Şimdi Ara

2015 VW TİGUAN VE TÜM BİLGİLER

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
2
Favori
3.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Allah izin verirse hesaplı gelirse alacağım suv....

2016 VW TİGUAN MOTOR SEÇENEKLERİ

Yeni Volkswagen Tiguan, güçleri 125 hp ile 240 hp arasında değişen dört benzinli ve dört dizel motor ile sunulacak.

Resmi olarak gün yüzüne çıkan yeni kasa 2016 Volkswagen Tiguan'ın motor seçenekleri de ortaya çıktı. Dört benzinli ve dört dizel motor alternatfine sahip olacak yeni Tiguan'da 125 hp ile 240 hp arasında güç üretebilen motor seçenekleri sunulacak. Benzinli cephesinde 125 hp ve 150 hp'lik güç çıkışına sahip 1.4 litrelik TSI motorun yanında 180 hp veya 220 hp çıkışı ile tercih edilebilen 2.0 litrelik TSI motor yer alacak. Dizel cephesinde ise önceki nesilde en yüksek 184 hp çıkışına sahip 2.0 litrelik ünitenin yer bulduğu Tiguan'da yeni kasa ile birlikte bu motor 190 hp güç çıkışı ile sunulacak. Daha yüksek güç çıkışı beklentisine cevap verme adına ise 240 hp'lik 2.0 TDI'de yeni Tiguan'da sunulacak. litre başına 120 hp güç çıkışı ile öne çıkan bu motorun dışındaki alternatifler ise 115 hp ve 150 hp güç çıkışına sahip TDI dizel motorlar. 115 hp'lik versiyonun hacim değeri resmi olarak açıklanmasa da bu seçeneğin 1.6 litrelik dizel olması bekleniyor. Yeni 2016 Tiguan'ın benzinli ve dizel motorlarının giriş seçenekleri sadece önden çekiş ile sunulacakken, diğer versiyonlarda dört tekerlekten çekiş sistemi 4Motion opsiyonu bulunacak. Yeni 2016 Tiguan, önceki modelde sunulan Euro5 motorlulara göre yüzde 24 oranında, Euro6 motorlulara gre ise yüzde 10 oranında daha düşük tüketim değerlerine imza atacak.

TSI benzinli motorlar; 125 hp 1.4 TSI, 150 hp 1.4 TSI, 180 hp 2.0 TSI, 220 hp 2.0 TSI

TDI dizel motorlar; 115 hp (1.6 TDI muhtemelen), 150 hp 2.0 TDI, 190 hp 2.0 TDI, 240 hp 2.0 TDI

2016 VW TİGUAN İÇİN YENİ TASARIM VE YENİ TEKNOLOJİ

Yeni SUV Volkswagen Group gecesinde ve Frankfurt Uluslararası Otomobil Fuarı'nda sergilenecek.

Frankfurt Uluslararası Otomobil Fuarı, yeni Tiguan'ın ilk kez sahneye çıkacağı yer olacak. İlk nesli 2.64 milyon adet satılan SUV Tiguan'ın yeni nesli Volkswagen Group gecesinde tanıtılacak, tüm dünya ile buluşması ise Frankfurt Motor Show'da olacak. Fuar kapılarını 17 Eylül günü halka açıyor. Frankfurt fuarında Tiguan'ın dört versiyonu da yer alacak. Sergilenecek üretim versiyonları sportif Tiguan R-Line, klasik on-road modeli ve off-road versiyon olacak. Bu arada, Tiguan GTE -160 kw / 218 PS gücündeki hibrit konsept versiyon- de fuar ziyaretçilerine popüler SUV modelin geleceğine bir göz atma şansı sunacak.

Çok satan modelin ikinci nesli Volkswagen Group'tan çıkan ilk MQB platformu üzerine inşa edilmiş SUV model oldu. Bu platform Tiguan'ın tüm özelliklerini geliştiriyor. Yeni Volkswagen SUV'nin boyutları gözle görülür derecede kısa ve tasarım her açıdan karizmatik görünüyor. Arabanın ağırlığı önceki nesille karşılaştırıldığında 50 kg kadar azaltılmış. İç kabin genişliği ve bagaj kapasitesi ise dev bir sıçrama yaşamış. Yeni Tiguan'ın bagaj kapasitesi 615 litre, arka koltuklar katlandığında bu kapasite 1655 litreye çıkıyor. Bu da 145 litre kazanım anlamına geliyor.

