Şimdi Ara

2015 MEZUNCULAR İÇİN ALTIN ÖNERİLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
12
Favori
939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Burda size akıl vermeye falan gelmedim yanlış anlamayın sadece 2015 mezunları olarak aramızda birşeyler paylaşırsak yararlı olur diye düşündüm.

İlk öncelikle arkadaşlar , bu sene nerde hata yaptığımızı biliyoruz . ZAMAN !. Evet , sınavlar çok da zor değildi gerçekten öyle yapılamayacak babam sorular yoktu fakat Önemli olan soruyu çözmek değil ; soruyu 1 DK 'da çözmektir unutmayalım

Neyse hadi bırakmak yok yola devam başlayalaım ;

Öncelikle bu yaz tatilimizi iyi değendirelim derim ben öyle EYLÜL'de ağustos falan diyenlerden değilim .
    Kendimize bir sistem kuralım ve şimdi başlasak zaten bu sistemin oturması için en az 1-2 ay gerekli eğer şimdi oturtmaya başlarsak çoktan EYLÜLE sistemimiz oturmuş düzenli çalışıyor olmuş olacağız.

İLK ÖNCE BİTİRELECEK VE ALINACAKLAR

- YGS MAT LYS MAT YGS TÜRKÇE 20X25 (gibi) denemelerimizi yanımızdan ayırmıcaz
    - YAZ TATİLİMİZDE YALAYIP YUTACAKLARIMIZ
    ---> TÜREV ve İntegral
    ---> Organik Kimya Konu Anlatımlı Kitap

ŞİMDİ BAKALIM ;

ASLA AMA ASLA oturup saatlerce ygsye abanmayın arkadaşlar . Hele ki Ygs Fen tamamen zaman kaybı , çünkü gerçekten istediğin kadar soru çöz ygs için yırt kendini adam gelip seni bir saçma basit soruda bile tıkayabiliyor . Oturup saatlerce ygs mat ygs fen çalışmanın manası yok az çalışın ama öz çalışın YGS budur.

YGS İÇİN YAPACAKLARIMIZ ;

---> YGS için mezunlar olarak tek yapmamız gereken DENEME 'dir. Çünkü zaten hemen hemen konuları biliyoruz . İlk önce kısa bir tekrar yaparız bakarız bir kaç gün konularımıza sonra oturur paşa paşa DENEMEmizi çözeriz .Çünkü deneme bize genel bir bakış sağlar .
    Yani oturup 3-4 ygs mat soru bankası bitirmenin bir alemi yoktur . Konuyu iyi anlasak özünden alsak zaten yeter. Oturup 1000 tane sayı testi çözün adam geliyor abi bir soruda şakkk kapatıyor .

Ve asıl önemli olan FARKLI TARZ sorular FARKLI KAYNAKLAR .
    Size FEM'in Finalin güvenderin 25X20 Lİk falan denemelerini öneriyiorum.
    HER GÜN 1 TÜRKÇE 1 MAT YGS DENEMESİ BİZE YETER GERÇEKTEN YETER ÖNEMLİ OLAN BUNU HER GÜN DÜZENLİ YAPABİLMEK VE ZAMANI KULLANMAYI ÖĞRENMEK.

Bakın ygsyi küçümsemiyorum önemli evet moral için falan ama şunu anlamamız gerek ; Eğer gerçekten sağlam bir temeliniz yoksa FEN LİSEESİ YADA SAĞLAM BİR ANADOLU LİSESİNDEN kökten yetişmemişseniz YGS bence biraz geç kalınmış. Ha yapılmaz mı yapılır tabi niye yapılmasın ama SÜREKLİ YGS ÖNCE DİYE ONUN ÜZERİNE çok DÜŞERSENİZ DAHA SINAVA GİRMEDEN KAYBEDERSİNİZ Söyliyim. YGS biraz temel işi.

Evet , günde 1 mat 1 türkçe denememiz çözdük. PEKİ YA FEN SOSYAL ? - Arkadaşlar YGS fen'e çalışcagınıza LYS Fen'e çalışın adam gibi zaten YGS'de fen o kadar koymaz.
    DÜZENLİ ÇALIŞIN YETER.
    ŞUNU ASLA UNUTMAYIN ; YGS'DE ÖNEMLİ OLAN SORUYU ÇÖZMEK DEĞİL , SORUYU 1DK'da ÇÖZMEKTİR.

