Şimdi Ara

2015 Market Kurban Fiyatları ve Fırsatları (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
290
Cevap
21
Favori
26.877
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: belo3

quote:

Bu hayvanların küpe numarasından bütün detayları öğrenilen site ile telefon numarasi vardı. Bulamadım vir türlü bilen varmı. Sorgulama yapıcam. 4 hisse danaya girdik.

bilen yokmu.

Türkvet sitesi var hocam ama sadece veterinerler sorgulama yapabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kampanyacı

quote:

quote:

Bu hayvanların küpe numarasından bütün detayları öğrenilen site ile telefon numarasi vardı. Bulamadım vir türlü bilen varmı. Sorgulama yapıcam. 4 hisse danaya girdik.

bilen yokmu.

Peki bu haksızlık değilmi neden herkese açık değil bu sistem. Bir veterinermi bulmamız lazım tanıdık. Şerefsizler.

• 370 kg hayvan 7030 lira, ferhatlar kuran kursu, kesme biçme poşetleme dahil.. Kilo 19a geliyor sanırım. Tabi hayvanı biz tartmadık ya da o an orada değildik, güven ile işleyen bir sistem. Herkese tavsiye ederim, yıllardır gayet memnunuz, saati bile belli kesimin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

bilen yokmu.

Peki bu haksızlık değilmi neden herkese açık değil bu sistem. Bir veterinermi bulmamız lazım tanıdık. Şerefsizler.

Benim bildiğim kurban satış yerlerinde veteriner büroları var, alırken oradan sorgulanabiliyor.
    Ayrıca şöyle bir bilgi var hocam . Veteriner değilseniz İlçe tarım müdürlüklerinden de sorulabiliyormuş.

http://www.patlakhaber.com/2013/10/buyukbas-hayvan-kupe-sorgulama.html

İstanbul ilçe tarım müdürlükleri listesi

http://www.patlakhaber.com/2013/10/tarim-hayvancilik-istanbul-ilce-mudurlukleri-adres-iletisim-bilgileri.html

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bilen yokmu.

Benim bildiğim kurban satış yerlerinde veteriner büroları var, alırken oradan sorgulanabiliyor.
    Ayrıca şöyle bir bilgi var hocam . Veteriner değilseniz İlçe tarım müdürlüklerinden de sorulabiliyormuş.

http://www.patlakhaber.com/2013/10/buyukbas-hayvan-kupe-sorgulama.html

İstanbul ilçe tarım müdürlükleri listesi

http://www.patlakhaber.com/2013/10/tarim-hayvancilik-istanbul-ilce-mudurlukleri-adres-iletisim-bilgileri.html

Verdiğiniz bilgiler ve araştırmaların için çok teşekkür ederim kardeşim. Ben zaten bunları biliyorum. Daha önce araştırmıştım. Benim istediğim oturduğumuz yerde internet üzerinden nasıl bilgileri girince su, elektrik, doğalgaz gibi yada trafik cezasu MTV bilgileri gibi. Hayvanın küpesinide girip bütün geçmişini göremiyoruz. Derdim bu. Pazartesi tarım il Müdürlüğünü aradım adamlar tatile çıkmış telefonu açan güvenlikçi bilgiside yok olsada vermez görevi değil.

• Bugün adana çukurova bölgesine kurulan büyük pazardan 800.tl ye anlaşarak kurbanımızı aldık,pazarı gezdim bana çok hesaplı geldi.ortalama kg fiyatı 12 civarındaydı.Rabbim herkesin kurbanını kabul buyursun,Bayramınız şimdiden mübarek.olsun.

