Şimdi Ara

2015 SONY ANDROİD TV (272. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.818
Cevap
83
Favori
299.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 270271272273274
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba herkese.Sony 55w805c aldım yaklaşık bir hafta önce.

İki önemli sorundan bahsetmek istiyorum.

Birincisi USB takipnflm izlerken ekran parlaklığı değişiyor bazen daha koyu bazen de daha parlak renk oluyor.İlk usb biraz dandikti ve bu durum çok sıklıkla rahatsız edici derecede oluyordu.Sonra başka bir USB taktım Kingston marka , bu sefer daha az sıklıkta yapıyor ama yine de yapıyor.Sinma moduna aldım parlaklikla alakalı her ayar şeyini kapattım ama ya panelde sıkıntı var ya da ben bir şeyi yanlış yapıyorum.Tv izlerken bu olay olmuyor gibi geliyor.

İkinci sorun da ilmiyle biraz bağlantıli.Baska bir bellek takayım dedim büyük bir TB lik daha kaliteli bir bellek taktım.Once uzun süre açmadı ardından çıkan klasörlerden bir tane film seçtim izledim , bu sefer bı parlaklık değişimi neredeyse hiç olmadı. Tam buna sevinirken sevi.cim kursağımda kaldı.Baska bir video daha açayım dedim bir videoya tıkladim.Desteklenmeyen video formatı dedi , olabilir çünkü bende bazen netten farklı formatta video indirmiştim.Ancak sadece bu videoyu diil.hicbir video yu daha önce açtığım video ve videolari dahi açmıyor.Kingston marka usbyi tekrar taktım ve izlediğim filmi bile açamadım.Video formatı desteklenmiyor uyarısı çıkıyor.

Bu durumu Şuna benzetiyorum hani PC de klasördeki videolardan birini media player formatından bs player formatına getirirseniz diğerleri de ne player formatına dönüyor.Tipki onun gibi tum videolar da o deneyip De açamadığım o desteklenmeyen video formatına dönmus gibi oldu.Daha once izlediğim videoyu izleyemiyorum.Bu arada videoyu açmaya calistigimda üç beş saniye ses çıkıyor görüntü yok , ardından desteklenmeyen video formatı uyarısı geliyor.

Ne yapabilirim yardımcı olur musunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Demircan88

Merhaba herkese.Sony 55w805c aldım yaklaşık bir hafta önce.

İki önemli sorundan bahsetmek istiyorum.

Birincisi USB takipnflm izlerken ekran parlaklığı değişiyor bazen daha koyu bazen de daha parlak renk oluyor.İlk usb biraz dandikti ve bu durum çok sıklıkla rahatsız edici derecede oluyordu.Sonra başka bir USB taktım Kingston marka , bu sefer daha az sıklıkta yapıyor ama yine de yapıyor.Sinma moduna aldım parlaklikla alakalı her ayar şeyini kapattım ama ya panelde sıkıntı var ya da ben bir şeyi yanlış yapıyorum.Tv izlerken bu olay olmuyor gibi geliyor.

İkinci sorun da ilmiyle biraz bağlantıli.Baska bir bellek takayım dedim büyük bir TB lik daha kaliteli bir bellek taktım.Once uzun süre açmadı ardından çıkan klasörlerden bir tane film seçtim izledim , bu sefer bı parlaklık değişimi neredeyse hiç olmadı. Tam buna sevinirken sevi.cim kursağımda kaldı.Baska bir video daha açayım dedim bir videoya tıkladim.Desteklenmeyen video formatı dedi , olabilir çünkü bende bazen netten farklı formatta video indirmiştim.Ancak sadece bu videoyu diil.hicbir video yu daha önce açtığım video ve videolari dahi açmıyor.Kingston marka usbyi tekrar taktım ve izlediğim filmi bile açamadım.Video formatı desteklenmiyor uyarısı çıkıyor.

Bu durumu Şuna benzetiyorum hani PC de klasördeki videolardan birini media player formatından bs player formatına getirirseniz diğerleri de ne player formatına dönüyor.Tipki onun gibi tum videolar da o deneyip De açamadığım o desteklenmeyen video formatına dönmus gibi oldu.Daha once izlediğim videoyu izleyemiyorum.Bu arada videoyu açmaya calistigimda üç beş saniye ses çıkıyor görüntü yok , ardından desteklenmeyen video formatı uyarısı geliyor.

Ne yapabilirim yardımcı olur musunuz.

Yeni yazılım çıktı, belki onu yükleyip deneyebilirsiniz. Kolay gelsin.