Motorlarda da verimlilik anlamında gelişme göze çarpıyor. 8 motor seçeneği 85 kW / 115 PS – 176 kW / 240 PS aralığında güç çıkışlarına sahip. Motorlar önceki modelden %24 daha fazla yakıt tasarruflu, buna rağmen çok daha güçlü. Yeni 4MOTION Active Control de sürücülere dört çekişli sürüş sistemini daha fazla kişiselleştirebilme ve her sürüş koşuluna uydurabilme şansı veriyor.

Etkileyici sürüş konsepti sayesinde Tiguan 2500 kilograma kadar olan treyler yüklerini kaldırabilecek şekilde tasarlanmış. Sürüş yardımı sistemleri aracın kullanım kolaylığını, dinamizmini ve güvenliğini (şehir içi acil fren, yaya takibi, şerit asistanı ve otomatik kaza sonrası freni gibi standart sistemlerle) mükemmel hale getiriyor. Otomatik kaza bildirimi, online trafik ve otopark bilgileri, araç durum raporu gibi online hizmetler kullanıcılara pek çok kolaylık sunuyor, bunun yanı sıra kabinde günümüzün tüm Apple ve Android cihazları ile başarılı entegrasyon sağlanmış. App Connect ve Media Control uygulamaları ile telefon ve tabletler arabanın multimedya sisteminin parçası haline geliyor. Bütün bu özelliklerle Tiguan Volkswagen'in A-SUV segmentinde çıtayı yükseltecek, yeni bir çığır açacak bir modeli haline gelmiş.

TANITIM VİDEOSU

İÇ DONANIM

2015 VW TİGUAN  VE TÜM BİLGİLER 2015 VW TİGUAN  VE TÜM BİLGİLER 2015 VW TİGUAN  VE TÜM BİLGİLER 2015 VW TİGUAN  VE TÜM BİLGİLER 2015 VW TİGUAN  VE TÜM BİLGİLER 2015 VW TİGUAN  VE TÜM BİLGİLER 2015 VW TİGUAN  VE TÜM BİLGİLER

Önceki fiyatlar durun bakalım ne kadar koyacak????

11 Eylül 2015 2015 Model Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Euro 6 Fiyat Listesi (*1-2-3) KUR | 1 EURO (*10) = 2,67 TL
    Model (*4) Donanım Opak Renk Tavsiye Edilen Araç Fiyatı (*9) Opak Renk Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Fiyatı (TL) (*1-2-3-8) Fiyat Detay
    Tiguan 1.4 TSI 125 PS BlueMotion Technology Trend&Fun 28.800 EUR 77.879 TL
    Tiguan 1.4 TSI 150 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG Trend&Fun 34.100 EUR 92.030 TL
    Tiguan 1.4 TSI 125 PS BlueMotion Technology Sport&Style 31.700 EUR 85.622 TL
    Tiguan 1.4 TSI 150 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG Sport&Style 37.000 EUR 99.773 TL
    Tiguan 1.4 TSI 125 PS BlueMotion Technology LOUNGE 35.200 EUR 94.967 TL
    Tiguan 1.4 TSI 150 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG LOUNGE 40.500 EUR 109.118 TL
    Tiguan 2.0 TDI SCR 150 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG 4MOTION. Sport&Style 49.900 EUR 135.056 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daimbey -- 15 Eylül 2015; 19:58:34 >

• Buda beyazı...

2015 VW TİGUAN  VE TÜM BİLGİLER 2015 VW TİGUAN  VE TÜM BİLGİLER 2015 VW TİGUAN  VE TÜM BİLGİLER 2015 VW TİGUAN  VE TÜM BİLGİLER 2015 VW TİGUAN  VE TÜM BİLGİLER 2015 VW TİGUAN  VE TÜM BİLGİLER 2015 VW TİGUAN  VE TÜM BİLGİLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daimbey -- 14 Eylül 2015; 17:37:40 >

• reserved...
  • fiyat düzgün olsa alacağım inşallah
  • Başlangıç fiyati için duyan, duyum alan varsa paylaşıp bizi aydınlatabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tiguanında bilinen 3 donanıma dönmesi iyi oldu... TRend-fun, sportstyle kafa karıştırıyordu....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YENİ OPEL CORSA 2015 - ANA KONU
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu görseller R-Line normal Tiguan'a ait görseller yayınlandımı
  • sanırım daha değil. 17 eylüldeki diğer fuarda tanıtılabilir...

