Şimdi Ara

Alkollüyken Çevrilince Ne Yapıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
5.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Normalde alkollü araç kullanan biri degilim. Yani zil zurna sarhos araç kullanmam, dün 3 tane 33 lük bira içtim akabinde kulüpten çıkar çıkmaz 50 metre otede polis cevirdi. Ehliyet ruhsat kontrolunden sonra alkollu musun dedi hayir dedim. Sonra peki bi alkolmetre kontrolumuz olacak dedi o zaman anlattim durumu yeni bira ictim kafam gayet yerinde ama simdi uflersem yüksek çıkabilir dedim. Peki ileri alin araci dediler, biraz bekleyin o zaman kontrolu yapariz dediler peki dedim. Alkol promili 0.51 çıktığı takdirde ehliyete el koyma + araci baglama( yanimdaki arkadaslar da alkolluydu) ve 2000 tl civarinda para cezasi olacakti ve acikcasi korktum biraz. İlk defa cevrildim cunku bu kadar alkolle. Adam yanimiza geldiginde aramizda halledelim siz de memursunuz vs dedi arkadasim ve cebinden 50 lira cikartti eline aldi. Ruhsati istedi arasina sıkıştırmak icin, parayi gordu ve peki biraz daha bekleyin dedi. Sonra üfleyeceksiniz dedi. Arabada bi 10 dakika daha bekledim o arada sakiz filan cignedim. Tekrar geldiginde 20 lira daha cikardi arkadas 70 tl oldu. Küllügün orda duruyodu arabada, ufleyelim alkolmetreyi dedi, ben bi bes dakika direttim anlattim iste sinirdan cikabilir vs biraz daha bekleyelim. Arkadas ruhsati istiyordu o arada ,bir türlü ruhsati vermedi adam parayi icine sıkıştıracakmış arkadas , sonunda da artik ufleyelim bizim de isimiz gücümüz var dedi nazikçe. Ben de ufledim sonunda 0.29 cikti ve derin bi nefes alip yoluma devam ettim.

İlerisi icin tavsiye istiyorum da , cok alkollu olmadigim bu tarz durumlarda ne yapabilirim, siz ne yapiyorsunuz?

Bastan soyleyeyim lutfen ahlaki acidan tartisacaklar yazmasin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi self.uskuc -- 5 Eylül 2017; 19:50:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Alkollü araba kullanılmaz. 2 şişe 50lik kadar diye biliyorum sınır tam sınırda almışsınız zaten ama yine de alkollü kullanmayın!!!!

• Hocam büyük konuşmayım yine ne olacağı belli olmaz fakat alkolluyseniz yada muayeneniz yoksa polise söyleyin , güzellik yaparsa yapar, yapmazsa da para rüşvet vs olayına girmeyin.Delikanlı gibi eğriyse eğri , doğruysa doğru.

• Ne memuru Alkol Bey diyorum onlar zaten gerekeni yapıyor sonrasında.

Edit : Alkol ve sigara kadar uyuz olduğum bir şey yok hem kendini yavaş yavaş öldürüyorsun hem de rezillik. Tamam Zippo'nun sesi çok cool tamam vodka vişne ok.
  • Merakimdan soruyorum da alkollüyken çevrilen arkadaslar polise vs birseyler birakarak atlattilar mi hic? Bıraktılarsa ne kadar ?

• Oseklde yakaninca Yapcak hıc bişey yok,pantolonu syirip öne doğru egilecen😂😂😂

• Rüşvet vermekte almakta suçtur.Bu bir Alkollu araç kullanmakta suçtur. Buda 2.

birader senin neren dogru?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Alkolden sonra bol bol su iceceksin, alkol aldiktan 1 saat sonra yola cikacaksin..1 saat icinde bol bol su iceceksin ve idrar yapacaksin ancak bu 2-3tane 50'lik bira icin gecerli..

Daha fazlasinda kurtulusun yok...

• http://www.hepsiburada.com/oem-alkolmetre-dijital-alkol-olcum-cihazi-pm-HB0000020591

şöyle bir cihaz alıp kontrol etmekte fayda var. benimde trafiğe çıkma sınırım 2 adet 50cl biradır. 3. yü içersem taksiye binerim. Ama yinede önlem olsun diye arabamda var bu cihaz. Marşa basmadan üflüyorum. 0.2'den düşükse max 60km hız ile sağ şeritten yoluma gidiyorum. Fazla ise yine taksi.

Önlemini almadan, çevresindekileri düşünmeden alkol alıp araç başına geçen herkes umarım TEK başına diğer tarafı boylar. Başkasının canıyla oynamaya hakkınız/hakkımız yok.

