Şimdi Ara

2015 Market Kurban Fiyatları ve Fırsatları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
21
Favori
26.962
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anadolu yakasında büyükbaş hisse arıyorum. Her yıl aynı sorunu yaşıyoruz bu hizmet sektöründe bence büyük bir boşluk var az anlasam işten hemen organizasyon yapardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bayulu

Anadolu yakasında büyükbaş hisse arıyorum. Her yıl aynı sorunu yaşıyoruz bu hizmet sektöründe bence büyük bir boşluk var az anlasam işten hemen organizasyon yapardım

Hocam bende Anadolu yakasındayım.Büyükbaş hisse arıyorum tek kişiyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelenekleri unutmayın biz her kurban bayramı köye gidip orda kesiyoruz bayağı tuzlu oluyor ama değer sonuçta memleket

• Büyükbaşlarda tosun için canlı kg fiyatları hakkında ve kesim ücretleri hakkında bilgi sahibi olan var mı? İl ve fiyat paylaşımı yaparsak verimli olabilir. Mesela Konya için tosun canlı kg 16 TL civarında diye duydum. %50-55 arası randıman alınıyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phatron_23 -- 2 Eylül 2015; 8:48:37 >
  • Konu siyaset / din tartışma yeri değil arkadaşlar. Konuyu amacından saptıranlar uyarı alacaktır. Rahatsız olduğunuz bir mesaj varsa da cevap vermek yerine şikayet edin ilgilenelim.
  • ilk sayfada mesajda belirttim kocaeli kartepe de 17 - 18 tl hayvan büyüdükçe fiyat azalıyor 500 kg altı 18 tl ile 17 tl arası pazarlık oluyor 500 kg üstü 17 tl oluyor. Her sene orada kesiyorum tek hisse olanlara da kendisi paranıza göre hisselere koyuyor. PM den adres bilgilerini paylaşabilirim. Ben tuzladan 45 dakikada orada oluyorum hızımda 110 km yi geçmez gebze otobandan girip izmit kartepe den çıkıyorum. 80 km uzaklık bana İstanbul tuzlaya Elimden geldiğince yardımcı olurum . çok hayvan kalmamıştır elinde. küçük baş hayvanda satıyor.
  • visceroid V kullanıcısına yanıt
    12-14 kiogramlık koç olmaz kuzu olur,yani kurbanlık hasiyeti olmaz 12 kilogramlık hayvan kuzudur nerdeyse süt kuzusu hemde
  • salihcan1 S kullanıcısına yanıt
    16 - 18 kg demişim zaten. 12 - 14 kg değil. Dikkatli okuyunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi visceroid -- 2 Eylül 2015; 17:50:48 >
  • visceroid V kullanıcısına yanıt
    ben migrosun ilanı için dedim
  • Canlı kesim yapan marketler de olabiliyor. İzmit Carrefour'da 3 sene koyun 4 sene de büyükbaşa girmiştim. Carrefour'un arkasında iyi organizasyonla kesiyorlardı. kasap vekaleti tek tek alıyor. Bir de hoca oluyor her kesilen hayvanın başında okuyor. Pay sahipleri orada eti kendi paylaşıyordu karışma vs. derdi olmuyor.
  • Metro market fiyat listesi

• realde fiyatlar belli mi arkadaşlar?a
  • Reale şimdi baktım göremedim

• Carrefour migrosdan pahalı paraf a yüzde on indirim var yine pahalı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende bir kaç sene önce beylikdüzü real de kestirmiştim kücük baş hiç memnun kalmadım bilmiyorum sonradan düzelttiyseler
    migrostan herkes memnunmuş kısmet olursa bir gidip bakarım bide migroslarda erken bitiyor
    ayrıca broşürdeki bonus money kart ne oluyor arkadaşlar
  • 4 kişi için dana sorduk.kişi başı 25 30 kilo et düşer dedi 4500 tl.pazarlıkla 4000 e düştü ,nasıl fiyat biraz yüksekmi? Kesme parasıda içinde .Yahu birde bu nasıl is anlamadım adam 4500 diyo 4000 e düşüyor bukadar pazarlık payını olur yuhh

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ebu Yunus

quote:

Orijinalden alıntı: Dreamers.