Ama şunlar olabilir.....
     2015 VW TİGUAN  VE TÜM BİLGİLER 2015 VW TİGUAN  VE TÜM BİLGİLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daimbey -- 16 Eylül 2015; 0:17:46 >

• daimbey kullanıcısına yanıt
    evet standart tiguan bunlar.
    Benim için en önemli nokta fiyat ve ne zaman geleceği. siz bir duyum aldınız mı?
  • 2016 nisan ayi duydum turkiye satislari icin ama fiyat hala muamma :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yılın Üyesi

evet standart tiguan bunlar.
    Benim için en önemli nokta fiyat ve ne zaman geleceği. siz bir duyum aldınız mı?

Benim içinde aynı seyler gecerli (fiyat ve donanım belirsizligi) ama sanırım en saglamında 6 ay zaman var. Ya insanları neden umdururlar sonra 6 ay bekletirler. Çok markada rastlamazsın sanırım bu olaya; yarım yıl sonra cıkaracağı arabayı şuan lanse et. Ellerindeki güncel tiguanları mı bitiremediler yoksa¿?¿?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daimbey -- 17 Eylül 2015; 1:37:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yeni passatın geçmişine bir göz attım da, temmuzda tanıtılmış ve kasımda da gelmiş. 4-5 aylık bir süre. Tiguanda da aynısı olursa sanırım ocak şubatta gelmesi lazım. Bakalım hayırlısı.
    Fiyatları crv gibi abartmazlar umarım. En boş crv 105 binden satılıyor.

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • arkadaşlar slm. 2012 1.6 dizel otomatik comfort passatımla 90 bin km yaptıktan sonra suv segmentine geçeyim dedim. Sorunsuzluk öncelikli, dizel otomatik üçlemesi, 2.elini düşünerek de Yeni 1.6 160 ps 9 ileri 4x4 CR-V nin en full donanımı olan Executive Plus aldım. Yaklaşık 25 gündür bu aracı kullanıyorum. Şu an bir Honda kullanıcısı olarak bu forumda Hondayı övecek değilim. Sadece CR-V için 8 ay beklediğimi söylemek istiyorum. Tiguanla biraz daha erken çıksaydı onuda değerlendirirdim kesin.Yeni Tiguan bence eskisine göre daha modern çizgilere sahip hoş bir araç olmuş. Golfun büyüğü kısaca. Ama ben 1 yıldır otomobil piyasasını izleyen birisi olarak bu aracın hiç de şu an ki fiyatlarıyla geleceğini düşünmüyorum. .1,6 dizel otomatik üçlemesinin kasaya ağır geleceğini tahmin ediyorum ama çok satacağı da bir gerçek. Yeterli performans isteniyorsa en az 150 ps dizel aracın tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Antalya da ki bayii2016/Temmuz ayı gibi eğitime gideceklerini yıl sonuna doğru geleceğini söyledi ama. Buna çok takılmayın tam tarihi kestirmeleri mümkün değil önce de olabilir sonra da. Bana CR-V için Honda Türkiye mayıs/2015 demişti temmuz sonunda anca araçları teslim etmeye başladılar. Ben Ağustos 25 gibi alabildim.Kısaca araç hoş,alınası bir araç olmuş. Forumdan arkadaşlardan neden vw yi bırakıp Hondaya geçtiğimi veya aracım hakkındaki görüşlerimi öğrenmek isterlerse, yardımcı olmak isterim. Hepiniz sağlıcakla Kalın...

• Merhabalar. Tabiki her türlü deneyimleri dinlemek isteriz. crv nin kalıbı çok hoşuma gidiyor, tek sıkıntı arka kambur tasarımı. Arka kısım tam anlamıyla hoşuma gitse belki de tiguanı boşuna beklemem.
    Ben passat b7 kullandım uzun süre. CR-V yi passata göre kıyaslarsanız memnun olurum.
    -özellikle yalıtım ve konfor benim için birinci sırada
    -iç hacim ?
    -Yol tutuş ?
    -Yakıt ?
    - Ve sizin kendi deneyimlerinizi merak ediyorum.

