Şimdi Ara

2016 SONY ANDROİD TV (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.310
Cevap
73
Favori
341.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhabalar ,

Bu Paneller İki Elin Parmakları Gibi,Hepsi Birbirinden Farklı.İki Aynı Marka Model Cihazı Yan Yana Koyun,İkisininde Homojenite,Backlight,Siyah Seviyesi İkisindede Aynı Olmayacaktır.Ancak Bunun Dışında X9005C Serisindede Panelin Aşırı İnce Olması Kaynaklı Bu Tarz Problemler Normalde Sony De Yaşanmayan Oranlarda Yaşandı.Benim XD9 İle Yaptığım Testlerde Cihaz Bu KOnuda Çok İyi Sonuç Verdi,Hiç Bir Işık Kaçırma,HOmojenite Problemi Yoktu.Geçen Seneki Sıkıntıları Bu Cihaz İle Gidermişler Diyebiliriz.
  • tsomania T kullanıcısına yanıt
    Artı - EKsi Farklar Var/ Vardır Ancak Şu Açıyla Bakmak Lazım,65X8505C De Güzel Bir Televizyon,Artılarından Bir Tanesi Şu An İnmiş Olduğu En Dip Fİyatlardan Alabilirsiniz.Yİne Xd8 E Göre Bir Başka Artısı Siyah Seviyesi.Genel Görüntü Kalitesi Ve Özllikle Renk KOnusunda Xd8 Çok Daha Önde Ancak X8505C Seriside Hala İyi Bir Tercih Olacaktır.Yİne Kendi Gözlemleriniz İle İncelemenizi Ve Karar Vermenizi Tavsiye Ederim, Ama Bence X8505C GÜzel Bir Cİhazdır,3D Elerseniz Xd8 Daha İyi Cihazdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonskennedy -- 24 Mart 2016; 21:09:46 >
  • Mesajlarınızı Aralarda Yeni Gördüm,Cevap Yazmak İstedim. Bildiğiniz Gibi Tv Görsellerinde Hiçbir Zaman Gözün GÖrdüğünü Yakalamamız Mümkün Değildir.Işıkları Birçok Durumda Ya Daha Kötü- Ya Daha İyi Gösterir.Ne Yazıkki Benim Resimleri ALdığım Cihazda Kötü Bir Makinaydı ( Samsung Note 2 ) Ve Çektiğim 250 Civarında Resimden Eleyerek Sadece Mevcut Koyduklarımı Paylaşabildim.Ve Siyah Durumları İle İlgili Karanlıkta Hiç Resim Eklemedim Çünkü Hepsi Çok Yanıltıcıydı.Şunu SÖyleyebilirim,Xd9 İle Yaptığım Denemelerde, Rahatsız Edici Derecede Ne Banding,Ne Clouding,Ne de Backlight Bleeding Gördüm.Bu Açıdan Olumlu Not Aldı Benden Cihaz,Ve Bu Bildiğiniz Gibi En Önemli Başlıklardan Biri Bu Cihazlarda.Resimleri Sadece Ön Fikir Olarak KAbul Edip Mağazada Ürünleri Bizzat İncelemenizi Tavsiye Ederim,Ve Bu Arada Benim Yorumlarımıda Ön Bilgi Olarak Kabul Edebilirsiniz.Şu Kadarını Söyleyeyim, Maddi Konular Dışında Ben Beğendim Ve Kendime ALmak İstiyorum Xd9 MOdelini.

• Teşekkür ederim leonskennedy zaman ayırıp ta cevapladığınız için 2015 model 55x9005c modeline 6000TL veripte aklıma geldikçe gözüme çarpan ve rahatsız eden ışık süzmesi problemini inşallah 2016 model 55xd9305 modelinde rastlamayız.55x9005c model panelin çok ince olduğundan bahsetmişiniz ve durumu ona yormuşsunuz ama ışık süzmesi problemi ekranın alt tarafında yani cihazın en kalın olan bölgesinde yaşandı cihazın cep telefonundan bile çok ince olan üst kısmında değil ayrıca bu cihazlar seri üretim ve fabrikasyon değil mi? hepsinin birebir aynı olması gerekmez mi ?
  • g.berkay G kullanıcısına yanıt
    X9005C modeli IPS panel, bu paneli alıp IŞIK sızmasından iade edenler oldu/Işık sızması şikayetleri oldu yani..X85C ise daha perfonmanslı bir ürün olarak tartışıldı..

