Şimdi Ara

2015 mercedes c coupe ana konu (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
368
Cevap
14
Favori
26.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arabam geldi, plakalanmadığı için daha alamadım ama temizleyip showrooma
    almışlar.ilk izlenimlerimi paylaşayım,
    en çok merak etiğim konu burmester harmandan iyi mi idi
    sesi belirgin şekilde bozulmadan ve baslar azalmadan harman kardondan daha yüksek seviyelere
    çıkıyor.surround efekti harman kadar belirgin değil.harmanda 7logici devreye alınca ses ortaya
    toplanıyordu mid sesler belirgin şekilde artıyordu, bunda ise hafif bir öne çıkma var ama harmandaki gibi
    tonal değişime uğramıyor.
    burmesterin arka şapkalıktaki tweeterleri(ki ben olması gerektiğini biliyorum ama sesini duymadım)
    harmandaki gibi baskın değil, harmanda arka şapkalıktaki tizler bayağı
    yoğundu.yolda dinlemedim ama ilk izlenimlerim olumlu
    araba 250d, eksoz çıkışları çift ama maalesef onlar sahte imiş.gerçek egsoz sol altta vede tek.
    19 inch çok kollu jantın içi siyah boyalı olanı aldım.kesinlikle resimlerde görünenden çok daha güzel ve
    amg paketin 5 kollu 18inch jantından çok daha şık görünüyor.
    ayrıca 5 kollu 18 inch jantlı modelde tekerlek ile kaporta arası 5cm benimkide 3,5cm,gerçi arabada airmatic de var,
    motor çalışınca yükselir mi göreceğiz.
    şimdilik bu kadar arabayı kullanınca tekrar izlenimlerimi yazacağım.

• djstardust D kullanıcısına yanıt
    Aracınızı iyi günlerde sağlıkla, sıhhatle ve mutlulukla kullanın.
    Ve sabrınıza hayranım, ben çok aracı geldiği gibi kaskosunu yapıp "G" plaka takıp kullandım. Siz iyi sabrediyorsunuz :-)
    hayırlı olsun güle güle kullanın.
    izlenimlerinizi bekliyoruz.
  • teşekkür ederim,
    orhan bey size bir sorum olacak,c sınıfında airmatic
    problemli midir.ben yabancı forumlara baktım genellikle 2010 öncesi
    airmatic problemlerinden bahsediyor.w205 ile ilgili bir şikayet bulamadım
    bayideki teknik servis elemanı bana yeni seri kompresörler değiştirildi,
    artık problem yok dedi.ama başka bir bayiden yeni e serisi almayı düşünen
    bir arkadaşıma servisteki tanıdığı airmaticden uzak dur çok problem çıkarıyor demiş.

c, ,e ve s serilerindeki airmatik mekanik parçaları ayni midir?
    bildiğim kadarı ile s serisindeki magic body controlda kameralar yol durumunu görüp
    süspansiyonu ona göre ayarlıyor.e serisinde de ona benzer bir şey var sanki.
    ben coupede airmatiği aldım zaten, airmatic konusunda sizin görüşlerinizi ve
    deneyimlerinizi merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslanforever

sayın mtutun,
    Mevcut aracınız coupe olduğu için düşünceleriniz benim için değerli,
    C coupeyi ciddi ciddi düşünüyorum ancak hiç coupe araç kullanmadım, tek kapının; iniş ve binişler dışında başka ne tür dezavantajları var acaba? gençler ve çocuklar çok zorlanmaz muhtemelen ama anne veya baba binerken cok sıkıntı çekerler mi, sonucta yaşları 70 civarı. Alternatiflerim arasında 418 gc de var, ancak mevcut aracım BMW 1 serisi olduğu için iç tasarımı da pek farklı olmadığından sanki üzerimde yeni algısı hiç oluşturmayacak gibime geliyor.

Aslan bey, ben C180 Coupe kullanicisiyim. 7 ve 2 yaslarinda iki cocugum var. Inis ve binisler cocuklar icin cok sikinti degil ama cocuklar kucukse sizin icin sikinti, cunku cocuk koltuklarinin kemerlerini falan baglamak icin epey ugrasmaniz gerekiyor. Onun disinda diz mesafesi falan gayet guzel bir sorun yok. Arka koltuklar oldukca konforlu, genis. Arkada iki koltuk olmasi da 4 kapili araclara gore bir dezavantaj onu da degerlendirin. Cocuklar kucukse, arka camin yuksekte olusu nedeniyle disariyi gormekte biraz zorlaniyorlar, benim 2 yasindaki oglum biraz sikayet ediyor bu durumdan. Ben de sizin gibi BMW 1 serisinden gectim, C-Coupe'ye gecince inanilmaz fark var, genel olarak tavsiye ederim. Hatta size soyle soyleyeyim, ben iki kapiliyi alirken, esimin arabasini aile arabasi olarak kullaniriz (Mini Countryman), ben daha cok ise gidip gelirken ve tek basima kendi arabami kullanirim diyordum ama cogu zaman uzun yolculuklarda da artik benim arabami kullaniyoruz cok rahat oldugu icin.

