Şimdi Ara

2015 SKODA SUPERB ANA KONU (Detaylı Video Geldi) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
369
Cevap
10
Favori
25.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bagaj kapağının ister yalnız ister camla birlikte açılabilmesi mükemmel olmuş. Superb hacim olarak kendi sınıfında açık ara en iyi araç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hipofiz

quote:

Orijinalden alıntı: Merieline

quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

quote:

valla benim kendi düşüncem bunun fabrikadan 0 alacağıma o fiyata ne BMW'ler ne Audi'ler var be kardeşim ya

Ne bmwler varmış anlatın da biz de bilelim. 80binlere anca ikinci el 30bin km olmuş 1 serisi alırsınız günümüz piyasasında. Makyajsız eski kasa, 50k km devirmiş araba almakla sıfır d sınıfı araba almayı bir tutuyorsunuz.

Genç eşşeğe binmektense orta yaşlı ata binerim

Türkiyedeki vergilendirmeden ötürü ve marka algısından oluşan fiyat farkı maalesef kalitedeki farkla eş değer değil. Almanya'daki Skoda Superb ile C serisinin fiyat farkına bakınca daha net anlaşılıyor. Öyle atlık eşeklik bir mevzu yok ortada.

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

Bagaj kapağının ister yalnız ister camla birlikte açılabilmesi mükemmel olmuş. Superb hacim olarak kendi sınıfında açık ara en iyi araç.

O kullanımın adı Twindoor, patenti Skoda'da ancak yeni Superb'de olmayacak, sadece camla birlikte hatchback gibi açılacak.
  • quote:

valla benim kendi düşüncem bunun fabrikadan 0 alacağıma o fiyata ne BMW'ler ne Audi'ler var be kardeşim ya

Ben de tam olarak sizin gibi düşünüyordum, Premium marka alırım diyordum, ama bu Superb fikrimi çok değiştirdi. Tasarımı çok güzel olduğu gibi, donanım zenginliği, genişlik, kullanım özellikleri, malzeme kalitesi olarak da gayet iyi olacak galiba. İlk defa 0 araba almaya bu kadar heves ediyorum. Büyük ihtimal, bu ekonomik kararsızlık döneminde almayacağım ama Superb nirvanaya ulaşmış gibi, Passat'tan çok çok güzel görünüyor, Audi gibi bir duruşu yok mu?
  • Şu anda güncel kasa Superb 1.6 tdi dsg lerin piyasası 83-88 arası, şimdi almayı düşünüyorum ama 3-4 sene sonra çok değer kaybı yaşamaktan korkuyorum ayrıca 3-4 sonra satarken piyasası çok olurmu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FerrOfficial

Şu anda güncel kasa Superb 1.6 tdi dsg lerin piyasası 83-88 arası, şimdi almayı düşünüyorum ama 3-4 sene sonra çok değer kaybı yaşamaktan korkuyorum ayrıca 3-4 sonra satarken piyasası çok olurmu?

3 sene önce şimdiki aracımı 72,500 e aldım. 1 hafta önce, Ford bayisi 65000 takas teklifi yaptı. Takas teklifleri genelde ölücüdür bilirsiniz. 70000 e dışarda satabileceğimi düşünüyorum. Size fikir vermesi amacıyla yazdım.
  • Baya iyi, nerdeyse çok az kayıp yaşamıssınız

• quote:

quote:

Şu anda güncel kasa Superb 1.6 tdi dsg lerin piyasası 83-88 arası, şimdi almayı düşünüyorum ama 3-4 sene sonra çok değer kaybı yaşamaktan korkuyorum ayrıca 3-4 sonra satarken piyasası çok olurmu?

3 sene önce şimdiki aracımı 72,500 e aldım. 1 hafta önce, Ford bayisi 65000 takas teklifi yaptı. Takas teklifleri genelde ölücüdür bilirsiniz. 70000 e dışarda satabileceğimi düşünüyorum. Size fikir vermesi amacıyla yazdım.

aynı durum bendede var 72 verdiler ama alacak araç olmadığından satmadım
  • quote:

quote:

Paylaşımınız için teşekkürler. Sanırım çok fazla değer kaybı yaşamadığınızı düşünüyorsunuz, yanılıyorsam düzeltin. Eğer öyle düşünüyorsanız, yanıldığınızı düşünmeme sevk eden şöyle kısa bir araştırma yaptım:

3 yıl önce dediğiniz için, 26 Mart 2012 dolar kuruna baktım: 1.7945 TL.

