Şimdi Ara

2015 Market Kurban Fiyatları ve Fırsatları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
21
Favori
26.853
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sene marketlerin fiyatları daha iyi olacak gibi geçen sene kestirdiğimiz yerde 975 ten aşağı pay yok oda en ufak hayvan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreamers.

Ben kurban kesmiyorum ama kesmeleri için yüksek miktarda bağış yapıyorum. Dinen uygun mudur arkadaşlar? İlla benim mi kesmem gerekli?

ALO FETVA 190a sor
  • Bilen bir arkadaş sevabina
    Migros...Carrefour..Real ve başka varsa alternatif
    Geçen yılki Buyuk baş hisse fiyatlari hakkinda bilgi verebilir mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur1971

Bilen bir arkadaş sevabina
    Migros...Carrefour..Real ve başka varsa alternatif
    Geçen yılki Buyuk baş hisse fiyatlari hakkinda bilgi verebilir mi?

Şuracıkta konusu var :)
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=97268950

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ben kurban kesmiyorum ama kesmeleri için yüksek miktarda bağış yapıyorum. Dinen uygun mudur arkadaşlar? İlla benim mi kesmem gerekli?

Kurban kesilmesi için birisini vekil edersiniz. Parayı verdiğiniz kişiye bu parayı kurbanımı kesmen için veriyorum, ben sana bunun için vekalet veriyorum şeklinde ifade ederseniz, o kişi sizin için kurban keser. Kurbanınız olur.

Siz parayı bağıs yapar da kurban için demezseniz, vekalet vermezseniz, o zaman kurban kesmiş olmazsınız. Allah rızası için sadaka vermiş olursunuz.

Her ikisinde de Allah rızasını gözetiriz. Fakat birinde Allah rızası için kurban kesmek veya kestirmek vardır, diğerinde ise Allah rızası için sadaka vermek vardır.
    Sonuçta vereceğimiz para aynıdır, arada bizim için (Allah rızası için) kurban vardır.

• Teşekkür ederim çok iyi anladım.

• Çekmeköy Yada Ümraniye'de dana için beni hisseye alacak bir arkadaş varsa lütfen mesaj atsın.bir Kişiyim hisseye girmek istiyorum

• Kredi kartı ile kurban olur mu olmaz mı?

Cübbeli Ahmet hocamız diyor ki, kredi kartı kullanabilirsiniz fakat bunun hassas şartları var.. Bu kredi kartı ile kurbanı aldıktan sonra, ilk ekstre dönemine girdiğinde borcun tamamı ödenecek. Eğer borcun tamamı ödenmezse, kurban parasına faiz işlemiş olur. Buna ilişkin detayları Kurban risalesi kitabında okumuştum. Hakikaten çok çok detaylı anlatmış. Kitap çok ince zaten, herkese tavsiye ediyorum. Kurban keser kesmez ne yapmak lazım, kesmeden önce neden namaz kılmak lazım, kestikten sonra ne yapmak lazım hepsini anlatmış. Kitap 12 lira. Değeri bir ömür boyunca kullanılacak bilgi hazinesi.
    http://lalegulnesriyat.net/kurban-risalesi

----------------------------------

Şu yazacaklarımı hatırladğım kadarıyla yazıyorum ve konulardan da tam emin değilim ama kitaba bakar gene yazabilirim. Sanırım kurban işinden ödül puan da almamamız gerekiyor. Yani 1000 liralık kurban alımına 50 lira 100 lira bonus veya 1000 mil, 200 hopi filan bişeyler veriliyorsa bu da gene bankanın faiz işine karışmış oluyor diye hatırlıyorum. Eğer illa ki bu ödüller verilecekse bu da tamamen ödüle puana hiç dokunmadan aynı şekilde hayır işinde kullanılabilir yoksa bu da haramdır diye hatırlıyorum. Yani 625 liraya kurbanı paketlenmiş keislmiş olarak aldın, 75 lira da money mi geldi. o 75'i de bir hayır işinde kullanacaksın. / Böyle hatırlıyorum isteyen olursa kitaba bakar yazarım veya siz de kitabı satın alırsanız çok daha fazla işinize yarar.

