmesi ve şanzımanın 9 ileri zf olması
    3) Akıllı dört çeker diye bilinen AWD ile gelmesi
    4) İlgilendiğim Executive ve Executive (+) seçeneklerinin hatırı sayılır ölçüde dolu olması
    5) Honda'nın genel olarak çok önem vermediği ses izolasyonuna bu sefer biraz daha dikkat etmesi
    6) İç hacim, bagaj, diz mesafesinin benim kriterlerime göre ideal olması
    7) Daha önce 5 yıl kullandığım 1.6 benzinli otomatik Civicte hiç sorun yaşamamış olmam.

Sonuçta aracı, geçtiğimiz hafta test etme fırsatı buldum. Öncelikle aracın kullanımında hiç tedirginlik yaşamadım, sanki birkaç yıldan beri kullanıyormuşum gibi bir his verdi. Genel görüşüm Siyah Pelerinli Adam rumuzuyla yazan arkadaşımızın görüşleriyle hemen hemen aynı, kendisi sağ olsun çok güzel özetlemiş. Sadece şunu söyleyebilirim, dikiz aynalarının altında bulunan kameralar Amerikada bulunan modelinde olup, Avrupada çıkan modeller, bize gelenlerle aynı.

Benim de kafam acaba bu araca Türkiye'de çok mu para isteniyora takıldı. Araç hemen hemen Avrupa ile eş zamanlı olarak Türkiye'de çıkıyor. İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya gibi ülkelerdeki fiyatları inceledim. Türkiye fiyatları ile arasında büyük bir fiyat farkı yok. Araç İngiltere'de üretiliyor, bir de vergilendirme sistemi ve benzin fiyatları bize yakın olduğu için oradaki fiyatları sizlerle paylaşayım:

Mesela 1.6 otomatik dizel Executive modeli onlarda 34.670 sterlin yani 148.000 tl (Bizde 140.000 tl)
    Çok tartışılan 2.0 Benzinli Otomatik Executive seçeneği 32.490 sterlin yani 139.000 tl (Bizde 139.500 tl) Onlarda 2.0 motor seçeneği bizdekinden de ucuz.

Pekala İngilterede diğer araçların fiyatları nasıl, onları merak ettim. Onları da incelediğimde

Yine İngilterede üretilen Land Rover Evoque'un 2.0 dizel otomatik en dolu seçeneği 48.500 sterlin yani 207.000 tl (bizde ise 341,748 tl)

BMW 5.20 Dizel Otomatik seçeneğini inceledim. Baz modeli 34.160 sterlin yani 146.000 tl (bizde ise 244.377 tl)

VW Passata bakayım dedim ama biraz karışık gördüm. İki ülkenin modelleri arasında donanım farkları var. Ama 1.6 dizel otomatik seçenekleri hemen hemen Türkiyedeki fiyatlarla aynı gibi geldi bana. Bizdeki Passattaki donanımları bilen arkadaş Varsa inceleyebilirse iyi olur.

Kafamdaki soru işaretleri ve beğenmediğim yönler ise;

1) Motor şanzıman uyumu nasıl olacak. İleride sorun yaşanabilir mi? Bu şanzımanı Amerikada kullandığı modelde Honda sıkıntılar yaşamış. Land Rover da bu sıkıntıları yaşamış. Problem genel olarak yazılım problemleri gibi duruyor.
    2) Motor gücü kağıt üstü iyi gözükse de aracın ağırlığından dolayı performansı beklentilerimi tam olarak karşılamadı.
    3) Manuel el freni, açılamayan cam tavan, dolgu stepne ve sert plastik ön konsol hiç yakışmamış.

Sonuç olarak mevcut seçenekler ve kendi bütçemi göz önüne alarak benim için en iyi seçenek diye düşündüğüm için bu aracı nasipse alacağım ve en az da 6 sene kullanmayı düşünüyorum.

Selam ve saygılarımla....

• x1 in ic dizaynini elestirmedim yanlis anlama var bnmde hosuma gidiyor :) ancak benzinli olusuyla beraber yilda 10 bin kmdn fazla kullancaksanz crv ile ayni paraya gelir ve ayni paraya buyuk cip yerine kucugunu almis olursunuz yoksa bmw nin her araci kalitedr ote yandan siz bakmayin millete crv nin tum alternatifleri 2.0 bnzin ve dizel premiumlarysa 200 binden asagi deil hangi kafayla konusmaktalar sasiyor insan :) @ıwantbmw

• sokcuuuuu S kullanıcısına yanıt
    eleştirmedin biliyoum ben kendi görüşümü dile getirdim sadece... zaten x1 hayatta almam binek bir araç ile x1 arasında hiç fark yok zaten... benim alacağım 116d otomatik fiyatı benim bütçemin içinde kalıyor okadar..
    crv yide hiç kötülemedim zaten araba güzel yüksek suv türkiyede çoğu denk araçlara göre tercih edilecek araç ancak fiyatı nedeniyle almıyorum.. eksiklikleride var onuda söylüyorum birseyi beğeniyorsak sadece güzel değil kötü olumsuz taraflarınıda yazacağızki alacak olanlar bunlara daha dikkatli olsun..
    ben 1 senedir bu forumu test sitelerini heryerden inceliyorum dünya kadar yorum okuyorum.. gidiyorum test diyorum araçları.. keyfe kederde konuşmuyorum ancak bazı kendi bilmezler boş boş konuşuyor işte...
  • Sonuç olarak alıyoruz.Allah olmayana versin....
    X1 yenisi kasımda geliyor.1,5 benzinlisi ise seneye mart ayına.....Bence eskisi ile alakası yok.Önce ki X1 in kabızlığından kurtulmuş.Hem iç hem dış dizany olarak.Ama bir CRV olamaz:( bUna X3 de dahil.cRV X3 e nazaran daha düz ilerliyor.
    CRV nin performansını begenmeyen arkadaşlar unutmasın,sedan bir araç ile suv yüksek araçlarda hızlanma sırasında aynı hissi alamazsınız.Otruruş pozisyonu ve yükekliğidir bunun sebebi.
    Yoksa BMW 115d ile kıyaslarsanız her türlü şart içerisinde CRV farkı ortaya koyar:)
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.