Hocam hayırlı olsun, 250d diyince emin olamadım araç coupe değil mi?
    Sadece c180 geliyor sandım ben ancak özel sipariş verdiniz heralde. Öyleyse aracın gelmesi ne kadar sürdü? Ve sıkıntı olmazsa dolu bir araç almışsınız anladığım kadarıyla, fiyat hakkında bilgi verebilir misiniz ister özelden ister burdan. Sadece 180 geleceği için vazgeçtim bu arabadan ancak 250d getirebiliyolarsa tekrardan listeye girebilir
    Fiyatı şişirme değilse optimal bi seçenek bence bu motor, Allah kazasız belasız sürmeyi nasip eder inşallah. Cevabınızı bekliyoruz :)

• Teşekkürler
    Ben kıbrıstayım, bizde otomatik vites C coupelerin baz fiyatları yaklasık olarak, c180 40.000, C250 45.000, c220d 46.000, C250d 47.000
    Su anki arabam c204 coupe 250benzindi.c180'i kullandım(sedanda)gücü az geldi,yeni 9 gtronic sadece dizellerde olduğu için dizel almaya karar verdim,yılda 30000km yaptığım için C250 benzinle arasındaki 3000 euro farkı 3 yılda kapatıyor diye hesapladım,arabayı en az 6 yıl kullanacağım için bana dizel almak mantıklı geldi,gerçi 9 gtronic c180 de olsaydı onu da düşünebilirdim ama şimdilik benzinlerde 9 gtronic yok.

Hayır, C serisinde airmatic problemli değil.
    Size servis doğru söylemiş. E serisi almak isteyen dostunuza da doğru söylemişler, çok problem çıkartıyor.
    Size açıkca sunu yazayım, hangi seriyi alırsaznız alın tecrübem airmatic sorunlarının %10 u yol, %90 ı kullanıcı kaynaklı. %10 u elimine etmek kolay, biraz dikkat, her 10k km de bir rot balans ön arka düzene girmek yeterli.
    Kullanıcı kısmında
    -bunu araç alçaltma retrofiti olarak görüp aracın altını devamlı vuran birinin,
    -aracı yükseltip suv gibi önüne gelen her kaldırıma çıkan birinin,
    -sistemin hava ile çalıştığını gözardı edip geceleri ısı değişimi nedeni ile basıncın düşeceğini gözönüne almayıp aracı limitlrde alt yüksekliklerde parkedip her gece aracın altını vuran birinin,
    -koca koca inç jantlarla araç alıp kış lastiğini ekonoımik kaygılarla çin malı mini mini jant ve çok daha dar lastikler alan birinin,
    -aracın süspansiyon sisteminin ister konvansiyonel sistemler ister airmatic olsun bir kullanım ömrünün olduğunu bilmeyen birinin sorun yaşamaması mümkün değil.
    Servisler de kullanan bilmiyor demek yerine sorun yaşamamak için problemli deyip başlarından savıyor.
    Sizin hiçbir sorununuz olmayacak, siz aracınız gelmeden kitapçığı okudunuz, ne aldığınızı biliyorsunuz, yeniden keyifle güle güle kullanın.

C, E, S seilerinde aynı parçalar mı diye hiç bakmadım, nedeni de airmatic çok kompleks bir sistem, siz bir kod aldınız ama onun altında gelen bir sürü kod var. Hepsine bakmak, karşılaştırmak lazım, mutlaka uyan parçalar vardır ama tamamıyla aynı olduğunu zannetmiyorum, en başta C ve S arasında ciddi ağırlık farkı var.

Magic body çok özel bir sitem, sadece kamera görüntüsü ile o işi yapmıyor, mesela GPS verisini kullanıp elindeki navigasyondan önündeki yolu da kontrol ediyor, önüne sert bir viraj mı gelecek, kavşak mı, ve sizin kullanım alışkanlıklarınız ne, viraja girerken mi viraj içinde mi fren yaparsınız kısacası pek çok datayı kullanıyor. S serisinde giriş seviyesinde yok, belirli bir model üzeri opsiyon. Aracın çok dolu olması lazım. Bu bağlamda E sersindeki Active body control opsiyonunu gördüm ama aynı olmadığını çok net yazabilirim. Aldığımız araçların hepsi mercedes ama aldığımız platform kadar. Ne daha azı, ne daha fazlası. Mercedes S serisinin tamamına vermediği Magic body controlu donanımı ne olursa olsun E serisine vermez. Birşeyleri mutlaka kışıtlamıştır.