Şurada da 6 liraya budum, eski baskı: (+kdv yazıyor)
    http://www.kitapbasin.com/index.php?route=product/product&product_id=820

Ha bunun bir formülü daha var, bunu da bir yerlerden hatırlıyorum: bir arkadaşından borç alırsın. o borç parayla gider kurban kesersin. İş bittikten sonra kredi kartınla (pos cihazından bir şekilde alışveriş olur, ödeme olur, arkadaşına bu) borcunu ödersin. Kurbana harcadığın para helal para olur, borcun karşılığı yaptığın alışveriş de faiz işletmediğin sürece o da helal olur fakat içinde "kurban ve kredi kartı" hakkında bir şüphe varsa bir nebze olsun gidermiş olursun ki daha da ötesi yok artık kredi kartıyla. yani daha ne olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rıza.BN. -- 1 Eylül 2015; 1:21:46 >

• quote:

Teşekkür ederim çok iyi anladım.

Ha bu arada, ham sofuluk da yapmamak lazım. İlla ki kurban keseceğiz illa ki kan akacak diye bir kaide yok. Bunun şartları var elbette. Fakat öyle bir hal olur ki, bir akrabanın, öz kardeşinin veya dayının, bir sevdiğin dostunun veya bir komşunun kirayı ödeyecek gücü yoktur, evine yemek-ekmek alamaz çoluk çocuğu vardır bez alamaz, su alamaz, kısacası evde çorba kaynamaz.. Bunu bile bile ona yardım etmemek ve koştura koştura gidip kurban kesmek de ne kadar doğrudur? Kestiğin kurbanın etinden ona verirsin sevaptır, evet. O ayrı bir şey, kurban kesmek ayrı bir şey. 3-4 kişilik bir ailenin bir aylık mutfak masraflarının tamamını karşılamak ayrı bir şey.

Sadakalar, bağışlar Kurban yerine geçer mi? Geçmez. Peki böyle bir durumda sevap bakımından hangisi hangisini geçer? Sadaka mı üstün gelir kurban mı üstün gelir, Onu da ancak Allah bilir. Ben şunu diyebilirim ki, daha önce kurban kesmiş biriysen ve çevrende de böyle zorlanan bir aile varsa, ya kurban kes, etinden onlara ver ve biraz da sadaka ver. ya da kurban parasını ona komple ver. Sen zaten daha önce de kesmişsin, bu sene de böyle bir şey yap ne kaybedersin?

Bu fetva mı? Değil. Ben akıl verecek kadar akıllı mıyım? Hayır. Bu yazılanlar doğru mu? Kısmen.. Bunlar basit bir kaç fikir paylaşmak. En doğrusunu Allah bilir. Gerçekten böyle bir niyeti olan kimse gider ya ehli sünnet adamakıllı bir hocaya sorar, veya İsmailağa camii'nin fetva hattına telefonla sorar doğruyu öğrenir, akıl alır. İnternette var her yerde numaraları..
    Bkz:http://www.ismailaga.org.tr/ismailaga-fetva-hatti#

İyi niyetle yazılmış bir yazıydı bu....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rıza.BN. -- 1 Eylül 2015; 2:02:00 >

• İnsanlar şuradan toplanıp kurbana girse daha iyi olabilir sanki...

Ben köydeyim sürekli akrabalarla kesiyoruz ama şehirdeki insanlara zor oluyor bu kurban kesimi..

Büyük yerlerde rahatça kurban kesilebilecek yerler var mı bilgim yok eğer varsa buradan anlaşıp kurbana da girebilirsiniz ..

Herkesin kestiği kurbanı allah kabul etsin.
  • Hocam ilginiz ve detaylı yorumunuz için çok teşekkür ederim. Bu sene kurban kesip, ihtiyaç sahibi bir aileye et+sadaka vereceğim inşallah.

• quote:

Hocam ilginiz ve detaylı yorumunuz için çok teşekkür ederim. Bu sene kurban kesip, ihtiyaç sahibi bir aileye et+sadaka vereceğim inşallah.

Allah razı olsun sizden. Ne güzel düşünce. Tavsiyem en güzeli yakın çevrenizden başlamak tespit ettiginiz bir kac aileye vermek. Kendiniz verince güven de tam oluyor hem de onun zevki ayrı.

