Şimdi Ara

2016 SONY ANDROİD TV (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.310
Cevap
73
Favori
341.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • umarım xd9 u beğenmezsiniz, aradaki fiyat farkıan değmez dersiniz de kazançlı çıkarız :) Yoksa bu yaz masraflar ikiye katlanacak :)
  • Trt 4k.
    Bu mesaja eklenen görseller:

2016 SONY ANDROİD TV2016 SONY ANDROİD TV2016 SONY ANDROİD TV

• Devam.

• Kenarı altın sarısı degilmiydi gümüş gözüküyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xd85 daha iyi gorunuyodu sanki.
  • leonskennedy kullanıcısına yanıt
    Görüntü kalitesini w905 ile karşılaştırırsanız yorumunuz ne olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kazumatr

Xd85 daha iyi gorunuyodu sanki.

aynen banada öyle geldi
    resimlerde öyle görünüyor .
  • Belki rewim kalitesi dusuk ondan bilemiyorum ust modelin noyle dusuk olmasi garip belki ayarlarinda vs eksiklik vardir.

• Herkese hayırlı geceler. Zaman kısıtlı olduğu için buraya bakmıyorum şu an fazla sadece cihazı test edebiliyorum,ancak size güzel bir haber vereyim , işi bir adım öteye götürdüm 55xd85 modelini de kıyaslamak için getirdim şu an xd93 ve xd8 yan yana! Herkesin merak ettiği iki model arasındaki farkları gözlemliyorum. Kullanıcı denemesi açısından dünyada ilk olabilir belki de bu :)

bir çok arkadaşın iki model arasından seçim yapacağını biliyorum ve bende aynı durumdayım.incelemelerim sonucu bir modele gideceğim, görüşlerimi gün içinde sizlerle paylaşacağım, şimdilik şunu söyleyeyim iki panel de harika! Xd85 bu yılın fiyat performans modeli olabilir.ortam ışığı altında xd9 ile kafa kafaya performans sunuyor. Tabi xd9 un farkı karanlık da beliriyor.

• Merhaba bursalı hemşerim anladığım kadarıyla tv konusunda üstün bilgi sahibisiniz bende yıllardır sony center larda sizin gibi bilgi sahibi olan birini arıyordum hiç denk gelmedi

Ben yıllardır sony kullanıcısı olarak şimdiki tvim olan kdl42w655a kullanıyorum
    Bu aralar 49 inç 4K tv almak istiyorum, size yıllardır yanıt alamadığım bir soru soracağım,

Neden bu lcd yada led tv lerde hdmı kaynağını pip yada pap yapamıyoruz

Bu cihazlarda o kadar yüksek Teknoloji var neden bunu yapamıyorlar

Sadece tuner veya scart girişinden bölünebiliniyor neden hdmı dan bölünemiyor

Bu konuda bilginiz varsa cevap bekliyorum,

Teşekkür ederim.

Soldaki xd93 mü ilgin ve yardımların icin cok tşk edrm

• Evet eklemeyi unutmuşum soldaki xd9 sa ğdaki xd8

• En, boy uzunlukları kaç cm? En 123 cm olacaktı sanırım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • leonskennedy arkadas 55xd 5500 fiyat görünüyor peki 49 daki fiyat beklentiniz nedir acaba

Sağdakinde (xd8) Işık fazla gibi, renklerde de ışık patlamaları mevcut ve son resimde Siyahlarda Grilik var gibi eğer çekimler birebir Gözle görünüm ise..

Soldakinde (xd9) daha doğru renk ve Işık gözüküyor

Tabi, açı farkı olabilir mi, renk ve Işık ayarları ikinde aynı mı bunları bilmiyorum..

Paneller ikisi de Aktif/Va mıdır? IPS bir modelden bahsetmiştiniz? Bendeki bir Tabloda ikisi de Active gözüküyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 23 Mart 2016; 9:36:43 >
    Emeğinize sağlık yine uykusuz bir gece umarım iş e geç kalıp problem yaşamazsın 😊

