Şimdi Ara

2015 SONY ANDROİD TV (274. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.818
Cevap
83
Favori
299.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 272273274275276
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: renevation

plex kodi gibi harici video izleme programları ile 3D filim açabilen var mı ? tv nin kendi video izleme kısmı dışında başka programlar ile 3D izlenmiyor

izleyeceğiniz cihazda/yazılımda/oynatıcıda 3D modu varsa izlenir...Bazı programlar 3d oynatıyor ama altyazıları 2 tane gösteriyor mesela?

Kullanacağınız yazılıma bağlı..

**Menüden 3D sinyal otomatik algılayı aktif yapmalısınız..
    3D sinyal gelince Tv de mesaj gözükür..gözlüğü de elinizle aç/kapa tuşuna uzun bakarak aktif yaparsınız--Gözlük aktif oldu yazısı gelir..Sinyal algılanmıyorsa problem var demek..

Tabi 3D sinyali : Yanyana/Altalta/Üstüste seçmelisiniz..

Sanırım Gözlükten dolayı aktif olmuyordur..Orjinal gözlük mü? Bazen aç kapa kısmı karışabiliyor, izlediğiniz içerik te 3d olmayabilir..Kırmızı-Yeşil tarzı 3D-Anagram- ler olduğu 3D stereoscopic gibi farklı formattlar da olur..

Youtubedekilerde SBS (Yanyana deneyin)

3D SBS aratınız

**son olan filimden alınmış :) Köpekbalığı
    https://www.youtube.com/watch?v=u0hmMt5znX0
    https://www.youtube.com/watch?v=Y3R0ajzAvaA
    https://www.youtube.com/watch?v=4ck_bFc2s2g

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 4 Mayıs 2017; 22:24:27 >

• Gözlük sorunu hallettim tvye kayıtlı değilmiş. Fakat 3d olayı olmuyor malesef sadece tvnin kendi video programıyla oluyor. O da sıkıntılı sadece fat 32 formatını tanıyor . 20 gb lık filmleri oynayamıyorum. Kodi üzerinden 3d film açınca 3d aktifleştirmek için action tuşuna bastıgımda video kapanıyor o yüzden aktif edemiyorum. Telefondan sony sidevew programında 3d tuşu var ona bastıgımda ise bu özellik kullanımda değildir yazıyor. Yani sony 3. Yazılımdan 3d izlemeyi engellemiş. Mesela youtubeda action tusuna bastıgında video kapanmıyor. Google uzun süre araştırma yaptım herkesde durum aynıymış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pathology_ -- 4 Mayıs 2017; 23:39:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • I am very happy to discover your post, This is an excellent post. It is really what I wanted to see, hope in future you will continue for sharing such a excellent post. ccleaner download

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bimbangcc -- 5 Mayıs 2017; 7:40:57 >
  • Doğrudur..Ben Harici Media Playerim (Dune) ile izledim, oluyor..Ama son yazılım öncesi, öncesi yüklemedim..Zaten işi Harici cihaz yaptığından Tv sadece sinyali alıyor

Sony dediğiniz gibi Kısıtlama getirmiş olabilir..

1- Usb ile deniyorsanız, USB dosya yapısı (Fat/NTFS) Büyük dosyaya engel olabilir..

YIFY torrentler düşük boyut yüksek kalite çok düşük seslidir, bir 2,3 GB lik örnek deneyebilirsiniz 3D SBS..

3-Kodiyi PC ye de kurup, TV-PC arasında ortak Klasör ile direk PC den deneyin?

4-Egreat gibi 100-200 TL 2nci el bir cihazla deneyebilirsiniz..3D işini cihaz yapacağından Tv bunu göstermesi lazım..

3D işi önemli diyorsanız Egreat, Dune, Zappiti gibi cihazlara bakmanız gerekebilir..
  • Hocam merhabalar,usb formatını exfat ile deneyin exfat da yüksek dosya boyutuna izin veriyor. Ben o şekilde izleyebiliyorum.
  • Birde şu usb den video oynatma problemi hakkında çözüm bulsanız arkadaşlar.Motionflow bazı videolar hariç bir çoğunda çalışmıyor.Malum acayip titriyor görüntü.Video formatından diyeceğim hayır değil.55x8505c de tümü akıcı şekilde oynarken w805c de bu duruma çözüm bulamadım.