• ozgur23 O kullanıcısına yanıt
    Tesekkür ederim ilginize Özgür Bey, öncelikle sizin ve diğer tüm arkadaşların çocuklarını Allah bağışlasın ve de sağlıklı uzun ömürler versin.
    Su an için evli olmadığım için ve de çocuğumda olmadığı için aklımı sadece annem ve babam kurcalıyor çünkü artık babam araç kullanamıyor annemde üşengeçlik edip zorunlu kalmadıkça araç kullanmıyor dolayısıyla haftada en az 1-2 defa onları arabamla bir yere bırakmam gerekiyor. Mevcut 116 d aracımda öne dahi oturduklarında bu araba yere çok yakın deyip özellikle de inerken çok zorlanıyorlar (arka tarafın darlığından bahsemiyorum bile). gönlümden ilk geçen c coupe sonra 418 gc ama mantığım da c180 veya c200d diyor. Önümde düşünmek için daha 1 senem var ancak şimdiden yeni araç arayışı ve heyecanı başladı içimde...
  • orhansen O kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim, ben zaten çukur ve tümseklerden daima yavaş geçerim, eski arabanın da jantların 18 inch olduğu için hep dikkatli kullandım,yenideki 19 inç'in yanak yüksekliği eski serideki 18 inç kadardır.kaldırıma asla çıkmam,airmatic seçme sebebim eski arabadaki sport tuşu ile sertleşen süspansiyon ve değişen motor karakteri beğenmedi,yenideki dynamic select tuşu ile süspansiyona da müdahale etme fikri hoşuma gitti,yani amacım aracın yükselip alçaltmak değil süspansiyonu sertleştirmek veya yumuşatmaktır.
    Bu arada arabayı hala alamadım,😀
    Arkadaşım yeni e serisine bakıyordu,dedikleriniz bu seri için de mi geçerlidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: djstardust

arabam geldi, plakalanmadığı için daha alamadım ama temizleyip showrooma
    almışlar.ilk izlenimlerimi paylaşayım,
    en çok merak etiğim konu burmester harmandan iyi mi idi
    sesi belirgin şekilde bozulmadan ve baslar azalmadan harman kardondan daha yüksek seviyelere
    çıkıyor.surround efekti harman kadar belirgin değil.harmanda 7logici devreye alınca ses ortaya
    toplanıyordu mid sesler belirgin şekilde artıyordu, bunda ise hafif bir öne çıkma var ama harmandaki gibi
    tonal değişime uğramıyor.
    burmesterin arka şapkalıktaki tweeterleri(ki ben olması gerektiğini biliyorum ama sesini duymadım)
    harmandaki gibi baskın değil, harmanda arka şapkalıktaki tizler bayağı
    yoğundu.yolda dinlemedim ama ilk izlenimlerim olumlu
    araba 250d, eksoz çıkışları çift ama maalesef onlar sahte imiş.gerçek egsoz sol altta vede tek.
    19 inch çok kollu jantın içi siyah boyalı olanı aldım.kesinlikle resimlerde görünenden çok daha güzel ve
    amg paketin 5 kollu 18inch jantından çok daha şık görünüyor.
    ayrıca 5 kollu 18 inch jantlı modelde tekerlek ile kaporta arası 5cm benimkide 3,5cm,gerçi arabada airmatic de var,
    motor çalışınca yükselir mi göreceğiz.
    şimdilik bu kadar arabayı kullanınca tekrar izlenimlerimi yazacağım.

Güzel günlerde, kazasız belasız kullanın inşallah yeni aracınızı. Aldıktan sonra değerlendirmelerinizi merakla bekliyorum. Gerçi airmatic, 250d motor pek Türkiye'de görülecek şeyler değil ama yine de aracın geneli ile yorumlarınızı merak ediyorum.

• mtutun M kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim .aslında şu an motoru merak etmeye başladım. bildiğiniz gibi
    Mercedes yeni 2,0 dizel motora çok para harcamış. yabancı sitelerden okuduğuma göre
    modüler bir dizel motor yaratmaya çalışmış. eski dizel ki benim aldığım o motordur
    2008 den beri varmış, demir dökümmüş, yeni ise alüminyummuş.
    4 tane 50cc bölümden oluşan 2 litrelik ilk versiyon 192bg c220d daha sonra bir silindiri atıp
    1,5 küçük bir dizel veya 2 silindir ekleyip 3,0 haline getirilebilecekmiş.
    veya çift turbo ile gücü yükseltilebilecekmiş.
    maalesef ben 9gtronic yüzünden dizeli aldım ama zaten yeni dizel motorun c serisine eklenmesini
    de bekleyemezdim.
    yine ayni sitelerde eski motorun gürültülü ve sarsıntılı çalıştığı, yeninin daha iyi olduğu yazıyor.
    umarım o kadar kötü değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djstardust -- 28 Mart 2016; 17:27:56 >
    Bildiğim en fazla km li W212 E serisi airmaticli araç arkadaşımda var, daha bu hafta sonu beraberdik, araç 204k km de, airmaticlerde sorun yok.
    Yenisinde de sorun olacağını zannetmiyorum.

