Şimdi Ara

2016'da hangi bölgede ne kadar motosiklet satıldı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2016'da hangi bölgede ne kadar motosiklet satıldı?

Bitmek üzere olan 2016 yılının ilk 10 ayında Türkiye’de satılan motosiklet sayısı 126 bin adeti buldu. Kasım ve aralık satışlarıyla bu rakamın 140 bin adete gelmesi öngörülüyor.

2015 yılında Türkiye’de satılan motosiklet sayısının 160 bin adet olduğu dikkate alındığında pazardaki daralma görülebiliyor.

Türkiye’de bu yıl Ocak Ekim ayları arasındaki 10 ayda 126 bin adetin biraz üzerinde motosiklet satıldı. Bunların 23 bin 215 adetini Honda, 21.546 adetini Mondial, 15.795 adetini ise Yamaha markaları oluşturdu.

Sadece Ekim ayında satılan motosiklet sayısı ise 11 bin adetin üzerinde gerçekleşti. 2015 yılı ekim ayına göre düşen motosiklet satışlarında asıl gerileme temmuz ayında yaşandı.

Fetöcü darbe girişimi nedeniyle piyasa yüzde 40 civarında daraldı. Motosiklet satışlarının en yüksek seyrettiği yaz aylarına gelen darbe girişimi, piyasanın düşmesindeki ana etken olarak öne çıktı.

Türkiye motosiklet satışlarının büyük kısmı Ege Bölgesi illerinde gerçekleşiyor. Marmara Bölgesi ile Akdeniz Bölgesi’de motosiklet firmalarının gözde coğrafyaları arasında yer alıyor. İstanbul’da bu yıl Ekim ayında 1577 adet motosiklet satılmış. 2015 yılı ekim ayında ise bu rakam 1482 adet olmuş. Satışların arttığı İstanbul pazarına göre Ege Bölgesi satışları aynı kalırken, Türkiye’nin diğer bölgeleri satışların gerilemesine sahne olmuş.

2016'da hangi bölgede ne kadar motosiklet satıldı?

Kaynak:http://ht.ly/vMuI50836UV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertomaniak -- 30 Aralık 2016; 12:49:28 >

• Listede Harley Kawasaki Aprilia Ducati Bmw markalarının olmaması normal mi? Satış rakamlarına göre ilk 20 mi acaba diye düşündüm ama açıklamalarda toplam satış diye belirtilen rakam listenin rakamı ile aynı yani ilk 20 değil sadece bu markaların satış rakamlarını koymuşlar sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zapt-ı Na Mümkün

Listede Harley Kawasaki Aprilia Ducati Bmw markalarının olmaması normal mi? Satış rakamlarına göre ilk 20 mi acaba diye düşündüm ama açıklamalarda toplam satış diye belirtilen rakam listenin rakamı ile aynı yani ilk 20 değil sadece bu markaların satış rakamlarını koymuşlar sanırım.

benim de dikkatimi çekti o
    sitenin yaptığı bir hata diyeceğim ama tabloda tüik verileri olduğu yazıyor
  • Dolar böyleyken, vergiler böyleyken daha çok geriler.
  • Diğer bölgeleri bilmiyorum ama Güneydoğu Anadoluda hiç bir şey satılmıyor. 7-8 aydır bakıyorum ama alınabilecek eli yüzü düzgün bir şey yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zapt-ı Na Mümkün Z kullanıcısına yanıt
    Bu markalar ilk 20 ye girememiştir, normal olarak. Listedeki toplamı da ilk 20 ye göre yapmışlar geri kalan adetler az olduğundan toplamı çok etkilemiyor olmalı. Zaten haberde 126bini buldu diyor. Yani geçtiği kesin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.