Şimdi Ara

2015 WORK AND TRAVEL [Ana Konu] (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.130
Cevap
53
Favori
68.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Pingu

Arkadaşlar ne kadar miktar bi parayla gittiğinizi ve ne kadar kazandığınızı yazabilir misiniz?

+11
  • iki yıllık turizm ve sivil havacılık öğrencileri katılabiliyor mu
  • merhaba arkadaşlar ben 4.sınıf öğrencisiyim daha önce yurt dışına çıkmadım 4.sınıf okurken başvurmayı planlıyordum fakat konuştuğum firma vize almamın çok zor olduğunu hayel kurmama mı söyledi sizin düşünceleriniz nedir ?
  • kalmayı düşünenler varsa evlilik yaparsanız oturma izni vs.vs. daha da kolaylaşıyor diye biliyorum hiç olmadı işinizi halledip boşanırsınız
  • katilabiliyor.

@birol001

Gectigimiz senelerde son siniflarin buyuk cogunlugu vizeyi aldi. Bosuna korkmana gerek yok. Konustugun firma hangisi bilmiyorum ama sacmalamis. Kendileriyle gitmemen hayrina olacaktir.

Bu arada arkadaslar mevcut 2016 konusu var , o konuya yazarsaniz daha kolay bilgi alirsiniz bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: danger70

quote:

Orijinalden alıntı: Pingu

Arkadaşlar ne kadar miktar bi parayla gittiğinizi ve ne kadar kazandığınızı yazabilir misiniz?

+11

+12

wat mı yoksa vizesiz egzotik asya ülkelerinde tatil mni?
  • neredeyse 4 ay sonra evimdeki bilgisayardan yazıyorum. gitmeyi düşünen varsa hiç düşünmeden gitsin. gerekirse fedakarlık yapıp gitsin çünkü verdiğiniz paraya gerçekten değiyor. belki bazen zor gelebilir oradaki hayat ama yılmadan devam etmek gerekiyor. oraya giden arkadaşların hepsi 3 ay önceki hallerine baktıklarında değişimden başka bişey görmüyorlar. çok büyük tecrübe ediniyorsunuz. seneye tekrar gitmeyi düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.President

neredeyse 4 ay sonra evimdeki bilgisayardan yazıyorum. gitmeyi düşünen varsa hiç düşünmeden gitsin. gerekirse fedakarlık yapıp gitsin çünkü verdiğiniz paraya gerçekten değiyor. belki bazen zor gelebilir oradaki hayat ama yılmadan devam etmek gerekiyor. oraya giden arkadaşların hepsi 3 ay önceki hallerine baktıklarında değişimden başka bişey görmüyorlar. çok büyük tecrübe ediniyorsunuz. seneye tekrar gitmeyi düşünüyorum

Hocam Öm ile soracaktım fakat kapalıymış , hangi eyaletteydiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LadyAmerica

quote:

neredeyse 4 ay sonra evimdeki bilgisayardan yazıyorum. gitmeyi düşünen varsa hiç düşünmeden gitsin. gerekirse fedakarlık yapıp gitsin çünkü verdiğiniz paraya gerçekten değiyor. belki bazen zor gelebilir oradaki hayat ama yılmadan devam etmek gerekiyor. oraya giden arkadaşların hepsi 3 ay önceki hallerine baktıklarında değişimden başka bişey görmüyorlar. çok büyük tecrübe ediniyorsunuz. seneye tekrar gitmeyi düşünüyorum

maryland eyaletindeyim. work and travel yapmak isteyenlere de öneririm o eyaleti. Diğer eyaletlere göre daha ucuz ve vergi düşük.

• quote:

quote:

quote:

maryland eyaletindeyim. work and travel yapmak isteyenlere de öneririm o eyaleti. Diğer eyaletlere göre daha ucuz ve vergi düşük.