• Arkadaşlar yaklaşık 2 yıldır LG 47LB670V kullanıcısıyım şimdi bir tv daha almam gerekiyor uzun zamandır araştırma içerisindeyim henüz karar veremedim. Sizce LG 49UF8507 mi alınır yoksa Sony mi alınır. Ekran ölçüsü olarak 50 inc i geçmemsi gerekiyor.
  • Evet Arkadaşlar Dün Gece Boyunca,Kısıtlı Zaman İçinde 55X305 Ve 55XD8505 Modellerini Yanyana İnceledim. İncelediğim Kaynaklar, DAhili Uydu Alıcıları Üzerinden D-Smart Kanalları, Bilgisayar Ve Görüntü Çoklayıcıdan Sağladığım Bağlantı İle Filmler,Playstation 4 Oyunları.Gece Karanlıkta Ve Gün Işığında Farklı Farklı İnceledim Görüntü Kalitelerini. Görüşlerimi Ve Resimlerimi Paylaşacağım.Kısa Bir Özetle Başlamam Gerekirse,Beklenildiği Gİbi Ve Normal Olarak Xd9305 Çok Daha İyi Bir Ürün.Ama Farkın Büyük Payı Gece Performansı ve Siyah Seviyesine Ait.Bunun DIşında Gün Işığında,Görüntü Kaliteleri Birbirine Yakın. Ancak Bu KEsinlikle X93 MOdelinin DüşükPerformanslı Olmasından DOlayı Değil,Aksine Ürünün Görüntü Kalitesi Harika.Farkın Az Olmasının Sebebi Işıklı ORtamda Xd8 X9 Serisine Çk Yakın Kalitede Renk Ve REsim Üretiyor. İlk Geldiği Andan İtibaren Zaten IPS Panelli Olmasına Rağmen Xd8 Modelini Çok Beğenmiştim Ben ( Sony'de İps Panel Olupta Bependiğim İlk Cihazdır,Bundan Önce Seriler W805A - W955 Modelleri Çıkarılmıştı Ancak Ben Kişisel Olarak Çok Beğenmemiştim,Nispeten Fiyat Performans Olarak W805A Modeli W955 Den Bir Adım Öndeydi) Ancak Xd8 Özellikle Xd9 İle Yanyana Kıyaslamam dan Sonra Benden Aldığı Notu Bir TIk Daha YUkarı Çıkarmıştır,

Resimlere Ve Yorumlarıma Geçmeden Önce Birkaç Şey Söylemek İstiyorum.Birçok Arkadaşımızın Artık Bilmiş Olduğu ÜZere Bursa Sony Center Mağazasında Çalışıyorum.Bulunduğum GÖrevde 4. yılıma Giriyorum. Ancak Bugün Burada Sizlerde Bu Paylaşımları Yapıyor İsem,Kesinlikle Ticari Amaçlar Yada Duygusal Fanboyluk Amacı İle Değil Tamamen Bu Konunun Bende Tutku Ve Hobi Olması Ve Düşüncelerimide Sizlerle Paylaşmak İstememden Dolayıdır. 2005 yılında Üye Olduğum Forumda, Özellikle Paneller Kategorisinde İşe Girdiğim Döneme Kadar Aktif Ve Paylaşımlarda Bulunurken Daha Sonrası İşe Başladıktan Bir Süre Sonra Yoğunluktan Dolayı Koptum.Ve Şu Dönem Yeniden Yazmaya Başladığımda Son Mesajımın Üzerinden 2 yıl geçmiş Olduğunu Gördüm.Bu Kadar Şeyi Neden Söyledim ? Bazı Arkadaşların Aklına Şu Düşünceler Gelmiş Olabilir, Reklam İçin Yanlı Yorum Yapıyor,Sony Tv ÖVüyor Vb.. Hayatımda da En Önemli prensip Olarak Başkasının Hakkına Girmemeyi Benimsemiş Biri Olarak Belirtmek İsterim, Yaptığım Yorumlarda Hiçbir Şekilde Gerçek Olmayan ,Yalan-DOlan,Hileli-Hurdalı Bilgi Yoktur. Ne Gördüysem Odur,Samsung'a da Aynı Mesafedeyim,Philips ede. Kötü İSe Sony de Kötüdür,Yada SAmsung Bir Modeli Çok İyi de Olabilir.Zaten Yorumlarımı Okuyan Arkadaşlarım,Uydu VE Smart Sistemi Konusundaki Yorumlarımı Ve Paylaşımlarımı Okuduktan Sonra Az Çok Hakkımda Fikir Sahibi Olmuşlardır,Diğer Arkadaşlar İçinde Belirtmiş Oldum Zaten.