• Arkadaşlar ben hayvanımı ankara çağdaş marketten yana kullandım. Yaklaşık 16 kg et vereceklerini söylediler. Sakatat olarak sadece böbrek veriyorlarmış. 2 but 2 kol 2 göğüs böbrek ve kuyruk yağı şeklinde vereceklerimiş. Bunun dışında kıyma falan tarzı hizmet yokmuş. Ama müsait olursak hallederiz dediler.
    Bu arada ben güvenmiyorum diyen arkadaşlar kendilerince yorumda bulunuyorlar ki bu bir ibadettir aklınızda soru kalacağına giden güvendiğiniz şekilde kesin ancak. 2013 yılında ankara Sincan'da bulunan Süleyman cemaatinin yurdunda kestim kavga ede ede bir hal oldum. Yurdun alt katı mezbahane yapılmış. Tavana kadar fayans kaplanmış, tavanda otomatik hareket eden kanca sistemi konulmuş, endüstriyel testereler getirilmiş, büyük bir iş asansörü yapılmış. Yalnız bana verilen kesim sırası 263 idi. Öğlene doğru gittim baktı. Ortalık karışık daha kesilen kurban 50 lerde bari dedim bir sorayım. Hocaya sor dediler buldum araya araya sordum. Sorun yok ışık sistemimiz var gece devam edecek dedi. Neyse dedim hayırlısı olsun eve gittim akşama doğru tekrar geçtim. 160 küsürdeydi sıra. Kesilen yere ineyim bakayım istedim. Orda beni sigorta attı işte. Alt kat deli gibi sıcak boğucu heryer kanla karışık su. Hayvanlar yanyana istiflenmiş nefes zor alıyorlar. Gözleri açık maksimum 3-4 metre ileride kesim yapılıyor hayvanlar görüyor bazılarının gözünde yaş bile var. Zaten görmese bile koku yeter . Hayvan kesilir kesilmez bir kaç dakika bekliyor sonra askı ile havaya kaldırılıyor az ileride yüzülüyor sonra parçalanıyor. Neyse ben sinirlenmeye başladım. Kasaplarla falan konuştum. Iki kişi hariç kasap yoktu yevmiye işçisi olarak gelmişler. Nalet edenler vardı ama Bayram namazı sonra başlamış kesmeye kaçta biteceği belli değil. Mola yok, tekbir yok bir bok yok fabrikasyon. Ha bu arada hayvanlar kesilmek için yatırılmaya uğraşılmıyor elektrik veriliyor hayvan felçli gibi yatıyor. Ben hocayı bulup epey söylendim. Dediği şey İslami kurallara uygun, her yer böyle çok talep var yapacak birşey yok. Yani o cemaatlerde iç güveysinden hallice. Ben diyanetin kesim için fetva verdiği marketlere güveniyorum. Çağdaşa almaya gittiğimde de sordum, çıkarıp gösterdiler. Diyanet uygundur demiş. Gerisi Allah'ın bileceği şey.
    Merak eden arkadaşlar için kurbanım gece yarısı civarında kesildi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok büyük tereddütten sonra, migrostan aldım kurbanı bu sene. Camii den gelirken gördügüm manzaralar karşısında da kararımdan pek pişman olmadım açıkçası. Yerlere yatırılmış onlarca hayvan. Hepsi birbirini görüyor. İşi bilmez onlarca kasap.Bayramı kâra çevirme derdinde. Vekalet, tekbir ne kadar doğru tartışılır. Birde bunlar bayramın ilk saatleri...
    Eger ki kendi imkanınız yoksa, ya da kesiminden emin olduğunuz biryer, bence bu tarz yerlerde değerlendirilmeli.
    Hatta mümkünse imkanı olanlar gidip bu yerleri görüp, bize bilgi verebilirler.

• nerde kestirecez nasıl dağıtırız endişesiyle beraber biz bu sene adana carrfeoursa da kurbanımızı kestirdik vekalet, dini temellere uygun olarak kestiler çok memnun kaldık kendilerinden kurbanlıklar kurban bayramından belirli bir gün önce satışa açılıyo telefon açıp bilgi almanız gerekiyor, tavsiyem satışa açıldığı gün gidip kurbanlığınızı alın sırada en öne geçmiş olursunuz gözünüzün önünde kurbanlığı kesiyolar daha sonra çengele takıp yüzüp gerdan, 2 kafes, 2 but, 2 kol olarak torbalayıp size teslim ediyolar adana kurban kesmek isteyenler değerlendirebilirler bu arada 2. ve 3. gün içinde satışları hala devam ediyo herkeze teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cybrtrk

nerde kestirecez nasıl dağıtırız endişesiyle beraber biz bu sene adana carrfeoursa da kurbanımızı kestirdik vekalet, dini temellere uygun olarak kestiler çok memnun kaldık kendilerinden kurbanlıklar kurban bayramından belirli bir gün önce satışa açılıyo telefon açıp bilgi almanız gerekiyor, tavsiyem satışa açıldığı gün gidip kurbanlığınızı alın sırada en öne geçmiş olursunuz gözünüzün önünde kurbanlığı kesiyolar daha sonra çengele takıp yüzüp gerdan, 2 kafes, 2 but, 2 kol olarak torbalayıp size teslim ediyolar adana kurban kesmek isteyenler değerlendirebilirler bu arada 2. ve 3. gün içinde satışları hala devam ediyo herkeze teşekkürler

geriye kalanları bsşkalarına parayla satıyorlarmı( postu sakatatları vb.)

