Şimdi Ara

2016 SONY ANDROİD TV (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.311
Cevap
73
Favori
342.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bencede bu yıl ki tv ler güzel xd85 bile güzel gecen yılki x90c deki ışık sızmasından herkezin haberi oldugu icin bu yıl onun üzerine biraz daha durdukları tv nin kalınlaşmasından belli gelsinde görmeden alınmaz :) oled alıp iz kalıcakmı die tv izliyemem, yanlız akıcılıgını ve yanma olayını çözerse lg başka kimse tv satamaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XBR X930D Series (4K HDR LCD TV ) kutu açılımı

• http://www.digitaltrends.com/home-theater/sony-x930d-x940d-x850d-4k-ultra-hd-tv-premium-strategy/

Burda sony'nin x930d serisinde kullandığı slim baclight drive ile ilgili bilgi var, edge led'lerde kullanılan bir çeşit lokal dimming teknolojisi gibi görünüyor, tabi full led olmadığı için gerçek bir lolkal dimming değil ama, editör videolarda görüldüğü kadarıyla işe yarar birşey demiş incelemeleri görmek lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • donanımhaber 'de CES2016 ya katılmıştı, ne bir tv resmi ne bir röportaj hiçbirşey çıkmadı fuardan, bizimi kekliyorlar
  • "Local-dimming" diye günümüz de olan tüm panellerin sistemleri "çakma" dyr arkada?lar,bilen bilmeyen sallyyor net üzerinden ama bir tanesi de girip fabrikada görmemi? bu sistemi
    hep "tahmin" ler ile gidiyor! Uzman/Test siteleri her zaman yazyyorum neyi görseler Hands-on/hands-down deyip saçmalyyorlar artykk komik de olamyyorlar ciddi hiç olamyyorlar!

ülen ben sayysyny unuttum bugüne kadar kaç tane panele "hands-on" dediklerini

FL-LD=FALD panel için belli bir "kalynlyk" ?art arkada?lar! jilet gibi panel den FALD olmaz anca mald olur mald panel de çakma bir sistemle olacaktyr tabiki!

büyük ço?unluk ya çok saf ya da mantyk+fizik ve matematik gibi Dersler den syfyr çekmi?ler anla?ylan e?yanyn tabiyatyna aykyry i?ler yok arkada?lar!
    daha sonra bu insanlar olayy getirip "yeni teknoloji" ye dayyyorlar ki bu en büyük yalny? veya teknik gaflet! bir kere bunlar teknoloji de?ildir! sadece uygulama
    teknikleridir ve bulunan ise maliyeti daha dü?ük ve tabiki çakma bir sitem oluyor ama kimilerine göre bunun ady da "Teknoloji"

matrix arkasy katmanlar ve yapylary v.s dikkatli okuyun bu o havuzda yapy olarak 5/7 kat malzeme var ve üç-kuru?luk elemanlar bunlar! bunlaryn deste?iyle
    LocalDimming v.s yapylmaya çaly?ylyyor!

peki bu herifler i?in do?ru veya harbisini bilmiyorlarmy??? tabiki biliyorlar ama o i? çok masrafly yaw üstelik de zor üstelik fazla kafa istiyor;kim u?ra?acak bunlarla ?imdi???
    çakma kakma bir sürü kimilerine göre olan bu "teknoloji" ile bunlar oluyor v.s

EDGE-LED yerine "bottom-LED" kullanyyorlar bazy seriler de dikkat edin bu panellere,yapysy ?öyledir üst kysym-orta kysym incecik,bezel zaten yok!!
    ama alt kysym kalyndyr(orada motor var Far filan var) uyanyk üreticiler bir de kalynlyk olarak a?a?ysyny de?ilde üst kysmy verirler 3mm gibi örne?in!!
    alt kysmy önemli de?il gibi ucuz-basit marketing hileleri da yapyyorlar!

not;bunun harbi FALD incecik dünyadaki tek örne?ini ise 2004/5 de bir tek Hitachi becermi?ti Sharp da buradan yola çykyp süper XS1 serisini yapmy?ty v.s
    elimizde "harbi" örmekleri de vardyr tabiki,?imdi çakmalary teknoloji diye yediriyorlar insanlara yaw

netice olarak i?e yarar oluyor tabiki ama ne kadar oluyor veya hangi oranda sorun çykaryyor baclit sistemi

