Şimdi Ara

2015 Market Kurban Fiyatları ve Fırsatları (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
21
Favori
26.865
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mateach

quote:

Orijinalden alıntı: digiogi

Bugün carrefour'a gittim. Şu koli ile adrese teslim olayı aklımda soru işareti bırakıyordu. Çok şükür ona gerek kalmadı. Canlı hayvan da satıyorlarmış onu gördüm. Bir tahta koymuşlar gelenlerin isimlerini yazıyorlar 5 kişi 6 kişi 7 kişi isteğe göre hisse yaptırıyorlar. Canlı dana kg 20 tl. Toplanan birkaç kişiyle hisseye girdik. Kesilirken başında olacağız. Kesim vs carrefour'a ait. Geçen sene bu şekilde kestirenlere sordum memnun kalmışlar.

@mkuren

Allah kabul etsin şimdiden.Fakat canlı kilo 20tl çok pahalı yanlış anlamışta olabilirim kemiksiz mi acaba? imkanınız olsa dışardan alıp kestirseniz.ben istanbuldayım çatalca tarafında bir köyde canlı kilo 16tl den kesim paylaşım herşey onlara ait 650 kilo=10080tl tosun aldık arkadaşlarla

Hayır kemikli canlı hayvan fiyatı. Yeni taşındığım ilde tanıdık yok o yüzden böyle yaptım. Diğer türlü elbette daha karlı olur:)

• CEP TELEFONUMA GELEN MESAJ:

ETAS ET
    KURBANLIK DANA VE VE HİSSE SATIŞIMIZ BAŞLAMIŞTIR.HİSSE 1000 TL(24-27KG);CANLI KURBAN DANA KG 17 TL.

KESİM UCRETSİZDİR.KESİM YERİ ATAŞEHİR.
    CEP TEL:05323604011-02165270900
  • quote:

Orijinalden alıntı: tepe

CEP TELEFONUMA GELEN MESAJ:

ETAS ET
    KURBANLIK DANA VE VE HİSSE SATIŞIMIZ BAŞLAMIŞTIR.HİSSE 1000 TL(24-27KG);CANLI KURBAN DANA KG 17 TL.

amasya mı ?
  • Carrefour dan bir büyük bir küçük aldık bakalım. Yorumları daha sonra yazarım.
  • İstanbul

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mateach

quote:

Orijinalden alıntı: tepe

CEP TELEFONUMA GELEN MESAJ:

ETAS ET

amasya mı ?

İstanbul

• Migrostan alacak arkadaslar, 75 tl indirim için bir hakkım kaldı. İsteyenlere ücretsiz kullandırabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sansarx18

market kurbanlıklarına olsun,kesimlerine olsun güven duymadığımız için 3 komşum ve 4 akrabamla 7 ortak pendik kurban satış çadırlarının olduğu kurtköyden kurbanımızı aldık.Canlı ağırlığı 525 kg geldi 7500 tl aldık Yozgattan getirmiş arkadaşlar.

Allah herkesin kurbanını kabul eylesin.

Hocam sizinki baya uyguna gelmiş,
    Allah kabul etsin.

bu gün fırsat bulabilirsem bi kurtköye bakmalı
    pazarda iki için 3000e kadar hayvan varmıdır hiç bulamasak hisse arayacağız artık.
  • Carrefourdan almak isteyen arkadaşlara da ben ücretsiz yardımcı olabilirim .yüzde on indirim var ...

• quote:

Orijinalden alıntı: satem

A101 markette dana 1/7 hisse 899 tl,biz 2 hisse aldık.

a101 den 589 liralık koyunu almak istiyorum.
    işlemler nasıl yapılıyor bilgi verebilir misiniz?
    kayıt yaptırdığım marketten mi teslim alacağım?
  • Bugün Carrefour ile ilgili bir haber vardı doğruluğunu bilmiyorum. Eski bir çalışanı itiraf mı ne yapmış. Kesimleri bayram öncesi başlatıyorlarmış yetişsin diye. Eğer böyle yapıyorlardı kurban değil nafile ibadeti olur diyorlar. Tabi konu daha önceden tartışılmış da olabilir, okumadım tüm sayfaları.

• Arkadaşlar Allah kabul etsin inşallah hepimizin ibadetini fakat bu market derisini ciğerini para ile satıyorsa sonrasında bu iş biraz karışık her şeyi detaylı öğrenin öyle girin bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: ray2

Bugün Carrefour ile ilgili bir haber vardı doğruluğunu bilmiyorum. Eski bir çalışanı itiraf mı ne yapmış. Kesimleri bayram öncesi başlatıyorlarmış yetişsin diye. Eğer böyle yapıyorlardı kurban değil nafile ibadeti olur diyorlar. Tabi konu daha önceden tartışılmış da olabilir, okumadım tüm sayfaları.

Kurban gibi bir konu da Carreforsa,Metro gibi yerlere "GÜMAN" etmek bence de riskli. Kesebiliyorsan kendin keseceksin, olmuyorsa birileriyle ortak hisseye gireceksin,"VEKİL" tayin edilecek kişi,kurumlar bence çok önemli.Özellikle Süleyman Efendi talebelerinin yurtların da en doğru islami usullere göre kesim yapılmakta.İsmailağa nın da benzer hizmetleri mevcut. Hiç olmadı belediyelerin güzel yerleri var.