2015 Sony forumunu takip etse idiniz zaten yazıyor bunlar...

Albani üstadın bir sözü var, O kadar ince Panelde Local Dimming Yerel Karartma olmaz, işin doğasına aykırı demişti..Hatta Şimdi Tv lerde TV dip/alt kısmı daha kalın, BOTTOM Led (Alttan aydınlatma olabilir gibi bir şey söylemişti)

Bu Tv ler seri üretim olsa da kullanılan parçalar en düşük maliyetli -Çin ürünler olduğundan herkeste farklı tepkiler veriyor..Bazı şahıslar Işık sızması, bulutlanma,banding nedir bilmediklerinden öyle de kullanıyor olabilir..

Ama X9005 serisinde IŞIK sızması olduğu yazıldı...

Moralinizi bozmak olmasın ama Sony Tv ler 2013 yılından itibaren düşüşte..Hemen hemen tüm panellerdeki Siyah EKranda Az da olsa Bulutlanma oluyor..Tamam bu makul seviyede ama Son senelerde iyice artmış durumda..Maalesef Sony Global sitesinde Bu durumun ( -Bleeding diye isimlendiriliyor-) Normal olduğu, ışık vs ayarları ile set edilmesi gerektiği ve HATA olarak kabul edilmediği söyleniyor..

Local Dimming FALD panel olmadıkça bu durum -NORMAL kelimesi kullanmayacagım-bu Tv lerin Kusurlu noktası..teknoloji bunu aşamadı..o sebeble Parlak Işıklı Görüntülerle HDR tarzı göz boyamalar, çizgi filimler, 4k özel çekim demolarla Tv leri bize satıyorlar...

İlk LCD Tv ler çıktığında 40 inch üzeri LCD olmaz, Plazma alınmalı 40 üstü deniliyordu..Plazmalarda Yanma/Burning-Logo yapışması olduğundan elektrik sarfıyatı ısınma ve Göze çirkin geldiğinden, Işıklı ortamda kullanılmadığından (Oysa en ideal siyah renk veren Hız olarak iyi Paneller bunlardı) LCD ye yüklendiler..İşin doğasına aykırı 50-55-65-75..inchler üretildi..Ve Işık sızması bulutlanma banding ne ararsanız yan etki olarak oluştu..Smart özellikleri, Androidi de eklerseniz Tv ana işlemcisi hangi işle uğrassın..

Mükemmel Tv Yok..Aramayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 24 Mart 2016; 22:17:08 >

• X9005c de fabrikada üretimden cıkarken o seri hatalı cıktı o sızma panele baskıdan dolayı oluşuyor diger taraflarına elimle bastırdıgımda aynı sızma oluştur sızma olan yerleri kendime dogru cekince sızma ortadan kayboluyodu yani seri üretimde robotun sızma olan yere hafif daha baskılı yapıştırması ile oluşan tüm x90c de o sızma mevcut bende iade edip 65x85 aldım görüntü kalitesi siyah haric x90c gibi tatmin etmedi şimdi xd93 ü gördükden sonra almayı düşünüyorum x90c deki olayı sony de cok iyi farkında oldugu icin xd93 de bu olayın üzerinde duracaklarına eminim alt tarafları kalın olması önemli degil alt tarafıda üst kısmı gibi ince