2010 dan beri Sony bu konuda vasat de?il kötü!!!
    2014/2015 lider oldu?u kötü durum oldu Sony için,2015 de ise herifler yeni bir teknoloji buldular ki ben bunun adyna da teknoloji diyorum,zira millet a?zyna teknoloji lafyny
    sakyz gibi sürekli aldy?y için; "abi bunlar normaldir" teknolojisi bunun ady arkada?lar zira Sony hiç bir baclit sorununun artyk kabul etmiyor gibi!! ya Dava edeceksin
    ya insaflaryna geleceksin ya da sallayyp geçiyorlar ço?unlukla! "abi bunlar normal" teknoloji oluyor artyk

üstelik bir çuvala paraya satyyor Sony bunlary,dolayysyyla insanlaryn bu Sony uygulama manty?yny alamasy da çok zor yaw,herifler her bir ?eye kafadan "normal" diyorlar
    10/15 ka?yda satty?yn panele ben ZAR atyyorum gibi oluyorum,iyi de bana bunu 2 ka?yda sat zar atmaya ben razyyym o zaman

2014/2015 de herifler döküldüler ve okursanyz ba?lyklaryny bunlar yetmezmi? gibi bir de dayanylmaz bir "Andro" sendromu var bu heriflerin!
    yaw nasyl i? anlamadym herifler döverek mal satyyorlar adeta! sonra da sorun çyktymy "bana gelme bunlar normal" diyorlar

Panellere gelirsem her zamanki gibi hepsi de aynydyr! ana üretici AUO ve CMI Taiwan dyr(ismi Taiwan da fabrika ÇYN artyk! dünyada gördü?ünüz tüm paneller Çin i?idir)

AUO daha ucuz yollu bol çe?itlidir
    CMI ise bence biraz daha iyi(CR+Black olarak)

Samsung panel pek kullanmyyor bu uyanyklar artyk pahaly oldu?u için! Samy kendisi bile kullanmyyor zaten

Sony de HiEnd serisi ama en tepede oturan teknik olarak OK dir di?erleri zayyflar! FALD olan bu paneldir! Samy de ise J95x gibi dü?ünün veya ?imdi Kx serisi gibi

bunlar Araba parasynadyr,acaip ciddi tavsiyemdir basyn alyn hiç dü?ünmeden

++

bir not da vereyim dalgaya dü?meyeseniz diye!

USA/Canada serileri her zaman daha kaliteli veya bir kaç üst seviye panel+SW kullanyyor!!! burayy referance almayyn sakyn!

örne?in Hiend/MidLevel larda>>> yx serisinde AUO nun üst spec.paneli varken o serinin EU versiyonu alt-seridir gibi!!

Conrast&Black de?erleri de hem panel hem de SW olarak US modeller daha iyidir gibi

veya EU için x serisinde 50/55 likler CMI orta kalitee iken US da AUO A_MVA3 gibi daha üst seviye oluyor gibi

filimler ilk günden beri çevrilmektedir!

not;"Amerika kytasy" montaj fabrikalarynyn tamamy Mexico dadyr!! bu bahsetti?im durum paneller ise sadece Canada/USA içnidir,Brezilya veya ?ili
    veya Arjantin gibi yerler için dandik/vasat veya average v.s paneller üretiliyor uyanyk Meksikaly ise haftasonu kar?yya geçip US dan alyyor panelini
    getirip ülkede satyyor(gerçi bunlarda epeyi zamandyr kysytlama gelmi?tir) panel Mexico da toplanyyor ama herif USa dan gidip alyyor yaw çünkü o aldy?y seri
    US için oldu?undan dolayy daha kaliteli(her serisi böyle de?il ama ço?unlukla böyle) TV kaçakçyly?y da çok uzun yyllardyr yapylyyor artyk

adam Meksikadan bir TIR panel yüklüyor(genellikle Sony oluyor) kar?yya geçip di?er Meksikaly adama satyyor!! o da net den ucuz yollu panel arayanlara tek tek satyyor bunlary!
    ço?u Amerikaly biliyor bu i?leri CA/TX/AR/NM gibi eyaletler den yapylyyor bu i?ler ayny filmi gemiler ilede kaçak yapyyorlar! tam tersi olarak da Meksika da daha kaliteli üst. spec. v.s
    panel arayan adamlara da bu sefer maly US dan getirip satyyorlar

sonuç olarak bu paneller bir çok spec. v.s olarak bizim kyta EU dan farklydyr!

