Şimdi Ara

2016 PHİLİPS LCD & OLED ANDROİD TV (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.685
Cevap
24
Favori
117.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Quattro

quote:

Orijinalden alıntı: emre_1608

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba 55PUS6581 nasıl bir tvdir? Şu anda Vatan'da fiyatı 3600 sizce bu fiyat uygun mu yoksa beklemeli miyim? 3 taraflı olmasını istediğim için bu modeli düşündüm. Eksileri artıları nelerdir? Bunun yerine başka tv tavsiyeniz var mıdır?

81 ile biten seriler sadece Vatan'da var. Vatan indirim yapar mı bilemiyorum.
    01 ile biten cihazlardan farkı 3 taraf ambilight ve ses kontrollü touchpad'li klavyeli kumanda.. Alt modellerde bunlar yerine 2 taraf + klasik klavyeli kumanda var.
    Bu tv'yi beğenen de nefret eden de var.
    Bizimki bir kurulsa(aynısının 49"u) bir şeyler söyleyebilirim ama şu aşamada konuşmam yanlış olur.

Merhaba,

55PUS6581 modelini aldım vatan bilgisayardan. Şu anda açıp kendim kurmayı düşünüyorum. Philips teknik servisi bu konuda sıkıntı çıkarıyor mu? Daha önceden Panasonic ve Vestel tvlerimi kendim kurmuştum servis hiç bir zorluk çıkarmamıştı. Hatta bizim işimizi yapıp kurduğunuz için teşekkür ederiz demişlerdi. :)

Bu konuda deneyimi olan var mıdır? Philips servislerinin durumu nasıl?

Servisi aradım ama o konuyu sormadım açıkçası. Bilemiyorum.
    Ben almanızı tavsiye etmem pek.
    Cins birine denk gelirsiniz şansınıza birde hata çıkar kanıtlayamazsınız.
    Eğer kesinlikle yaparım ben diyorsanız da videosunu çekerek açın kutuyu. En azından kanıtınız olur.

Philips servisleri panelde hata olunca değişmemek için ellerinden geleni yapıyorlarmış. Pek olumlu şeyler okumadım açıkçası. O yüzden ben hiç dokunmadım.

Açıp kurdum hocam. Videoya da çektim kurarken mekanik bir problem yok. Kırık dökük eksik birşey yok yani.

Yalnız maç özeti izlerken fark ettim vertical banding var. Youtube'dan bir test videosunu denedim o videoda daha net belli oldu. Canımı sıkacak bir şey olup olmadığına daha tam karar veremedim ama. Vertical banding problemi philips tvlerde çok karşılaşılan bir problem mi? Sizce vertical banding için TV'yi servise göndermek lazım mı?

Bunun dışında ölü piksel ve ışık sızması testlerini de yaptım onlar da bir sorun yok. Bunlar dışında test edilebilecek neler var yardımcı olur musunuz?

Vertical banding her ips tv'de var deniyor az çok.
    Normal tv izlerken fark edilecek birşey mi? Mağazada demo görüntü oynayınca insan hiçbir şey fark edemiyor. :)
    Bir videosunu çekip youtube'dan bize atabilir misiniz?
    Benim bildiğim vertical bandingi servis normal kabul ediyormuş. Mahkemelik olup iade eden vardı hatta.

Birde youtube da 6501 için görüntü ayarları vardı. Şu ayarları yapıp bir bakabilir misiniz?https://www.youtube.com/watch?v=qANS2QgxkDo&t=13s
    Görüntüde iyileşme olur belki.

Testlerde bildiğim hepsini yapmışsınız. Tv'nin özelliklerini denersiniz. Sorun yoksa başka sıkıntı yok demektir hocam.
    Hayırlı olsun diyeyim. Bizimki de yarın-öbürgün kurulacak inş. Bakalım nasıl olacak...