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugun xd93 ve xd85 i yanyana aynı ayarlarda izleme fırsatım oldu sony magazasında xd85 ips ekran oldugu icin daha karanlık gösteriyodu xd93 daha canlı görüntüye sahip bir demoda güneş doguşunda xd85 de sanki dogmamış hala karanlıkdı bir an gecenin karanlıgında ay ı gösterdi xd93 de simsiyah ekranda ay güneş gibi parlarken xd85 de ay neredeyse gözükmicekti ve tasarım olarakta ikiside bire bir aynı inceligi vb... Herşey aynı diyebiliriz genel görüntüde birbirlerine cok yakın dedigim gibi xd93 daha canlı xd85 ips oldugu icin biraz karanlık tv ilgi alanım ps4 oynar gece film izlerim diyenler xd93 icin kendilerini zorlasın yanımdaki arkadaşıma sence hangisi die sordum kesinlikle xd85 dedi arada 4500 tl ye deger mi die inanın bende düşünüyorum normal yayında farkı 2 tv yanyana oldugu zaman anlarsınız ki aldıkdan sonra öle bir şansımızda yok ben kendimi zorlayıp xd93 alıcam alıcamda xd85 alan bence daha mantıklı hareket etmişdir dicem birde şunu merak ediyorum ips ekran gözümü yormuyordu va panel gözümü yoruyor özellikle gece umarım xd93 gözümü yormaz

• Merhaba arkadaşlar kısa araştırma sonucu nette bulamadığım için size sorayım dedim,

Sony KD-49X8305C modelindeki uydu alıcısı 4K yayınlara uyumlumu yoksa sadece Hd alıcımı var üzerinde.

• SK8KEMAL kullanıcısına yanıt
    Video Signal Kısmına bakınız

3840 X 2160/24P
    3840 X 2160/30P
    4096 X 2160/24P (HDMI 2/3)

Yazılımla 50p desteği var olması gerek, TRT 4K çünkü 50p....

www.sony.com
    Televisions | Smart TVs, 4K and Flat Screen LED TVs | Sony US
    http://www.sony.com/electronics/televisions/xbr-x830c-series/specifications

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 26 Mart 2016; 0:31:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sdcvn

Video Signal Kısmına bakınız

3840 X 2160/24P
    3840 X 2160/30P
    4096 X 2160/24P (HDMI 2/3)

Yazılımla 50p desteği var olması gerek, TRT 4K çünkü 50p....

www.sony.com
    Televisions | Smart TVs, 4K and Flat Screen LED TVs | Sony US
    http://www.sony.com/electronics/televisions/xbr-x830c-series/specifications

Tamam kardeş teşekkür ederim

• Beyler IPS panel CR;800;1 ile XD8x panelin hediyesi 5,5 kağıtmıdır???

belki 2,5/3 kağıt olsa ve markası da SONY olursa yenilir-yutulur olabilir,ama ben almıyayım yine de ama bari rakam uçmuş olmasa o zaman yine de kimileri alır/alabilir

CR 800;1 yaw bu komik,hatta rezalet! ama Sony nin tüm IPS leri (LGD modüllü) böyle bir kere teknik olarak ortada gariplik ve de "geçirmece" bir durum söz konusu yaw

abi şimdi LGD den Modül alıyorsun iyi güzel(en ucuz bu olduğu için ama daha da ucuzları var artık,ayrıca panelin LGD olduğu da önemli değil ürettiği "CONTRAST" değeri önemlidir!)
    ama rakam 5,5 kağıt;ben şimdi IPS için olabilir veya kesin olur diyebilirim ama rakam olmaz arkadaşlar!

IPS lerin(S_IPS ki bu panel H_IPS veya ne olduğu yine belli değil) LGD de "Premium" dedikleri en üst kaliteli leri de vardır örneğin CR;1.600;1 ama bunu LGE kendisi bile tek tük
    paneline takar(örneğin UF950 de bu takılıdır!) zaten 1600;1 max.IPS değeri dir ama çok iyidir bundan sonra Premium CR 1.200;1 gelir ki benim 42 lik Tosh panelim de bu vardır
    bunlar kabul edilebilir IPS max.değerleri dir bunun altında 1000;1 serisi geliyor ki çoğu çakal üreticiler bunu takarlar! 800;1 de vardır ayrıca,konuşmaya bile gerek yok bunu zaten

XD8x de örneğin Premium LGD 1.600;1 CR olsaydı 5/5,5 kağıt yine çok fazla olursa bile,hadi biraz su götürür olabilirdi ama rtings(genel de ben bunları pek tutmuyorum bunları ama artık daha
    doğru yorumlu ve test değerleri de veriyorlar) 800;1 kötü bir değer dir!

