Şimdi Ara

2015 MacBook Pro SSD Hızı Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
1
Favori
2.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıkta da belirttiğim gibi bir soru sormaya geldim. Uzunca süredir donanımhaber de dahil birçok forumda dolaşıp ürün hakkında bilgi topluyorum özellikle rMBP hakkında. Forumda QuadBrain nickli bir arkadaş düzgün güzel bir inceleme yapmış 2015 MacBook Pro hakkında fakat benim bir şey dikkatimi çekti.
    Bu arkadaşımız SSD hız testini paylaşmış;

Görüldüğü gibi hızlar çok yüksek.
    Fakat başka bir sitede yine 2015 de çıkan rMBP SSD hız testi paylaşılmış o da şöyle;

Şimdi sorum şu; okuma hızları neredeyse aynı iken yazma hızları neden böyle acaba. Benim aklıma şu iki fikirden başka birşey gelmiyor.
    Birincisi; Ya birinin işlemcisi i7 o yüzden daha hızlı.
    İkincisi; İki cihaz'da i5 fakat birinin SSD'si 128 değil de 256gb veya 512 gb(İkincisi daha saçma gibi ama olur ya aklımdan geçtiği için soruyorum pek bilgili değilim affedin)

QuadBrain İncelemesi için;http://www.quadbrain.com/macbook-pro-13-2015-incelemesi-2-73-1ghz-256gb-ssd-8gb-1866mhz/

Diğer yabancı sitenin incelemesi için;http://blog.macsales.com/29072-owc-tears-down-tests-new-2015-13-macbook-pro-with-retina-display

• Benim de ilgimi çeken bir durum. Umarım 256 GB ve daha büyükleri için geçerli olan bir durum değildir... Bilen birisi aydınlatırsa güzel olur...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer 256 gb ve üstü ise daha rahat oluruz zira ya i7 ye özel olursa 1000 lira küsür upgrade yapmak zorunda kalırız ki bu epeyce pahaliya patlar :Dama ggerçekten de bu durumu birilerinin aydınlatması gerek

• salı günü 13" 256 ssd rMBP geliyor, test sonucunu atarım
  • CAFOz kullanıcısına yanıt
    çok iyi olur üstad. Bu konu gerçekten bir fiyasko birilerinin açıklaması lazım bizlerde ona göre yönelelim :) Apple store'dan mı aldınız ?
  • benim 128 gb hemen test edip ekliyorum 5 dk ya.

bende yazma düşük çıktı çok entresan daha 1 hafta oldu alalı 2015 versiyonu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djhayal -- 11 Nisan 2015; 19:03:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mekintox

çok iyi olur üstad. Bu konu gerçekten bir fiyasko birilerinin açıklaması lazım bizlerde ona göre yönelelim :) Apple store'dan mı aldınız ?

evet applestore'dan aldım aşağıda arkadaşında düşük çıkmış bende merak ettim şimdi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MacBook Pro SSD RAID Konusu Hk.
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CAFOz

quote:

evet applestore'dan aldım aşağıda arkadaşında düşük çıkmış bende merak ettim şimdi

bende apple store dan aldım neden böyle bilen birileri varsa yazabilir mi teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: djhayal

quote:

quote:

bende apple store dan aldım neden böyle bilen birileri varsa yazabilir mi teşekkürler.

test yapan arkadaşın sistemi 256gb ssd, 128 lerin böyle olma ihtimali olabilir. Elinde olan arkadaşlar test sonuçlarını paylaşırsa iyi olur aslında

• Hahah bence güzel bir noktaya parmak bastik zira eğer 256 da çok daha yüksek okuma yazma varsa kesinlikle 256lik alırım nasılsa yer lazım olacağı hep söyleniyor ve ram 8gb yeterli yer de bol olursa dört dörtlük olur. Ama.neden böyle bi farklılık var garip...

• Hızlar ssd modellerine göre değişiklik gösteriyor. Serileri farklı çoğunun. 1 tb pci-e ssd nin 10 farklı hali kullanılıyor yani şansa :)

• Aynı cihaz aynı model aynı özelliklerde ssd 'i yazma hızı ne çıkarsa bahtına ; biraz saçma bence.

Ya 128 gb ile 256 arasında bir farklılık var ya da i7 , i5 işlemci arasında bir farklılık vardır diye tahmin ediyorum.
  • 1-2 saat önce geldi macbook pro hemen test yaptım, 256 gb modelde write 550 - read 1270 çıktı
  • quote:

1-2 saat önce geldi macbook pro hemen test yaptım, 256 gb modelde write 550 - read 1270 çıktı

Hafız hayırlı uğurlu olsun öncelikle, açıkcası 1200 yazma 1200 okuma yapan cihazların şansına mı yoksa işlemci olarak mı farklı olduğunu anlayamadım yani az bir fark değil 500 600 mb yazma hızı nerdeeee 1000-1200 nerde... Bunu apple'a sormak lazım aslında
  • quote:

quote:

1-2 saat önce geldi macbook pro hemen test yaptım, 256 gb modelde write 550 - read 1270 çıktı

Hafız hayırlı uğurlu olsun öncelikle, açıkcası 1200 yazma 1200 okuma yapan cihazların şansına mı yoksa işlemci olarak mı farklı olduğunu anlayamadım yani az bir fark değil 500 600 mb yazma hızı nerdeeee 1000-1200 nerde... Bunu apple'a sormak lazım aslında

forumda başka kimse de 256 ssd + i5 işlemci yok mu acaba onlarda bir test eklese emin olsak :)
  • 256 da benimkiyle aynı çıktıysa sorun yok demekki o 1200 1200 çıkanlar ya sahte fotoğraf ya da var bişey

• i7 + 16 GB Bellek + 512 GB SSD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanriseven -- 14 Nisan 2015; 15:00:54 >
  • tanriseven T kullanıcısına yanıt
    Sanıyorum i7'den kaynaklanan bir olay gibi görünüyor... ah apple ahh çok çakalsın....
  • Arkadaşlar, hızlar SSD boyut farklılıklarına göre artmakta. Ama şöyle bir sorun var ki 128gb ssd ile 256gb ssd arasındaki fark sitede aynı gözükmede. internette daha detaylı araştırın gerek video gerek resim olarak aradaki ssd hızlarının temel nedeni SSD boyutudur.
  • açıkcası SSD hızlı olacak diye gidip 512 alana kadar i7 işlemci alıp cihazın ömrünün daha uzun ve daha performanslı olmasını tercih ederim

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.