Şimdi Ara

2015 Market Kurban Fiyatları ve Fırsatları (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
21
Favori
26.878
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugun Ankara Yasamkent Cagdas(eski olan) marketten kurbanimi aldim. 3'ten sonra gelin dediler, cumadan sonra gectim markete onumde 3 kisi vardi rahatca 1 saat gecmeden aldim. Eksikleri, kurban isine tek kasap baktigi icin kaba bir parcalama islemi oluyor. Kavurmalik dahi dograyamadilar. Ayrica kiyma isteyenlere tek sefer cekebiliriz diyerek cekmemeye ya da ertesi gun gelmeye ikna etmeye calisiyorlar. Bu arada disardan gelip kiyma yaptirmak isteyenler nedeniyle ek bir kalabalik vardi.

Gectigimiz iki sene carrefourda kestirdigim icin soyle diyebilirim, carefour cok daha profesyoneldi bu dograma islerinde. Vekalet esnasinda saat veriyorlardi, saatinde gidip kasap istediginiz sekilde ve istediginiz payda posetlere tasnif ederek eti size teslim ediyordu. Cagdas sanki isin acemisi gibi davranip, kurban bayraminda tek kasap calistirip bu kadarina da sukredin der gibiydi. Ayrica cigeri de verirlerdi carrefourda. Cagdas sadece bobregi verdi bence yanlisti.

Ete gelince, oldukca dinlenmis ve kokusuz bir kurbanlik etiydi ki bu konuda carrefourdan daha iyi diyebilirm. Orta yagli, soyledikleri 16kg'in bence biraz ustunde teslim aldim. Ince isciligini evde kendim yaptigim icin diyebilirim ki; Tertemiz, kansiz, pamuk gibi bir kurban teslim aldim. Derisi thk diyarbakir subesine bagislanmis, bu konuyla ilgili de guzel aciklamasiyla yeslimat kagidini verdiler.

Seneye yine kestiririm ancak mudurlerine teslim esnasindaki kasaplik islemleri iyilestirmeleri gerektigini iletecegim. Ne kadar dikkate alirlar bilmem ama oldukca buyuk bir pazardan pay almak istiyorlarsa hizmetin et gibi kaliteli olmasi lazim.

Saygilarimla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3. Gün fiyatlar düşmüş müdür? :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • rezalet marketlerden alınmaz. fiyatlarda aynı 3.gün olmaına rağmen doldurmuslar kemik yağı . bunun yerine 1 kg hazır alsan daha iyi.
  • Çadırlarda düşmüş müdür ya? Marketlerden almam zaten

• çağdaştan teslim aldım ben de sorunsuz.. kıyma dışında hiçbir işlem yapmıyoruz dediler bana.. kendimiz hallettik.. ciğer yazmıyordu ama gelir diye düşünmüştüm ben, yoktu tabi ki.. ciğer yerine koliden bir çift eldiven ve buzdolabı poşeti çıktı:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayigit -- 27 Eylül 2015; 0:49:12 >
  • Ben de Nilüfer Migrostan az önce kolimi teslim aldım.4 yıldır istanbulda real den alıyodum ve inanılmaz memnunduk fakat şehir değişikliği ve bursada real olmaması en önemlisi işlem yapan yer aradığımdan Migros ilk tercihim oldu.19.5 kg kemiksiz et çıktı.14 kg kıyma 5 kg kuşbaşı işlemi yaptırdım Allah cümlemizin kurbanını kabul etsin.
    Ben gayet memnun kaldım.kutu üzerindeki kesim tarihi yazısından tutun da etlerin tazeliği temizliği beni çok memnun etti.yalnız üzüldüğüm olay koli ile verilen buzdolabı poşeti ve evrak poşetini market arabasında unutmuşum.poşet önemli değil fakat diğer evraklarda neler vardı içimde kaldı doğrusu
    Migrostan alan bi arkadaş o evrak poşetinde neler vardı yazar veya ss atarsa çok memnun kalırım.hepinize hayırlı bayramlar tekrardan. ..

• onur_bee kullanıcısına yanıt
    Peki kemikli et var mıydı?

• Arkadaşlar o değil de herkes kendi evinde yiyecekmiş gibi kıymalık kuşbaşılık yaptırıyor.

Ben ne var ne yok dağıttım. İki kavurmalık bir miktar da kıyma kaldı.

Yıllardır en fazla 1/3'ü bende kalacak şekilde dağıttım. Ailemden de hep böyle gördüm.

Ama işyerimde bile etin kilo hesabını yapıp kar mantığı güden, sonra da "Allah kabul etsin" diyebilen insanlar var.

Allah bu tür yaklaşımda olan kimsenin duası da kurbanı da kabul olmaz, kandırmayın kendinizi!

• quote:

Orijinalden alıntı: onur_bee

Ben de Nilüfer Migrostan az önce kolimi teslim aldım.4 yıldır istanbulda real den alıyodum ve inanılmaz memnunduk fakat şehir değişikliği ve bursada real olmaması en önemlisi işlem yapan yer aradığımdan Migros ilk tercihim oldu.19.5 kg kemiksiz et çıktı.14 kg kıyma 5 kg kuşbaşı işlemi yaptırdım Allah cümlemizin kurbanını kabul etsin.
    Ben gayet memnun kaldım.kutu üzerindeki kesim tarihi yazısından tutun da etlerin tazeliği temizliği beni çok memnun etti.yalnız üzüldüğüm olay koli ile verilen buzdolabı poşeti ve evrak poşetini market arabasında unutmuşum.poşet önemli değil fakat diğer evraklarda neler vardı içimde kaldı doğrusu
    Migrostan alan bi arkadaş o evrak poşetinde neler vardı yazar veya ss atarsa çok memnun kalırım.hepinize hayırlı bayramlar tekrardan. ..

deri ve sakatatların ziçev ve türk hava kurumuna bağışlandığına dair makbuz ve bu kurumların size ettiği teşekkür metni. ayrıca belirli et gruplarında %20 indirim kuponu.