Tekrar Konumuza Gelecek Olur İsek ,Bİliyorum Hepiniz Klavyemden Dökülecek Cümleleri Heyecan İle Bekliyorsunuz Arkadaşlar İkiside Çok İyi Görüntü Kalitesi Veren Paneller,İki Farklı Tarzda. Ips Ve VA. Belirtelim 55X9305 VA - 55XD8505 IPS Panel. Farklı Konularda Artı Eksileri Ve Üstünlükleri Var Birbirlerine Karşı. Şunu Söyleyebilirim, Bu Sene Türkiyeye Giren Modeller İçinde 55-65 İnc Ebatlarında Amiral Gemisi Model x9305 dir.Dolayısıyla Sony İsteyenlerin Tr'de Alabileceği EN İyi Sony Ürünü Kağıt Üzerinde Bu Model. Peki Gerçekte de Öyle mi? Evet. Ben Tv yi Kişisel Olarak Beğendim. Şunu Söyleyebilirim, Bu için İşinde Olanlar Ve Bütçe İle İlgili Sıkıntısı Olmayanlar Zaten Bu Modele Gideceklerdir. Sadece Başlı Başlına Siyah Seviyesinin Çok Daha İyi Olması Ve Panelin VA Dolayısıyla Kontrastının Çok Daha Fazla Olması ( Xd85 e Göre ) Ben Ve Benim Gibi Kişiler İçin Tek Başına Tercih Sebebi Olacaktır. Birçok Kişinin Merak Ettiği Konu Biliyorum Backlight-Siyah-Homojenite Durumları . Açalım Biraz ;

Önelikle Cihaz TAbiki Bir Hx920 Değil,Zaten Bu Seriden Sonra Bu konuda Daha İyisi Çıkmadı.Ve ARtık Yeni Cihazlarda Daha Kompkels Bir Durum da Var, HDR. Tüketiciler Olarak Hem Cihazların 1000 nit Parkalık Vermesi ,Hemde Aynı Anda 0 Cd. Siyah Seviyesi Vermesini İstiyoruz ( Bİliyorum Karışık Ama Yinede Bir Bayanlar Ne İster Kadar Değil Sanırım ) Firmalarda Sağolsunlar,Bu İşin Altından Kalkabilecek Tek Sistem FALD ( Full Array Local Dimming ) Sistemi Olmasına Rağmen İşin Ucuzuna Kaçıp Edge-lit Sistemler + Çakma Local Dimmingler İle Durumu İdare Etmeye Çalışıyorlar. Öncelikle Cihazda HDR modu Dışında ( Hdr Moduna Geçtiğinde Cihaz Nos Açılmış Araba Misali Bütün Arka Işıklandırmalarını Açıyor ( Patlatıyor ) Ve Bu Doğal Olrak Ekranda Homojenite Farklılıklarına ( Clouding ) Sebep Oluyor. Bizim Olayımız Doğru Set İle İzlenecek Normal İçerik Olduğu İçin,Gerekli Ayarları yaptıkran Sonra Ekran Homojenitesinin Gayet İti Olduğunu Söyleyebilirim. 1 Ay Öncesine Kadar 55w905a kullanıyordum, ( Bu Cihaz da local dimming yapabiliyordu ) Yaptığım Denemelerde Zone'ların ( Dimming Bölgelerinin ) Bu Cihaza Göre Daha Fazla Olduğunu Söyleyebilirim.Bu Testi En Basit Haliyle Simsiyah Bir Resim Açıp Tam Ekranda, Fare İmlecini Üzerinde Gezdirdiğinizde, Cihazın Ekranda Atlayacağı Her Bir Led Bölgesi Gözlemnerek Yapılabilir.Ne Kadar Fazla Olursa O Kadar Daha İyi Sonuç Olur.

Xd8 İle Xd9 Arasındaki En Büyük Ve Ölümcül Farkda Tam Olarak Bu. Xd9 Bu Konuda İyi Performans Veren Bir Ürün İken ( Va Panel ) Xd8 Bu Konuda Karakteristik Panel Özelliği Olarak ( IPS ) Bu Konuda Zayıf Kalıyor. Dediğim Gibi Özellikle Bu iş İle İlgilenen,Bütçe Açısından Problemi Olmayan Kullancılar Ve Filmciler,Xd9 a yöneleceklerdir.