Fakat en önemli nokta, sünnete de uygun olan eti verip karşı tarafın teşekkür etmesine, çok mahcup olmalarına fırsat vermeden oradan hızlıca ayırılmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: knight_offline

quote:

Orijinalden alıntı: Fishbone540

cemaat cumaatçilerde bu işlere girmiş bu işin suyu çıkmış artık . adamlar kurbanı kesmeden seninle pazarlık yapıyor . deriyi vermem kelleyi vermem . benim hayvanımın derisini sen nasıl olurda satarsın ? hangi dinin kitabında yazar kurban edilen hayvanın etinin derisinin satıldığı ??? neyse bu konuda çok doluyum . kazanıyosa migros carrefour kipa kazansın kardeşim . en azından migrostan dünya kadar kombo yaptık evin ihtiyaçlarını cüzi miktarlar karşılığında giderdik . varsın migros kazansın.

Bence sen az araştır hocam öyle konuş. Bak şöyle yazar usülde. Kurbanın eti aile fakirse hepsini kullanir dilerse 3 te 1 i kendine digerini dagitir kalani da ya dagitir ya da misafirlerine yedirir der....

Deri, kemik, sakatat, kelle kısmı ise daha kesindir, bu parçaları mutlaka tasadduk etmeli der, yani kendin kullanamaz, parayla satamazsın, satsan da parasını sadaka vermen lazım

güzel kardeşim hatamı söyle bileyim . alıntılamışsın ben ne dediysem aynısını tekrarlamışsın . ben yedirmekten , dağıtmaktan mesajımda bahsetmedim . illa ki kendim için kesmiyorum nihayetinde. dinimizde belirtilen ölçülere göre fakir fukaraya dağıtmak ilk benim görevim . ama benim kurbanımı kesmek isteyen cemaatçi , kurbanımı kesme karşılığında karşılıklı pazarlık ortamında istediği kesim parasını cebine koyarım amenna hakkıdır. ama kesim atıyorum 200 liraysa "sen bana 100 lira ver ama kelle ve deri benim olacak" pazarlığına girerse ben onun dininden şüphe duyarım . açık ve net .

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Kilo ile et alınca daha uyguna geliyor, böyle saçmalık olur mu?

Kurban bayramını bile resmen fırsata çevirmişler.

Hocam zaten kaç yıldır bu iş böyle. Antalya da yaşıyorum ve son 5-6 yıldır acayip bir şekilde artış var. Her yıl hayvanlar 500-1000 tl arası artıyor büyük başlarda. Küçükbaşlar da ise 100-200 arası artış var. İnsanlar yılda bir kez olduğunu bildiği için acımadan geçiriyorlar.
  • en iyi ve en ucuz migrosmu oluyor arkadaşlar
  • vindobona V kullanıcısına yanıt
    hocam son durum nedir? biraz daha detay verir misiniz nasıl hizmet veriyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlexTR

hocam son durum nedir? biraz daha detay verir misiniz nasıl hizmet veriyorlar.

Geçen sene ben ilgilendim ama bu sene peder ilgileniyor sanırım henüz bilgi almadılar, ben öğrenince bilgi veririm. Biz İstanbul anadolu Yakası Ferhatpasa kursunda kayıtlıyız

Edit, hizmet kısmı güsel, numaran oluyor yaklaşık kesim saati belli, hayvanı önceden de görme şansı oluyor, etler poşetleniyor, herkes hissesini alıyor helalleşiyor ve bitiyor, çok pratik sistem, güvenli sağlıklı ve hızlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vindobona -- 1 Eylül 2015; 18:53:29 >
  • Tüm market alışverişini Migros ve Sanalmarketten yapan birisi olarak söylüyorum.

Geçen Kurban Bayramında Migrosa güvenerek büyük baş hissesine girdim fakat gelen et çok yağlıydı. Etin iyi yerlerini koymamışlardı. Açıkcası memnun kalmadık.
  • salihcan1 S kullanıcısına yanıt
    16-18 kg et karkas olarak mı yani kemiki et mi? Ayrıca16-18 kg gelenler canlı ağırlığı ortalama kaç kg gelir tahminen?

• phatron_23 kullanıcısına yanıt
    evet karkas ayrıca sakakat takımı konur.normalde ortalama yarı yarıya olur,ama hayvandan hayvana değişir,%60 et verimi olan hayvanlar vardır %40 a düşende ama mühim olan hayvanın yayılmış olması ve iyi kesilmiş olması eti nefaseti için en mühim unsurdur.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.