Carrefoursa için paylaşılan bir mesaj var ortalıkta aslı astarı kaynak belirsiz. Paylaşılan mesajdan dolayı değil açıkçası Ne Carefour'sa ya ne Migrosa ne Metro ya güvenmem bu konu da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 22 Eylül 2015; 17:51:48 >

• Arkadaşlar a101 hisse satışı hakkında hiçbir yerde bilgi bulamadım bilgisi olan varmı? Ben fikirtepede hisse organizasyonu yapan bir arkadaştan 2 hisse 1200 er liradan girdim. Kurbanlığın durumuna göre 5-yada 6 hisse olarak kesecek yaklaşık 40 kilo verir diyor. Allah kabul etsin. Yanıma iki üç hisse daha bulabilseydim ETAŞ ta direk kendim keserdim canlı kilo 16 lira pazarlık payı var. Kesim onlara ait ince işçilik istersen (kuşbaşı-bonfile v.s) bir kurbanlık için 100 lira istiyor. Carrefour bildiğin kazık 20 lira kilo ama yinede millet önünde kuyruk bende onu anlayamadım. Tamam amaç ibadet ama göz göre görede kazıklanmaya gidilmezki.
  • Etrafinizda bulunan kuran kurslarına sorun uygun fiyatları var. 1350 ye 35-40 kilo civarı girdik 1 hisse daha garantili.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Allah herkesin ibadetini kabul etsin.
    Herkes tabi ki istediği yerde kesmekte özgür ancak değinmek istediğim bir nokta var.

Bu marketler kurbanları gerçekten kesiyor mu acaba nasıl emin olabilirsiniz?
    Kestikleri hayvanlar kurban olacak vasıflarda mı?
    Uygun şartlarda kesiliyor mu?
    vs.

Her şeyine güvensenizde başka bir nokta daha var; ortadan kaybolan geleneklerimiz..

Biz bugün markette bir koli et elimize gelecek şekilde hisseye girersek,
    Yarın bizim çocuklarımız "marketten direk et alıp dağıtsak neden olmasın" diye düşünmez mi?
    Torunlarımız "gıda sadece et mi" deyip ramazan kolilerine benzer yardım kolileri dağıtmaz mı?
    Onların çocukları "ben parasını vereyim ihtiyacı neyse gariban onu alsın" demez mi?

Kısacası 3-4 nesil sonra biz yüzyıllardan beri süre gelen kurban bayramını ortadan kaldırmış olmaz mıyız?

Geleneklerimize mümkün olduğunca sahip çıkmalıyız.
    Bu bayramın amacı zaten kurban kesmek. Biz ise 1-2 saatte işimizi halledelim de 4 günlük tatil boşa çıksın derdindeyiz.

Tekrar ediyorum tabi ki herkes istediğini yapmakta özgür ama ben nacizane fikrimi paylaşmak istedim.

Saygılarımla...

• Canlı ağırlığı 75 kg civarı gelen iki hayvanı(koç) 850'şer liradan aldık nasıl fiyat?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabah moonwalk keyfi

Canlı ağırlığı 75 kg civarı gelen iki hayvanı(koç) 850'şer liradan aldık nasıl fiyat?

up
  • Money bonus kartim var isteyen arkadasa kullandirabilirim migrostan

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimyuksel

Arkadaşlar Allah herkesin ibadetini kabul etsin.
    Herkes tabi ki istediği yerde kesmekte özgür ancak değinmek istediğim bir nokta var.

Bu marketler kurbanları gerçekten kesiyor mu acaba nasıl emin olabilirsiniz?
    Kestikleri hayvanlar kurban olacak vasıflarda mı?
    Uygun şartlarda kesiliyor mu?
    vs.

Her şeyine güvensenizde başka bir nokta daha var; ortadan kaybolan geleneklerimiz..

Biz bugün markette bir koli et elimize gelecek şekilde hisseye girersek,
    Yarın bizim çocuklarımız "marketten direk et alıp dağıtsak neden olmasın" diye düşünmez mi?
    Torunlarımız "gıda sadece et mi" deyip ramazan kolilerine benzer yardım kolileri dağıtmaz mı?
    Onların çocukları "ben parasını vereyim ihtiyacı neyse gariban onu alsın" demez mi?

Kısacası 3-4 nesil sonra biz yüzyıllardan beri süre gelen kurban bayramını ortadan kaldırmış olmaz mıyız?

Geleneklerimize mümkün olduğunca sahip çıkmalıyız.
    Bu bayramın amacı zaten kurban kesmek. Biz ise 1-2 saatte işimizi halledelim de 4 günlük tatil boşa çıksın derdindeyiz.

Tekrar ediyorum tabi ki herkes istediğini yapmakta özgür ama ben nacizane fikrimi paylaşmak istedim.

Saygılarımla...

kurban bayramını gelenek olarak görmemek lazım, gelenekler sorgulanabilir ama ibadetler sorgulanamaz. kurban bayramının şartlarına sahipsen ibadetini yapmak zorundasın ve bizzat kendin yapmak zorunda da değilsin, vekalet verilebilir. herkesin kendi uğraşması gerekmiyor. şahsen kurbanı kesip parçalamaktan hoşlanmıyorum, o yüzden vekalet yoluyla kestiriyorum. mesela ramazan ayında davulcuların davuk çalması bir gelenektir, sorgulanabilir, bence artık kaldırılmalıdır. bu müslüman olmadığım yada oruç tutmadığım anlamına gelmez. hastası olan var, çocuğu olan var gecenin köründe camda davul çalıp çocukları ağlatmaya gerek yok.

demek istediğim bunu kendiniz kesmek zorundaymışsınız gibi şartlanmayın. kendi kesenleri de görüyoruz, bir hafta boyunca sokaklar hayvan leşleri ile dolacak, azıcık toprak kazıp gömmekten bile acizler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.