Burada bir arkadaş 4K örnek maç videosu linki koymuş. Linkten indirip tvde oynatıp bir video çektim ama çok yavaş yükleniyor Youtube'a. Bitsin linkini buraya koyucam. Biraz enteresan ama vertical banding problemini ilk önce ligtv uygulamasından maç özeti izlerken farketmiştim. Bu sample videoyu izlerken pek farketmedim desem yeridir. Siz de bir incelerseniz sevinirim.

Linkteki görüntü ayarlarını bi denicem şimdi. Bu sorun dışında şimdilik gayet güzel gözüküyor tv. Özellikle ambilight çok güzel olmuş. Gerçi daha tv ünitesinin üst kısmını sökmedim, ambilight duvara vuramadan tv ünitesinin içinde hapsoluyor. Resmen ambilight nasıl rezil edilir onu deniyorum. :)

Sizinkinde inşallah vertical sorunu çıkmaz, benim gibi biraz buruk kalmazsınız.

• https://www.youtube.com/watch?v=njPozVUoOrA

Şöyle linki koyayım. İncelerseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi varstas -- 27 Kasım 2016; 23:26:20 >
  • Hocam ben bu görüntüde bir sorun anlayamadım pek. 5" telefon ekranına baktığımdan da olabilir.
    Çeken telefon ve youtube sıkıştırması yüzünden de olabilir.
    Bana bu video normal geldi yani. Bilemiyorum...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam ben bu görüntüde bir sorun anlayamadım pek. 5" telefon ekranına baktığımdan da olabilir.

Aslında biraz belli oluyor telefonla çektiğim için daha az belli olmuş olabilir. En iyisi servis kurmaya geldiğinde durumu anlatmak onların tepkilerine göre duruma bakmak en iyisi. Siz de fark edemediyseniz sanırım öyle çok kafaya takacak bir durum yok. Baktım zamanla çok rahatsız ediyor o zaman düşünürüm.

Yorumlarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim.
  • quote:

quote:

Hocam ben bu görüntüde bir sorun anlayamadım pek. 5" telefon ekranına baktığımdan da olabilir.

Aslında biraz belli oluyor telefonla çektiğim için daha az belli olmuş olabilir. En iyisi servis kurmaya geldiğinde durumu anlatmak onların tepkilerine göre duruma bakmak en iyisi. Siz de fark edemediyseniz sanırım öyle çok kafaya takacak bir durum yok. Baktım zamanla çok rahatsız ediyor o zaman düşünürüm.

Rica ederim.
    Şöyle bir video buldum buradaki banding i çok bariz gördüm:https://youtu.be/KlazjFcK2qs

Buradaki kadar değilse bence çok endişeye gerek yok.
    Ama içinize sinmediyse de sonuna kadar gidin derim. O ekrana baktıkça sorun var diye düşünmek insanı rahatsız edebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Quattro kullanıcısına yanıt
    Çok şükür böyle değil. Bu videoda her an banding var, şeritler hiç gitmiyor resmen sabit kalmış. Benim tvde sorun sadece ani sahne olursa gerçekleşiyor. Misal degaj ya da ileri uzun top gibi bir durumda bir anlığına beliriyor ve hemen yok oluyor, ama çok az belirgin ve dikkat etmedikten sonra zor belli oluyor. Ben bu banding olayını problem daha çok artmadıktan ya da beni çok rahatsız etmedikten sonra kafaya takmicam.

Hocam sizde tvniz kurulduktan sonra fikirlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: guneyone

tv kurdum ve siyahlar muhteşem sanki oled tv izliyorum.5 sene önce yapılmış tv ses sistemi fazlasıyla tatmin edici şu kadarını söyleyeyim piyasada bulunan 3000 tl 5000tl aralığındaki tv lere fark atar. jilet inceliginde uyduruk donanımlar içine doldurulmuş tv lerden kesinlikle degil2016 PHİLİPS LCD & OLED ANDROİD TV

Tv'yi nerden aldınız acaba. Baya eski bir model sanırım. Satışta olan bir yer var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: NDT Man

quote:

tv kurdum ve siyahlar muhteşem sanki oled tv izliyorum.5 sene önce yapılmış tv ses sistemi fazlasıyla tatmin edici şu kadarını söyleyeyim piyasada bulunan 3000 tl 5000tl aralığındaki tv lere fark atar. jilet inceliginde uyduruk donanımlar içine doldurulmuş tv lerden kesinlikle degil2016 PHİLİPS LCD & OLED ANDROİD TV