Ancak Burada Ayrı Bir Paragraf Açmak İstiyorum,Siyah Konusundaki Zayıflığını Bir Kenara Bırakırsak,Xd8 Gün Işığında Ver Birçok İçerikde Xd9 Seviyesinde Renk Ve Görüntü Kalitesi Sunuyor ( Yada Bir Tık Altı Diyelim ) Benim Kİşisel Fİkrim, Xd8 Bu Senenin Fiyat Performans Ürünü Olabilir.Özellikle Fİyatında Yapılacak Bir İndirim İle , Artı Ve Eksilerini Bilerek Alındığında Bence Birçok Kullanım Alanı İçin Çok iyi Bir Seçecek Olur. Bazı Sahnelerde Xd8 in xd9 dan daha iyi görüntü verdiğini bile söyleyebilirim.

Şimdi Başlıklar Halinde KİŞİSEL Yorumlarımı YAzayım ,

İzleme Açısı : Bu Konuda Beklenildiği Gibi IPS Panelli Xd8 Çok İyi Bir Performans Sergiliyor.Salon İçin Tv Düşünen Yada GEniş Bir Oturma Grubundan Tv izlemeyi Düşünenler İçin Ciddi Bir Artı Olabilir bu.XD8 Gerçekten Oldukça Geniş Bir İzleme Açısına Sahip. Beni Şaşırtan Xd9 Oldu,Va Panel Olması Ve Sony X8505C nin İzleme Açısının da Oldukça Düşük Olması Sebebiyle Bu Cihazdada Benzer Performans Bekliyordum Ancak Tahmin Ettiğimin Çok Daha Üstünde Grafik Çizdi Bu Alanda. Bir Kere X8505C Den Oldukça Daha İyi,Renkler Bu Modelde Olduğu Gibi Çok Düşük Açılardan İtibaren Soluklaşmaya Başlamıyor.

KAzanan ; Tabiki XD8 Bu Konuda. Ancak Yinede Xd9 Da En Kötü Örneklerden Değil,Her Ne KAdar En iyi Olmasada Sınıfı Geçiyor.

Renk Dağılımı ve Renk Kalitesi ;

her İki Cihazda da Sony'nin Geniş Renk Gamutu Sistemi İçin Kullandığı Teknolojisine Verdiği İsim Olan Triluminos Özelliği Bulunuyor. IPS Cihazlar Renk Konusunda Üstünlükleri İle Bilinirler.İki Cİhazında Renk Üretimini Ben Beğendim,Özellikle Kırmız Renkler ( Samsung ju7500 İade Sebebim Tam Olarak Buydu ) Rahatsız Edici Değil Ve İzlemsi Keyifliydi. Bu Konuda Xd8 beni Şaşırttı.Gerçekten Bir Çok İçerikde Xd9 Performansına Yakın Sonuçlar ( hatta Bazı Sahnelerde bir tık iyi ) Elde Etti.Zaten Bu Cihazı Beğenmemdeki Ana Etken Cihazın Renk Kalitesiydi. Sony İyi Olduğu Bu Alanda Aynı Geleneği Devam Ettirmiş Ve İki Cihaz da izlemsi çok keyifli görüntüler sunuyor.Bu ALanda İki Cihazda Eşit Diyebilirim.

Gölge Detayı ;

Edge Lit Tv'ler Genelde Gölge Detayı Konusunda Zayıftırlar,Örnek Olarak Takım ELbise Giymiş Bir Admın Üzerindeki Ceket Ve İçindeki Gömlek,Hırka Ayrımının Olduğu Yerler Dahil Sadece Simsiyah Bir Görüntü Görür,Detayları Seçemeyiz. Xd9 Bu Konuda da Oldukça İyi,Özellikle Doğru Ayarları Yaptığınızda Cihaz Detayları Yutmuyor,Xd8 De Gamma Değerini Yükseltmek Zorunda Kaldım Yoksa Detaylar kayboluyor.XD9 Bu konuda da daha üstün, ve iyi bir performans sergiliyor.