• Bende de 2012 tiguan wn var. Yilda 15bin km civari yol yapiyorum,sence dizel dusunmeli miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: afumetto

Bende de 2012 tiguan wn var. Yilda 15bin km civari yol yapiyorum,sence dizel dusunmeli miyim?

Ben olsam yeni kasa olduğu için alıp almamayı düşünürdüm. Yani mevcut kasa hoşunuza gidiyorsa sırf motor için değiştirmezdim. Sanırım 40-50 bin tl fark vermeniz lazım.

• Acikcasi soru isaretim cok var emin degilim.40-50 bin de iyi para sonucta,deger mi bilemedim.

• Arkadaşlar ilk önce burada yapacağım yorumun tamamen objektif olduğuna inanmanızı istiyorum. VW passatdan 2 defa şanzıman arızası, 1 defa klima kompresörü değişimi, 1 kezde devir daim pompası arızasından dolayı vazgeçtim. Bu arızaların hepsi 2 yıl içinde 3 defada yolda bırakan arızalar. Düşünün bir kere yeni araç almışsınız, daha garantisi bile bitmeden bu arızaları veriyor. Ve hepsinde de aracımda misafir varken gecenin bir yarısı rezil olmalar. 147 bin tl vererek en pahalısını aldığım Hondayı tercih etmemde ki 1.sebep kolay kolay arıza vermemesi olarak bilinmesi, 6 yıllık garanti süresi, ve tabii ki bende ki SUV isteği idi. Bundan önce ki araçlarımı alırken önceliği görsellik ve marka bilinirliğiy di tabii ki imkanlarım dahilinde. Sağolsun Passat bu önceliklerimi değiştirdi. CR-V donanımında alabileceğim BMV, Mercedes-Audi tarzı premium firmaların dizel otomatikleri inanın 300-350 bin liraları buluyor veya o tutarlardan başlıyordu. Bir araca da o kadar vermeyi düşünmediğimden 1.6 dizel, 160 PS, 9 ileri ZF9 otomatik şanzıman (Lütfen ZF9 şanzımanı bir araştırın) , 4x4 full bir araç aldım.

Evet ilk başta baktığınızda kamburu biraz rahatsız edebiliyor, ama zamanla alışabiliyorsunuz, hatta hoşunuza bile gidiyor. Ama volvoda da bir benzeri tasarım olduğunu görünce acaba çok mu haksızlık yapıyorum diye düşünmeden edemiyorum. Sonuçta şu an bile kullandığımız araçların muhakkak bir yerleri mutlu etmiyordur bizi. Keşke şöyle olsa dediğimiz yerleri genelde oluyor. Kambur yerine daha düzgün bir tasarım olsaydı elbette daha güzel olurdu. Tabii ben bu arcı alırken, yeni bir motor ve şanzıman olmasından dolayı risk aldığımı da kabul ediyorum. Ama araçta ki 160 beygir, insanı koltuğa yapıştırıyor desem yalan olmaz. Üstelik şehir içi 7-7,5 lt tüketimlerle.

Passatla cr-v kıyaslamasına gelince;

Cr-v passata göre yol tutuşu, sessizliği, konforu, sürüş keyfi olarak daha iyi. İç hacmi de fena sayılmaz. Özellikle arka koltukları katlayınca bayağı bir geniş alan elde edebiliyorsunuz. Performansını hiç kıyaslamıyorum bile. Ama yeni passatın malzeme kalitesi Cr-v den bir tık önde. Ve tabii ki marka bilinirliği VW de daha iyi. Bir de gerçekten sınıfından tek araç olmasından dolayı 10-15 bin lira Hondanın araçları pahalı sattığını düşünüyorum. Ama yine de o fiyatlara alınabilecek en iyi araç diye düşünüyorum. Xtrail qashqai ile kıyaslamıyorum bile... Herkese iyi günler dilerim.....

• Elinize sağlık. Benzer yorumları Taner beyden de dinledim. CR-V nin daha sessiz oluşuna şaşırdım açıkçası. Bakalım, tiguan ın fiyatları da belli olsun, bi değerlendirme yapacağım.
    Teşekkürler. .

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.