Tv'yi nerden aldınız acaba. Baya eski bir model sanırım. Satışta olan bir yer var mı?

sirkeci altın han ben aldıgımda sonuncu tv aldıgımı zannediyordum ama bi tane daha bulup getirmişler kozmetik olarak temiz çizik falan yok tv de.philips outlet magazası başka modeller de var fakat iyice bi bakmak lazım iyice inceledikten sonra alınabilir benim aldıgım tv de hiç sorun çıkmadı siyahlar gerçekten çok iyi 3 ambi var 200 hz gerçek panel hızı 1600 tl fiyat etiketi var pazarlık la belki ufak bi indirim alınabilir ama dedigim gibi incelemeden kesinle almayın ...

• quote:

quote:

quote:

sirkeci altın han ben aldıgımda sonuncu tv aldıgımı zannediyordum ama bi tane daha bulup getirmişler kozmetik olarak temiz çizik falan yok tv de.philips outlet magazası başka modeller de var fakat iyice bi bakmak lazım iyice inceledikten sonra alınabilir benim aldıgım tv de hiç sorun çıkmadı siyahlar gerçekten çok iyi 3 ambi var 200 hz gerçek panel hızı 1600 tl fiyat etiketi var pazarlık la belki ufak bi indirim alınabilir ama dedigim gibi incelemeden kesinle almayın ...

Anladım hocam,malesef görerek alma şansım yok keşke sanal biyerde de olsaydı. Zamanının en iyi tvlerinden sanırım aldığınız şey.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Anladım hocam,malesef görerek alma şansım yok keşke sanal biyerde de olsaydı. Zamanının en iyi tvlerinden sanırım aldığınız şey.

belki int üzerinden satış yapıyorlardır fakat bakmadan almak 6 sene önce yapılmış tv için riskli.

• quote:

quote:

quote:

Rica ederim.
    Şöyle bir video buldum buradaki banding i çok bariz gördüm:https://youtu.be/KlazjFcK2qs

Ama içinize sinmediyse de sonuna kadar gidin derim. O ekrana baktıkça sorun var diye düşünmek insanı rahatsız edebilir.

2016 PHİLİPS LCD & OLED ANDROİD TVbendeki vertical banding mahkemenin verdigi karar inanın 1 tane ölü piksel bile kusur..

• abidig kullanıcısına yanıt
    Ben artık bandingmiş, ışık süzmesiymiş, 4k 60fps-usb'den 4k oynatamama sorunlarını düşünmemeye başladım. Çünkü şunu farkettim resmen bizimle dalga geçiyor bu şirketler. Benim tv 55pus6581. Adamlar 4k tv yapmış 60fps-50fps video oynatamıyor. İnternetten 4k indiriyorum kodi bile açamıyor. Aynı filmi lg tak diye açıyor. Lg yine youtubeda 4k 60-50fps videoları oynatıyor. Bu tamamen yazılımla alakalıysa 3500 liralık bir tv'ye neden yapmazsınız bu yazılımı? Gerçi buradaki üstad demişti TPV yazılımla uğraşmaz panelle uğraşır diye. Neyse ben pes ettim kısacası. Alacak olanlara da eksi yönlerini söyleyeyim, artıları zaten herkes söyler.

55pus6581 modeli için eksiler;

- Kumanda inanılmaz kullanışsız. Dokunmatik yüzey nedeniyle elinize aldığınızda baş parmağınız yüzeye değiyor ve sağ-sol-aşağı-yukarı yapmış oluyorsunuz istemeden. Sesle arama olayının sadece adı var. Bir Siri beklemeyin, fuzuli olmuş. (bu nedenle 5561 daha ucuzsa onu alın bence) Yön tuşlarının ortası OK işlevi görüyor ama öyle bir yapmışlar ki, ok diyeceğine bazen sağ yön demiş oluyorsun basarken.

