Şimdi Ara

2016 polo 1.2 tsi manuel yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
7.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Slm aracı alalı 1 hafta oldu daha 75 km de yeri yakın old için .sorun yakıt ekranı 12 lt gösteriyor ortalamayı .araba konusunda biraz acemiyim acaba normalmidir bu zamanla düşer mi yoksa kullanım hatasımı yapıyorum..halbuki yormadan usulca kullanıyorum.istanbul şehir içi kullanıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• şehir içi 6,5-7 arasında gidip geliyor. agresif kullanırsam artıyor doğal olarak. sabit hızla 80-90 gibi gidersem epey düşüyor hatta 3,5'a kadar düştüğü olmuştu. ama genel ortalaması dediğim 6,5-7 arası. biraz km yapın düşer. güle güle kullanın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu aracın;
    ş.dışı ort. 4,5-5 lt,
    ş.içi 6,5-7 lt,
    forum ort. 3-3,5 lt

• Yakın arkadaşımda yeni kasa dizel-dsg leon var şuan için istanbul şehiriçi 7 nin altına düşmüyor. Bu 1.2 tsi sahipleri nasıl 6.5-7 ile geziyor anlamıyorum.

• Hocam aracınız hayırlı olsun.

Yakın mesafe git gel mesafeler tsi motor için kabustur. Zaten araba ilk 1 km 18-19'lardan başlar matematik olarak yaptığınız yol arttıkça normal şartlarda 6-7'ye düşer. Ama sizin istikametiniz düşmesine fırsat kalmadan bittiği için yol bilgisayarı 12 gösteriyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Is yeri yakinmis iste ne guzel. 3-5 kat yol gidip 7 lt yaksan daha mi iyi? Bir depo kac gun gidiyor sen ondan haber ver.

• Kısa mesafe motor ısınmadığı için normal. 1.0trendline da 2 km bol yokuşlu ışıklı trafikli güzergahta 10lt civarı yakıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yıl 2016 şu tsi ların kaç litre yaktığı belli değil. Sabah bir konuya giriyorum 3-4 litre aynı günün akşamı başka bir konuda 8-10 litre. Merakımdan gidip alacağım tsi motorlu bir araba o olacak en sonunda.

• quote:

Orijinalden alıntı: farks

Yıl 2016 şu tsi ların kaç litre yaktığı belli değil. Sabah bir konuya giriyorum 3-4 litre aynı günün akşamı başka bir konuda 8-10 litre. Merakımdan gidip alacağım tsi motorlu bir araba o olacak en sonunda.

https://forum.donanimhaber.com/m_113577230/p_6/tm.htm

TSI hakkında en güncel ve en ciddi konu.

• 12 litre abi. nasıl normal. 50 kuruş.
  •  2016 polo 1.2 tsi manuel yakıt tüketimi

2016 polo 1.2 tsi manuel yakıt tüketimi

Bende daha yeni aldım 1.2 tsi 90hp toledo şuana kadar 500km yaptım
    Ort. 8.5lt ama Trafik siz 4.7lt gördüm daha düşer ama kasmak gerek ben biraz devirli kullanmayı seviyorum. Sizin değerler biraz yüksek gösterge panelinde size tavsiye edilen vites aralığını kullanın gözle görülür fark hissedeceksiniz ama çok düşük devir de
    sürüş yaptırıyor.
    Aracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asbircan -- 1 Mart 2016; 22:22:28 >

