Şimdi Ara

2015 MacBook Pro SSD Hızı Hakkında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
2.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    2015 13" macbook prolara bakarmisiniz 128 ve 256 olarak ayri ayri ss atarmisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunusilker

2015 13" macbook prolara bakarmisiniz 128 ve 256 olarak ayri ayri ss atarmisiniz

Merhaba. PM'ini aldım.Yarın akşam üstü karşılaştırmayı eklerım buraya ... PM'e az sonra cevap vereceğim.
  • Diskleriniz nedir samsung sandisk toshiba vs. sistem ayarlarına girip disk modelini buraya yazın. apple artık tek üreticiden temin edebilmeli şu komponentleri. çok sinir bozucu. İlk aldığım lg panel çıkınca geri verdim tekrar aldım samsung çıktı yoksa sonsuza kadar tekrar tekrar geri iade edebilirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drony

Diskleriniz nedir samsung sandisk toshiba vs. sistem ayarlarına girip disk modelini buraya yazın. apple artık tek üreticiden temin edebilmeli şu komponentleri. çok sinir bozucu. İlk aldığım lg panel çıkınca geri verdim tekrar aldım samsung çıktı yoksa sonsuza kadar tekrar tekrar geri iade edebilirdim.

Panelin LG yada Samsung olmasi neyi değiştirir ki ?

• Bende i7 13 rmbp alacagim eskisi artik cok yavasladi

128 ve 256dan kaynakliysa secimimi 256dan yana yapacagim sanirim..

• quote:

Orijinalden alıntı: TheMarjinaLs

Herkese merhabalar....Konuyu ilk açıdığında da ilginç bulmuştum , şuan forumdan arkadaş ile konuştuktan sonra da ilginç bulmaya devam ettim doğrusu...

Öncelikle BU SSD'LERIN OKUMA DEĞERLERİNİN (Megabyte) CİNSİNDEN OLDUGUNU BİLİYORDUM BU ZAMANA KADAR , ARKADAŞ DEĞERİN BİT CİNSİNDEN OLDUĞUNU SÖYLEYİNCE 2-3 SANİYE ŞOK GEÇİRDİM , YALNIŞ BİLİYORUM SANDIM... Bit cinsi ile nasıl bu kadar hızlı aktarım olur onu anlayamadım...
    Ancak az önce tekrar check ettim , gerçekten yalnış biliyorsam hatamı düzelteyim amacı ile ve MB/s 'nin (MEGABAYT) değeri olduğuna emin oldum.

Şuan rahatım

Teste gelecek olursak ; BlackMagic uygulaması ile '' LATE 2O13 '' Mac Pro / 3.7 GhZ Quad-Core lntel Xeon ile test ediyorum ve sonuç aşağıda.
    SSD hız değeri olarak , Apple'in en yüksek hız değerine sahip cihazları , Mac Pro'lar ... Sonuç ise bu arkadaşlar

2015 MacBook Pro SSD Hızı Hakkında

Hocam Apple'ın en yüksek hız değerine sahip SSD'leri Mac Pro'larda var demişsiniz yanlış anlamadıysam, fakat eklediğiniz ekran alıntısında ise durumun tam tersi var. Pek anlayamadım açıkçası.

• quote:

Orijinalden alıntı: mebrar

quote:

Herkese merhabalar....Konuyu ilk açıdığında da ilginç bulmuştum , şuan forumdan arkadaş ile konuştuktan sonra da ilginç bulmaya devam ettim doğrusu...

Öncelikle BU SSD'LERIN OKUMA DEĞERLERİNİN (Megabyte) CİNSİNDEN OLDUGUNU BİLİYORDUM BU ZAMANA KADAR , ARKADAŞ DEĞERİN BİT CİNSİNDEN OLDUĞUNU SÖYLEYİNCE 2-3 SANİYE ŞOK GEÇİRDİM , YALNIŞ BİLİYORUM SANDIM... Bit cinsi ile nasıl bu kadar hızlı aktarım olur onu anlayamadım...
    Ancak az önce tekrar check ettim , gerçekten yalnış biliyorsam hatamı düzelteyim amacı ile ve MB/s 'nin (MEGABAYT) değeri olduğuna emin oldum.

Şuan rahatım

Teste gelecek olursak ; BlackMagic uygulaması ile '' LATE 2O13 '' Mac Pro / 3.7 GhZ Quad-Core lntel Xeon ile test ediyorum ve sonuç aşağıda.
    SSD hız değeri olarak , Apple'in en yüksek hız değerine sahip cihazları , Mac Pro'lar ... Sonuç ise bu arkadaşlar

Hocam Apple'ın en yüksek hız değerine sahip SSD'leri Mac Pro'larda var demişsiniz yanlış anlamadıysam, fakat eklediğiniz ekran alıntısında ise durumun tam tersi var. Pek anlayamadım açıkçası.