Bir arkadaş tvnin gücü yetmiyor demişti ama alakası yok.

Harici cihaz almak istemiyorum...

• 20-30 gb lık bir video ile motion flow çalıştırın bakalım ne oluyor. titreme değil video bile oynamıyor
  • Belki 10-15 ayrı videoda denedim.Örnek veriyorum 3gb video titriyor ,4gb titemiyor veya 16gb video titriyor, 14gb titremiyor.Anlatmak istediğim video boyutları ile alakası olmadığı.(burayı anladınız umarım)x8505c modelinde hepsinde sorunsuz bir şekilde oynatıyor.Motion gayet iyi çalışıyor.Bir çözümü olmalı.Madem gücü yetmiyor düşük boyutlu olan videolar neden titriyor yada motion çalışmıyor.Anlatabildim umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi booming -- 5 Mayıs 2017; 18:16:55 >
  • Şimdi ben de denedim youtube dan sorunsuz izleyebiliyorum. Harici HDD de ise mx player ve achros ile denediğim de sadece 1 sbs video vardı onu açtı. Sanırım 3d formlarının otomatik tanındığı videolarda sorun yok ancak, diğer indirdiğim filmler için 3d aktif olmuyor tabi kendi oynatıcısında sorun yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: sametali

Belki 10-15 ayrı videoda denedim.Örnek veriyorum 3gb video titriyor ,4gb titemiyor veya 16gb video titriyor, 14gb titremiyor.Anlatmak istediğim video boyutları ile alakası olmadığı.(burayı anladınız umarım)x8505c modelinde hepsinde sorunsuz bir şekilde oynatıyor.Motion gayet iyi çalışıyor.Bir çözümü olmalı.Madem gücü yetmiyor düşük boyutlu olan videolar neden titriyor yada motion çalışmıyor.Anlatabildim umarım.

Oynattığınız video RIP, sıkıştırılımış ise dediğiniz takılma olması Normal..Bu Tv tazeleme hızı ile Panelin Hızı ile alakalı ve RIP ile alakalı olabilir..

Orjinal BluRay oynatın mesela sorun olmaması lazım..Nasıl oynatıyorsunuz bilmem ama, Usb ile biraz sıkıntı..Harici Player denemeniz Şart gibi..

Yüksek Boyutlu videoların Decode/Encode işlemleri biraz işlemci gücü gerektirir..

**Son yazılımla Motion ayarlarında bozulma yaşandı bu yazılımsal hata

İlave olarak 3-4 GB üstü 1080p lere gerek yok..Tv gayet güzel oynatır bunları..Fazla Yüksek alan kaplayan videolara gerek yok..Ama DTS ses vs isterseniz onlar biraz şirşirir ama görüntü olarak 30-40 GB dosya..bana göre gereksiz..Güzel bir RIP yapılmış 3Gb dosya gayet güzeldir..Tabi ripleyenin kodeclerine göre değişir..Zira PC de sıkıştırılıyor ve sıkıştırma oranları etken

• Sedat hocam usb den oynatmada bu bahsettiğim çok önceden de bahsetmiştim bu konuda.Yazılımla hallolur sandım ama değişen bişey yok.Harici olarak pcden mediaplayer ile oynatmada zaten sorun yok.X85 de bu problem yokken W80 de neden böyle onu anlamadım.Video formatlarının türünden kaynaklı sanırım dediğiniz gibi.Hdd ve usb harici bellekleri farklı formatlarda biçimlendirip tekrar tekrar denedim değişen birşey olmadı.

• Ben W805C kullanıyorum? Ama son yazılımları es geçtim..Problem yok..gerci USB kullanmıyorum...

Baştan beri Sony takip ediyorum 2013,2014,2015,2016..değişmeyen sorunların başında Harici HDD okumama, format tanımama, içerik tam gösrtermeme geliyor..

EX Fat bile yapsanız çözüm olmayabiliyor..Ama herkeste aynı değil..2TB takıp sorunsuz oynatan da var, 1 Tb de sorun yaşayanda..

Sanırım Klasör yapısı, Cluster yapısı, HDD katman yapısı etken..TV seçici gibi..HDD nizi formatlayıp verileri yazık etmeyin..Küçük bir 32/64 Gb USB alıp onunla kullanın veya Harici Media Player ki 2nci el WD Live, Egreat iş görür..