• ya bi 1500-2000 km geçsin, şehir içi gez güzelcene sonra konu aç 60 derece motor sıcaklığıyla napsın araba?
  • Fabrika verisi 6L yakıyor demek o arabanın 6L yakacağı anlamına gelmiyor malesef. Fabrika verisi 0-100, 10sn olan araçlar normal kullanımda 10sn'de mi 0-100 yapıyor? Fabrika verisi tutturulur mu? Tutturulur. Aracı çalıştırırsın 15-20km yol yaparsın, maksimum sakinlikte kullanırsın, fren kullanmak yerine şerit değiştirir hızını korursun, ani hızlanmalar yapmazsın, yavaşlarken viteste yavaşlarsın, arabaya 3-4 kişi binip klima köklemezsin fabrika verisini tutturursun. Hatta Saffet Üçüncü'nün bir programında yanlış hatırlamıyorsam Polo ile birçok kişi minimum tüketim için denemeler yapıyordu. Ben şöyle araba kullanırım, böyle araba kullanırım diye övünen adamlardan daha az yaktırmıştı bir bayan. Araç alırken fabrika verilerinin üzerine kullanım tarzınıza göre 1-5L arası ekleyerek hesap edin. Tsi motorların olayı dizel motorlar gibi düşük devirde yüksek tork üreterek aracın az yakmasını sağlamaktır. Vites atma uyarınıza dikkat edin düz yolda 2500 devir üzeri eğer tüketim odaklı bir sürüş yapıyorsanız gereksiz.

• İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Allah herkese nasip etsin.devir 2 ile 3 arası vites yükseltiyorum genelde çok kasmıyorum aracı..dediğiniz gibi km yapmam gerek galiba

• MERHABA BENDE DE 1.2 SEAT LEON VAR 2016 DSG
    2250 KG OLDU SABAHLARI ANLIK TÜKETM 40 TAN BAŞLIYOR
    12 KM LİK BİR MESAFE BAZEN 10 BAZEN 8.5 E KADAR İNİYOR
    ÇOK TRAFİKTE 11 LERDE
    İLERDE DÜŞER DİYOLAR AMA BAKALIM BEKLİYORUZ
    ŞU ANDA YAKIT FAZLACA 5 BİN 6 BİN OLSUN DÜŞER DİYOLAR
    VARSA KULLANAN ARKADAŞLAR BENİDE BİLGİLENDİRİRSE SEVİNİRİM DÜŞÜP DÜŞMEDİĞİ HAKKINDA
  • Arkadaslar tsi motoru atmosferik motor gibi kullanirsaniz az yakmaz.3 bin deviri gormemeniz lazim az yakmasi icin.1.2 tsi motorun sehiricinde 5-6 yakmasini bekliyorsaniz gidin dizel araba alin.
  • @respect_89 isimli kişinin passat 1.4tsı dsg, istanbul şehir içinde 7lt yakıyormuş, kendisi size yardımcı olacaktır sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 25 Nisan 2016; 18:29:44 >
  • Bizde aynı aracin 2014 modeli var.şu an 12.000 km civarında. Günlük ortalama 30 km yapılıyor hafta içinde kullanıldığı zamanlarda. Bu yol ortalaması 60 km seviyesindedir.yer yer 90 -100 km. 5_ 6 trafik ışığında da 10-40km araşı gidiliyor (umitkoy-ank bulvari-sihhiye-necatibey) bu yolda ortalama 6-7 arası tüketiyor. Ama sürekli Kızılay trafiğine girse tahminen 8-9ltlerde gezecek tir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ogzdrk

Arkadaslar tsi motoru atmosferik motor gibi kullanirsaniz az yakmaz.3 bin deviri gormemeniz lazim az yakmasi icin.1.2 tsi motorun sehiricinde 5-6 yakmasini bekliyorsaniz gidin dizel araba alin.

Aynen öyle hocam.tsi da vites geçiş uyarılarına dikkat ederek genelde 2000-2500;devirde kullanmak gerekiyor. Araçlar turbo benzinli olduğu için de zaten torktan dolayi cekisten düşmüyor çok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperdgal -- 25 Nisan 2016; 18:49:13 >
  • alperdgal A kullanıcısına yanıt
    Aynen gerçek tüketimi sanırım bu.Aynı güzergahda ben de yol yapıyorum.2007 Corolla şuan tüketim değeri 7.2.Fakat bu demek değil ki tamamen şehir içi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.