• Bob Kelso kullanıcısına yanıt
    55x8505c kullanıcısıyım. Dün gece ekranda yeni yazılım olduğunu görünce yazılımı yükledim. Ekrandaki ses ayar çubuğunu iyileştireceğiz derken, sol alt köşeye atmışlar ki hiç kullanışlı olmamış, öncesinde biraz ortada kalıyordu ama en azından okunması rahattı. Şimdi ise sol alt köşede epey bir aşağıya atmışlar, bence hiç iyi olmamış. Altyazı ayarlaması yine yapılmıyor. Metin boyutu için ayarlar var ama hiçbiri çalışmıyor. USB Bellek için "çıkarma" seçeneği konulmuş, bu iyi olmuş. Film izlerken 16/9 olmuyordu, şimdi oluyor. Bu yazılımıın iyi yönleri olmuş ama ekrandaki ses ayar çubuğu çok kötü olmuş.
  • Bob Kelso kullanıcısına yanıt
    Bu görüntü ayarlarından kapatılabiliyor tv yanında olmadığım için tarif edemiyorum ama önceki sayfalarda bulabilirsin otomatik yapılan birşeyi devre dışı bırakman gerekiyor.
  • Arkadaşlar güncellemeden sonra kanalları yeniden taradım TRT kanalları çıkmadığı gibi çıkan kanallarda sinyal yok diyor biri bana yardımcı olabilir mi?

• Demircan88 D kullanıcısına yanıt
    Oto Işık Algılayıcıyı Kapatın...Oto Kontrast Düzelticiyi kapatın..Ana Menuden Parakende modu kapatın..Eco modu kapatın..Oto uyuma/uyandırmayı kapatın

Tv maalesef farklı girişlerde Işığı arttırabiliyor, bende de Web sayfası açınca IŞIK artıyor mesela..

Harici HDD ler biraz sıkıntı sony Tv lerde her HDD tanımayabiliyor..

Açmayan Format ise H265 olmasın= (4K formatı)

Dahili Media Playere pek güvenmeyin.. 150-200 Tl gibi 2nci el Egreat veya WD Live alın bakın keyfinize..

Bu iş dahili Player ile zor..Şu yazılımları (Apk olarak Androide kurup deneyin)

Mx Player, BS Player, VLC Player, Kodi..Media Dosyalarını bunlar ile açıp izlemeyi deneyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 28 Nisan 2017; 23:42:7 >
  • Hocam güncel kanal listesi var mı sizde verebilir misiniz. Bende TRT HD ler neden çekmiyor.

• 18-20gb lık bluray ripde sizin anlattığınız gibi bir sorun yaşamadım motionflow gayet iyi çalışıyor

Cihaz 43w805c

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 29 Nisan 2017; 7:38:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neferzade

Hocam güncel kanal listesi var mı sizde verebilir misiniz. Bende TRT HD ler neden çekmiyor.

Şöyle bir Liste var ama bilmiyorum, deneyiniz 2017,2017 nasıl yapılacağı da anlatılıyor

Daha eskisi 2014

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 29 Nisan 2017; 10:26:29 >

• Arkadaşlar epey hassas bir kullanıcı olarak görüntü ayarlarımı sizlerle paylaşmak istedim yaklaşık 6 aydır ufak ufak düzeltmelerle mükemmele yaklaştım denebilir.

Resim

- otomatik resim modu kapalı

- parlaklık 30

- renk 71

- ışık algılayıcı açık

Gelişmiş ayarlar

- parlaklık 30 ( gözüm yorulmasın diye düşük tuttum isteyen yükseltebilir )

- kontrast max

- gama 1

- siyah düzeyi 51

- siyah ayarı yüksek

- gel. Kontrast düzenleyici kapalı

- renk 71

- ton 0

- renklerin sıcaklığı soğuk

- canlı renkler kapalı ( bu açıkken renklerde patlama oluyor renk ayarın açıp bunu kapatmak daha doğru )

- keskinlik 40

- gerçeklik oluşturma kapalı

- rastgele gürültü azaltma kapalı

- dijital gürültü azaltma kapalı

- motionflow standart

- film modu kapalı

• quote:

Orijinalden alıntı: sdcvn

Oto Işık Algılayıcıyı Kapatın...Oto Kontrast Düzelticiyi kapatın..Ana Menuden Parakende modu kapatın..Eco modu kapatın..Oto uyuma/uyandırmayı kapatın

Tv maalesef farklı girişlerde Işığı arttırabiliyor, bende de Web sayfası açınca IŞIK artıyor mesela..

Harici HDD ler biraz sıkıntı sony Tv lerde her HDD tanımayabiliyor..