• Hayvanımızı kestirip geldik Bayrampaşa'da 7 ortak beklerken kaşla göz arasında 1 torbamızı almışlar vakıfın elemanları zaten size göz açtırmıyor tekrar diğer poşetlerden 1 poşet çıkardık ortağa verdik..Hayvandan beklediğim kadarda et çıkmadı 435 kilo hayvandan 240 kilo kemikli kemiksiz et çıktı başı ile derisini zaten aldılar birde kesme parası verdik..
  • Twonokta kullanıcısına yanıt
    Hangi vakıf hocam?

• yaşım 45.ilk defa bu sene kurbanlığım çok iyi geçti.1 saatte parçalandı verildi.ALLAH herkesin kurbanını kabul etsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimyuksel

Arkadaşlar Allah herkesin ibadetini kabul etsin.
    Herkes tabi ki istediği yerde kesmekte özgür ancak değinmek istediğim bir nokta var.

Bu marketler kurbanları gerçekten kesiyor mu acaba nasıl emin olabilirsiniz?
    Kestikleri hayvanlar kurban olacak vasıflarda mı?
    Uygun şartlarda kesiliyor mu?
    vs.

Her şeyine güvensenizde başka bir nokta daha var; ortadan kaybolan geleneklerimiz..

Biz bugün markette bir koli et elimize gelecek şekilde hisseye girersek,
    Yarın bizim çocuklarımız "marketten direk et alıp dağıtsak neden olmasın" diye düşünmez mi?
    Torunlarımız "gıda sadece et mi" deyip ramazan kolilerine benzer yardım kolileri dağıtmaz mı?
    Onların çocukları "ben parasını vereyim ihtiyacı neyse gariban onu alsın" demez mi?

Kısacası 3-4 nesil sonra biz yüzyıllardan beri süre gelen kurban bayramını ortadan kaldırmış olmaz mıyız?

Geleneklerimize mümkün olduğunca sahip çıkmalıyız.
    Bu bayramın amacı zaten kurban kesmek. Biz ise 1-2 saatte işimizi halledelim de 4 günlük tatil boşa çıksın derdindeyiz.

Tekrar ediyorum tabi ki herkes istediğini yapmakta özgür ama ben nacizane fikrimi paylaşmak istedim.

Saygılarımla...

illa hayvanın boğazında kanların etrafa fışkırdığı anları görmek zorundamı herkes? kurban bayramları liveleak videolarından bile beter oluyor bazen...ne kan meraklısıymış bazıları...

• Bu sene forumdaki ovgulere bakarak carrefouru birakip migrostan aldim.alirken gorevli kurban kesilirken vekalet icin size ariyacaklar dedi.lakin simdi kurbaniniz kesilmistir diye mesaj geldi.insallah kabul olmustur kurban.seneye uzak durmali bu marketlerden.

• quote:

Orijinalden alıntı: emembi

Bu sene forumdaki ovgulere bakarak carrefouru birakip migrostan aldim.alirken gorevli kurban kesilirken vekalet icin size ariyacaklar dedi.lakin simdi kurbaniniz kesilmistir diye mesaj geldi.insallah kabul olmustur kurban.seneye uzak durmali bu marketlerden.

Arama yapmiyorlar. Kurban alirken doldurdugunuz kagit vekalet yerine geciyor. Zaten ustunde yaziyor vekaleti veriyorum diye. Diyanetin de fetvasi var bu konuda. Vekaletin sozlu, yazili ve internet uzerinden olabilecegini soyluyor.

• metehan_bera M kullanıcısına yanıt
    Vala vakıfı soramadım bile hocam etrafımızı sardılar bağış istediler et istediler çok kalabalıktı birşey anlamadan poşete koyup verdiler ilk defa bir kurbanımdan memnun kalmadım belki hiç yorulmadım ama çok eksik et verdiler..
  • İstanbul Kozyatağı Carrefour on numara organizasyon yapmış.tavsiye ederim. Kesme parası yok. Seçme kesme teslim 1 saat sürdü.

• Biz de bugun kestik Allah kabul ederse. Dogum yapmamis düve 7 kisi ortaklasa girdik. Kg hesabi ile aldik hisse basi 35 kg. geldi kilosu 26.5 tan 930 lira odedik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.