Not: Rüşvet vermek suç teşkil eder. TCK 252/1'e göre 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası var. Bilginize. Dikkatli sürüşler.

• Bu arada artık rüşvet kabul eden memur görmedim ben. (Ben hayatımda 1 kere bile teklif etmedim. Duyduklarımı anlatıyorum)

Bu sebeple dürüst davranın. Arabayı otoparka bırakıcam gibi laflar edin. Kenara çekip taksiye binmeyi teklif edin. Herkes hata yapar. Önemli olan hatadan geri dönmek. Alkollü iken insana olmaması gereken bir cesaret ve özgüven geliyor. Bu özgüven yüzünden direksiyon başına geçmeniz mümkün. Bunu polislerde biliyor.

Dürüst olun, yine de üfle derse memur. Mecbur üfle. Bildiğin duaları sırala. En kötü 6 ay beklersin.

Not: Babam İzmir'de 2 kmlik yolu 3 biradan sonra gitmek istiyor. Yolun yarısında 60 promil ile paket oluyor. İstanbul'a ehliyetsiz dönüyor. Şehirler arası yollarda onlarca çevirme atlatıyor. Durdurmuyorlar ama 2 kilometrelik yolda direk seni buluyorlar. Bazen şanslı olmak gerekiyor.
  • Keşke kimseyle arasında halletmese polisler, çat diye dayasa ağzına alkolmetreyi de herkes gereken cezayı alsa. Alsa da kimse bir daha yapamasa.

• bi kere cevrildim yerde siseleri gordu, baska bi memur geldi alkol var mi dedi, 1 sise bira ictim dedim. yanlarinda alkolmetre yokmus biraktilar. diger seferde de 2 sise sarap icip ciktim yola, koca 3 seritli yolu kapatmislar gece 3 te. protokol falan geciyodu heralde ama ne heyecan yaptim anlatamam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meslek gereği yırtıyoruz çok şükür ;)

• alkol alabilirsiniz sizin tercihiniz ama araç kullanmayın bu saygıyı siz ve çevrenizdekiler hakediyor..
    memura rüşvet vs hiç hoş olmayan hareketler..
    gelen cevaplarada hazırlıklı olun.
    yaptığınız olayın ahlaki vicdansal ve dini kısımları sizi bağlar.
    ama bu bağlamda doğru değil.
    biri varsa diğeri yok.
    bende alkol severim ama ağzıma sürdüğüm dakika taksi ile eve dönerim nokta.
  • O polis şimdi rahat rahat uyuyordur

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Sigara tamamda alkol arada sırada güzel oluyor, ayda 1-2 kere eş-dostla tadında içmenin de pek bir zararı yok. Hatta yediğimiz bir çok şey daha zararlıdır muhtemelen:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathu -- 5 Eylül 2017; 21:56:33 >
  • Sigara içenlere ne dokundu şimdi

• quote:

Orijinalden alıntı: cancan_burak

O polis şimdi rahat rahat uyuyordur

Ooo, hem de nasıl... Her cuma namaza gidiyordur, Ramazan'da oruç tutmayana kötü gözle bakıyordur, hatta bu bayram kesin kurban da kesmiştir, 50 yaşına geldin mi de ruhsat arası paralarla bir de hacca gittin mi tertemiz.

• Alkollü çevrilmiyorum çünkü alkollü sürmem arabla gidip ictiysem gerekirse arabada uyurum yinede trafige çıkmam

• Bir kaç anımı yazayım.

4-5 yıl önce nevizadede kuzenle okurduk , kuzene dedim az iç araba kullanacaksın. Neyse biraz içti ama kullanamayacak kadar değil, yine de muhtemelen limiti geçti. Sakin sürücüdür. Neyse arabaya bindik, araba smart fortwo brabus. Camlar zifir film. Ben dışarıyı göremiyorum o derece. Taksimden çıkarken tabi durdurdu polis.

Sırf merakımdan durdurdum km de kaç yakıyo bunlar dedi, güldük sohbet ettik yolladı :)

ek not: kanunlar gereği , polis durdurduğunda alkol var mı diye sorduğunda , az aldım , bi kadeh içtim , 1 bira içtim gibi bir cümle kurduğunuzda doğrudan üfletmek zorunda. Alkol almadım dediğinizde iş insiyatif ama aksi halde görevini yapmak zorundadır. Kesinlikle alkollü araç kullanmayın , çoluğunuzu çocuğunuzu , eğer yoksa başkalarınınkini düşünün. Bu işin şakası Yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.