Eğlence , zorluk , hayat , şirket v.s gibi konularda benim gibi gitmeyi düşünen arkadaşlara anlatabileceğiniz deneyimleriniz var mıdır acaba? Müsait bir zamanınızda ufak bir şekilde özetlerseniz cok yardımcı olursunuz :) Teşekkürler şimdiden

• quote:

quote:

quote:

quote:

Eğlence , zorluk , hayat , şirket v.s gibi konularda benim gibi gitmeyi düşünen arkadaşlara anlatabileceğiniz deneyimleriniz var mıdır acaba? Müsait bir zamanınızda ufak bir şekilde özetlerseniz cok yardımcı olursunuz :) Teşekkürler şimdiden

Ben Marylandde Ocean City şehrindeydim. İşine alışamıyabiliyorsun kolayca veya sevmeyebilirsin. bu tam olarak şansla alakalı ama Ocean City gibi bi yerde bir sürü insan iş değiştirdi. başka iş bulunca eskisinden çıktı falan. neredeyse herkesin ikinci işi vardı. bu sevmeme olayı olasılık. zorlukla ilgili başka şunu söyleyebilirim: bazen talihsizlikler olabiliyor. mesela ben gittiğim zaman havaalanında valizim kaybolmuştu. 8 gün hiç eşyam falan yoktu. o zordu. ve işimde zorlandım. sonra gönderdiler, işe alıştım falan. ilk haftalardı. şimdi ise gülümseyerek bakıyorum o günlere çünkü 4 ayımda geçen tek kötü günlerimdi. Bazı insanlar ev bulamadı bir iki gün ama o ara her yerde lise öğrencileri tatil için kiralamıştı bir haftalığına. o yüzden böyle bi sıkıntı oldu. Bazen yağmur yağıyor ve işleri etkiliyor. eve gönderebiliyor patronlar.
    Eğlence için bir kaç tane gece klubü var ama gece 2de kapanıyorlar. Ev partilerine muhakkak gidersin. Ocean cityde hayat çok güllük gülistanlık. herkes birbiriyle konuşuyor. kimse çekinmiyor birbirinden. tanımadığın insanlar sana naber nasılsın diyor yolda yürürken. hatta güzel güzel kızlar bile. gece boardwalkta yürürsen birileri gelip nerden ot bulabilirim gibi sorular sorabiliyor. Onun dışında Marylandde büyük şehir olarak Baltimore var ama oraya gitmeni pek önermem.
    kısacası ilk başlar biraz zor gelebilir. ama yılmazsan ve zorlukların üstesinden geldiğinde bazı şeyler vız geliyor insana. çalışman lazım. ortam kendiliğinden oluyor orda.

• quote:

quote:

quote:

quote:

şirket konusunda yazmayı unuttum. ben ankaradan campus ile gittim. Gidene kadar çok ilgilendiler. yardımcı oldular. giden arkadaşlarım kendi şirketlerinden yakındılar onlarla ilgilenmiyorlar falan diye. Ordayken benim nasıl olduğumu falan sordular, unutmadılar. birsürü şirket var ve hepsi sana ''sen amerikadayken yardımcı olacağız'' umudu verebilir ama ordayken hiç bir şirket okyanus ötesinden sana yardım edemez. sen orda kendinden sorumlusun. bunu bilerek git. ve benim önerim en ucuz şirket hangisiyse onunla git. bir de restoran işine git. food runner, busser gibi pozisyonlarda çalışmanı öneririm. çünkü hem bol bol mesai alıyorsun, tip alıyorsun ve yemeğini bedavaya getirebilirsin. paran hem cebinde kalır hem de aç kalmazsın

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

şirket konusunda yazmayı unuttum. ben ankaradan campus ile gittim. Gidene kadar çok ilgilendiler. yardımcı oldular. giden arkadaşlarım kendi şirketlerinden yakındılar onlarla ilgilenmiyorlar falan diye. Ordayken benim nasıl olduğumu falan sordular, unutmadılar. birsürü şirket var ve hepsi sana ''sen amerikadayken yardımcı olacağız'' umudu verebilir ama ordayken hiç bir şirket okyanus ötesinden sana yardım edemez. sen orda kendinden sorumlusun. bunu bilerek git. ve benim önerim en ucuz şirket hangisiyse onunla git. bir de restoran işine git. food runner, busser gibi pozisyonlarda çalışmanı öneririm. çünkü hem bol bol mesai alıyorsun, tip alıyorsun ve yemeğini bedavaya getirebilirsin. paran hem cebinde kalır hem de aç kalmazsın

