Şimdi Ara

2015 EK TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI.(2017 de güncellenecek konu) (259. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.218
Cevap
111
Favori
220.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
133 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 257258259260261
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uluslararası ilişkiler okuyan var mı varsa nasıl bi bölüm ve ya okuyucak ?
  • mf4 sıralamam 102 bin isteğim bölüm ise en son mf4 99 bin ile kapatmış sizce gelir mi ? not:bölüm inşaat müh. cumhuriyet üni
  • Uppala ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gazi Hukuk mu Yıldırım Beyazıt mı? Artı ve eksi yönlerini söyler misiniz?
  • TM-1 285,49920 184464
    TM-2 305,87668 149057
    TM-3 329,88616 116102

bu puan ve sıralamalara ne yazılabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: chesteR-

Gazi Hukuk mu Yıldırım Beyazıt mı? Artı ve eksi yönlerini söyler misiniz?

Yıldırım Beyazıt
  • beyler geçen yılki gibi şu taban puanlarına net olarka bakabiliceğim bir yer varmı ya, ösym nin sitesindekinde arama yapamıyorum üniversitelere göre. siz nerden bakıyorsunuz
  • Sıralamam 80090 Kocaeli makina io 80500 ile almış. Gelir mi acaba ?

• TOBB makina nasıl beyler? Gidilir mi

• Oyunculuk istiyorum tercih sitesinde oyunculuk bölümleri çıkmıyor bilgi verebilir misiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quesnay

quote:

Orijinalden alıntı: dorukhansn

quote:

quote:

Merhaba gencler aranizda Istanbul Universitesi dusunen varsa gelmesin ben mezun oldum hic kimseye onermiyorum.

Eksileyenler gidin gidince hatırlarsınız bunu

Açıklama yapmadan kötülemen biraz abes olmuş.
    Açıklayıcı bir şekilde bölümünü ve önermeme nedenini yahut nedenlerini yazarsan çok daha iyi olur.

İstanbul Üniversitesini seçme nedenleriniz:
    1)Tarihi kapısı var.
    2)Beyazıt kampüsünün bahçesi çok güzeldir,iyi ortam vardır..
    3)Üniversitenin adı var.
    4)Ulaşım imkanları çok iyi.(Tramvay,Metro,Otobüs)

Seçmeme nedenleriniz:
    1)Eğitim kalitesi düşük,öyle düşündüğünüz gibi Proflar derse çok gelmezler.Asistanlar gelirler.
    2)Nokta Otomasyon adında iğrenç bi sistemi var.
    3)Her işlemde sıkıntı çıkaran bi üniversite.
    4)Okul genel tadilatta,derslerin çoğu Kurbanlık kokan prefabriklerde yapılıyo.
    5)Çevik Kuvvete ve eylemlere alışmanız gerekecek,çünkü habire olay olur.2 sene önce hukuk tuvalete bomba koydular.
    6)Egoist hocalar ve asistanlar var.Son senedeki öğrenciyi bile bırakacak kadar.

Fen Edebiyat Fakültesi tam rezalettir.Yemek hanesinde mideyi bozmuştum.
    Daha fazla yazarım bunlar sadece başlangıç.Tanıdığım herkes bu üniversiteye girdiğine pişman ve kendilerine küfür ederler.İsteyen olursa yardım ederim ama.
     2015 EK TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI.(2017 de güncellenecek konu)

İÜ hakkında söyleyebileceklerim Edebiyat Fakültesi ile sınırlıdır.Cevapları da bu çerçevede gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
    Sıra sıra bir kaç şey söylemeye çalışacağım.

--seçme nedenleri--

-Tarihi kapı ve Beyazıt I kampüsünün bahçesi.
    (Bunlar hakkında yorumda bulunamayacağım, üniversite seçerken göz önünde bulunduralacak kriterle bunlar olmamalı.)

-Ulaşım imkanları çok iyi.
    (Ulaşım imkanları gayet iyi evet, ama ne yazık ki Bahçelievler yahut Avcılar'da oturup Laleli'ye gelmek büyük sıkıntı.)

-Üniversitenin adı var.
    (Var olmasına var, ama mukayese ettiğin üniversiteler Galatasaray, Boğaziçi vb. olursa İÜ çok da tercih edilebilir durmuyor.)

--seçmeme nedenleri--

-Eğitim kalitesi düşük,öyle düşündüğünüz gibi Proflar derse çok gelmezler.Asistanlar gelirler.
    (Gelirler efendim, gelirler.Edebiyat fakültesi adına konuşuyorum tabii ki.)

-Nokta otomasyon adında iğrenç bir sistemi var.
    (İğrençtir.Tamamiyle katılıyorum.Fakat bu sene bir düzenleme yapılacak diye duyum aldım.Bu arada bildiğim kadarıyla İstanbul Ticaret'te de Nokta otomasyon var.)

-Her işlemde sıkıntı çıkaran bir üniversite.
    (Gel gör ki, her devlet dairesi sıkıntı abidesidir.Bunu İÜ'yü haklı çıkarmak için söylemiyorum, yanlış anlamanı istemem.)

-Okul genel tadilatta, derslerin çoğu kurbanlık kokan prefabriklerde yapılıyor.
    (Bu tadilat mevzusunu anlayamıyorum ben de.Hergele'yi bi tadilata aldılar, dönem geçti bitiremediler.Galiba Avcılar'dan bahsediyorsun 'prefabrik' diyerek.Bu konu hakkında bilgim yok.)