FILM ci adamın işi olmaz,olursa da zaten harbi FILM ci değildir kendisi

IPS de Black baclit ile sanal oynanarak iyi gibi kabul edilse bile bilen adam için bu da hikaye kalıyor!

IPS de tek artı "doğru renk üretimi" dir prof.Display paneller S_IPS Premium olur daima,VA olmaz hiç bir zaman(olsa bile pek bulunmaz veya çok pahalıdır ama bir IPS yine olamıyor)

Sony de Hız+doğru renk üretimi çok iyidir veya oldukça iyidir(serisine göre) ama bunlar bile bu paneli 5,5 kağıda çıkaramaz 2016 yılında artık!

IPS ile gündüz/aydınlık sahneli içerikler de VA ya göre daha iyi resim alırsınız! ama sahne karardıkça falsolar başlar FILM ci adama hiç gelmez! zifiri karanlıkta IPS izlenmez
    bazı göz aldatma hilelerine baş vurmanız gerekiyor! örneğin ortam aydınlanma şiddetini biraz düşüreceksiniz ama fazla değil,zaten bilen veya FILM adam bunu şak diye gözleriyle
    anlayacaktır! contrastı fazla düşürmeden(dynamic contrast) ama Black de ise fazla falso çıkartmasını önleyecek bir ortam aydınlanması yaparsanız o zaman IPS yine iş görecektir!
    veya akşam lambaları daha fazla da yakabilirsiniz ama göz görme alanı dışında olacaktır! indirect olacak veya arka kısmınızda kalacaktır! tepeden avize türü olmaz! bu ışık kaynakları
    görme alanı arkasında kalmalıdır!

panelin DVB resim kalitesini henüz bilmiyorum,ama yukarıdaki resimler bana anime/natural olmayan renk tonlama olarak geldi! gerçi çıplak gözle izlemede daha doğru resim alınıyor ama
    foto ile bazı falsolar beliriyor,yakında birisi çıkar çevremde bu paneli EV ortamında çok sıkı cihazlar ile test etmek için örneğin Receiver/BD ile görmem gerekiyor

++

bütün bunları yazmam;son günlerde çok fazla PM/eMail alıyorum;millet sankim ateş almış gibi gazlamış gidiyor yaw,sakin olun arkadaşlar bu ne teleş anlamadım gitti,sankim yeni bir "teknoloji"
    panel çıkmış ta baliklama atlayalım üzerine,ytaw TFT-LCD teknoloji bitmiş sürekli "makyajlanan" bildiğiniz bir LCd işte,üstelik CR 800;1 yani bundan şimdi mucizemi beklenecek??

özellikle yabancı forumları takip edin(almancası olanlar Almanya çıkışlı yorumlara baksınlar)

Not;IPS isteyip de bari IPS olsun ama adam gibi olsun diyen varsa LGE UF950 serisine baksın ama fiyatı bunun daha da absürt ben teknik detaylarını ve kurduğum bir kaç UF950
    örneklerini geçmiş aylarda vermiştim bana göre IPS dışında tek sorun "baclit" sistemidir! ama piyasada bulacağınız tek adam gibi IPS de budur! 6,5/7 fiyatı var ki hiç değmez!
    ama bu paneli 5,5 kağıda alanlar da oldu Sony XD8 bunun yanında hikaye bile değildir! ama bu fiyatlar yenilir cinsten de değildir kesinlikle!

Sony de IPS olmaz ama VA OK dir

Not;bahsettiğim 950 panel de Premium CR;1.600;1 panel vardır "dimming" tekniği iyi ama led konuşlanması bottom-line olduğu için falso yapıyor tek sorun bu bence!
    şansınız iyi giderse sorun çıkmaz!