LYS İÇİN YAPACAKLARIMIZ ;

----------> Evet biz mezunların kıymetini bilmediğimiz o caaaanım LYS.
    Şuan hepiniz "ULAN KEŞKE YGSye ÇALIŞMASAYDIM NE HALTA YARADI LYS ÇALIŞŞAYDIM YA AH BE" diyorsunuz biliyorum :D

Öncelikle LYS'Yi asla bırakmıcaz LYS'den 1-2 hafta dinlenişten sonra dirilicez ve LYS mize devam edicez
    Bu iki ay YGS MAT yerine oturup adam akıllı TÜREV İNTEGRAL bitir abi yala yut şu iki ay TÜREV İNTGEGRAL çalış çöz çiz , lysden önce vur kafayı yat :D ( yatma ha )

>Çünkü abi bu iki konu özellikle Türev matın temel mantıklarından zaten bu iki konuyuda iyice öğrenirsen , ANALİTİK GEOMETRİDE YAPARSIN PARABOLDE DENKLEMDE. Hepsi Türevde bitiyor. Tabi türev için biraz temel lazım TRİGONOMETRİ olsun Denklem olsun bunlardan biraz temel lazım .
    VE bu konunun çok tür cins kıl soruları vardır bol bol çalışıp çok çok farklı soru çözün.
    Evet TÜREV İNTEGRALE şu iki ayımız verelım ama oturupta sadece türev integral çalışmayın arada diğer konulardanda tekrar testleri çözün ama odak konu türev integral. Çalış yala yut LYSden kanatlanarak çıkacaksın gör bak :D

> Evet ve diğer konumuz ORGANİK KİMYA , konu değil ayrı bir ders sanki . Çoğumuz belkide daha yüzüne açıp bile bakamadan gircek ( ben de dahil ) korktugumuz ama aslında ok adarda zor olmayan bir konu . Bu tatilimizde oturup güzelce her gün düzenli olarak organik kimyamıza günde 1 saat ayırıp çalışalım ,çok soru çözmekten çok konuyu anlamaya bakalım . Haftada bir , bir grup( hidrokarbon alkan vs. ) bitirsek tam olarak tam yerleşmiş olarak emin olun 1 -1.5 aya silip süpürürsünüz ve emin olun sene içerisinde sülaleniz raad olur :D

PEKİ YAZ BOYU OTURUP SADECE TÜREV İNTEGRAL - ORGANİK KİMYA MI ÇALIŞALIM KARDEŞ ?

- Tabi ki hayır , oturup kendimize en az 2 saat konu tekrar ve çalışma süresi belirlicez ve bu saate LYS KONULARINA çalışcaz .
    Mesela

---> SABAH KALKIN KAHVALTINIZI YAPIN FALAN
    SONRA İLK İŞİNİZ , SABAH AÇIK ZİHİNLE HEMEN BİRER TANE SÜRE TUTARAK YGS TÜRKÇE MAT DENEMESİ ÇÖZÜN ( ZATEN SINAVDA SABAH ALIŞTIRIN KENDİNİZİ SABAH SORU ÇÖZMEYE )
    Sonra bir dinlenin ve ardına TÜREV-İNTEGRAL çalışın en az 1 saat kalkmadan çalışın , ÇÖZÜMLÜ ÖRNEKLERİ UZUN UZUN İNCELEYİN KAVRAYIN. Sonra yavaş yavaş test çözmeye çalışın.
    Neyse ee sonra ?
    Sonrada oturup ORGANİK KİMYA çalışalım , ve yanınzda bir A4 olsun oraya notlar alın yatmadan önce bir okuyun bakın.
    Heh onuda yaptık sıra geldi diğerlerine ...

LYS FİZİK -- > Korkulacak birşey değil ama üzerine düşmeniz lazım çok gıcık sorular var aklınıza gelmicek saçma sapan sorular soruluyor.
    Her gün düzenli olarak konu çalışın tekrar yapın tekrar testi çözün önemli olan bilgileri taze tutmak burda . Eğer düzenli tekrarınızı yaptınızmı LYS FİZİK çok zevkli ve kolay olduğunu göreceksiniz . Ve bol farklı soru çözün , soru değil ; FARKLI TİP SORU .

LYS KİMYA ---> Organiği bitiririp sadece soru çözmeye başladığınızda , oturup her gün düzenli olarak KONU ÇALIŞIN SONRA TEST ÇÖZÜN . Ve yine tekrar yapın.

LYS BİYOLOJİ --- > Ayyy ölüm ölüm ne malca ne saçma bişey bu ya. Çalış çalış bitmiyo abi . Ama olsun yinede çok uzun bir mesele BİYOLOJİ onun için alıcaz yanımıza 2 konu anlatımlı ( daha yararlı olur biyoloji daha çok sözele kayıyo çok kaynak çok bilgi ) . Haftada bir konu bitirmeye çalışcaz kascak kendimizi sıkcaz ama olcak olmalı !

YGS SOSYAL ----> Sene içinde halledersiniz , Tarih konu anlatımlıyı sıkılıp sıkılıp kitap niyetine okuyun valla :D

EVET BEYLER UMARIM YARDIMCI OLDUN YİNE DİYORUM ;

ÖNEMLİ OLAN ÇOK ÇALIŞMAK DEĞİL AKILLI DÜZENLİ ÇALIŞMAK
    YGSde ÖNEMLİ OLAN SORUYU ÇÖZMEK DEĞİL , SORUYU 1 DKda ÇÖZMEK.