- Android siteminin de adı android. Daha önce bahsetmiştim youtube güncellemesi ile 4k yüklenmiyor net zayıf görünüyor. Güncellemeyi kaldırıyorum 4k videolar ışık hızında yükleniyor. Milyar dolarlık şirketlerin yaptığı güncellemeye bakar mısınız!! Spotify uygulaması komedi hiç anlatmayayım. Tv'nin kendi browserını yazan yazılımcıyla tanışmak isterdim. Yani daha kötü bir browser nasıl yazılır bilemiyorum. Kullananlar biliyor zaten. Hadi o kötü, gidip storedan Chrome indirelim desek Chrome yok e hani android idi bu?
    Tek güzel yanı kodi player. O da philips ya da google'ın güzelliği değil, adamlar yapmış sağolsunlar.

- Bir çok kişinin bahsettiği kitlenme, açılmama sorunları bende yaşanmadı. Tvyi açınca hemen yüklenmeyin biraz bekleyin androidin kafası gelsin diye. Ara sıra uygulamalar durduruldu hatası veriyor yapacak bişey yok.

Sonuç olarak görüntü olarak memnunum, ses olarak hiç bakmadım direk samsung soundbar aldım yanında. Microsoftun touchpadli klavyesi ile kullanıyorum gayet seri çalışıyor kumandaya mümkün olmadıkça dokunmuyorum, lanet bişey. Logitechin f7xx gamepadi var kablosuz, onunla bir kaç oyun oynadım meraktan. Düzgün çalıştı. Netflix gayet düzgün çalışıyor. Aklıma gelenler bunlar. Sizlerin kullandığı işe yarar uygulamalar veya püf noktaları varsa paylaşın arkadaşlar.

• Bizim tv de bugün kuruldu.
    İllaki akım koruyucu priz satmaya çalıştılar. Yok ben alırım dedim. Oradan üç beş kar etmiş olduk.
    49PUS6581 bizimki, herkesin bildiği gibi 3 taraflı ışık şeyi ve sesli biraz daha lüks görünen kumanda var.
    Okula geçmem gerektiği için pek fazla test yapamadım.
    Hatta ölü pixel testi bile yapamadım.
    Tv'de servis gittikten sonra tvnin altındaki logodaki mavi ışığın yanmadığını farkettim. Çok önemli değil ama canımı sıktı biraz. Ayarlarsan max seçilse bile ışık görünür olmadı.
    Banding için TRT 4k'yı açtım. Tam da karşıma bir maç yayını çıktı. Saha görüntüleri hızla geçerken bir banding var diyebilirim.
    Ancak maç izlemediğim ve çok aşırı olmadığını düşündüğüm için burada şikayetim yok.
    Akşam ışık sızması ölü pixel vs. testleri yapacağım.
    Cihazda yazılım olarak hata vs. gelmedi karşıma ama bu biraz da sadece yarım saat kullandığım için olabilir.
    Bir de PS4 Pro bağladım. Driveclub vardı elimde oyun olarak. 1080p çalıştı haliyle. Grafikler epey güzeldi. Oyun oynamak zevkli olacak anlaşılan. Televizyon 4k 60p rgb olarak çalıştı.
    Ambilight cihazda çok hoş duruyor. 3 taraflı olunca da tv sanki 55-60 inch gibi hissettiriyor size. Bu TL'nin belki de en hoş yönü oydu.
    Sesli komut pek beğenilmese de çok güzel anlıyor. Youtube seyrediyorsanız ne istiyorsanız söyleyin karşınıza çıksın Ok deyin izleyin. Arkada klavyesi de var ama böylesi daha pratik ve estetik. Ayrıca klâvye Bluetooth üzerinden çalışıyor muhtemelen. Arkama saklayıp bastım yine gördü. Tek eksik bir burada TouchPad biraz kalitesiz olmuş. Kullanmasan tuşa bastırsan daha iyi gibi.
    İlk izlenimlerim bunlar. Zamanla yine birşeyler aktarırım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Rica ederim.