• albani kullanıcısına yanıt
    Iyi. Sonunda yapici elestiri yaparak baska tv tavsiye ettiniz. Dediginiz gibi televizyonlar cok pahali degmeyecegini de sozden ogrendik. Tesekkurler

• yusufziya : kafası çoook karışık hissediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusufziya

yusufziya : kafası çoook karışık hissediyor.

Teknosada (Natilüs,Kadıköy) 50W805C ler 2600 TL, Stok eritiyorlar..

Kafanız karışmasın..Çok para verip ACABA demektense 2500 Tl orta fiyata Fiyat/Perfonmans olarak sizi tatmin edecek bir Tv dir..

Mükemmel Tv aramayın, hepsinin eksi/artı yönü var.. Gidin izleyin Paneller arasında gözün farkedeceği ÇOK FARK yok..Bir süre sonra zaten göz alışıyor, izlediğimiz yayınlar 4K,UHD,Full HD olmayacağından, DEMOLARA aldanmamak lazım..

Örnek: Bugün Teknosada Tüm W serisi ile X serilerini yanyana izledim..Işık sızması şikayetleri olan X9 serisinde Oynayan demoya bakınca sorun gözükmüyor, süper ötesi..Ama sorun eve gelince başlıyor..Marketing/Pazarlama tekniklerine aldanmamak lazım..

Marketlerdeki Tv lerin tamamı nedense süper görüntü veriyor, birkaç ayarlanmamış TV dışında falsolu Tv yok dikkat ettniz mi, neden acaba???

Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 26 Mart 2016; 15:31:11 >

• valla 55w805c alıcam yaaa..
  • yusuf kardeş,bana link ile 920 atmışsın ama TR de 920 leri en çok aldıran adam bendim yaw ondan önce de daha da iyisi olan 900 leri de en çok ben tavsiye edip
    aldırmıştım zaten ondan sonra yani 900/920 den sonra bu işler Sony de yattı gibi oldu,üstelik absürt rakamlara sorunlu paneller+IPS paneller filan derken
    işin mokunu çıkarmaya başladılar

900/920 lere gelirsem teknik/resim v.s olarak en iyi seriler dir ama sıfır sorun bunlar da değildir! bir ara çok uğraştım 920 lerin malum sorunları ile!

peki buradan çıkan sonuç ne olur;fazla para vermeyin sakın çünkü "değmez"!! sürekli bir "teknoloji" lafı dillendiriliyor,bunların teknoloji ile filan zerre kadar
    alakası yoksun,kimse kendisini marketing işlerine yedirmesin ltf!

• yusufziya Y kullanıcısına yanıt
    Stok Yok yazıyor Zaten..HX920 model piyasada yok, olanlar da kullanım saati 8000 civarı, hadi tamam deseniz bile teşhirde kullanılmış ise sakat..Panelde sorun(Ölü piksel, çizik,piksel diziliminde problem çizgileri vs vs vs ) olabilir..Şahıstan almak daha risksiz olur..

Bu sitelerde satılması muhtemel onarılmış ürün olabilir..Sıfır yok zira

Temiz Hx920 bulursanız kaçırmayım ama fiyat min. 4000-5000 dir
  • İkinci el de 3500 e var hx920 güzel bir pazarlıkla alınır teşhirden daha az kullanılmıştır görüp inceleyerek alınır

• quote:

Orijinalden alıntı: sdcvn

Stok Yok yazıyor Zaten..HX920 model piyasada yok, olanlar da kullanım saati 8000 civarı, hadi tamam deseniz bile teşhirde kullanılmış ise sakat..Panelde sorun(Ölü piksel, çizik,piksel diziliminde problem çizgileri vs vs vs ) olabilir..Şahıstan almak daha risksiz olur..

Bu sitelerde satılması muhtemel onarılmış ürün olabilir..Sıfır yok zira

Temiz Hx920 bulursanız kaçırmayım ama fiyat min. 4000-5000 dir

sizde 50w805 vardı galiba değil mi.

55w805c nasıldır.. en azındnan +5 yıl için alalım..
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.