Şimdi Ara

2015 WORK AND TRAVEL [Ana Konu] (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.130
Cevap
53
Favori
68.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: IgorStravinsky

quote:

Orijinalden alıntı: tahago

arkadaşlar bu tax back / vergi iadesi için bireysel başvuru yapacak / geçmişte yapmış arkadaş var mı ?

Nasıl yapıyoruz ve tavsiye ediyor musunuz

Ben geçen hafta yaptım. Taxback.com üzerinden yaptım. Power of attorney mi ne diye bi belge imzalatıyorlar onun için önerilmiyor pek ama danışma firmamda aynı belgeyi imzalatıyordu. Ben de danışmanın peşinden gitmektense kendim alayım dedim. Size 9-10 sayfalık bi belge veriyolar. İmzalamanız gereken yerler üstünde işaretli. İmzalı belgeler, sosyal güvenlik kartı ve abd vizenizi taratıp yolluyorsunuz mail ile, sonra size dönüyorlar şu kadar vergi alacağınız var almak istiyorsanız şu kadar ödemeniz lazım diye. 567$ çıktı benim. 108$'da ödeme yaptım. Danışmanın verdiği firma 70 küsür dolar istedi kendileri için fakat vergimi 510 civarı hesaplamışlardı.

vergin zaten w2 formunda yazmıyor mu ? birde başvurular ocakta başlıyormuş diye duymuştum şimdiden başvurabiliyoruz yani ?

$108i şimdiden ödedin mi yoksa verginden mi kesecekler ?

Taxback.com'da bir aracı firma ben direk bu alacağımız yere bireysel başvurmak istiyorum kesintilerden tamamen kurtulmak için ama daha nasıl yapılıyor çözemedim sanırım danışmana vereceğim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: IgorStravinsky

quote:

arkadaşlar bu tax back / vergi iadesi için bireysel başvuru yapacak / geçmişte yapmış arkadaş var mı ?

Nasıl yapıyoruz ve tavsiye ediyor musunuz

Ben geçen hafta yaptım. Taxback.com üzerinden yaptım. Power of attorney mi ne diye bi belge imzalatıyorlar onun için önerilmiyor pek ama danışma firmamda aynı belgeyi imzalatıyordu. Ben de danışmanın peşinden gitmektense kendim alayım dedim. Size 9-10 sayfalık bi belge veriyolar. İmzalamanız gereken yerler üstünde işaretli. İmzalı belgeler, sosyal güvenlik kartı ve abd vizenizi taratıp yolluyorsunuz mail ile, sonra size dönüyorlar şu kadar vergi alacağınız var almak istiyorsanız şu kadar ödemeniz lazım diye. 567$ çıktı benim. 108$'da ödeme yaptım. Danışmanın verdiği firma 70 küsür dolar istedi kendileri için fakat vergimi 510 civarı hesaplamışlardı.

vergin zaten w2 formunda yazmıyor mu ? birde başvurular ocakta başlıyormuş diye duymuştum şimdiden başvurabiliyoruz yani ?

$108i şimdiden ödedin mi yoksa verginden mi kesecekler ?

Taxback.com'da bir aracı firma ben direk bu alacağımız yere bireysel başvurmak istiyorum kesintilerden tamamen kurtulmak için ama daha nasıl yapılıyor çözemedim sanırım danışmana vereceğim

Benim son paycheck imde az vergi ödemiştim. O ocakta w2 formu ile gelecek. Onun yerine en son aldığım maaş kağıdı ile başvurdum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam masrafımı karşılamak istiyorum çalışarak,günlük 6 7 değil de 10 saat çalışmak istesem çalışabilir miyim united towers'e başvurucam,3300 dolar gibi bi maliyeti oluyormuş,mümkün müdür bu
  • Arkadaşlar merhaba yaş olarak sınırdayım. Bu sene gitmem gerekli ve ayrıca not ortalamam 1.26 bunu 1.80 üzeri çekmeyi planlyorum. Tüm bu aksiliklere rağmen WAT yapmak için elimden geleni ardıma koymayacağım. Şirket olarak İCEP world düşünüyorum siz hangilerini önerirsiniz?
    Ek olarak ingilizce seviyem orta. Bunu üst seviyeye getirmek istiyorum orada. Çünkü oldukça atılgan konusmayı seven bir insanım. Şuan için önümde pek çok handikap var.
  • Self Placement yapan varmı?
  • arkadaşlar merhaba. Biz 2016 için gidiyoruz ve önümüzde 2 iş seçeneği var. Birincisi Rapid City de restaurant işi burasıyla ilgili araştırma yaptık ve canlı bir şehir olduğu söylendi ama biraz pahalıymış. Diğer iş ise Pensilvanya Lake Harmony de ve kalacak yer ve yemek ücreti yok bu avantajlar çok ama biraz şehir dışı gideceğimiz otel. Rapid City ve Lake Harmony ye giden varsa yardımcı olabilir mi acaba? Yardımları bekliyorum
  • gozgoz_gk G kullanıcısına yanıt
    rapid city e canli sehir diyen kim ? Hayatini dag kasabalarinda yasayan biri sanirim Ya da hayatinda o bolgelerle alakali hicbisey gormemis biri ikinci secenek mantikli , ucak masrafin daha dusuk olacaktir , is de yeme icme konaklama yoksa cok daha avantajli olur maddi acidan. Ikincisi cok sakin izloe bir yerdedir ancak yakininda buyuk sehirler var ve ulasim illaki mumkundur. Cok dusunmeye gerek yok. Bu arada guncel konu 2016 konusu , o konudan devam edebilirsin
  • Arkadaşlar ben work and travel ile virginia beach de sheraton otele gideceğim yüksek ihtimalle. Sizin önerebileceğiniz başka bi yer var mı? ve virginia hakkında neler biliyorsunuz?
  • Social security number olmadan tax almamiz mumkunmu? Ben kaybettim kartimi

