İyi geceler arkadaslar, 2015 model 1.4 tdi Polo aracim var. Yolda giderken once kizdirma bujisi isigi yanip sonmeye basladi. Daha sonra 1800 deviri gecmedigini ve turbonun devreye girmedigi gordum daha sonra ariza isida yandi. Mecburen biraz yol gittikten sonra gaza basinca motordan ruzgar emme sesi geldigini farkettim, isim geregi ayni gece evden ayrildim araci birakarak. Sizce ariza nerededir yasayan oldu mu daha once? Tesekkurler. |
2015 Polo 1.4 TDI kizdirma bujisi lambasi yanip sonuyor
-
-
Aracın 10 yıllık akışını özetle aktarman gerekiyor...
kaç km'de...?
nerede kullanıldı (uzun yol mu şehir içi mi)
partlikül üzerinde takılı mı ? EGR çalışıyor mu ? gibi...
Nam salmış 3 silindir 1.4 TDI CUS motor
(ki ben severim, deli ekonomik ve kullanmasını bilene güzel motor)
birçoğuna müdahalede bulunduk, motor yapılanların sayısı belli değil... dsg'li ise o konuya hiç girmeyelim...
neyse sorun motorda...
150bin'leri devirdi isen, motor parçaları,turbo bakım ister, revize,yenileme ister...
yaş gereği olmalı ve değişmeli..(marş motoruna kadar)
-
hocam aracı yenı aldım 780 km sehırıcı kullandım ve dusuk devırlerde kullandım partıkul takılı ve egr caslıyor olması lazım. benım merak ettıgımkonu ruzgar sesı tesekkurler
-
sesi kayıt etme şansın var bakalım
-
turbo hortumu çıkmıştır bi yerlerden
-
hocam meslek icabi arazideyim maalesef kayit edemiyorum
-
umarim insallah oyledir meslek icabi bozudugu gece araziye geldim merakim ondan
-
upupupup
-
Muhtemelen enjeksiyon (ya da enjektör deniyor) bobinini değiştirirsen sorun çözülür. 4 tane oluyor. Genelde bir tanesi arızalı oluyor. 4 tane içi boş demirin üzerindeki kapak gibi düşün. Bir de tamamını çıkarıp temizlesinler. 7-10 bin tl arası fiyat çekiyorlar bir bobin için, işçilik dahil. Bulunduğun ildeki pompacılar bunu yapabilir sanayide. Aynısı skoda superb'de başıma geldi. 2 numaralı bobin değişti, araç yola devam etti.
İkinci el çıkma olarak yedek bulursan, dörtlüsünü 20-25 bine bulabilirsin. Araştırman lazım yani.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhablar, günaydın arkadaşlar aracı bu gün özel servise götürdüm cihaz bağlayıp kontrollerini yaptılar. Turbo hortumu yırtılmıştı 2.500 liraya değiştirdiler. Çözüldü, fikir veren arkadaşlar tekrardan teşekkür ederim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- 1 haftada araba kullanmayı öğrenmek
- araba sürmek için boş araziler ankara 2024
- ses yalıtımı en iyi arabalar 2024
- mercedes sprinter en çok tutulan modeli
- en iyi benzin hangisi 2024
- mg türkiye fabrika
- toyota"nın en çok tutulan modeli hangisi
- yeni 5008
- fiat topolino klima varmı
- renault 2024 modelleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X