Burada dediğim gibi öncelik kullanıcıda.
    84 ve 72 yaşlarında iki huysuz ihtiyara airmaticli araç kullandırıyorum. Yediğim lafın haddi hesabı yok, ihtiyar olunca çoluk çocuğun maskarası oluyorlarmış her şeylerine karışıyormuşum, kalan hayatlarında 2 saniyenin önemimi biliyormuymuşum, madem öyle ise neden mercedes almışız.....
    İstediğim sadece çukur görünce ayaklarını gazdan çekip frene basmaları. Konsensus ayaklarını gazdan çekmeleri konusunda ama uyguladıklarını zannetmiyorum.
    Sonuç 0 airmatic arızası. Çünkü aslında çukura nasıl girip çıkacaklarını biliyorlar. Herhangi bir aksilikde beni hemen arıyorlar, hemen hallettiriyorum.

Diğer kullanıcı kuzenim. 8 ayda airmatiği perişan etti. Ona sorarsanız hiçbirşey yapmamış. Bırakın airmatiği sağ ön tekerlek rot kolu eğrilmiş. Tabi çık sol iki tekerle kaldırıma, sağ taraf yolda, kazı aracın altını, olacağı bu.Aslında ilk sıkıntı yaşadığında haberim olsa yine kurtarırdım. Rot kolunu değiştirirdik ama o rot kolu ile aracı kullanmış ve sağ ön airmatic bozulmuş. tek değişmez, aynı aksdakinin de değişmesi gerekir, Sonuç 18k TL. Servisde aracın altını gördüm, savaş alanı gibiydi. İnanın kuzeni dövesim geldi.

Yani bu işte biraz at binicisine göre koşuyor.
    O yazdıklarımda sizi kasdetmemiştim, siz dediğim gibi ne aldığınızı, nasıl kullanacağınızı gayet iyi biliyorsunuz. Çukura da girin, gerektiğinde kaldırıma da çıkın. Sorun olmaz.

• Sahibindende bi tane parlak mavi c coupe amg var. 219.000 istiyor. Sizce fiyat nasıl? Alınır mı?
    ELITE AUTO, 2016 C180 COUPE AMG, MAVİ,HAFIZA, KEYLESS,LED, BAYİ
    İlan No: 284049591
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-elite-auto-2016-c180-coupe-amg-mavi,hafiza-keyless,led-bayi-284049591/detay

• Mercedes konfigüratör de daha dolu özelliklere sahip C Coupe için daha uygun fiyat görebiliyorsun. Bence fiyat olarak uçmuş kaçmışlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • senceryan kullanıcısına yanıt
    İlandaki aracın aynısı 212.000 konfigüratörde ama kaç ay sonraya gün verirler kim bilir
    215e verirlerse alınabilir bence galeriden

• http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-c-coupe-amg-tam-full-280239563/detay Linkte açıklamada araç tam dolu denmiş... :) Tam dolu ama daha Burmester ses sistemi bile yok...

Not: Zaten Premium markalarda asla "tam dolu" bir araç olamazki, donanım,renk opsiyonları o kadar fazlaki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lone_star -- 31 Mart 2016; 12:01:44 >
  • Ben bu aracın 161.000 TL olan giriş paketine renk ve bir kaç özellik ekleyerek 170.000 liralık bir araç hazırladım. Sormak istediğim 1-2 soru var. Birincisi bu 170.000 TL üzerinden %1-2 de olsa bir indirim yapıyor mu bayiler? İkincisi ise ben aracın 135.000 TL'sini peşin vereceğim kalan 35.000 TL kısmı için ise Mercedes finans bölümünden kredi kullanacağım. İki şirketimiz var ama kağıt üzerinde ikisinde de çalışan gözükmüyorum, şirketlerin biri babamın üzerine diğeri kız kardeşimin üzerine. Bu durumda krediyi kendi adıma çıkarma şansım yok mu? Krediyi babam veya kız kardeşimin üzerine çıkarırsam ruhsat onlar adına mı olur? Eğer öyle ise ruhsatı kendi üzerime çıkarmak için ne yapmam gerekiyor?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün Temmuz ayında gelecek bir araç için fiyat aldım
    Metalik parlak mavi
    Siyah artico deri
    otomatik kemer yardımcısı
    Elektrikli ayarlanabilen koltuklar
    Hafıza paketi
    196.000 fiyat aldım.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.