4k HDR

Öncelikle Her İki Cİhazdada Native 4k Videoları İzlemek İnanılmaz Keyifli,Özellikle XD9 Da Yüksek Kontrast,renk Kalitesi İle POP Denilen İzlediğimiz Görüntülerin Ekrandan Çıkıyormuşluk Verdiği Hissi Çok Yüksek.Detay Kalitesi Çok Yüksek,MOtion ( hareketli Sahneler ) Başarısı İLe Birleşince Ortaya çok iyi sonuç Çıkıyor.Sony Süregelen Motion Konusundaki Başarısını Aynen Devam Ettiriyor,iki Üründe Xd8 Ve Xd9 Hemen Hemen Benzer Performans verdiler bu konuda.Ju7500 de Yaşadığım Sıkıntıları Bu İki Cihazdada yaşamadım hareketli sahneler ile alakalı. HDR ye Gelecek Olur İse, Usb Üzerinden Taktığım Life Of Pİ Ve Exodus HDR Versiyonlarını iki Cihazda da sorunsuz biçimde oynattım.HDr Video Açtığınızda Cihaz daki Resim Gidip Geliyor Ve Verdiğim NOs Araba Örneği Gibi Cihaz HDR moduna Giriyor.Siz Resim Modunu Değiştiremiyorsunuz,sadece kendi içinde ayarlarını yapabiliyorsunuz. Bildiğiniz Gibi Sony Bu Sene UHD Alliance Üye Olmasına Rağmen ULtra Hd Premium Apoleti Almadı HDR ile Alakalı Olarak.Ve Hdr Modu İçin Herhangi Bir Nit Değeri Vermedi.Nasıl Bir Düşünce İçerisindeler Bilemiyoruz Şu An,Ancak Real Testlere Dönersem Özellikle Xd9 Modeli HDR modda Resmen Bir Ampul a Dönüyor.Özellikle İçerik Kaliteli Oldğu Zaman,Gerçekten İzlemesi Keyifli Oluyor.Xd8 Hemen Arkasından Biraz Daha Az Parkalık Değeri İle Geliyor. Yine İki Cihazında Performansı İyi Bu Konuda,

3D bildiğiniz gibi sadece xd9 modelinde var,ancak 3d gözlük kutudan çıkmadığı ve ben yanıma gözlük almayı unuttuğum için deneyemedim,daha sonra mağazada deneyip yorumlarımı yazarım.

Upscale Ve Uydu Performansında iki cihaz hemen hemen kafa kafaya vE bu konuda W905a dan daha iyi olduklarını söylebilirim her iki cihazında.
    Epey Uzun Oldu Sanırım,Şimdlik burada Keselim Ve Resimler İle Devam Ederlim,Yine Aklıma Geldikçe İki Cihaz Hakkında Fikirlerimi Yazayım ( Sol Serçe Parmağım Aprıyor şu anda :)
    Arkadaşlar Ben İki Cihazıda çok beğendim, Gidip İncelemenizi Ve Görüşlerinizi Yazmanızı Rİca Ediyorum. Son Olarak Şunu Söyleyeceğim, 2015 serisi modellere göre her iki üründe bence çok daha güzel. Ben Şahsen 2015 serisinde x8505c önerdim,sadece tasrım için gelen müşterilere x9005c önerdim.geçen sene bence tasarım - görüntü kalitesi terazisinde sony ilk defa ibreyi değiştirmişti,( tasarım tarafı daha ağırdı ) ve ben kişisel olarak Sony Amiral Gemisi Olarak Çok Beğenmemiştim Bu Cİhazı.Ancak Bu Sene Xd93; YIllarca Benimsediğimiz ; Sony Amiral Gemi modeli Dediğimiz Üstün Kaliteli Ve Genelde Tr deki en iyi seçenek Şablonuna Çok Daha Yaklaşıyor. Fİyat,Biraz Daha Düşmesi Gerekiyor.6- bin tl bandına inmesi gerektiği benim kişisel düşüncem.Ancak O Zamana kadar da benim kişisel zevklerim doğrultusunda çok iyi tv güncel panel dünyasında. Bende şahsen xd8 ve xd9 arasında seçim yapmaya çalışıyorm,ikisinden birini kendime alacağım,ancak maddi sebepler ve xd8 in siyah dışında harika performans göstermesi kararımı zorlaştırıyor...

• Sanırım xd8 alacağım bu durumda. xd9 ile arada zaman zaman fark olduğu için 2 kat fazla parayı xd9 a ödemek bence mantıklı olmayacak.
    Oğuzhan Bey, oldukça bilgilendirici ve samimi bir dille yazdınız. Size emeğiniz için çoook teşekkür ederim.
  • Rica Ederim YeşimCırakli , Tavsiyem Mağazada Kendi Gözlemleriniz İle KArar Verin,Ancak Ben Xd85 Modelini ( Bahsettiğim Siyah Durumu Problem Olmayacak İse ) Tavsiye Ediyorum Kesinlikle.Bursa'ya Yolunuz Düşerse Kahve Eşliğinde Tv leri incelemek İçin Beklerim :) Davetim Bursaya yolu düşen herkes için geçerlidir arkadaşlar.Selamlar.

Not: Resimler Yüklüyor,Birazdan Göndereceğim.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.