Şimdi Ara

2015 DILCILERI TERCIH SONUCLARI (ANA KONU) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
270
Cevap
4
Favori
3.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir tanıdık için soruyorum. Ben çok anlamıyorum bu sıralama falan filan.

Geçen yıl 6050 sıralamada olan bir yeri şu an 6800 civarında bulunan bir kişi birinci tercihinde yazarsa o yeri kazanma ihtimali yüzde kaç olur sizce? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Diğer yerlerde sordum pek tınlayan yok. Herkes TM ve FEN peşinde.
  • kesinlikle yazsin hocam siralamalar bayahi dustu
    gelebilir ben 2000 geriye atan unide biliyorum yani yazmali

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bybet

kesinlikle yazsin hocam siralamalar bayahi dustu

Cevap için çok teşekkürler.
  • quote:

kesinlikle yazsin hocam siralamalar bayahi dustu

geçen sene 39 binden alan yeri (229 puan) bu sene 46 bininci sırada olan ben (231 puan) yazmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havya Makinesi -- 1 Temmuz 2015; 1:46:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: irobik

quote:

Orijinalden alıntı: R3DROS3V3RTIGO

quote:

Orijinalden alıntı: bloweyelashwish

biz bikaç sene yurtdışında yaşayamadığımız için böyle tercüman oluyoruz

Bir tanıdığım 1 sene yaşadı amerikada ve tercüman oldu
    buna ne diyosun peki?
    siz 4 belki de 5 senede oluyorsunuz
    insanlar 1-2 senede
    öğretmenlik tamam ama tercümanlık sıkıntı

Sırf sana cevap vermek için girdim şuraya.
    Bak arkadaşım, bu her şeyden önce sevmekle alakalıdır. Sayısal yapamadığı için dil seçen veya sayısaldan bir şey yapamayıp dilden tercih yapanlar haricinde hani DİLCİ GİBİ DİLCİLER var ya, hah işte onlar bu işe ciddi anlamda bağlı. Bizler için dünyaya farklı bir açıdan bakabilmek meslek olgusunda. Düşünmeden yine dil seçerdim 10 kez daha bana tercih hakkı sunulsa. Tm de seçebilirdim, ama yine zorlanırdım. Dil seçtim yine zorlandığım anlar oldu. Fakat sevdiğin şeyde zorlanmak ve üstesinden gelmek kadar büyük bi haz yok :) Çok mu kolay sanıyosunuz acaba bir dili konuşulmadığı bir ülkede en üst seviyede öğrenmeye çalışıp ayrıca onun sınavını olmayı ? Ana diliniz olan Türkçede paragraf sorularını yapamazken İngilizce paragraflar çözen dilcilere tepeden bakmak niye ? Hadi hep beraber Türkçe testini tam yapalım 40/40 olsun. Hadi bunu bi kenara bırakalım, meslek konusuna geleyim. Alaylı diye bi kavram vardır bilir misin ? Alaylı olmak işte bizim işimiz. Teknik bilmek farklıdır arkadaşım, hani bazı yabancı romanları okuyamaz atarsın ya kenara, heh işte o tercümanın niteliğidir örneğin. Bazı tercüman da vardır ki aslında E harfi geçmeyen bir kitabı Türkçeye de aynı şekilde E kullanmayarak tercüme etmiştir. Sen şimdi bir düşün o yabancı ülkelerde birkaç yıl yaşayıp ülkeye dönüp tercümanlık yapan adam bunu yapabilir mi ? Tercümanlık eğitiminde aldığı Türkçe gramatiğine de kaynak dile hakim olduğu kadar hakim olabilir mi ? Veyahut kaynak dildeki gramer bilgisi günlük kullanımın ötesine gidip üst düzeye ulaşmış mıdır sence ? Teknik ve pratik böyle yönlerde ayrılır...
    Saygılar...

Mütercim tercümanlık öğrencisi olarak tebrik ediyorum. Arkadaş yeterli cevabı almıştır.

• Dnm101 D kullanıcısına yanıt
    sizinki gelmeyebilir hocam arada baya fark varmis yine yazin bise kaybetmessiniz .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

sizinki gelmeyebilir hocam arada baya fark varmis yine yazin bise kaybetmessiniz .

Sadece 750 kişilik bir yığılma var. 2000 ve 2500 kişinin gerisinde olanların bile ilk tercihlere fakülte yazdıklarını biliyorum.

Peki bir adayın bir yere yerleşebilmesi için ille de sıralamayı tam olarak tutturması mı gerekiyor? Misal yedi bininci sırada olan bir kişi en çok kaçıcı sırayı tercih etmeli? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dnm101 -- 1 Temmuz 2015; 16:31:24 >
  • Bu konuyu uplayalim.

Benim anlamadigim simdi biz gecen seneki puanlara gore mi tercih yapicaz yoksa bu senenin puanlari falan aciklanicak mi

• up

up

up

up

dilciler buraya

soru cevap iiçin
  • Dostlar 430 puan 4682 sıralama gazi ing öğretmenliği gelir mi sizce?Ora olmazsa Hacettepe Amerikan kültürü ve edebiyatına gideceğim büyük ihtimal

• jaguarr1903 kullanıcısına yanıt
    geçen yıl 436 aldı orası 431 düşme olasılığı muhtemel gelebilir eşkişehirede düşenebilirsin ...
  • quote:

geçen yıl 436 aldı orası 431 düşme olasılığı muhtemel gelebilir eşkişehirede düşenebilirsin ...

Anadolu üniversitesi iyi bir üniversite ama şehir dışına çıkmayı çok düşünmüyorum

• Beyler ingilizce sınavından girip almanca okuyabiliyormuyuz herhangi bir şekilde tercumanlık falan istanbulda?
  •  2015 DILCILERI TERCIH SONUCLARI  (ANA KONU)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreiunddreißig

2015 DILCILERI TERCIH SONUCLARI  (ANA KONU)

2 puanla 200 kişi girmiş aramıza hocam :D

• gönül isterdi 2,5k olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: frederr

Beyler ingilizce sınavından girip almanca okuyabiliyormuyuz herhangi bir şekilde tercumanlık falan istanbulda?

Tabi ki de okuyabiliyorsun hocam. Girdiğin sınav dili farketmiyor. Dil-1 dil-2 dil-3 puan ve sıralamasına bakıyorsun sadece.
  • Hacettepe ıngilizce öğretmenlik isteyen var mi acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: jaguarr1903

quote:

Orijinalden alıntı: Dreiunddreißig

2 puanla 200 kişi girmiş aramıza hocam :D

galiba cok yigilma var hocam gene.bu sene nasil olacak bilmiyorum

• Dreiunddreißig kullanıcısına yanıt
    Nereyi düşünüyosun

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.