Şimdi Ara

2015 SKODA SUPERB ANA KONU (Detaylı Video Geldi) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
369
Cevap
10
Favori
25.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: filozofreyiz

Ne kadar takıntılı insanlar var arkadaş. Tasarımlar birbirine benzeyebilir. Global dünyada yaşıyorsunuz. Yuvarlak olan bir tekerleği kare yapamazsınız. Veya dikdörtgen olan bir fara verebileceğiniz kalıp şekiller vardır. Ve işin içinde bir de transferler var. Aston Martin tasarımcısı, Ford'da örneğin. Adamın kendi patentli tasarımları değil mi ? İsterse Tofaş'a çizer, size ne arkadaş ? Beğendiyseniz gidin sürün, beğenmediyseniz susun, düzgün eleştirin.

Bunu bilmiyordum bende yeni ford mondeoyu birebir aston martinden kopyalamışlar diye düşünmüştüm.
  • skoda superb phantom

ulan nedense kanım ısındı arabaya, cok sevdim 1.6 d e donucek olursak passat degil bu olur tabi insanlardaki marka algisi kirilirsa , belki de benim bu aracı sevmeemin sebebi kucuk gorulerln bir markanin buyuk basari gostermesi.

duygulandım

skodayı tebrik ederim, Allah daim etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResenHareketEdenSAVCI -- 18 Şubat 2015; 16:18:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben bu araci begendim.

• SUPER olmuş Be
  • Bizim dh tayfası tok kapı sesinden bahsedenlerle dalga geçedursun, adam 11:40da kapıyı kapatırkenki çıkan tok kapı sesinden ve verdiği kalite hissiyatından bahsediyor..Demekki tüm dünyada böyle bir algı oluşmuş, alay eden kendini küçültüyor.
  • süper süper.......
  • 1.4 TSI 125PS olanı sabırsızlıkla bekliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel olmuş inşallah iyi fiyatla gelir çok ucarlarsa bi espirisi kalmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut11 -- 18 Şubat 2015; 23:43:19 >
  • Passatla arada sadece 5bin gibi bir rakam bırakırlarsa hiçbir mantığı olmaz herkes gene passat alır. Aynı donanım, aynı motor şanzımanda 9-10bin civarı bir farkla sunulursa işte o zaman d sınıfına çok ciddi canlanma getirir, çok beklentim yok ama böyle olmasını umuyorum.
  • Teknik detaylari kimse yazmamis.

Agustos ayinda turkiyede.
    Platform MQB.
    Bagaj hacmi 30 litre artisla 625 litre.
    Dingil mesafesi 80 mm artisla 2841 mm.
    75 kg daha hafif ve %30 tutumlu.
    100 km 3.7 litre tuketen 95 g/km co2 salinimi olan greenline versiyonu olacak.
    Full led ön farlar yok, bi-xenon opsiyonel.
    Led arka farlar standart.

Motorlar
    1.4 tsi 125 hp
    1.4 tsi act 150 hp
    1.8 tsi 180 hp
    2.0 tsi 220 hp
    2.0 tsi 280 hp
    1.6 tdi 120 hp
    2.0 tdi 150 hp
    2.0 tdi 190 hp

125 lik tsi haric tum motorlar dsg ile alinabilecek. 4 motor secenegiyle haldex 4 ceker sistemi sunulacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haberelectro -- 19 Şubat 2015; 1:22:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haberelectro

Teknik detaylari kimse yazmamis.

Platform MQB.

Motorlar
    1.4 tsi 125 hp
    1.4 tsi act 150 hp
    1.8 tsi 180 hp
    2.0 tsi 220 hp
    2.0 tsi 280 hp
    1.6 tdi 120 hp
    2.0 tdi 150 hp
    2.0 tdi 190 hp

125 lik tsi haric tum motorlar dsg ile alinabilecek. 4 motor secenegiyle haldex 4 ceker sistemi sunulacak.

Full led far yok derken opsiyonda bilemi yok?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gh912 G kullanıcısına yanıt
    Evet on farlarda sadece xenon opsiyonu kullanilacak. Arka farlar tum modellerde led.

• quote:

Orijinalden alıntı: weba

quote:

Orijinalden alıntı: frood

hayvan kadar araba sehir icinde tam bir eziyet hele park etme konusunu unutun 1 km dolasacaksiniz park icin sonucta vitodan 2cm kisa mercedes e'den uzun bir arac. alirken insanin hosuna gidiyor buyuklugu ama bir ay sonra illallah diyor

Herkes istanbul gibi korku filmi setinde yaşamıyor hocam :)
    Araç gerçekten büyük ama park yeri sorununuz yoksa tercih edilebilir.