Teşekkür ederim çok iyi anladım.

Ha bu arada, ham sofuluk da yapmamak lazım. İlla ki kurban keseceğiz illa ki kan akacak diye bir kaide yok. Bunun şartları var elbette. Fakat öyle bir hal olur ki, bir akrabanın, öz kardeşinin veya dayının, bir sevdiğin dostunun veya bir komşunun kirayı ödeyecek gücü yoktur, evine yemek-ekmek alamaz çoluk çocuğu vardır bez alamaz, su alamaz, kısacası evde çorba kaynamaz.. Bunu bile bile ona yardım etmemek ve koştura koştura gidip kurban kesmek de ne kadar doğrudur? Kestiğin kurbanın etinden ona verirsin sevaptır, evet. O ayrı bir şey, kurban kesmek ayrı bir şey. 3-4 kişilik bir ailenin bir aylık mutfak masraflarının tamamını karşılamak ayrı bir şey.

Sadakalar, bağışlar Kurban yerine geçer mi? Geçmez. Peki böyle bir durumda sevap bakımından hangisi hangisini geçer? Sadaka mı üstün gelir kurban mı üstün gelir, Onu da ancak Allah bilir. Ben şunu diyebilirim ki, daha önce kurban kesmiş biriysen ve çevrende de böyle zorlanan bir aile varsa, ya kurban kes, etinden onlara ver ve biraz da sadaka ver. ya da kurban parasını ona komple ver. Sen zaten daha önce de kesmişsin, bu sene de böyle bir şey yap ne kaybedersin?

Bu fetva mı? Değil. Ben akıl verecek kadar akıllı mıyım? Hayır. Bu yazılanlar doğru mu? Kısmen.. Bunlar basit bir kaç fikir paylaşmak. En doğrusunu Allah bilir. Gerçekten böyle bir niyeti olan kimse gider ya ehli sünnet adamakıllı bir hocaya sorar, veya İsmailağa camii'nin fetva hattına telefonla sorar doğruyu öğrenir, akıl alır. İnternette var her yerde numaraları..
    Bkz:http://www.ismailaga.org.tr/ismailaga-fetva-hatti#

İyi niyetle yazılmış bir yazıydı bu....

lütfen fikir vermek amacı ile de olsa insanların aklını karıştırıcı şeyler yazmayalım. sen susadığında ben suyu içince susuzluğun gidiyor mu?
    her şey olması gerektiği gibi belirtilmiş zaten kurallarda, bunları felsefeye dökmeye gerek olmadığını düşünüyorum. lütfen biraz hassasiyet.

• quote:

Orijinalden alıntı: iyo

4 kişi için dana sorduk.kişi başı 25 30 kilo et düşer dedi 4500 tl.pazarlıkla 4000 e düştü ,nasıl fiyat biraz yüksekmi? Kesme parasıda içinde .Yahu birde bu nasıl is anlamadım adam 4500 diyo 4000 e düşüyor bukadar pazarlık payını olur yuhh

25-30kilo kemikli et mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: m_alone

quote:

Orijinalden alıntı: iyo

4 kişi için dana sorduk.kişi başı 25 30 kilo et düşer dedi 4500 tl.pazarlıkla 4000 e düştü ,nasıl fiyat biraz yüksekmi? Kesme parasıda içinde .Yahu birde bu nasıl is anlamadım adam 4500 diyo 4000 e düşüyor bukadar pazarlık payını olur yuhh

25-30kilo kemikli et mi ?

Kemiksiz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sws1 S kullanıcısına yanıt
    Resim açılmıyor. fiyatlar ne kadar metroda yazabilirmisiniz acaba..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.