Şimdi Ara

2015 DILCILERI TERCIH SONUCLARI (ANA KONU) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
270
Cevap
4
Favori
3.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • güncel dil başlıklarına yazıyorum, buna da yazayım zira hala bir yorum gelmedi.

okul 85, ygs 3 - 33.9k /82 net - lys 78/2 ile boğaziçi çeviribilim olasılığı nedir?
  • Bence girersin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bencede girersin ygsem de iyi daha ne olsun :)

• Teşekkür ederim, ama neredeyse ygs'de 34.000lerdeyim, o kadar ileri atar mı açıkçası şüpheliyim. Tam yapanlar ve bir, iki yanlış çıkaranlar çok olur diye düşünüyorum. YGSleri de muhtemelen daha iyidir o kısmın, artık Allah'a kaldı. önceki senelerde zaten ygs'den 90-100 net arası çıkarıp lys'den 75+ ile anca girilebiliyormuş, son zamanlarda düşmüş okulun puanı.
  • dusmesinin nedeni sinavlarin zorlasmasidir bu yilki sinavin zorlugu orta duzeydeydi bu yil ygs daha belirleyici olacak malumunuz ygs epeyce kisiyi zorladi
    her an hersonucla karsilasabilirsiniz ...

• yok arkadaşı amerikada yaşamış 1 yılda tercüman olmuş
    yok tercümanlık gereksiz
    yok dedesi rusa gitmiş rus olmuş

ne boş adamsın lan, böyle de rakip elenmez ki.
  • Arkadaşlar biliyorsunuz son 3 senedir puanlar her düştüğünde sıralamalarda düştü. Ve biliyorsunuz ki puan ile sıralamanın düşmesi arasında bir bağlantı yok. Fakat bu rastlantı mı sizce? Yoksa tercih edilmediği için mi sıralama düşüyor? Bu sene de tercih edilmeye bakarak sıralamaların düşeceğini söyleyebilir miyiz? Puanların düşeceği aşikar ama sıralama önemli. Tecrübeli biri cevaplarsa sevinirim.
  • Yukarıdaki muhabbeti okudum bana biraz gereksiz uzatılmış bir muhabbet gibi geldi.
    Öncelikle lisesinde dil bölümü açılmadığı için sayısal okuyan, sayısal bir bölümden üniversiteye giren ama bir türlü dilden kopamamış ve sonradan dil ile ilgili bir bölüme girmiş ve bazı sebeplerden ötürü yine dil ile ilgili bir bölüme hazırlanan biri olarak yazacağım.
    Bir kere İngilizce altyapısı olan biri Türkçe altyapısı da çok iyiyse 1 senede çevirmenlik yapabilir, o konuda bir şey diyemem. Ama muhtemelen dil eğitimi almadığı için ve ucuza çeviri yaptığı için muhtemelen müşteri bulmuş ve bir süre sonra bıkmıştır. Dil öğrenme tutkusunda olan biri çeviri yapmaktan asla bıkmaz. İstisna falan yok bu konuda, sen dili seviyorsan ve maddi çıkar yerine tutkuyla yapıyorsan sabahtan akşama kadar çeviri yap bıkmazsın, çünkü her metinden yeni şeyler öğrenirsin tutkuna tutku katarsın.
    İngilizce bilmek artık bir özellik değil zorunluluktur. Sadece İngilizce bilen bir insana (eskiler için konuşmuyorum yeni nesil için konuşuyorum, çünkü şartlar değişti.) çevirmen demem ben. İsterse Amerika'da 15 sene kalıp ana dili gibi öğrensin umurumda değil. Bir çevirmen Türkçe ve İngilizcenin yanında en az 2 dil bilmeli diye düşünüyorum. Bir tane yeterli olmaz, fazlası da insanın kapasitesine, isteğine bağlıdır.
    Dil bilip yalnızca çevirmen ya da öğretmen olmazsınız! Şu an okuduğum bölümden mezun olup da Honda'nın Avrupa'daki bir fabrikasında bilmemne müdürü olup çok güzel maaş kazananlar da var. Öyle sen tercümanlık okudun, yok dil edebiyat okudun ille tercüman ya da öğretmen olacaksın deyip de bütün imkanları kestirip atmak yok.
    Bu hayatta verdiğim en iyi kararın üniversitemi bırakıp İngilizce dışında bir dilin bölümünü okumak olduğunu söyleyebilirim. Ha kişisel bazı sebeplerden dolayı oraya devam edemeyeceğim maalesef ancak yapacak bir şey yok.
    Dilcilere naçizane bir tavsiyem var. Bu ülkede dilcilerin bir kısmı dahil sizi 2. hatta 3. sınıf insan olarak görmeye çalışanlar olacak, mühendislik, hukuk gibi bölümler seçmediğiniz için tepeden bakanlar olacaktır. Onları takmayın, kulaklarınızı tıkayın ve önünüze bakın. Geleceğiniz kendinizi iyice geliştirdiğiniz ve mutlu olduğunuz takdirde çok güzel olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangaetemo -- 2 Temmuz 2015; 4:45:03 >

• Madem açıklandı millet neler yapmış görelim.
    Öylesine girdiğim bir sınav bu, hiç çalışmadım, tercih yapmayacağım fakat beklediğimden bir yanlış fazla gösteriyor.

2015 DILCILERI TERCIH SONUCLARI  (ANA KONU)
  • Sıralamam 677 geldi, Boğaziçi Çeviribilimi en üste yazacağım gelme ihtimali nedir, geçen sene 609'la kapatmış, 100 kişi geriye gider mi acaba.
  • hadi dilcler sonuclar buraya yazin simdiden hayirli ugurlu olsun sonuclariniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kagrenac K kullanıcısına yanıt
    gelmesi ihtimali yühsek sıramalar düşmüş baya bir umuduzu yüksek tutun :D
  • dil-1 401 7959 geldi

• 1489a kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun hocam iyi
  • dil 3 391 11218 iü italyan dili ve edb. gelir mi
  • İstedigim yer gelmiyo malesef

• Ingrid I kullanıcısına yanıt
    İstanbul Üni. İtalyan Dili ve Edebiyatı DİL-2 47 392,99675 460,35390
    Ankara Üni. İtalyan Dili ve Edebiyatı DİL-2 41 352,58706 467,51756

gelebilir hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: bybet

İstanbul Üni. İtalyan Dili ve Edebiyatı DİL-2 47 392,99675 460,35390
    Ankara Üni. İtalyan Dili ve Edebiyatı DİL-2 41 352,58706 467,51756

gelebilir hocam

Dil 2 12k 372 puan iü gelmez ankarayı yazarım bende, teşekkür ederim hocam
  • +400 alanlar acaba ne yaparsak bizde bu sonuçlara ulaşabiliriz ? Gerçekten merak ediyorum da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gambit2 -- 30 Haziran 2015; 19:13:23 >
  • [simage]
    [/simage]

öylesine girdim iyi midir bilmiyorum puanlar ne alemde en iyi neresi gelir yazmak için değil meraktan soruyorum
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.