2016 PHİLİPS LCD & OLED ANDROİD TVbendeki vertical banding mahkemenin verdigi karar inanın 1 tane ölü piksel bile kusur..

şimdi ben banding için iade etsem hangisini alacağım? lg de sony da samsung da ambilight yok.
    ambilighti ben çok seviyorum. hiç bir televizyon bunun kadar zevk vermiyo. sadece maç yayınlarında belli ettiği için
    ben iade etmeyi hiçde gerek görmüyorum. maç seyretmiyorumki ben.

NOT: LGde Ambilight olsaydı kesinlikle iade eder onu alırdım..

• lg de samsung da kullandım philips görüntü kalitesi bu iki markadan daha iyi tv flaş bellek le degil kaliteli bi bluray player takarak deneyin bu üç markada phil açık ara daha iyi oldugunu görürsünüz.benim için ölçü görüntü kalitesidir.
  • guneyone kullanıcısına yanıt
    Hakem heyeti sonucunu almak için toplam kaç saat uğraştınız? Vertical Banding dışında, Android yazılımın açılışta yavaş olduğu ve takıldığı, bazı 4K görüntüleri açamadığı, klavyenin işe yaramadığı söyleniyor. Tüm bunlardan sonra yine de tercih edebiliyor musunuz? Sonuçta TV'yi yayınladıkları özellikleri ile kullanmak üzere satın alıyoruz. Ağırlıklı olarak internetten (youtube) video izlemek için kullanılacak ise pek tercih edilmemeli gibi görünüyor sanki. Ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: master90

Hakem heyeti sonucunu almak için toplam kaç saat uğraştınız? Vertical Banding dışında, Android yazılımın açılışta yavaş olduğu ve takıldığı, bazı 4K görüntüleri açamadığı, klavyenin işe yaramadığı söyleniyor. Tüm bunlardan sonra yine de tercih edebiliyor musunuz? Sonuçta TV'yi yayınladıkları özellikleri ile kullanmak üzere satın alıyoruz. Ağırlıklı olarak internetten (youtube) video izlemek için kullanılacak ise pek tercih edilmemeli gibi görünüyor sanki. Ne dersiniz?

benim davam yaklaşık 2 ay sürdü tv kullanımına engel teşkil edecek bi durum varsa davanın lehinize sonuçlanması çok yüksek ihtimal tabi takılmalar androıd yavaşlıgı 4k göstermemesi eklenebilir. fakat tv 4k gösteriyor buradan bi sonuç çıkmaz gibi . youtube 4k 2160p videolar izleniyor 60 fps sorunlu diyen arkadaşlar var bu da mahkeme için yeterli degil.kumanda için tavsiyem 15 tl kumandalar phıl kendi kumandasından daha iyi sonuç veriyor birde kumandayı için önerim tv arkasındaki kapatma dügmesine 5 sn basılı tutarak kumandadaki mavi ve kırmızı tuşlara aynı anda basarak tanıtsınlar.

• Nasıl bir kumanda nerde bulunur benim tek eksiğim sihirli kumanda olmaması onu da klavye mouse ile çözüyorum ama sihirli kumanda olsa daha iyiydi

• Link deki kumanda dan alıp kullanan var mı ? Mause imleç özelliği varmı bulamadım.

http://www.aliexpress.com/item/32703401350/32703401350.html

Bu da farklı ürün air mouse özelliği varmış.

http://www.aliexpress.com/item/32302012159/32302012159.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Profesor -- 30 Kasım 2016; 13:01:22 >

• master90 kullanıcısına yanıt
    Hocam önceliğiniz TVnin smart özelliklerini kullanmak ise direk LG WEBOS3 sistemli tv alın. Ama guneyone'nin dediği gibi görüntü kalitesi için alacaksanız Philips devam edin. Benim umudum Android 6 ile bu yazılımsal sorunların çözüleceği. Bununla ilgi bir bilgi almadım sadece kendimi avutacak bir umut
  • 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.