• arkadaşlar minnesota duluth şehri Grand Marais kasabası saatlik 9$ lık bir iş buldum bahşiş de var yanlız haftada 40 saat. 2 inci bir iş burada kolay bir şekilde bulabilirmiyim acaba önerirmisiniz ? kalack yerde aylık 250 $
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgursum

rapid city e canli sehir diyen kim ? Hayatini dag kasabalarinda yasayan biri sanirim Ya da hayatinda o bolgelerle alakali hicbisey gormemis biri ikinci secenek mantikli , ucak masrafin daha dusuk olacaktir , is de yeme icme konaklama yoksa cok daha avantajli olur maddi acidan. Ikincisi cok sakin izloe bir yerdedir ancak yakininda buyuk sehirler var ve ulasim illaki mumkundur. Cok dusunmeye gerek yok. Bu arada guncel konu 2016 konusu , o konudan devam edebilirsin

merhaba ozgursum hocam bende sonunda gecen yaz gidebildim su aralar tax refund icin basvuru yapicam fakat cogu yer ucret aliyor malum dentax ile basvurmayi dusunuyorum fakat poseiidon danismanlik ssirketi wat vergisini ucretsiz iade ediyormus bu konuda bilginiz var mi.

• igetsky kullanıcısına yanıt
    ucretsiz iade edemezler cunku vergileri geri alan araci firmalar komisyon aliyor en azindan. dendax taxback gibi firmalrdan bahsediyorum. Bunlar da ticari firmalar sonucta kar olmadna sana niye hizmet etsinler. Poseidon in dedigi sanirim kendileri ekstra ucret almiyoralrdir. Cunku wat firmalarinin neredeyse tamami ogrencilerien vergi iadesine yardimci oluyoruz diyip gizli kesintiler yapiyorlar. bircogu ogrenciye yaptigi kesintiyi bile soylemiyor. Sanirim bundan bahsediyorlar. Ama yok nekadar vergi verdiysen tamamini geri veriyoruz diyorlarsa , sozlesme yap , salliyorum 850 dolar vergi verdiysen bu tutari sozlesmeye ekle ve tamami iade edilecek bundan poseidon firmasi sorumludur yaz. Bunu kabul ediyorlarmi gorursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgursum -- 17 Aralık 2015; 14:58:23 >
  • arkadaşlar job offer konusunda yardımcı olabilecek birileri varmı acaba ? hem birlikte gideriz
  • Gidip hikayesini yazan var mı birde masraf ne kadar oluyor? bu sene gitmek istiyordum ama parayı yetiştiremedim belki seneye
  • lilwaynetr kullanıcısına yanıt
    Hocam bana ulas ben sana tum detaylari anlatirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar önlisans öğrencisi olarak başvurup giden kimse var mı?

• tax return için nereye başvurmamız gerekiyor? yardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackandWhite30

Arkadaşlar önlisans öğrencisi olarak başvurup giden kimse var mı?

önlisans derken hazırlıkdan bahsediyosan evet gidebiliyosun ben gittim geçen yaz :)
  • powerjack14 kullanıcısına yanıt
    Hocam MYO öğrencileri için diyorum. Bu sene uygulamalı ingilizce ve çevirmenlik bölümü hazırlık sınıfındayım. Gelecek sene wat yapmayı düşünüyordum ama birkaç yerde "artık 2 yıllık üniversite öğrencileri katılamıyor" gibi yazılar okudum. Bunun hakkında bilgin var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackandWhite30

Hocam MYO öğrencileri için diyorum. Bu sene uygulamalı ingilizce ve çevirmenlik bölümü hazırlık sınıfındayım. Gelecek sene wat yapmayı düşünüyordum ama birkaç yerde "artık 2 yıllık üniversite öğrencileri katılamıyor" gibi yazılar okudum. Bunun hakkında bilgin var mı?

2 seneliklerinde ingilizceyle ilgili bölümleri katılabiliyodu sanırım, en kesin bilgiyi herhangi bi WAT şirketini arayarak öğrenebilirsin. umarım katılırsın :)
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.