Şimdi Ara

2016 1.2 tsi 90 hp fabia yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    geçen hafta teslim aldığım manuel aracımla istanbul-ankara arası uzun yol sonrası yakıt tüketim verilerini paylaşıyorum
    ilk görüntü araç 40 km'de iken istanbul ankara arası 130 km sabit hız ile tek kişi boş bagaj
    ikinci görüntü toplam 4 kişi ort 85'er kilodan full bagaj ankara yozgat arası 100 120 km arası hızlarda
    son görüntü ankara istanbul arası tek kişi boş bagaj sabit 100 km hız ile
    ilerleyen dönemlerde uzun dönem şehir içi tüketimi de paylaşacağım

2016 1.2 tsi 90 hp fabia yakıt tüketimi 2016 1.2 tsi 90 hp fabia yakıt tüketimi 2016 1.2 tsi 90 hp fabia yakıt tüketimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre_239 -- 12 Nisan 2016; 15:31:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hayirli olsun kazasiz belasiz

• ilerleyen dönemde bu değerler düşecektik. Kullanmasını bilene gerçekten dizel ekonomisi sunar 1.2 TSİ. ( vergi avantajı ve ucuz satın alma ile birlikte )

Bilgilendirme için teşekkürler.
  • Hayırlı Olsun...
  • teşekkür ediyorum
    ben de zamanla araca alıştıkça tüketimin düşeceğini düşünüyorum

• Aynı ortalama hız ile 2001 model 2.0 benzinli toyota avensis ile 6.9 litre yakmıştım. Bende 2 yolcu ve tıka basa bagaj vardı. Benzer yükü fabiaya yüklesek belki daha fazla bile yakabilir çünkü istanbul ankara arası rakım farkı çok fazla. Yük çok etkiliyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_97374893//tm.htm#97374893
  • öyle bir motor ve arabayla mükemmel değer yakalamışsınız
    henüz aracın yabancısı olduğum için düşecektir diye düşünüyorum
    bir de daha önceki araçlarımda 60 bin 70 bin kilometreleri geçtikten sonra araçların yakıt tüketimleri düşmüştü
    1.3 mj punto ile ankara izmir arasını 3.1 litre ile tamamlamıştım

• 3 gündür 1.2 leon kullanıyorum. 170 km yapmışım ortalama hız 20 ve altı tüketim 9 litre. 2 gündür kısa kısa mesafeler 3 5 km civarı.

• quote:

Orijinalden alıntı: emre_239

öyle bir motor ve arabayla mükemmel değer yakalamışsınız
    henüz aracın yabancısı olduğum için düşecektir diye düşünüyorum
    bir de daha önceki araçlarımda 60 bin 70 bin kilometreleri geçtikten sonra araçların yakıt tüketimleri düşmüştü
    1.3 mj punto ile ankara izmir arasını 3.1 litre ile tamamlamıştım

Aynı yolu yine benzer hızlarda

Daihatsu sirion 1.0 ile (4 kişi) 7.0 litre,
    Fiat Linea 1.3 mj(3 kişi) 5.8lt
    Giulette 1.6 dizel (4 kişi) 6.2 litre
    Toyota auris 1.33 (2 kişi) 6.3 litre ortalama ile tamamladım.

Büyük hacimli araçlar uzun yolda (yüksek hız) ve özellikle yüklüyken küçük hacimli araçlara göre daha az yakabiliyorlar. Şehir içinde fark açılıyor.

• Hocam normalde şuan normal kullanımda rakipsiz bir ekonomi sunuyor ancak 2000 devirde 90 km hız olunca 100 den sonra araba nin yakıtı artıyor ve araç 6. Vitesi istiyor polo da durum bu ben manisa izmir yari akıcı şehir ici trafiği 4.3 ile 90 100 arası gidiyorum Arkadasımda edc 1.5 dci clio var 4.1 yakıyor oda ki bu dediğim araç dzellr arasında en ekonomigi yani benzinli olarak polo çok az yakıyor bu tur bi güzergahta dizel le farkı kalmıyor

• Şu fabia lar çok yakışıklı yav. Güle güle bin hocam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.