Açmayan Format ise H265 olmasın= (4K formatı)

Dahili Media Playere pek güvenmeyin.. 150-200 Tl gibi 2nci el Egreat veya WD Live alın bakın keyfinize..

Bu iş dahili Player ile zor..Şu yazılımları (Apk olarak Androide kurup deneyin)

Mx Player, BS Player, VLC Player, Kodi..Media Dosyalarını bunlar ile açıp izlemeyi deneyin

Ayar konusunda söyledikleriniz zaten yapılıydı. Bir tek parekende modu ne onu bulamadım.

Media player ile ilgili söylediklerinizi ve sonrasını tam anlamadım.Hangi yazılımları kuracağım.

Dahili media player ile kastettiğiniz Sony'de direk yüklü olarak gelen media player mıdır? Yani o çok iyi bir oynatıcı değil diyorsunuz. Peki renk değişiminin sebebi o mudur diyorsunuz.

Sorunun panelden olma ihtimali var mıdır? 14 gün süresi geçti direk iade edemiyorum ama Sony servisine vermem gerekir mi? Telefondan aradım ama usbden film olayında direk yapacakları bişey olmadığını söylediler.Saçma değil mi bu.

• Demircan88 D kullanıcısına yanıt
    USB ile Tv kendi Oynatıcısı değil, Mx Player, Bs Player,VLC Player, Kodi kurp (Android üzerinden Apk dosyaları) bunlar ile deneyin

Parakende Modu, Hme Ana ekranda oralarda biyerde DEMO Modu da olabilir, Ekran Işığını Yüksek yapar, cafcaflı olsun diye

Oto IŞIK, ECO modları da ortam Işığına göre panel ışığını değiştirebilir..

Resim modu=STANDART kullanın, Sinema vs modları görüntüyü bozar..

Arka Aydınlatma ise düşük olmalı 10 ile 15 gibi, yerine göre daha düşük olabilir, farklı girişlerde değişiyor bu ayar da..(15-20..) Kontras yüksek 90.. olmalı

Parlaklık/Aydınlatmayı çok açarsanız bu LCD /LED Tv ler parlak Işığa göre değildir..Mat olmalı..

Renkler Canlı/Sıcak vs ayarları da değiştirebilirsniz

RTINGS.com
    Sony X850C Calibration Settings
    http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x850c/settings

RTINGS.com
    Sony X850D Calibration Settings
    http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x850d/settings

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 1 Mayıs 2017; 16:37:27 >

• Selamlar cuma günü vatandan kd49XD7005 modelini 3bin liraya aldım. Şimdi bu android tvde ne yapabiliriz ? Şöyle bir baktım netflix tüm televizyonu ele geçirmiş.

Ayrıca televizyonun kendi oynatıcısı altyazı srt dosyaları destekliyor mu ? Yoksa vlc ile mi indirdiğimiz filmleri oynatıyoruz ?
  • lakers45 kullanıcısına yanıt
    3000 TL ye nereden aldınız acaba? Sony Türkiye garantili mi..? Görüntü kalitesinden memnun musunuz? Güle güle kullanın hayırlı olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: eylcn

3000 TL ye nereden aldınız acaba? Sony Türkiye garantili mi..? Görüntü kalitesinden memnun musunuz? Güle güle kullanın hayırlı olsun...

Vatan Bilgisayar, evet sony garantisi. Valla dsmart var bende, daha önce sony yine lcd televizyonum vardı 6 sene önce almıştım. Görüntüye daha alışamadım Eski televizyon 40inchti bu 49. 4k tek trt olduğu için görüntü fena değil. Youtubedan 4k izlediğim de ise çok efsane kalite.
    Vatan Bilgisayar internet sitesinde 49 XD 7005 modeli 3699 TL görünüyor.. Mağazadan mı bu fiyata aldınız acaba..?

• quote:

Orijinalden alıntı: eylcn

Vatan Bilgisayar internet sitesinde 49 XD 7005 modeli 3699 TL görünüyor.. Mağazadan mı bu fiyata aldınız acaba..?

Aynen hocam. İzmir vatan

Hangi semt hocam 3bin tl ye dismusse gidip bende alayim yarin , balçova bornova buca. Neresi ustad

• D modeli alınmaz.. 200 Hz motion,50 Hz panel hızı?? Aman..hataya düşmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 1 Mayıs 2017; 22:47:31 >
  • D modeli deeken hocam neyi kastettiniz? Bir de slim kasa galan diyor onu mu acaba? Babam için bakıyorum 3000 TL civarında bir sony modeli, siz ne önerirsiniz?

• 
Sayfa: önceki 270271272273274
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.