Şimdi Ara

2016 Golf vs 2023 Scala

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Halihazırda 2016 model, Golf 1.2 TSI Comforlite aracım var. Araç henüz 50 bin km'de ikinci sahibi olarak 2,5 yıldır kullanıyorum. Daha yeni model bir arabaya geçmek niyetiyle araştırma yapıyorum. Bütçe olarak da benzerlik olarak da 2023 model 1.0 Scala düşünüyorum. Her iki arabayı da sürmüş olan forumdaşlarım var ise yorumlarını almak isterim. Eski de olsa golfte kalmalı mıyım? Yoksa 150-200k arası ekleme yaparak sıfır bir Scala mı almalıyım? Eğer Scala alacaksam Golften vazgeçerek neler kaybederim?

Yorumlarınızı rica ederim.

• Skala ile tecrübem yok ancak C'den ziyade B, B+ olarak değerlendirilen bir araç. Kaldı ki C segmenti ise bile bu segmentte yalıtım ve kalite anlamında Golf kadar iyi olamaz. 1.0 motor deneyimim olmuştu, performansı üzmez, yakıt konusunda daha memnun kalırsınız, donanım anlamında daha çok tatmin edebilir belki ancak yine de çok yol yapmadığınız düşünülünce sizin yerinizde olsam aradaki farkı vermezdim.

• Çok yol yapmıyor gibisiniz. Golften memnunsanız al sat yapmaya değecek bir değişim olduğunu düşünmüyorum. 1.0 TSİ ile deneyimim ise İbiza ile sınırlı fakat ben motoru gayet beğenmiştim günlük arabam 1.6 TDI DSG ve 1.0 motor beklentilerimi rahatlıkla aştı diyebilirim. Scala da gayet güzel bir araç fakat bu piyasada elinizdeki araçtan memnunsanız çok değişim yapmaya değecek bir yükseltme olmayacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcadongusu -- 20 Mart 2023; 23:40:58 >
  • 10 sene geçse, iki araçta aynı fiyata gider. Arac olarak da golf daha iyi.

Arac 10 yaşına geliyor, airbag vs açılmaz gibi düşünceleriniz varsa değiştirilir.
  • 2023 scala bulunmuyor bayilerde. Bulabilirseniz alınır bence.

Daha 2 gün önce takasta kendi aracımı da uygun verebileceğimi söylememe rağmen araç yok dendi, başka bir bayiye tanıdık vasıtasıyla gittik hazirana kadar tüm araçlar satıldı dedi orası da.

Polo temelli olsa da iç hacim golften ufak değil, bagaj daha büyük.

Otomatik alacağınızı düşünerek dsg riskli sanziman, yenilenmiş olur, garanti gelir.

Performans benzer.

İkinci elde golf avantajlı görünsede 3 sene sonra 3 yaşında scala 10 yaşında golften geri kalmaz, iç hacim ve bagaj avantajı sebebi ile scala da talep gören bir araç.
  • Her ne kadar golf olsada 7 yaşında araç artık . 10 yaşından sonra kaskoda yaptiramıyorsunuz. Son model araç her zaman 7 yaşında ki araçtan iyidir. Scala da gerçekten güzel bir otomobil . Zaten vag grubunun bir aracı . Ama asıl sorun araç bulmak . Bayilerde araç yok
  • x646633277 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler yorum için. Ben aracı 2021 yılında 15 bin km'de iken aldım. Yıllık ortalama 15-20 bin arası yapıyorum. Şehir içi ve şehir dışı tatiller olarak. Benim korkum Golf'un yaşının yükselmesinden dolayı eskimesi. Eskidiğinde değerinin yeni model arabaya göre daha çok düşmesi. Özellikle yeni gelen araçlar donanım olarak daha iyi geliyor. Golften çok memnunum ancak model eskimesi kafamı kurcalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ARES007

10 sene geçse, iki araçta aynı fiyata gider. Arac olarak da golf daha iyi.

Arac 10 yaşına geliyor, airbag vs açılmaz gibi düşünceleriniz varsa değiştirilir.

Benim korkum arabanın yaşlanmasından dolayı piyasasının daha çok düşmesi. Çünkü Scalanın yeni model olmasından dolayı sahip olduğu özellikler gayet fazla. Ayrıca artık yeni model arabaların hepsi ekstra donanımlı geliyor. 2016 model golf teknoloji olarak geride kalıyor. Daha önce hiç skala sürmediğim için golften geçince güvenlik, sürüş, konfor gibi hususlar nasıl olur bilemiyorum.

• scala'yı sırf yandığı için tercih etmem. zamanında çok fazla scala yandı.

• Scala yerine egea hb, egea cross daha mantıklı olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.