• canverse C kullanıcısına yanıt
    Doğru Söze ne hacet.. Allah kabul eylesin inşallah.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurban etinden kurbanı kesen kişi ve ailesi yiyebilir
    “Kefaret ve nezir (adak) kurbanlarından başka, bütün kurbanların, bu arada vacip olan kurbanın da etinden, sahibinin ve aile efradının yemesi helâldir. Kurban kesen veya kestiren, kurbanının etinden yer ve yedirir.” (Sünen-i Ebu Davud)
    Ulema kurban sahibinin kurbanının etinden bir kısmını yemek, bir kısmını da dağıtmakla emr olunduğunda müttefiktirler. Dolayısıyla kurban kesen kişinin kestiği kurbandan kendisinin ve ailesinin yemesinde bir sakınca yoktur. Zira Cenab-ı Hak:
    "Kurbanlarınızdan siz de yiyin ve çaresiz kalmış yoksula da yedirin" (Hacc, 28)
    "Kurbanlar kesilince onlardan yiyin ve isteyene de, istemeyene de verin" (Hacc, 36) buyurmuştur.
    Peygamber Efendimiz de (asm):
    “Yiyin, tasadduk edin ve kendinize kaldırın” buyurmuştur. (Sünen-i Ebu Davud)
    “Adak olarak kesilmeyen kurbanın etinden sahibi zengin olsun olmasın, yiyebileceği gibi fakir olmayanlara da yedirip dağıtabilir. Fetva bu şekildedir. Bununla beraber üçte birini fakirlere sadaka olarak vermelidir. Eğer kurban sahibi orta halli olur da, geçimlerini karşılamak zorunda olduğu kimseler kalabalık ise, o halde kurbanın etini onların yemeleri için tamamen alıkoyabilir, bu menduptur.” (Büyük İslam İlmihali)
    ALINTIDIR

• quote:

Orijinalden alıntı: metehan_bera

Peki kemikli et var mıydı?

Hayır yoktu.zaten kemiksiz 18-20 kg diye igade etmişlerdi.sanırım kemikle uğraşmak istemiyolar veya kendileri kullanıyolar.

• quote:

Orijinalden alıntı: canverse

Arkadaşlar o değil de herkes kendi evinde yiyecekmiş gibi kıymalık kuşbaşılık yaptırıyor.

Yıllardır en fazla 1/3'ü bende kalacak şekilde dağıttım. Ailemden de hep böyle gördüm.

Ama işyerimde bile etin kilo hesabını yapıp kar mantığı güden, sonra da "Allah kabul etsin" diyebilen insanlar var.

Allah bu tür yaklaşımda olan kimsenin duası da kurbanı da kabul olmaz, kandırmayın kendinizi!

Ben de kıyma kuşbaşı muhabbeti yaptığım için üstüme alındım yoksa size bi kastım yok hocam ama biz de aileden öyle gördük yine bilip bilmeden tanımadığınız insanları yargılamayın.tabi ki hisse olarak dağıtıyo insanlar.ben sırf dağıtıcağım insanlara kolaylık olsun diye kıyma yaptırdım öyle dağıttım.zaten çoğunluğu bi de kıyma çektirmek için para veriyo.hazır kıymanın ne kötülüğü var o da kurban eti değil mi ben onu anlamadım??neyse ülkede zaten popüler olmak için din veya siyaset bilmişliği taslamak farz olmuş...herkesin kurbanı kabul olsun inşallah.

• Migros'tan dana hissesine girdim.
    Etler dün akşam geldi.
    Kuşbaşı, kıyma filan yaptılar.
    Biz memnun kaldık, herkese tavsiye ederim.

• kayigit K kullanıcısına yanıt
    Ben biraz para verdim kasaba pirzola şiş kıyma herşeyi yaptı ayrı ayrı paketledi

• onur_bee kullanıcısına yanıt
    Kemikten ayrilmis etler yoksa hisse başına 10 kiloda kemikli et olmalı
    (Fiyata göre konuşmuyorum sadece kemikli kemiksiz et miktarına gore) bu durumda hayvanın 70 80 kilo kemikli eti ortalıkta gözükmüyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: canverse

Arkadaşlar o değil de herkes kendi evinde yiyecekmiş gibi kıymalık kuşbaşılık yaptırıyor.

yüzde yüz katılıyorum. 20 kilo et çıkmış 15 i kıyma.
    yahu üçte 1 olayını bile geçtim 2 komşuya da mı verilmiyor. ya da millete kıyma olarak mı dağıtılıyor.
  • çağdaş marketteki kasaba mı verdiniz? ben teklif ettim de hiç bir şekilde olmaz dediler de..
  • Kurban bayrami doneminde deep freeze satisinin patladigi ulkemizde maalesef kurban bayraminin anlaminin bazi arkadaslarca hala anlasilir olmadigini gormekten uzuntu duyuyorum...
    Kurban paylasmaktir...

• kayigit K kullanıcısına yanıt
    Evet sonuç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adem_Hoca -- 27 Eylül 2015; 14:20:10 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.