Şimdi Ara

2015 Yılında ABS'siz araç almak? ABS Şart mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2006 albeaya biniyorum abs yok. Fren takımının bakımlarını düzgün yaparsan, lastiğin de iyiyse çok sıkıntı yaşamazsın diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: U.C.Y

Ya böyle temiz araba bulmuşsun al tabiki. Abs varsın olmasın alışırsın.

Toplu taşımadan daha güvenli..

Abs mereti o kadar cok olabilecek kazada hayatimi kurtardi ki saymakla bitmez.

Erzurum'da yokuş aşagi 2006 astra ile 60'la gidiyordum, yol oldukça dar ve aşagisi uçurum.

Dağdan asagi surekli "S" yaparak iniyorsunuz. Tam virajin biraz gerisinde kendi seridimde arac belirdi ve direksiyonu sola kirarak fren atmak zorunda kaldim. Eger ABS sayesinde kaymasaydim, burada olamazdim.

Emniyet kemeri, ESP gibi sistemlerin onemini anlamak icin kaza gecirmenize gerek yok. İnternetten esp on off, abs on off yazarak izleyebilirsiniz.

Bence bir de Palio'lara bak, 12 bin'e bile ABS+Hava yastikli 90binde modeller var.

Ve asla ABS'siz araba alma.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: yakapaca37

2006 albeaya biniyorum abs yok. Fren takımının bakımlarını düzgün yaparsan, lastiğin de iyiyse çok sıkıntı yaşamazsın diye düşünüyorum.

Daha yiyecek ekmeğiniz varmış, Allah korumuş

• Nissan Maxima bakın. Abs,Esp ne ararsan var.
    quote:

20.000TL Maksimum, 21.000TL olmaz.

• < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Araç temizse alınır, ABS sık kullanılan bir ekipman değil, makul hızda sürerek, kalabalık yollarda biraz daha dikkatli olarak bu eksiği telafi edebilirsin.

• Bu dönemde esp lastik basınc sensörü bile standart olmusken abs siz arac alınmaz diye düsünüyorum. Ama bütçe el vermiyorsa yapacak birsey yok. Otobusten minibusten daha iyidir.

Hızlı kullanmam,sol seridi kapatmam vs vs derseniz alın kullanın. Kısa süre kullanır takasla ya da satıp üatüne para ekleyerek daha donanımlısı alırsınız. Bu da bir alternatif.

• Sanki hep absli araclara bindik yahu

yagmurlu havalarda biraz daha yavas surersin
    Her zaman takip mesafesini biraz daha fazla tutarsin
    Lastikleri cok eski tutma 4 senede bir degistir

Begendiysen butcene uyuyorsa al gitsin.

• Ya şimdi bir sürü eksi alacağım ama yazayım yine de

Bu kızaklama olayı çok büyük oranda lastiklerin kondisyonu ile alakalı. Yere sağlam basan ve yıpranmamış lastiklerde fren dozajına aşina olduğunuz sürece kızaklama yapmak zordur.

Kaldı ki zeminde kar çamur mıcır yoksa standart fren sistemi ABS'ye kıyasla daha kısa mesafede durmanızı sağlayabilir. ABS'nin tek esprisi zeminin kaygan olduğu durumlarda lastikler tutunamazsa kilitlenmeyi önlemek.

Sağlam lastik, sağlam frenler, sağlıklı dozaj, güvenli sürüş ile ABS'ye hiç ihtiyaç duymadım. En sert frenlemede bile ABS'yi devreye alamadım.

Şu an kullandığım iki otomobilin birinde ABS var diğerinde yok.

ABS'nin daha kısa mesafede durma iddiası yok, hatta fren mesafesini uzatma ihtimali var. Sağlam lastik, sağlam fren, iyi dozaj, yol şartlarına göre sürüş. Bu faktörleri sakın atlamayın ama.

• abs olması iyidir ama olmasıda şart değil,lastikleriniz iyi olduğu sürece yokluğunu bile hissetmezsiniz.
    millet aldığı sıfır araçlarda takılmış dandik lastikler yüzünden abs nin zırt bırt devreye girdiğini görünce abs yi övüp duruyor,halbuki lastikler dandik

• 20 bin lira para verip abssiz araba almak bu devirde büyük hata olur. o paraya toyota yartıs al hem az yakar hem vergisi düşük hem abs var. Ha ben olsam stilo alırım o ayrı mesele.
  • Yukarıdaki 2 video açıklayıcı olmuş.
  • Citroen Xsara 1.6 2. kasa al. Birak abs yi esp bile standart.