Merhaba hocam

Biraz üstü kapalı yazdım ancak sonda da belirttiğim gibi '' Sonuç bu '' dedim... Muhtelemen programla ilgili bir istikrarsızlık var... Yaptığım testlerde hiç bir şekilde ibre durmuyor :)

İsterseniz GeekBench testleri vs yaparım ama zaten internette var ve yine dediğim gibi Mac Pro'lar donanım olara A++ OEM'e sahip. Eğer yanlış bilmiyorsam dediğim gibi , en hızlı SSD'ler mac Pro'da mevcut. Eğer o konuda yanılıyorsam bile '' lntel Xeon '' vs render sürelerinde / program işlemede katbekat fark atıyor !

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mebrar

quote:

Şuan rahatım

Merhaba hocam

Biraz üstü kapalı yazdım ancak sonda da belirttiğim gibi '' Sonuç bu '' dedim... Muhtelemen programla ilgili bir istikrarsızlık var... Yaptığım testlerde hiç bir şekilde ibre durmuyor :)

İsterseniz GeekBench testleri vs yaparım ama zaten internette var ve yine dediğim gibi Mac Pro'lar donanım olara A++ OEM'e sahip. Eğer yanlış bilmiyorsam dediğim gibi , en hızlı SSD'ler mac Pro'da mevcut. Eğer o konuda yanılıyorsam bile '' lntel Xeon '' vs render sürelerinde / program işlemede katbekat fark atıyor !

Hocam galiba bu 2015 model MacBook'lara gelen güncelleme ile en hızlı SSD onlarda şu an, ama bu tür testlerdeki performans farkını günlük hayatta hissedebileceğimizi zannetmiyorum zaten. Intel'in Xeon işlemcilerinin amacı o zaten, SSD biraz daha yavaşmış ne olacak, dediğim gibi bu tür farklar biraz kağıt üzerinde kalıyor diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: PesimistChe

quote:

Orijinalden alıntı: drony

Diskleriniz nedir samsung sandisk toshiba vs. sistem ayarlarına girip disk modelini buraya yazın. apple artık tek üreticiden temin edebilmeli şu komponentleri. çok sinir bozucu. İlk aldığım lg panel çıkınca geri verdim tekrar aldım samsung çıktı yoksa sonsuza kadar tekrar tekrar geri iade edebilirdim.

Panelin LG yada Samsung olmasi neyi değiştirir ki ?

lk üretilen lg panellerde ghosting vardı
  • 2011 basi mbp artik tuslari bile basmayacak hale gelince dun gece 13 - i7 - 16 gb ram - 256 gb ssd siparisini verdim ama yurtdisindan geliyormus. alirken 128 alacaktim fakat hizi dusu olur korkusundan 256lik aldim gelince testi eklerim konuya
  • Jeak kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bütün arkadaşlara burada teşekkür etmek istiyorum konuyla ilgi ve alakaları birçoğumuz için önemli bilgiler içeriyordu. Uzun bir süre kendi açtığım konu da dahil birçok konudan uzak kaldım maalesef. Bu konunun da yabana atılmayacak cinsten olduğunu düşünüyorum o yüzden tekrar hortlatıyorum :D açıkçası kesin bir ifadeyle kimse sorunun neyden nasıl kaynaklandığını açıklayamamış. Ve en son da siz bir macbook satın alacağım demişsiniz acaba aldıysanız test değerlerini koyabilir misiniz ?

Son olarak konuyla ilgili şahsi yorumum şu yönde ama altını çizerek söyleyeyim bu kendi fikrimdir herhangi bir teknik bilgiye dayanarak resmi bir açıklama yapmıyorum.

Sanırım Apple reyiz 128 gb ssdlerde ucuza kaçmış gibi sonuçta kendince en az parayı giriş seviyesi maclerde alıyor belkide daha yüksek hız için 500 lira daha verip 256 gb al kardeşim algısını oluşturmak için böyle bir strateji uygulamış olabilir. Bu benim 1. Yarı saçma teorimdi :D

İkincisi ise biraz daha mantıklı ve genelde rastlanan söylenen bir sorun ki o da SSDlerin farklı firmalardan gelmesi. Bu da maalesef sabit bir hız almaya olanak sağlamıyor. Buna verilebilecek en basit örneklerden birisi aynı fırından çıkmasına rağmen işlemcilerin bile kendi aralarında farklı olabilme durumu frekans vs gibi şeyler. Yani ikinci teorim biraz şans işi diyor parayı veren tam olarak düdüğü çalamıyor. Gerçekten her iki ihtimalde kullanıcı açısından üzücü bir senaryo.

Başta da belirttiğim gibi konu hakkında resmi ve teknik bilgiler ışığında sizlere bunu alırsanız bu hızda olur bunu alırsanız böyle olur demiyorum. Eğer ki konunun aslını detayını bilen birileri varsa umarım bizleri aydınlatır. Sonuçta verilen para uçuk bir miktar.. İyi forumlar :)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.