-Çevik kuvvet, eylemler, bomba.
    (Bomba mevzusunu bilmiyorum.Fakat çevik kuvvet ara sıra gelir, kapıların önünde gövde gösterisi yapar.Hele ki Türkiye'nin bir yerinde bir eylem olsun okul tek bir sloganla karışır.Bu durum amacı eğitim olan öğrencilere gergin anlar yaşatabilir.)

-Kendini beğenmiş hocalar ve asistanlar var, ki onlar son senedeki öğrenciyi bile bırakabilirler.
    (Asistanlar hakkında bir şey söylemek istemiyorum, fakat üst düzey eğitmenler, öğrenciye aşırı derecede yansıtmadıkları müddetçe, bittabi haklılar kendini beğenmişliklerinde.Gözlemlediğim kadarıyla benim ilişki içinde bulunduğum bölümlerde bu durum fazlasıyla göz önünde değil, yani öğrenciye yansıtılmıyor.Fakat üst düzey bir eğitmenle muhabbetinde çıtayı yükseltirsen, o da çıtayı yükseltmeye başlar.Öğrenci de bunu yanlış yorumlayabilir.)

-Fen ve Edebiyat fakültelerinin yemekhanesi.
    (Sağlıksız olma ihtimalleri var, evet.Fakat 2 liraya tabldot gayet makul.)

Edebiyat Fakültesi hakkında soruları olan kişilere yardımcı olabilirim.

• Sözlüklerde entryleri okuyorum, çoğunun abartılmış olduğunu biliyorum ama arkadaş Gazi için istemediğim her şeyi yazmışlar Eskişehir için ayzılan şeyler de bir üniversitede aradığım şeyler. Şimdi puanıma yazık mı etmeliyim yoksa istediğim yere mi gitmeliyim?
  • Ankara uni veya gazide okunur mu iibf bolumleri

• marmara iletişim fakültesi'ni düşünen var mı ?
  • Beklediğin gibi olmuyor. Çevrendekiler senden çok şey bekliyor. Ağzı olan da cak cak konuşuyor. Sınavdan önce yaptığın bütün planlar allak bullak oluyor. Napıcam ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yüzbindolar -- 8 Temmuz 2015; 19:51:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dementorr61

Sıralamam 80090 Kocaeli makina io 80500 ile almış. Gelir mi acaba ?

Daha bugün rehberciyle konuştum bu sene sıralamalar kesin 1000 azalacakmis. 20 binle alan 19 binle alacakmis yani. Hayirlisi olsun simdiden

• quote:

Sözlüklerde entryleri okuyorum, çoğunun abartılmış olduğunu biliyorum ama arkadaş Gazi için istemediğim her şeyi yazmışlar Eskişehir için ayzılan şeyler de bir üniversitede aradığım şeyler. Şimdi puanıma yazık mı etmeliyim yoksa istediğim yere mi gitmeliyim?

tercihini etkilemek istemem ama tek söylemek istediğim şey sözlükleri okumaman.
    sıralamam iyi , araştırma yapıyordum.ekşi sözlüğe de bakayım dedim.
    gördüm ki türkiyede 1870. olmama rağmen ilerde aç kalcam,berbat bi eğitim alcam,üniversitede sürüncem,hocalar eziyet çektircek,yollarda eziyet çekcem,zenginler paralarıyla ayakkabısını silerken ben onları izleyeceğim,hayat enerjim bitecek,saçlarım dökülecek,stresten mide rahatsızlıkları geçircem.
    nicotinell gibi hayattan istediğini alamayan adamlar yazıyor oraya öyle şeyler.
    halbuki çalışıp çok iyi yerlerde olanların sayısı da azımsanamayacak kadar çook.

to sum up, sözlük okumayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: logarithm_

quote:

Sözlüklerde entryleri okuyorum, çoğunun abartılmış olduğunu biliyorum ama arkadaş Gazi için istemediğim her şeyi yazmışlar Eskişehir için ayzılan şeyler de bir üniversitede aradığım şeyler. Şimdi puanıma yazık mı etmeliyim yoksa istediğim yere mi gitmeliyim?

tercihini etkilemek istemem ama tek söylemek istediğim şey sözlükleri okumaman.
    sıralamam iyi , araştırma yapıyordum.ekşi sözlüğe de bakayım dedim.
    gördüm ki türkiyede 1870. olmama rağmen ilerde aç kalcam,berbat bi eğitim alcam,üniversitede sürüncem,hocalar eziyet çektircek,yollarda eziyet çekcem,zenginler paralarıyla ayakkabısını silerken ben onları izleyeceğim,hayat enerjim bitecek,saçlarım dökülecek,stresten mide rahatsızlıkları geçircem.
    nicotinell gibi hayattan istediğini alamayan adamlar yazıyor oraya öyle şeyler.
    halbuki çalışıp çok iyi yerlerde olanların sayısı da azımsanamayacak kadar çook.

to sum up, sözlük okumayın.

muhtemelen dediğin gibi yapacağım ama insanın kafasını karıştırmakta üstlerine yok :D

• Ankara üni mi hacettepe üni mi

• quote:

Orijinalden alıntı: levtolstoy1905

şu kontenjan düşüşleri korkuttu baya. 4393'e ankara hukuk gelme ihtimali nedir. rehberlikçisiyle bunu konuşan var mı?

Bence senin gelir 5000 küsür olanlar biraz tedirgin olabilir.. Yeridir

• 
Sayfa: önceki 257258259260261
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.