• Renault Clio'lara baktınız mı hiç? Bizim arkadaş geçen sene 17bin'e çok temiz bir Clio almıştı,ABS hava yastığı gibi elzem donanımların hepsi mevcut.
    Şu devirde ABS'siz araç hele ki 20bin gibi ciddi bir mebla gözden çıkartmak kumar olur,hem paranız hemde kendiniz için. Farklı modelleri araştırmak,en azından bir kaç bin km fazlası olsun ama ABS'li bir araç olsun derim ben.
  • Esp'nin bütün modellerde standart hale geldiği günümüzde Abs'li araç tercihiniz olmalı.

• Esp bile sartken abssiz araba bile bile intihar olur. Ne zaman lazim olacagini bilemezsin

• Şöyle bir eleştiride bulunmak istiyorum size müsadenizle.

Sizin ABS'siz araba alma sebebiniz, paranızın yeterli olmadığı değil. Araç alırken daha önemsiz şeylere kafayı takıyor oluşunuz.

quote:

20.000TL Maksimum, 21.000TL olmaz. Bu araçta tek parça değişen tek parça boya dahi yok tamponlarına kadar orijinal, 93.000 KM'de, benzinli hiç LPG takılmamış. Tüm bakımları yetkili servisinde yapılmış...

Demişsiniz. 11 yaşında aracınızda neden tek parça boya yok değişen yok tamponlarına kadar orjinal sıfatı ararsınız ki.

2008 model bir araç baksanız da, içinde ABS olsa, ESP olsa ama arabada 3 parça değişen, 4 parça boya olsa mesela, daha güvenli bir aracınız olmaz mı ? arac 93bin km'de olmasa da 193bin km'de olsa size ne zararı var? sonuçta aracı kondisyonuna göre almıyor musunuz? yani ustanız size bu arabanın motoru sağlam diyor ve alıyorsunuz.

Ben burada, yüksek model yıkık dökük araç alın demek istemiyorum, paranızla daha kaliteli araçlar almak varken, değişen yok boya yok hastalığından ötürü alamıyorsunuz, almıyorsunuz. Allah korusun park halinde bir kurye motoru gelip baştan aşağı çizdiği zaman aracınızı, sağ taraf komple boyalı olacak o arabanın, o zaman ben ne yaptım yahu? dersiniz.

Ben bundan 10 sene kadar önce orjinal araba hastasıydım, sonradan edindiğim tecrübe şu an alınacak arabanın maksimum kondisyon, minimum fiyat endeksine bakıyorum, siz de öyle deneyin lütfen. farkı göreceğinizi düşünüyorum.

• Hocam kader kısmet.
    Yıllarca ABS sız araç kullandım hıc eksikliğini hıssetmedım.
    Sonra ABS lı araç kullanmaya başladım 3 defa kazadan kurtardi.

ABS sız araç kullanacaksanız biraz daha dikkatli olup,.takip mesafesıne daha fazla uymaya çalışın.

• O paraya gayet de araba bulunur. Önceliklerinizi değiştirin. Güvenlik donanımları önceliklidir. Boyasız kaporta sizi ölümden korumaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

Ya şimdi bir sürü eksi alacağım ama yazayım yine de

Bu kızaklama olayı çok büyük oranda lastiklerin kondisyonu ile alakalı. Yere sağlam basan ve yıpranmamış lastiklerde fren dozajına aşina olduğunuz sürece kızaklama yapmak zordur.

Kaldı ki zeminde kar çamur mıcır yoksa standart fren sistemi ABS'ye kıyasla daha kısa mesafede durmanızı sağlayabilir. ABS'nin tek esprisi zeminin kaygan olduğu durumlarda lastikler tutunamazsa kilitlenmeyi önlemek.

Sağlam lastik, sağlam frenler, sağlıklı dozaj, güvenli sürüş ile ABS'ye hiç ihtiyaç duymadım. En sert frenlemede bile ABS'yi devreye alamadım.

Şu an kullandığım iki otomobilin birinde ABS var diğerinde yok.

ABS'nin daha kısa mesafede durma iddiası yok, hatta fren mesafesini uzatma ihtimali var. Sağlam lastik, sağlam fren, iyi dozaj, yol şartlarına göre sürüş. Bu faktörleri sakın atlamayın ama.

Cok sacma bir yorum yapmissiniz. Abs nin fren mesafesini kisaltmak gibi bir amaci yok.

Ornek vereyim, Manisada sehir icinde 50 km hizla trafikte ilerlerken onumdeki 07 Plaka yabanci bir arac sinyal dahi vermeden birden ani fren yapip sola dondu. Bu durumda arkadan gelen benim frene bassamda duramayacagimi bildigimden frene abanarak saga kirdim. Abs devreye girerek dumduz gitmem yerine saga donmeme olanak sagladi ve araci siyirarak gectim. O an abs nin ne kadar gerekli birsey oldugunu anladim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.