Erzurumda yasiyorum bu aracin en cok burada satmasinin sebebide boyle dusunceler. Ama tutup istanbuldan belediye baskani geitirsen trafigi ferahlatacam diyip iyice icine eder birakir. Bizde eziyete devam... Abartmiyorum 30dk lik sehir ici yolculugu 30dklik yuruyusten daha cok yoruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: MAXSTAR

Twindoor dan ne diye vazgeçersin be skoda?

Fazladan ağırlık ve komplekslik eklediği için eleştirilmişti bazı kritikler tarafından. Artık sadece hatchback olarak açılabilir ondan

• quote:

Orijinalden alıntı: haberelectro

Teknik detaylari kimse yazmamis.

Agustos ayinda turkiyede.
    Platform MQB.

Motorlar
    1.4 tsi 125 hp
    1.4 tsi act 150 hp
    1.8 tsi 180 hp
    2.0 tsi 220 hp
    2.0 tsi 280 hp
    1.6 tdi 120 hp
    2.0 tdi 150 hp
    2.0 tdi 190 hp

Şu motor + şanzıman kombinasyonlarını Otosan'a ve Ford'a gönderip piyasaya bir araba nasıl sürülür öğretmek lazım.

• Manuel 1.4 olması harika olmuş.

• -Busefer oldu gibi bu araç. Bir önceki kasada çevremin de benim de ortak görüşümüz aracın ince ve uzun tabiri caizse tren gibi orantısız bir tasarıma sahip oluşuydu. Binici arabası değil de makam arabası gibi durduğu bir gerçekti. Şuandaki tasarımda ise boyutlar artmasına rağmen aracın hatlarından ve yeni katılan dinamik çizgilerinden kaynaklanan daha kalıplı daha geniş bir duruş söz konusu araçta. Tabiki canlı da görmek gerek aracı ama en azından eski kasaya göre daha dinamik durduğu su götürmez bir gerçek.

-Eski kasada hernekadar çoğu kullanıcıyı tatmin etse de yalıtımda problemler söz konusuydu. Umarım bu konunun üzerine iyi eğilmişlerdir ve sessiz ve amortisör esnemesi açısından konforlu bir araç çıkar ortaya. Zira aracı alanların çoğunun hızla alakası yok. Buyüzden mümkün olduğunca darbeleri iyi emen bir süspansiyona sahip olursa çok iyi olur.

-Donanım fazlasıyla tatminkar Passattan ucuz olacağı, olması gerektiği kesin gibi. Buyüzden şuandaki piyasa fiyatlarıyla tam Türk halkına hitap eden bir araç olacak. Marka algısı halen kötü olsa da heryerde neye biniyorsun Skodaya mı biniyorsun geyikleri dönse de bilinçli tüketiciler ve aileler tarafından en başta tercih edilmesi gereken araçların başında gelmekte bana göre. Bundaki en büyük sebep ise arka diz mesafesi. Gerçekten eski kasalarda olsun yeni kasada olsun aracı birisine verip arka koltuğa oturma isteği uyandırıyor insanda.

-İç tasarım hernekadar olağanüstü şık görünmese de (ben orta vites konsolunun yeni mondeodaki, Bmwlerdeki gibi yüksek olmasını daha çok seviyorum) işlevsellik ön planda tutulmuş. Umarım multimedya ekranında akıcılık anlamında bir sorun çıkmaz.

-Aracın en sevmediğim (en azından şimdilik) yanı ise göstergeleri ve kullanılan renkler oldu. Bence kırmızıya ve beyaza yakın renkler kullanılsa çok daha şık olabilirdi. Ayrıca km saati ve devir saatinin tasarımı bir alt sınıf araçlarda bile çoğu zaman daha şık. Bence daha iddialı bir tasarım yapılabilirdi.

-En önemli sorun DSG ise malesef kısa sürede çözülmesi imkansız bir problem bana göre. Herkesin kendi tercihi ama şuaraçtaki en olmamış yer DSG. Umarım 10 ileri DSG bir an önce çıkar ve sorunsuz bir şanzıman olur. Yoksa birçok insan sırf buyüzden manuel almaya devam edecektir. D sınıfında yayla gibi araçta da manuel vites nasıl olur orası meçhul; aracın tüm olayı konforken

-Tam Led far olmaması eski kafalıyım sanırım bana göre daha iyi en azından şuan için. Zira ampül patlaması gibi olaylarda xenon fardaki ampülü servise gitmeden kendimiz değiştirebiliyoruz çok düşük rakamlara ama led ampülü nasıl değiştiririz orası meçhul. Dağın başında patladığını düşünün. Kimse led daha uzun ömürlü demesin arıza herzaman söz konusu. Buyüzden halen Led farlar beni tedirgin ediyor. Ayrıca çoğu Led far halen xenon farın gücüne erişebilmiş durumda değil.