Eğer dedikierimi düzenli bir şekilde yaparsınız ( ben niye yapmadım anlamadım :D ) emin ol hepimiz hedeflerimize ulaşabiliriz , yaparız yapmalıyız.
    HAYDİ BAŞARILAR

MEZUNS ARE COMİNG

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mezuniscoming -- 16 Haziran 2014; 17:56:00 >

• Geometri için de taktik ver :)
  • Abicim , geoda yapman gereken bol bol ÇÖZÜMLÜ SORU İNCELEMEK ve yine deneme öneriyorum çünkü geometri genel bir bakış , çember diyorsun çemberden çok üçgen bilmen lazım. Ve geometiriyi asla bırakma bir başladınmı , çünkü bir süre sonra görüş yeteneğin gelişiyor ve ara verme geliştir kopma.
    İlk önce üçgenleri bir bitir otur , bol soru bol soru gerisi zaten gelir .
    ÖNERİ KİTABIM ; 11.SINIF FDD HÜSEYİN TOKUŞOĞLU KONU ANLATIMLI KİTAP ( DÖRTGENLERİ VE KONİKLERİ SÜPER ANLAYIYO)
    Üçgen içinse ; GÜVENDER LYS GEOMETRİ SORU BANKASI - KONU ANLATIMLI
  • temmuzda editlerim
  • Güzel demişsin faydam olsun, up
  • Program çok saçma bu kadar ayrıntıyla falan uğraşmaya gerek yok.
    Eğer başarıya ulaşmak isteyen olursa çok daha sade tavsiyelerim var. Talep çok olursa konu da açabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PasoLick

Program çok saçma bu kadar ayrıntıyla falan uğraşmaya gerek yok.
    Eğer başarıya ulaşmak isteyen olursa çok daha sade tavsiyelerim var. Talep çok olursa konu da açabilirim

adam sonuçta emek harcamış saçma demek yanlış olur , ben başarıya ulaşmak istiyorum ve seni dinliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • +1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revv.0

quote:

adam sonuçta emek harcamış saçma demek yanlış olur , ben başarıya ulaşmak istiyorum ve seni dinliyorum

Kardeşim tamam da bu kadar idaalı yazı saçma olmuş onu söylemek istedim.
    Bu hafta ne yapacağımız hakkında bir yazı yazıcam seni de haberdar edicem mutlaka

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Revv.0

quote:

Kardeşim tamam da bu kadar idaalı yazı saçma olmuş onu söylemek istedim.
    Bu hafta ne yapacağımız hakkında bir yazı yazıcam seni de haberdar edicem mutlaka

bekliyorum

• Allahtan cilginlar gibi turev cozuyorum ya cok sansliyim o konuda derste kapacagimi kaptim artik matematik bitti sadece taban aritmetigi ve binom kaldi. Ne kadar temiz degil mi? boyuna fen ve ygs sozel derslere asilacagim hadi hayirlisi. (Mati birakmayacagiz tabi asil amac hizlanmak olacagi icin)

• 12Lerden farkiniz tecrubeniz, yuruyun be!

• Bakın ygsyi küçümsemiyorum önemli evet moral için falan ama şunu anlamamız gerek ; Eğer gerçekten sağlam bir temeliniz yoksa FEN LİSEESİ YADA SAĞLAM BİR ANADOLU LİSESİNDEN kökten yetişmemişseniz YGS bence biraz geç kalınmış. Ha yapılmaz mı yapılır tabi niye yapılmasın ama SÜREKLİ YGS ÖNCE DİYE ONUN ÜZERİNE çok DÜŞERSENİZ DAHA SINAVA GİRMEDEN KAYBEDERSİNİZ Söyliyim. YGS biraz temel işi.

Bu cümlen harıc katılıyorum...
  • 3.senen mi olacak kardeşim seneye
  • YGS Fen'e deliler gibi çalışmayın LYS'ye çalışın zaten otomatik YGS Fen oluyo çünkü , ÖSYM saçmaladı artık , 11.sınıf konusu soruyorlar artık YGS'de , YGS ve LYS fen'de karışık . Geçen gene biyolojide Sistemlerden 1 soru vardı YGS'de düşün .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mezuniscoming -- 18 Haziran 2014; 10:33:30 >
  • Sozelciler için konuşuyorum. Paragraflar tamamen şans işi o yüzden benim tavsiyem paragraflardan ziyade dil bilgisi çalışmanız. Dil bilgisi çoğu kişi yapamaz ve bu sizi öne geçirir. Bilindik şeyler aslında.

Sosyalde ise Coğrafyayla Felsefeye ağırlık verin, ben sınavdan 2 ay önce Coğrafyadan 2-3 net yapıyodum, şubatta Coğrafya çalıştım 3 hafta(iç kuvvetler-dış kuvvetler, rüzgarlar, toprak çeşitleri) ve bu çok etkili oldu 10 net yaptım sınavda. Tarihe ağırlık verip Coğrafya ve Felsefeyi boşlamayın.

Tarih için YGS/LYS ortak çalışın. Ygs çalışırken YGSde yorum çıkıyor zaten diye sırf soru bankalarından soru çözmeyin, detaylarada odaklanın. LYS zamanı işiniz hafifler, rahat edersiniz.

LYS daha önemli. Edebiyata ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi. Sırayla gitmeyin önce Cumhuriyeti bitirin. Ben çok pişmanım Cumhuriyeti önceden bitirmedim diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: Papcsaps

Geometri için de taktik ver :)

Fasikul al

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.