Şimdi Ara

Alkollüyken Çevrilince Ne Yapıyorsunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
5.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yıl olmuş 2017 sadece karizmatik gözükmek için içki, sigara içildiğini sananlar var hala. 0.50 promil yasal sınır o da zaten refleklerinizi vs etkilemez. Fazlasını içip araç kullanıyorsan herşey müstehak o adama ancak normal hayat içinde de karışmak istiyosanız yallah arabistana!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

Yıl olmuş 2017 sadece karizmatik gözükmek için içki, sigara içildiğini sananlar var hala. 0.50 promil yasal sınır o da zaten refleklerinizi vs etkilemez. Fazlasını içip araç kullanıyorsan herşey müstehak o adama ancak normal hayat içinde de karışmak istiyosanız yallah arabistana!

Ayrıca bir çok kasko poliçesinde de yasal alkol sınırı dahilinde kaza olmuş ise ödeme yapılır. Bu verilmiş bir haktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz yine alkol almışsınız, geçen gece gargara yapıp çıktık, arkadaşı en son kan testi için hastaneye yönlendiriyorlardı, bir taksiye atlayıp gittim.

Listerin kullanıp yola hemen çıkmayın.

• 2 yada 3 biradan son yudumu aldıktan sonra en az 1 saat beklenmelidir. promil oranı bünyeye göre değişse de 1 saatin sonunda kandaki alkol değeri yasal sınırın altına inecektir. 3 biraa saat sonrası 0,27 promil ölçüldü bende.
  • Alkollü cevirmeye girmedim de, alkollü emniyete gitmisligim var.

Arkadaslarla eglenelim dedik. Arabayı park edip icmeye gittik. Onlar rakı icti, ben de 3 tane bira. Alkol esigim cok yüksek oldugu icin 4 biraya kadar falan araba kullanırım, ama daha fazlası icin arabayı calıstırmam. Ki genelde de cevirme korkum yüzünden 1'den fazla icmem. Neyse geri döncez. Araba yok. Cekmisler arabayı. Emniyete gittik. Giderken gazoz, sakız, su falan aldık. Takside iciyoruz, cigniyoruz. Polis abiler sorun cıkarmadı neyse ki. Alkol var mi diye de sormadi. İslemleri yaptik. Otoparka kadar da biraktilar bizi. Hatta yanimda para yoktu. Atm aradik beraber. Cevirmeye yakalanmak kadar berbat degil tabi. En kotu sabah gider alirdim araci.

• Ziyaaa

Alkollüyken Çevrilince Ne Yapıyorsunuz?

• Edebinize, ahlakınıza, mantığınıza yatıyorsa isterseniz rüşvet verin isterseniz polise bira ısmarlayın. Önemli olan edebinize mantığınıza ve ahkakınıza yatkın gelmesi.

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Sigara neyse de alkol kadar güzel bir şey var mı be!
  • Alkollü çevrilmem imkansız.Çünkü kullanmıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi bu olay karışık.

2-3 bira veya 2 duble rakıya kadar normal bir insan çakır keyif bile olmaz. Yani bilinci %100 açık ve refleksleri de aynı şekilde işler.

Ben genelde araba varsa, 2 duble rakı içerim, rakı bittikten sonra 1 saat yemek yerim, meze takılırım su içerim, 2 defa tuvalete giderim meyhane veya balıkçıda, ondan sonra zaten alkol oranı veya promil 0.50 bile olduysa 0.10'lara kadar düşüyor. Herkes bu bilinç ile içip trafiğe çıksa zaten sorun olmayacak.

Ancak araba sürerken alkol içenler veya minimum 35'lik şişeyi tek başına içip araba sürenler, suçludur ve cezalarını çekmeleri gerekir.

Dediğim gibi içki içiyorsanız keyif alın, orta ölçekli için ve trafiğe çıkmadan en az 1 saat öncesine kadar ağzınıza alkol değmesin.

Bilinçli tüketim diye bir olay var, ayrıca 1 0.33'lük bira bile içip trafiğe çıkıyorsanız zaten %90 gece 00.00'dan sonradır bu zaman, 50km hızı geçmeyin, evinize en fazla 6-7 dakika geç gidersiniz.

Emniyet kemeri takmayı da unutmayın...

• üflemeyi ciğerden değil işkembeden salarsan makine anlamıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motorcu mottosu "İçtiğin her büyük bira için 1 saat sonra yola çık."
  • haram olduğu için içmiyorum
  • bi kere denk geldim. şişli Günay'dan çıkıp önce taksiyle kazlıçeşmeye arabayı almaya sonra beylikdüzüne yola çıktık zeytinburnu e5 çıkışında yakalandım, üfledim üzerinden 3 saat geçtiğinden 2 bira 0,12 mi ne çıktı.

Bu arada aracınız ticari ise 0 çıkması gerekiyor. Binek olduğundan sorun olmadı fakat renkten renge büründüm ben.

Normalde araç kullanıyorsam alkol almam
  • İlerisi için tek tavsiyem var. bir bira da içseniz bin bira da içseniz alkollü trafiğe çıkmayın. başkalarının canını tehlikeye atmaya hiç hakkınız yok.

Bu ne sorumsuzluk. hem alkollü yakalanıyor bir de ilerisi için tavsiye istiyorsunuz. forumu takip eden genç arkadaşlarımız var. kötü örnek olmayın onlara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hellori Hazretleri

Meslek gereği yırtıyoruz çok şükür ;)

görevi kötüye kullanmak?
    TCK md.257

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoomBringer -- 6 Eylül 2017; 13:35:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoomBringer

quote:

Orijinalden alıntı: Hellori Hazretleri

Meslek gereği yırtıyoruz çok şükür ;)

görevi kötüye kullanmak?
    TCK md.257

Çok bilmeyin alakası yok :) benimkisi hatır ilişkisi sadece :)

Görevi kötüye kullanma
    (1) Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan haller dışında, görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir (DEĞİŞİK İBARE RGT: 19.12.2010 RG NO: 27790 KANUN NO: 6086/1) menfaat sağlayan kamu görevlisi, (DEĞİŞİK İBARE RGT: 19.12.2010 RG NO: 27790 KANUN NO: 6086/1) altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan haller dışında, görevinin gereklerini yapmakta ihmal veya gecikme göstererek, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir (DEĞİŞİK İBARE RGT: 19.12.2010 RG NO: 27790 KANUN NO: 6086/1) menfaat sağlayan kamu görevlisi, (DEĞİŞİK İBARE RGT: 19.12.2010 RG NO: 27790 KANUN NO: 6086/1) üç aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) (Mülga: 2/7/2012-6352/105 md.)

• bir dahaki sefere polisin cevirmesine gelmeden bir daha gozunuzu acmamaniz dilegiyle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 6 tane 50 lik te devrilmiyorum ama o şekilde araçta kullnmam
  • alkollüyken araba kullanmam,
    hatasız bile olsam , gelir zibidinin biri çarpar ,
    suçlu ben olurum ,
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.