Sonuç olarak umarım canlı olarak gördüğümüzde hayal kırıklığına uğratmayan bir araç olur. Özellikle trim sesleri plastik kalitesi açısından. Bunlar da tamamsa göz kapalı alınır bana kalırsa. Tabiki en az 18" jantla

-Bagaja değinmeyi unutmuşum ne söylesek az kalır. Araçtaki ince ayrıntılıar çoğu üst sınıfta yok şemsiyeler bagajın açılma şekli arka koltukların yatırılışı çeki demiri. Bunlar çoğu firmaya emsal olmalı. Özellikle bagajın açılması sedan bir araçta (eğer dezavantaj yoksa yalıtım gibi) bence her firma uygulamalı. Büyük kolaylık sağlayan bir olay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutu07 -- 19 Şubat 2015; 20:47:29 >

• temmuz ağustos gibi d segmenti bir araç almayı planlıyorum, ve passat, mondeo, superb için forumda olan neredeyse tüm yorumları okudum diyebilirim...

üçü arasında en mantıklısı superb oldu benim için.. 1,4 TSİ 125 bg lik motorlarına dsg koymamış skoda, passatın önünü kesmemek için sadece 150 bg ACT versiyonunda var dsg seçeneği..

herşey bir tarafa koskocaman ford beni yeni mondeosuna( halbuki o kadarda ikna olmak istedim ford genel müdürü,satış müdürünün,tasarımını gerçekleştiren mühendisinin röportajlarını izledim(yorum yapanların fikirleri de etkili oldu ama yinede işin uzmanından ve yetkililerinden dinledim) nedense olmadı ford algısını c segmentide arıyor gibi, passat ise donanım arasında ki o abartı fiyat farklılıklarından dolayı ikna edemedi, nedense bu arabaya iyiden iyiye ısındım, gelip detaylı inceleme sonrasında %90 alacağım herhalde...

f/p açısından mantıklı kesinlikle, önceki kasası 1,6 TDİ elegance 84.000 civarı + yeni kasa için %7-8 lik bir artış öngörmüşler skoda türkiye genel müdürünün ifadesi, pazarlıkla bu artışı %3-4 arasına indirmek skoda da mümkün, dolayısıyla 87.000 gibi full 1,6 tdi seçeneği alınabilir, 1,4 tsi 150 bg ACT ise passat 1,4 tsi 125 bg trendline 70.000 ise ortalama , 77.000 - 82.000 arası alınabilir görülüyor tabi manuel seçeneği için.. hoş dsg farkı yanlış hatırlamıyorsam 7.000 civarı skoda da...

hayırlısı olsun ama dediğim gibi hislerimde yanılmam içesine ısındımmmmm..:)))))

• quote:

Orijinalden alıntı: afb

temmuz ağustos gibi d segmenti bir araç almayı planlıyorum, ve passat, mondeo, superb için forumda olan neredeyse tüm yorumları okudum diyebilirim...

üçü arasında en mantıklısı superb oldu benim için.. 1,4 TSİ 125 bg lik motorlarına dsg koymamış skoda, passatın önünü kesmemek için sadece 150 bg ACT versiyonunda var dsg seçeneği..

herşey bir tarafa koskocaman ford beni yeni mondeosuna( halbuki o kadarda ikna olmak istedim ford genel müdürü,satış müdürünün,tasarımını gerçekleştiren mühendisinin röportajlarını izledim(yorum yapanların fikirleri de etkili oldu ama yinede işin uzmanından ve yetkililerinden dinledim) nedense olmadı ford algısını c segmentide arıyor gibi, passat ise donanım arasında ki o abartı fiyat farklılıklarından dolayı ikna edemedi, nedense bu arabaya iyiden iyiye ısındım, gelip detaylı inceleme sonrasında %90 alacağım herhalde...

f/p açısından mantıklı kesinlikle, önceki kasası 1,6 TDİ elegance 84.000 civarı + yeni kasa için %7-8 lik bir artış öngörmüşler skoda türkiye genel müdürünün ifadesi, pazarlıkla bu artışı %3-4 arasına indirmek skoda da mümkün, dolayısıyla 87.000 gibi full 1,6 tdi seçeneği alınabilir, 1,4 tsi 150 bg ACT ise passat 1,4 tsi 125 bg trendline 70.000 ise ortalama , 77.000 - 82.000 arası alınabilir görülüyor tabi manuel seçeneği için.. hoş dsg farkı yanlış hatırlamıyorsam 7.000 civarı skoda da...

hayırlısı olsun ama dediğim gibi hislerimde yanılmam içesine ısındımmmmm..:)))))

yeni superb sonbaharda geliyor olacak.Dizeli daha da geç gelecek.Eski kasa alacaksan sorun olmaz.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.