Teşekkürler güzel bilgiler için :) Geçen dönem 4 ay gibi bir süre erasmus yapmıştım dediğinizde son derece haklısınız. Polonyaya adımımı attığım andan itibaren okulumdan hiç bir şekilde yardım almadım , gideceğim , kalacağım yer hatta okulun nerde olduğunu bile kendim keşfetmek zorunda kalmıştım. O yüzden biraz yurt dışı deneyimim ve cesaretim var , şirket adam akıllı işe soksun en azından ilk başta bir el atsın olaya sonra her gün arayıp halimi hatrımı soracak değiller :)

Tekrardan teşekkürler bende bu hafta içi şirketleri gezip fiyat alacağım umarım geç kalınmamıştır.

• açık açık yazmayayım buraya pm atarsan ayrıntısıyla cevaplarım kazanç durumunu..

Türkiye ye dönmeme 4 gün kaldı hiç gidesim yok
  • beyler ben dört yılı bitirdim ama tek dersim kaldı bu dersin kaydını yaptım bu sene. bu dersi geçmeyi düşünmüyorum, okuluda resmiyette bitirmediğim için öğrenci gözüküyorum böyle bir durumda vize kabul verirler mi böyle bir durumla karşılaşan oldu mu?
  • Bende seneye yapmayı düşünüyorum. 2 Ay Toronto dil okulu tecrübem oldu çok memnun kaldım. Gidenler olduysa ceplerinden ne kadar para çıktı ve ne kadar kazandıklarını yazarsa çok memnun olurum.
  • Herkese merhabalar Önümüzdeki yaz wat programına katılacağım, parayı biriktirdim, not ortalamam 2,10 ve üzeri bişey olacak bu dönem itibari ile..İngilizcem orta seviye ancak çalışmaya başladım..Yeşil pasaportum var ama son kullanım tarihi 26/10/2016..Sorum şu;

- Pasaportun son tarihinden dolayı sorun yaşar mıyım? Vize 6 ay olarak veriliyor sanırım, o yüzden erken vize alsam sorun olurmu?

- Hangi WAT şirketi ile anlaşıp gittiniz? Ne kadara mal oldu? Cep harçlığı hariç fiyat? Ve nerde hangi işi yaptınız?
  • arkadaşlar bu tax back / vergi iadesi için bireysel başvuru yapacak / geçmişte yapmış arkadaş var mı ?

Nasıl yapıyoruz ve tavsiye ediyor musunuz
  • Arkadaşlar ben de wat düşünüyorum planlıyorum. İngilizcenin hangi seviyede olması önemli,gerekiyor ? İstanbuldan hangi şirketi önerirsiniz? İşi ayarlayan şirket olsun gerisi bizim elimizde zaten...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahago

arkadaşlar bu tax back / vergi iadesi için bireysel başvuru yapacak / geçmişte yapmış arkadaş var mı ?

Nasıl yapıyoruz ve tavsiye ediyor musunuz

Ben geçen hafta yaptım. Taxback.com üzerinden yaptım. Power of attorney mi ne diye bi belge imzalatıyorlar onun için önerilmiyor pek ama danışma firmamda aynı belgeyi imzalatıyordu. Ben de danışmanın peşinden gitmektense kendim alayım dedim. Size 9-10 sayfalık bi belge veriyolar. İmzalamanız gereken yerler üstünde işaretli. İmzalı belgeler, sosyal güvenlik kartı ve abd vizenizi taratıp yolluyorsunuz mail ile, sonra size dönüyorlar şu kadar vergi alacağınız var almak istiyorsanız şu kadar ödemeniz lazım diye. 567$ çıktı benim. 108$'da ödeme yaptım. Danışmanın verdiği firma 70 küsür dolar istedi kendileri için fakat vergimi 510 civarı hesaplamışlardı.

• 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.