Bir de Mx Player, Bs Player, VLC, Kodi , Es Dosya..üzerinen deneyin..Bu şekilde HDD içeriğine erişip oynatanlar da oldu..

**Farklı grupların(Rarb..Yif..ETR.. ) riplerini farklı formatları (MP4-MKV..) deneyin

MKV mesela çok farklı versiyonları var..Standart olmadığından Tv nin bunları STANDART oynatmasını beklemek zaten hata..

LG/Samsunga kıyasla Sony biraz daha narin seçici..Üstteki programlar aracılığı ile deneyin..Olmazsa da olmuyordur, harici Player gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 5 Mayıs 2017; 21:23:23 >

• siz anlamadınız ben titreyip titrememe olayından bahsetmiyorum. video kırılarak oynuyor aynı eski vcdlerdeki takılmalar gibi, izleyemiyorsunuz motion flow açıkken. dosya boyutu büyük ise
  • dj_yuxexes D kullanıcısına yanıt
    evet sorun bu malesef kendi oynatıcısı dışında başka oynatıcılarla 3D aktif olmuyor. sony bunu engellemiş nedenini bende bilmiyorum ama youtubeda engelli değil mesela.
  • quote:

Orijinalden alıntı: renevation

Gözlük sorunu hallettim tvye kayıtlı değilmiş. Fakat 3d olayı olmuyor malesef sadece tvnin kendi video programıyla oluyor. O da sıkıntılı sadece fat 32 formatını tanıyor . 20 gb lık filmleri oynayamıyorum. Kodi üzerinden 3d film açınca 3d aktifleştirmek için action tuşuna bastıgımda video kapanıyor o yüzden aktif edemiyorum. Telefondan sony sidevew programında 3d tuşu var ona bastıgımda ise bu özellik kullanımda değildir yazıyor. Yani sony 3. Yazılımdan 3d izlemeyi engellemiş. Mesela youtubeda action tusuna bastıgında video kapanmıyor. Google uzun süre araştırma yaptım herkesde durum aynıymış

Ben de aynı sorunları yaşadım en güzeli aşağıda arkadaşın da dediği gibi Laptop a KODI kurun, HDMI dan TV ye bağlayıp 3D izleyin yada indirdiğiniz bir dosya ise VLC player da oynatabilirsiniz

• muratcen kullanıcısına yanıt
    bu sorun android 5 de olmuyormuş . son güncelleme ile bu sorun olmuşmaya başlamış. eğer bi hata varsa gelecek güncellemelerde düzeltirler yok değilse engel koymuşlar
  • Tv ilk geldiğinde cillop gibiydi motion olsun arayüz akıcılığı olsun vs vs ..Güncellemenin amacı varolanı iyileştirmekken bunlar daha da kötü hale getirdiler televizyonları.imkanım olsa eski versiyona dönmek istersim ama nafile..

• zaten telefonlarda da aynı olay oluyor . ne zaman güncelleme gelse telefonlar da yavaşlıyor. arayüz ağırlaşıyor. ileride root yapılabilirse belki bazı şeyler çözüm olabilir
  • Arkadaşlar Karanlık Sahnelerde Çok Belirgin Gölgelenme ve görüntüde bozulma oluyor, sizdede aynımı yoksa bunun bir ayarı falan varmı ?
  • Legend_84 kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz durum artık son yıllarda genelde olan şey..Arka aydınlatmayı düşürmeniz lazım..Çok karanlık ortamda değil az ışık olan bir ortamda izlemek lazım..

Şu ayarları deneyip üstüne kendi ince ayarınızı yapabilirsiniz..

Siyah dengesi veya Motion ayarlarını çok açmayın, yerine göre kapatın..Oto Kontrast düzeltici, ECO, Demo Modları kapatın..Ortam Işık algılayıcısı bu da farklı etki yapabiliyor
    RTINGS.com
    Sony X930D Calibration Settings
    http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x930d/settings

RTINGS.com
    Sony X850D Calibration Settings
    http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x850d/settings

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 9 Mayıs 2017; 8:50:28 >

• 
Sayfa: önceki 272273274275276
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.