Şimdi Ara

2015 Passat 1.4 125BG Comfortline vs 2015 Opel Insignia Cosmo 170BG (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Dizel fiyatı oldukça yüksek ve dizel araçlara karşı bir soğukluk var. Sürüş tarzı da dizelde kısa sürede sıkıntı çıkartır gibi.

Yorumunuz için teşekkür ederim.
  • korsallar kullanıcısına yanıt
    Insignia 1.6T deneme imkanımız olmadı ancak 1.6 dizel 2 gün boyunca test ettik Flexi de vardı ve performans fazlasıyla yeterliydi. Benzinlide çok daha iyi olduğu kesin.

Passatı test etmek için bir pazartesi gününü bekliyoruz. 2-3 günlük bir kiralama ile en sağlıklı test olacak diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emil.halilov

Insignia 1.6T deneme imkanımız olmadı ancak 1.6 dizel 2 gün boyunca test ettik Flexi de vardı ve performans fazlasıyla yeterliydi. Benzinlide çok daha iyi olduğu kesin.

Passatı test etmek için bir pazartesi gününü bekliyoruz. 2-3 günlük bir kiralama ile en sağlıklı test olacak diye düşünüyorum.

Insignia benzinliyi kesinlikle test edin, yakitini gorun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mondeoya bir bakın

• Kalite,ergonomi,surus hissi,yakit,daha guncel daha yeni bir arac olmasi,2. El= her konuda passat önde.

Passat 1360 kg insignia 1700 e yakin kilosu.. 170 hp olduguna aldanmayin 125 lik tsi passatla yakin yuruyor.. Yakit olarakta en az + 2-3 lt fazla yakiyor Passattan. Lastik ebatlari ve agirligin + sanzimanin bunda etkisi cok buyuk. İnsignia yi test edin demek istedigimi anlarsiniz asla 170 hp lik bir araba gibi gitmiyor verdigi hissiyat 120-130 hp.

• 1.6 turbo insignia benzin yakmıyor benzinle yıkanıyor adeta, 1.4 turbo lpg veya 1.6 dizel seçeneği dışında insignia düşünmeyin
  • Dizel insignia alın

• Yavaşşşş sallla

1.6 SIDI İnsignia'nın boş ağırlığı 1538 Kg o dediğin 1700 kg'lar 2.8 V6 2.0 BiCDTI 4 çeker'ler için geçerli.

Ayrıca 170'lık SIDI 125'liği boğar.150'lik 140-150'ye kadar takışır.150'den sorna İnsignia ter attırır passat'a

http://www.opel.com.tr/content/dam/Opel/Europe/turkey/nscwebsite/tr/11_Brochure_Library/02_Specsheets/Insignia_MY16.5_FINAL.pdf
  • quote:

Orijinalden alıntı: emil.halilov

Merhabalar,

İki araç arasında biraz kararsız kalmış durumdayız.
    2015 Passat 1.4 125BG Comfortline 'mı yoksa
    2015 Opel Insignia Cosmo 170BG

Araçlar ikinci el alınacak.

Passat için bulduğumuz fiyat 94.000 TL 0 KM Plakalı
    Koltuklar kumaş oluyor,

Insignia ise 80.000 civarında 5.000 km civarı
    Yarı deri koltuklari bazılarında ısıtmalı koltuklar, katlanır ayna, hayalet ekran

Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz ve nedeni ne olurdu?

Not : Eski araç 2006 Vectra

Yorumunu esirgemeyen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

arkadasim ust donanim seviyeleri icin benzer bir ikilemde kaldi.

arada kayda deger bir fark var ve teraziye vurdugunuzda insignia aldiginiz zaman paranizla daha cok donanim-kullanislilik satin almis oluyorsunuz..

• quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

Yavaşşşş sallla

1.6 SIDI İnsignia'nın boş ağırlığı 1538 Kg o dediğin 1700 kg'lar 2.8 V6 2.0 BiCDTI 4 çeker'ler için geçerli.

Ayrıca 170'lık SIDI 125'liği boğar.150'lik 140-150'ye kadar takışır.150'den sorna İnsignia ter attırır passat'a

http://www.opel.com.tr/content/dam/Opel/Europe/turkey/nscwebsite/tr/11_Brochure_Library/02_Specsheets/Insignia_MY16.5_FINAL.pdf

Benim aklima ruhsatta yazan agirlik geldi arkadasin aracinda 1620 kg gibi bisey yaziyodu. Sunroof agirligida ekstra eklenmis olabilir bilmiyorum. Yinede 1600 kg cok agir 1360 kg lik passat varken 200-250 kg daha agir bi araba. 200-250 kg cok buyuk fark olusturur arada 150 lik act perisan eder insigniayi. Arabada ekstra 3 kisi var gibi.. Teknik veriler herseyi ortaya koyuyor zaten.

1.4 tsi act 150 passat 0-100 8.4 sn
    1.6 170 insignia 0-100 9.9 sn

Hatta onuda gectim 1.4 tsi 125 0-100 9.7 sn

0-100 de 125 lik passat kadar bile gidemiyor 170 lik insignia. Arada 45 hp ve 60 nm tork farki oldugu halde.. İnsignia sutcu beygiri

• İnsignia 1.6 cdti otomatik al, sonra pişman olma
  • Azda olsa birşeyler bildiğini sanmıştım.Performans'tan anladığnn 0-100 mü?Koy hele ara hızlanma 100-200 km/s hızlanmalarınıda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 27 Şubat 2016; 18:45:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

Azda olsa birşeyler bildiğini sanmıştım.Performans'tan anladığnn 0-100 mü?Koy hele ara hızlanma 100-200 km/s hızlanmalarınıda

Dalgami geciyosun sen ? 0-100 de 1.5 saniye zayif olan bi araba 100-200 demi gecicek ? Hayatinda Hic roll denemesidemi yapmadin ? İnsignia tamamen sutcu beygiri 170 hp ile alakasi yok o arabanin. Test surusune ilk katildigimda şok olmuştum araba gitmemek icin yalvariyor adeta bukadar isteksiz bukadar sagir bir turbo beslemeli araba kullanmadim. Benim ufak 1.2 tsi dsg polo bile daha seri daha keyifli.. İnsignianin 2. 3. Vitesleri tamamen ölü. Nasil roll yapmasini bekliyosunuz bu arabadan hemde 150 tsi passatla ha guldurmeyin adami ne o yoksa 130 danmi kalkicaklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 27 Şubat 2016; 18:59:59 >

• Tamam.
  • Bir 1.8T Passat kullanıcısı olarak SIDI Insıgnia alın diyorum.
  • Yorumlar için tekrar teşekkür ederim.
    Performans anlamında emin olabilmek adına 1.4 125 passat arıyoruz ama bulamadık. Pazartesi test etme imkanım olacak.
    Bu arada akşam üstü tekrar opel ve vw galerisine giderek her iki araca tekrar baktık ve passatı kısmi olarak detaylı inceleme imkanı bulabildim.

Donanım olarak insignia her ne kadar dolu olsa da malzeme olarak passat daha iyi iş çıkarmışa benziyor.
    Genişlik konusuna hiç değinmiyorum bile. Passat bariz şekilde daha ferah bir iç hacme sahipmiş.

2-3 gün içinde konu netleşecek ve araç alınmış olacak. Hayırlısı artık.

Yorum eklemek isteyen arkadaşlar lütfen yorumlarını esirgemesinler.
  • alternatif olarak superb e de bakabilirsiniz, ikisinden de iyidir...
  • insignia lpg li olanı fiyat/performans aracıdır. diğer türlü benzinli olanı çok yakıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.