Aracı 72500 / 1.7945 = 40401 dolara almışsınız.

Bugün dolar kuru 2.5639 TL. 70000'e aracınızı sattığınızı düşünerek: 70000 / 2.5639 = 27302 dolara satabiliyorsunuz.

3 senede, 13000 dolar değre kaybetmiş aracınız. Bu durum normal, çünkü sarf malzemesi sonuçta, her geçen gün tükeniyor.

Sadece demek istediğim o ki, evrensel düşünmek gerek: Türk Lirası çok yanıltıcı olur. Bizim gibi neredeyse herşeyini yurtdışından dolar karşılığı alan bir ülkede, hesabı da dolar üzerinden yapmalıyız. Çünkü, alım gücümüz ne kadar dolarımız olduğuna bağlı, hem de her konuda.

Benim yorumlamam bu kadar.

• Aldığı fiyata ya da daha pahalısına sattığında çoğu insan kar ettim sanıyor. Cidden komik bir durum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • otosarrafı kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle, ben de 46.500'e aldığım i30'u 52.750'ye sattım bu kur değişiminden dolayı. Çoğu mühendis veya sayısal temelli mesleklere sahip olan arkadaşlarımın büyük bir çoğunluğu, ''Ooo, ne kadar kar etmişsin, çok çakal adamsın, hep karlı satıyorsun arabalarını vb.'' minvalde yaklaştı. Gülüp geçiyorum, kafa sallıyorum ne yapayım ama böyle bir kitle bile araştrma, hesap-kitap yapmadan bodoslama bir yorumlama ve algıya sahip ise durumumuz çok vahim bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: otosarrafı

Aldığı fiyata ya da daha pahalısına sattığında çoğu insan kar ettim sanıyor. Cidden komik bir durum.

vw gurubun arabaları iyi prim yapıyor son 1-2 yıldır skoda da piyasada oturdu. hesabı dövizle yaparsanız bile öteki markalarda kaybın çok daha fazla olduğunu görürsünüz. örneğin forumda yere göğe sığmayan malum markaları yarı fiyatına satamassınız. ama octaviayı superb i az zararla satabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: bağkur_borcu

quote:

Orijinalden alıntı: otosarrafı

Aldığı fiyata ya da daha pahalısına sattığında çoğu insan kar ettim sanıyor. Cidden komik bir durum.

vw gurubun arabaları iyi prim yapıyor son 1-2 yıldır skoda da piyasada oturdu. hesabı dövizle yaparsanız bile öteki markalarda kaybın çok daha fazla olduğunu görürsünüz. örneğin forumda yere göğe sığmayan malum markaları yarı fiyatına satamassınız. ama octaviayı superb i az zararla satabilirsiniz

Haklısınız, ancak az zarar edilebilir, ama reel olarak kar edemez. Ciddi manada aldığından pahalıya sattığı için kar ettiğini sananlar var. Yani sanki satınca gidip o parayı eşdeğer bir aracın sıfırını alabiliyormuş gibi seviniyor resmen.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

quote:

Ne bmwler varmış anlatın da biz de bilelim. 80binlere anca ikinci el 30bin km olmuş 1 serisi alırsınız günümüz piyasasında. Makyajsız eski kasa, 50k km devirmiş araba almakla sıfır d sınıfı araba almayı bir tutuyorsunuz.

Genç eşşeğe binmektense orta yaşlı ata binerim

Yalnız mantık hatalı Burada at superb olurken, 1 serisi falan eşek olur. 50-70binkm olmuş derisi soyulmaya başlamış bmwler audilerde ne at olur ya artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: arabaci_takimi

quote:

quote:

Paylaşımınız için teşekkürler. Sanırım çok fazla değer kaybı yaşamadığınızı düşünüyorsunuz, yanılıyorsam düzeltin. Eğer öyle düşünüyorsanız, yanıldığınızı düşünmeme sevk eden şöyle kısa bir araştırma yaptım:

Bugün dolar kuru 2.5639 TL. 70000'e aracınızı sattığınızı düşünerek: 70000 / 2.5639 = 27302 dolara satabiliyorsunuz.