• Yeni ürünler ne zaman piyasaya girer ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekemenb

Yeni ürünler ne zaman piyasaya girer ?

tahminen mayıs ayında girer.

• Yeni ürünler gelmiş

https://www.hepsisony.com/
    SONY CENTER - Türkiye'nin İlk Sony Center Merkezi - Sony Premium Seller - Hepsisony.com
    http://www.hepsisony.com/sony-kdl-48wd655-4k-bravia-android-tv

SONY CENTER - Türkiye'nin İlk Sony Center Merkezi - Sony Premium Seller - Hepsisony.com
    http://www.hepsisony.com/sony-kd-55xd8505-4k-bravia-android-tv

http://www.hepsisony.com/sony-kd-65xd9305-4k-bravia-android-tv

• Xd85 de güzel bu yıl xd93 e iki katı fark vermeye degermi ?

• Sony çalışanı nın dediğine göre 15martta geliyor 19 Mart ta lansmani yapılacakmış

• spartacus07_1983 S kullanıcısına yanıt
    4k recever ile kullanabilirsiniz.bir sony çalışanı na dedim bunlar 30p yeni lerini bekleyeceğim diye adam iddia etti bizde çok arada kaldik ama genel merkezden teyit ettik 60p dedi.içinde iki tane uydu alıcısı var bir full hd birde 4k dedi ben onun yalancısıyım😊

• Sony yine tok esnaf modunda tvler güzel olabilir ama bu kadarını hak edeceğini sanmıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xd93 ü bilmemde xd85 5500 tl bence eder xd93 9999 tl sonucda lcd oled yap 12 13 iste. 60p olayı nasıl oluyo bu donanımsal mı programsalmı sony servisi donanımı var yazılım olarak yükseltildi dedi 30p ise nasıl izliyosun dediginde bi cvp veremedim

• selamlar,,

55w805c ve 55x8505 i takip ediyordum.. 2015 model..

bu ürünlerin 2016 modelleri daha iyi mi ??
  • Yeni serilerde fhd olan daha kötü 4k olanlar daha iyi yeni xd85 almanızı öneririm 1 ay sürmez satışa girmesi

• Teknolojiden nefret etmeye basliyorum galiba. 2015 model w805clere hafiften yanasirken TAK! Bunlar günyüzüne cıkmaya basliyor. Arkadas yetisemiyoruz,ne paramız yetiyor ne biz.

Ps4 icin eski Sony lcd tvyi emekli etmeyi dusunuyorum da. Oyun icin aile butcesini cok sarsmayacak minimum bir 42 inchlik tv bakiyorum.
    Gören öneride bulunursa sevinirim. Saygılar

• 2016 55XD8505 ile 2015 55X8505 arasında kaldım...

Şu anda 55X8505 4,500 TL civarında 55XD8505 ise tahminen 5,500 TL ye satılır. Arada 1000 TL gibi rakam var, değer mi? Ve bir de 2016 modeller ne zaman satışa başlayacak?
  • csenturk kullanıcısına yanıt
    Görüntü kalitesi olarak fark olmaz, yeni nesilde 4K 60p desteği var, bunun icin 1000 lira verilir mi emin değilim, 2015 modeller de trt 4K yı acıyordu, 2016 alırsanız televizyonun teshir yada iade edilmiş urun olma olasılığı yok, 2015 modelde boyle bir risk var karar sizin, yeni televizyonlar stoga girmek üzere diye biliyorum,

• csenturk kullanıcısına yanıt
    Şu zamanda 55x8505c ye 4500 tl vermek :)kesinlikle xd85 beklenmeli

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.