3 senede, 13000 dolar değre kaybetmiş aracınız. Bu durum normal, çünkü sarf malzemesi sonuçta, her geçen gün tükeniyor.

Sadece demek istediğim o ki, evrensel düşünmek gerek: Türk Lirası çok yanıltıcı olur. Bizim gibi neredeyse herşeyini yurtdışından dolar karşılığı alan bir ülkede, hesabı da dolar üzerinden yapmalıyız. Çünkü, alım gücümüz ne kadar dolarımız olduğuna bağlı, hem de her konuda.

Benim cümlelerimde kar ettiğim yazmıyor. Sadece arkadaşın sorusuna yanıt verdim. İkinci elde nasıl bir durumla karşılaşabileceğini görmek amacıyla. TL nin dolar karşısında senelerdir değer kaybettiğinin farkındayız zaten. Kar edilen bir araba yok gibi sadece az değer kaybeden arabalar mevcut. Hatta dolara bile gerek yok. Ben bu aracı satsam yerine benzer bir aracı 20000 TL daha vererek alabiliyorum. Bu bile yeterli bir gösterge. Öyle bölüp çıkarmaya gerek yok :) Hatırlatma için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hipofiz -- 27 Mart 2015; 12:13:07 >

• Umarım araç fotolardaki kadar güzel olur.Mevcut kasa çok mantıklı olmasına rağmen tipinden ötürü,bayinin içine bile girmeden almaktan vazgeçmiştim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: arabaci_takimi

quote:

quote:

Benim cümlelerimde kar ettiğim yazmıyor. Sadece arkadaşın sorusuna yanıt verdim. İkinci elde nasıl bir durumla karşılaşabileceğini görmek amacıyla. TL nin dolar karşısında senelerdir değer kaybettiğinin farkındayız zaten. Kar edilen bir araba yok gibi sadece az değer kaybeden arabalar mevcut. Hatta dolara bile gerek yok. Ben bu aracı satsam yerine benzer bir aracı 20000 TL daha vererek alabiliyorum. Bu bile yeterli bir gösterge. Öyle bölüp çıkarmaya gerek yok :) Hatırlatma için teşekkürler.

Çok sevindim sizin için bölmeye ve çarpmaya gerek olmadığına ama günlük hayatta ve toplumda, bölüp çarpıp hesap yaparak sayısal verilerle durumu anlatmak gereken çok insan olduğunu yaşayarak görüyoruz, buna dikkat çekmek istedim sadece. Hatta sizin de zararınızın az olduğu düşünülmüş bazı yorumlarda ama, azlık çokluk göreceli olmasına rağmen 40 bin dolarda 13 bin dolar kaybı sanırım çoğu insan, az değil çok zarar olarak kabul eder. Halbuki Türk Lirası'ndan sonuca varınca onun farkına varılamadığını düşündüm ve vurgulamak istedim.

Tabiki sizin cümlelerinizde kar ettiğiniz yazmıyor, ama her zaman herşey cümelelerde, sözlerde geçmez, insanlar makul şekilde, haksızlık yapmadan, cümlelerden çıkarım yapmaya da çalışırlar, ya da çalışmalılar. Benim çıkarımım yanlışmış, özür dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: guvenxoca

quote:

quote:

Hocam siz de ekstra prestij paket mi vardı?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: guvenxoca

quote:

quote:

Hocam siz de ekstra prestij paket mi vardı?

evet

• Almanyadaki sitesinden konfiguratorden araç oluşturdum. 1.4 tsi manuel araç için şu anki elegance donanıma ek olarak deri koltuk, sunroof, arka ön ısıtma, elektrikli bagaj, acc, 3 bölgeli klima. 36400 euro yaptı. Eğer bu fiyattan gelirse alırım :)

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.